[غذاهای بین المللی] - خوشمزه ترین غذاهای دنیا

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
نی‌نی‌بان - پردیس بختیاری: بهترین غذاهای جهان کدام‌ها هستند؟ ما در اینجا فهرستی از بهترین غذاهای دنیا را برایتان آورده‌ایم.

گویی کوان، ویتنام

این اسنک از گوشت خوک، میگو، گیاهان، ورمیشل برنج و دیگر مواد تشکیل و با کاغذ پیچیده شده‌ است. طعم این گیاهان تازه را در دهان خود احساس خواهید کرد. این غذا در سس کمی شیرین و بادام زمینی غلت داده می‌شود.




فتوچینی آلفردو، ایتالیا

مواد اصلی این غذا کره و پنیر پارمسان است. این غذا حالت خامه‌ای دارد و می‌توان آن را در 15 دقیقه آماده کرد.




سوشی، ژاپن

این غذا با ماهی خام و برنج درست می‌شود که بسیار خوشمزه است.




تام یام گونگ، تایلند

قارچ، صدف، گوجه فرنگی، برگ لیمو مواد اصلی این غذا هستند که معمولا با شیر نارگیل و خامه مخلوط می‌شوند. این ماده طعم‌های مختلف شور، ترش، تند و شیرین دارد. قیمت آن در تایلند نیز ارزان است.




دیم سام، هنگ کنگ

بدون خوردن این غذا سفر شما به هنگ کنگ کامل نمی‌شود. این غذا میان پیر و جوان، از توریست‌ها گرفته تا مردم ساکن آنجا، شهرت دارد که در تکه‌های کوچک سرو می‌شود بنابراین خوردن آن ساده است.




برنج مرغ، سنگاپور

این غذا که اغلب به عنوان غذای ملی سنگاپور شناخته می‌شود، شامل مرغ پخته شده است که با برنج و خیار خرد شده سرو می‌کنند.




بستنی، آمریکا

بستنی‌هایی که با آجیل، مارشمالو و سس شکلات پر شده است، در آمریکا بسیار محبوب است. آیا به نظر شما این خوشمزه ترین غذا نیست؟




کباب، ترکیه

انواع مختلف کباب در این کشور وجود دارد: کباب اسکندر، شیش کباب، کباب اورمان و غیره. با خوردن مقدار کمی از آن مطمئنا خواهید گفت که چرا من هر روز از این کباب نمی‌خورم.




کروسانت، فرانسه

نوعی از شیرینی است که در کره می‌اندازند و به مربای تمشک آغشته می‌کنند. هیچ چیزی در این غذا وجود ندارد که شما دوست نداشته باشید. این غذای شیرین را با یک فنجان قهوه برای صبحانه بخورید.




پنانگ آسام لاکسا، مالزی

این غذا شامل ماهی خال مخالی آب پز، آلوچه، فلفل قرمز، نعناع، سنبل هندی، پیاز، آناناس و ... است که یکی از محبوب ترین غذاهای مالزی است و طعمی تند و شور دارد.




پیتزای ناپلی، ایتالیا

بهترین پیتزا، ناپلی است که در آن از نمک دریایی و آرد گندم، روغن زیتون، ریحان و 3 نوع گوجه فرنگی تازه استفاده می‌کنند.


برترین ها


 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
قورمه سبزی

قورمه سبزی

نیمرو :) مخصوصا با ته دیگش خخخ
خوشمزه ترین غذای دنیاس :d


می دونم! کاملا درکت می کنم! خدا به فریاد حاجی برسه!:biggrin:


مگه ایران غذای خوشمزه نداره ک نذاشتین؟

بلی بلی.:d کی گفته ایران غذای خوشمزه نداره! این غذاها عمدتا طبق نظرسنجی های معتبر صورت می گیره و محبوبیت غذاها رو در بین قشر خاصی ارزیابی می کنند.
خب منم تصمیم گرفتم به این لیست یکی از معتبرترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی رو اضافه کنم!


برترین ها: قورمه‌سبزی بوی وطن می‌دهد، بوی ایران، بوی كوچه پس‌كوچه‌های كاهگلی و درشكه و كوچه‌باغ‌های قدیمی. از قورمه‌سبزی صدای تار درویش خان و شعر كلاسیك منظوم به گوش می‌رسد. یعنی قورمه‌سبزی تا این حد نوستالژی است؟ بله، اگر باور نمی‌كنید، از كسانی بپرسید كه دور از وطن زندگی می‌كنند.





قورمه‌سبزی در بین غذاهای ایرانی ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد. تنها غذایی است كه تغییری نكرده است. به‌عنوان مثال آبگوشتی كه در حال حاضر تهیه می‌شود، با آنچه 100سال پیش پخته می‌شد، متفاوت است چون در آن زمان خبری از سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی نبود. كباب كوبیده هم همین‌طور. در زمان‌های دور كباب با گوجه همراه نبود، خورش قیمه نیز چنین راهی را پیموده است اما قورمه‌سبزی اصالت ذاتی خودش را طی سال‌ها به طور كامل حفظ كرده است. از سوی دیگر قورمه‌سبزی تنها غذایی است كه همزمان مسیر مدرنیته را هم طی كرده است، آن هم چه جور! پیتزای قورمه‌سبزی كه معرف حضورتان هست. درحقیقت قورمه‌سبزی به نوعی یك غذای پست مدرن محسوب می‌شود. شاید نه مثل تار درویش‌خان، كه مثل تار حسین علیزاده و كمانچه كیهان كلهر.

جایگاه

با اینكه قورمه‌سبزی هرگز جزء غذاهای مجلسی نبوده اما طبخ صحیح آن یكی از شرایط واجب برای كدبانو بودن است. درحقیقت قورمه‌سبزی مانند اندرونی‌های قدیمی یكی از مهم‌ترین و خصوصی‌ترین بخش‌های آشپزی و درعین حال زندگی است.

كم هستند كسانی كه با قورمه‌سبزی میانه خوبی ندارند كه بیشتر آنها از میان خانم‌ها هستند، عمده‌ترین دلایل آن بوی شنبلیله و استفاده از گوشت قرمز در طبخ این غذاست. هر ملیتی ذائقه مخصوص به خودش را دارد، به‌‌عنوان مثال غذای كره‌ای تند و شیرین است. غذای هندی‌ها معطر و تند است و خوراك مردم آمریكای لاتین تند و شور است. ذائقه ایرانی‌ها هم به سمت ترشی و شوری تمایل دارد و قورمه‌سبزی به‌عنوان سمبل ملی ذائقه ایرانی شناخته می‌شود.


انواع قورمه سبزی

قورمه‌سبزی از معدود غذاهایی است كه در همه جای ایران رواج دارد اما این غذا مانند زبان فارسی، در عین اصالت در هر منطقه لهجه خودش را دارد. در شمال ایران قورمه‌سبزی رامعمولا بدون حبوبات می‌پزند، یا این که شنبلیله را حذف می‌کنند. با لوبیاچیتی تهیه می‌كنند. در تهران لوبیای چیتی یا لوبیای قرمز استفاده می‌شود. در تبریز از لوبیای چشم بلبلی استفاده می‌شود و سبزی را سرخ نمی‌كنند و در خوزستان به قورمه‌سبزی رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌كنند. درست مانند لهجه‌های متفاوت!






خواص قورمه سبزی

در بین انواع خوراك‌ها شاید كمتر غذایی باشد كه مانند قورمه‌سبزی مجموعه‌ای كامل از تمام مواد مورد نیاز بدن را داشته باشد.

لوبیا

مهم نیست كه در این غذا از چه نوع لوبیایی استفاده می‌شود، لوبیا سرشار از فیبر، كلسیم و پروتئین گیاهی است و حتی اگر كسی اهل خوردن گوشت نباشد، تمامی مواد موردنیاز بدنش را از این غذا دریافت می‌كند.

سبزی قورمه

سبزی قورمه به‌طور معمول تركیب تره، جعفری، گشنیز و اندكی شنبلیله است. شنبلیله مسئول تقسیم بوی خوش و منحصربه‌فرد قورمه‌سبزی است. علاوه‌بر آن حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین D است و با آنكه مقدار آن در بین دیگر سبزیجات كم است اما اثر تقویتی آن كاملا موثر است. درعین حال شنبلیله مانند یك داروی گوارشی عمل می‌كند و اشتهاآور و كاهش‌دهنده فشارخون است. سایر سبزیجات نیز در كنار شنبلیله علاوه‌بر تامین ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن را تامین می‌كنند.

لیموامانی

استفاده از لیموامانی در قورمه‌‌سبزی یكی از ابداعات بی‌نظیر آشپزی است. لیموامانی تازه به دلیل آنكه بسیار ترش است، به صورت تازه مصرف نمی‌شود. به همین دلیل آن را خشك كرده و در غذا به كار می‌برند. وجود لیموامانی در قورمه‌سبزی كاربردی چندگانه دارد یكی آنكه عمدتا ویتامین C آن از سایر مركبات بیشتر است، بنابراین علاوه بر طعم‌دهندگی، چربی غذا را كنترل كرده و بخش مهمی از مضرات گوشت قرمز را از بین می‌برد. از سوی دیگر لیموامانی در خورش روغن اضافه غذا را به خودش جذب می‌كند. به همین دلیل از چاقی و جذب بیش از اندازه روغن جلوگیری می‌كند، پس اگر استعداد چاقی دارید، دور خوردن لیموی خورش را خط قرمز بكشید.

گوشت

در قورمه‌سبزی عموما از گوشت گوسفندی و گاه گوشت گوساله استفاده می‌شود. گوشت قرمز پروتئین بدن را تامین كرده و منبعی غنی از آهن، روی و سلنیوم است.

پیاز

ضدعفونی‌كننده سیستم گوارشی و اشتها‌آور بوده و در كنار سبزیجات مكمل‌ بسیار مناسبی به‌شمار می‌رود.

برنج

خورش قورمه‌سبزی با پلو سرو می‌شود، بنابراین كربوهیدرات مورد نیاز بدن را تامین و به همراه خورش، بسته غذایی كاملی را ارائه می‌دهد كه كم‌نظیر است.





قورمـه سبـزى سبزواری

مواد لازم:

  • سبزی قورمه‌سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله) سرخ شده: 200 گرم
  • گوشت گوسفندی: 350 گرم
  • لوبیا قرمز: 200 گرم
  • لیموامانی: 3 عدد
  • چاشنی رب نارنج: یك قاشق مرباخوری
  • نمك و زردچوبه: به میزان لازم
  • پیاز متوسط: یك عدد
  • روغن: به میزان لازم

روش تهیه:

ابتدا پیاز را با روغن سرخ می‌كنیم تا پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه می​كنیم تا سرخ شود. سپس زردچوبه و سبزی‌های كه از قبل سرخ شده است را به مواد اضافه می​كنیم، بعد لوبیا و لیمو امانی و حدود یك‌پنجم لیتر آب به مواد اضافه می‌كنیم، حرارت را كم كرده تا مواد3 ساعت پخته شود. حدود 15 دقیقه آخر، چاشنی (رب نارنج) را به مواد اضافه می‌كنیم.


نكات ویژه:

لیمو «امانی» همان لیموترش معمول خشك‌شده است. اما شهرت آن به اسم لیمو «امانی» به این دلیل است كه شهر «امان» پایتخت كشور اردن معروف‌ترین نوع لیمو را دارد. كشورهای اردن، لبنان و فلسطین بین كشورهای مختلف از نظر محصولات مركباتی، بسیار بنام هستند و طعم و عطر این محصول مثل زیره كرمان خودمان است. اما در ایران به اشتباه و به عرف این لیمو را «لیموی عمانی» می‌نامند. لازم به ذكر است كشور «عمان» فاقد هر نوع محصولات مركباتی معروف بوده و زیتون این كشور بسیار مشهور است.

نكته سلامت:

لیمو امانی در خورش بیشترین مقدار چربی را به خود جذب می‌كندو بهتر است هنگام میل كردن غذا، از خوردن لیموی داخل خورش صرف‌نظر كنید.


قورمه‌سبزى پزون

مواد لازم برای 4 نفر:

  • سبزی قورمه سرخ‌شده: 300 گرم
  • گوشت خورشی: 300 گرم،خرد شده
  • لوبیا قرمز: یك پیمانه
  • پیاز نگینی خرد شده: یك عدد كوچك
  • لیمو امانی: 3 عدد
  • روغن: به میزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • دارچین: یك دوم قاشق چای‌خوری
  • آب‌جوش: به میزان لازم

روش تهیه:

لوبیا را از شب قبل خیس كرده، پیاز و گوشت‌های خرد شده را داخل روغن سرخ كنید. زردچوبه را به همراه آب‌جوش و لوبیا به مواد اضافه كرده، در قابلمه را بگذارید سبزی‌ها را پس از شستن خرد كرده و داخل روغن سرخ كنید تا روغن سبز رنگ شود. یك ساعت بعد از پخت گوشت، سبزی‌ها را اضافه کنید و حرارت خورش را كم كرده، نمك، فلفل و دارچین را اضافه كنید. این خورش حدودا باید 4 تا 5 ساعت روی حرارت ملایم قرار گیرد تا كاملا جا بیفتد. گاهی به خورش سر زده و آن را هم بزنید در یک ساعت و نیم آخر لیموامانی ها را اضافه كرده تا عطر خود را حفظ كند. حالا خورش‌ شما هم به روغن افتاده و هم خوب جا افتاده است. وقتی خورش را داخل ظرف كشیدید چند عدد لیمو امانی داخل بشقاب قرار دهید تا زیباتر به نظر برسد.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • سبزی قورمه سرخ‌شده: 300 گرم
  • گوشت خورشی: 300 گرم،خرد شده
  • لوبیا قرمز: یك پیمانه
  • پیاز نگینی خرد شده: یك عدد كوچك
  • لیمو امانی: 3 عدد
  • روغن: به میزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • دارچین: یك دوم قاشق چای‌خوری
  • آب‌جوش: به میزان لازم

فوت آشپزی:

هیچ وقت به جای لیمو امانی از آبلیمو استفاده نکنید چون خورش شما بیش از حد ترش می شود.

نكات:

1- اگر از تره بیش از اندازه استفاده كنید طعم خورش تند می‌شود.
2- اگر از شنبلیله اضافی استفاده شود، طعم خورش تلخ خواهد شد.




قورمه‌سبزى با قارچ

مواد لازم برای 4 نفر:

  • سبزی (تره، جعفری و شنبلیله) خرد و سرخ شده: 300 گرم
  • قارچ: 500 گرم
  • لوبیا قرمز: یك پیمانه
  • پیاز نگینی خرد شده: یك عدد كوچك
  • پرك لیمو: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • دارچین و هل: هر كدام یك دوم قاشق چای‌خوری
  • آب‌جوش: به میزان لازم


روش تهیه:

ابتدا قارچ‌ها را به صورت درسته در كمی روغن تفت دهید و كنار بگذارید. پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود، سپس زردچوبه را اضافه كرده و كمی بعد آب‌جوش را به آن اضافه كنید، بعد سبزی از قبل سرخ شده و لوبیا كه قبلا آن را خیس كرده‌اید را اضافه كنید و به مدت یك ساعت اجازه دهید تا جا بیفتد. در 10 دقیقه پایانی قارچ آماده شده، نمك و فلفل و مقداری دارچین و هل را به همراه پرك لیمو اضافه كرده تا خورش مزه‌دار شود. قورمه‌سبزی را با چلو سرو كنید.


جایگزین‌های احتمالی
1- در صورت تمایل به جای لوبیاقرمز از لوبیاچیتی برای لعاب بیشتر خورش می‌توانید استفاده كنید.
2- در صورت تمایل می‌توانید از مقدار كمی گشنیز یا اسفناج برای لعاب بیشتر خورش استفاده كنید.
3- برای تفت دادن قارچ‌ها می‌توانید به جای روغن از 50 گرم كره استفاده كنید تا قارچ‌ها خوش‌عطر و طلایی‌تر شوند.
4- بهتر است به جای لیموامانی از پرك لیمو كه ظاهر بهتری به خورش می‌دهد در كنار قارچ استفاده كنید.
فوت آشپزی:
اگر آب خورش بیش از اندازه باشد خورش شما خوشمزه خواهد شد.
به امتحانش می‌ارزد!






قورمــه‌سبـزى تهــرونى

مواد لازم برای 4 نفر
  • سبزی قورمه‌: 200گرم
  • گوشت گوسفند: 350 گرم ،خورشی
  • لوبیا چشم‌بلبلی: 200 گرم
  • آبغوره: یك پیمانه
  • پیاز: یك عدد
  • زردچوبه و نمك: به مقدار لازم
  • هل: 2 عدد
  • زنجبیل: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

روش تهیه

ابتدا پیاز را سرخ كرده و گوشت و زردچوبه را به آن اضافه می‌كنیم، بعد سبزی سرخ شده را به مواد می‌افزاییم. لوبیا چشم‌بلبلی را در ظرفی جداگانه می‌پزیم. وقتی گوشت و سبزی پخت، لوبیا را به آن اضافه می‌كنیم و چاشنی (آبغوره) را داخل قابلمه می‌ریزیم. بعد از 7 دقیقه خورش ما آماده است.




قورمه‌سبزى آذربایجان
مواد لازم برای 4 نفر:


  • گوشت چرخ‌كرده: 500 گرم
  • پیاز: یك عدد بزرگ
  • سبزی: یك كیلوگرم
  • لوبیا چشم‌‌بلبلی: 150 گرم
  • آبغوره: یك‌دوم پیمانه
  • سبزی (جعفری، گشنیز، برگ اسفناج، ترخون) خرد و سرخ شده: 300 گرم
  • نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
روش تهیه:

پیاز و گوشت را خرد كرده و به همراه زردچوبه در روغن سرخ كنید. آب داغ را به مواد اضافه كرده و سبزی‌های خرد شده را به همراه لوبیای چشم‌بلبلی، نمك و فلفل به مواد اضافه كنید تا خوب بپزد و آبغوره را در انتهای پخت اضافه كرده اجازه دهید تا خورش جابیفتد.

نكته:

در بعضی مناطق آذربایجان، سبزی قورمه را سرخ نمی​کنند.



روش تهیه قورمه‌سبـزى
برای تهیه یک قورمه​سبزی خوب قواعد مشخصی وجود دارد که با رعایت آنها مطمئنا خورش نهایی لذیذ و جاافتاده از آب در می​آید





1. 4 قاشق غذاخوری روغن مایع را در قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را 5دقیقه در آن تفت دهید تا طلایی شود. به دلیل اینكه سبزی هم جداگانه سرخ می‌شود، حتی‌المقدور از روغن كم استفاده كنید.




2. سبزی قورمه را نیز در 4 تا 6 قاشق غذاخوری روغن مایع روی شعله متوسط 8 تا 10 دقیقه تفت دهید. سبزی را هر 2 دقیقه یك‌بار زیرورو كنید تا كم‌كم رنگش تیره و سرخ شود.




3. گوشت را به پیاز اضافه كرده و شعله را زیاد كنید تا گوشت آب نیندازد. پیاز و گوشت را 5 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و پیاز طلایی شود.




4. زردچوبه را درون قابلمه ریخته و یك دقیقه تفت دهید. اصولا سرخ كردن زعفران برای سلامت مضر است، بنابراین در آخرین مرحله و قبل از اضافه كردن آب در غذا بریزید.




5. برای اضافه كردن لوبیا به خورش 3 راه دارید، یكی اینكه لوبیا را 15 دقیقه بپزید، سپس آب آن را دور ریخته و در یك ساعت آخر به خورش اضافه كنید، دیگر اینكه لوبیا را قبل از اضافه كردن آب خورش داخل آن ریخته و روی شعله كم خورش را بپزید. در این حالت لوبیا لعاب خوبی به خورش می‌دهد. بهتر است برای لوبیای چشم‌بلبلی از روش اول و برای لوبیای قرمز خیس نكرده از روش دوم استفاده كنید. راه سوم: لوبیا را از شب قبل خیس کرده و روز بعد به خورش اضافه کنید.


6. اكنون وقت اضافه كردن سبزی و 3 پیمانه آب‌جوش به خورش است شعله را كم كرده و حداقل 3 ساعت آن را بپزید تا جا بیفتد. لیموامانی خیس و سوراخ كرده را در یك ساعت آخر اضافه كرده و نمك و فلفل آن را در نیم ساعت آخر اندازه كنید.



نكات قورمه‌سبزى
از روغن کمتر استفاده کنید

1- باتوجه به اینكه گوشت غذا و سبزی قورمه به صورت جداگانه سرخ می‌شوند، بهتر است در صورت امكان از مقدار كمی روغن استفاده كنید تا غذا بیش از اندازه چرب نشود.

لوبیا را از شب قبل بخیسانید

2- بهتر است لوبیای قورمه‌سبزی را از شب قبل خیس كنید و قبل از اضافه كردن به خورش 20دقیقه آن را در آب جوشانده و سپس به خورش اضافه كنید. اگر معده حساسی دارید و نفخ می‌كنید، از لوبیای چشم‌ بلبلی استفاده كنید.

مدت 15 دقیقه سبزی را سرخ کنید

3- مدت زمان سرخ كردن سبزی قورمه‌سبزی روی شعله متوسط حدود 15 دقیقه است تا زمانی كه رنگ آن عوض شده و عطر شنبلیله آزاد شود. برای استفاده كمتر از روغن از تابه نچسب استفاده كنید و در طول مدت سرخ كردن، سبزی را 2 یا 3بار بیشتر هم نزنید، زیرا زیر و رو كردن بیش از اندازه حرارت روغن را پایین می‌آورد و روغن بیشتری جذب سبزی می‌‌شود.
می​توانید شنبلیله را حذف کنید

4- اگر سبزی سرخ كرده برای سلامت‌تان مناسب نیست، 2راه پیش‌رو دارید یا از روش طبخی كه در بعضی مناطق آذربایجان استفاده می‌شود استفاده كنید، یعنی شنبلیله را حذف كرده و سبزی را بدون سرخ كردن به خورش اضافه كنید، یا نیمی از سبزی را سرخ كرده و با نیم دیگر مخلوط كرده و در غذا بریزید.

انواع سبزی قورمه

5- تركیب سبزی قورمه در نقاط مختلف ایران متفاوت است. در تهران سبزی قورمه از تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله تشكیل شده است و گاه حتی گشنیز در آن به كار نمی‌‌رود. در جنوب ایران به سبزی كمی سیر سبز تازه و شوید اضافه می‌شود. در آذربایجان شنبلیله از تركیب سبزی حذف و به جای آن اسفناج به كار می‌رود.

لوبیای عروس را هم امتحان کنید

6- نوعی لوبیا در شهرستان ابهر كشت می‌شود كه به لوبیای عروس معروف است، این لوبیا بسیار درشت و اندازه آن 2 تا 3 برابر لوبیا قرمز معمولی است. لوبیای عروس لعاب خوبی به غذا داده و بافت آن شبیه گوشت است.

یخ را به خورش اضافه کنید

7- از علائم یك خورش جاافتاده روغنی است كه روی خورش می‌ایستد،‌ اگر هنگام سرو غذا، همه مواد پخته، اما خوب جا نیفتاده بود یا به اصطلاح آب و دان سوا بود، 10دقیقه قبل از كشیدن خورش، 4-3 قالب كوچك یخ به خورش اضافه كنید. این كار تمام روغن خورش را جذب كرده و روی آن می‌آورد و درنتیجه غذا كاملا جا افتاده به نظر می‌رسد.


انواع چاشنی قورمه

8- چاشنی ترش قورمه‌سبزی در مناطق مختلف ایران متفاوت است. شما می‌توانید از آب لیموترش، آبغوره، آب نارنج، گرد لیمو و لیموامانی استفاده كنید اما باتوجه به رنگ تیره خورش، لیموامانی سیاه برای این غذا توصیه می‌شود. اگر هم از چاشنی دیگری به جای لیموامانی استفاده می‌كنید، آن را 10دقیقه قبل از كشیدن غذا اضافه كنید تا طعم آن باقی‌مانده و به اصطلاح ترشی آن نپرد. درصورت تمایل از شیره تمبرهندی نیز می‌توانید استفاده كنید.

قورمه با فلفل

9- دربعضی از نقاط خوزستان، هنگام اضافه كردن سبزی به خورش، یكی، 2 عدد فلفل سبز تند را با چنگال شكاف كوچكی داده و در خورش می‌اندازند.

قورمه با رب گوجه فرنگی

10- در بعضی مناطق به خورش قورمه‌سبزی یكی، 2 قاشق رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌شود‌ اما این كار توصیه نمی‌شود، زیرا طعم رب گوجه‌فرنگی باقی مزه‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده و از بین می‌برد.

از صبح بار بگذارید


11- برای تهیه یك قورمه‌سبزی جاافتاده، به شعله كم و زمان طولانی احتیاج دارید. به همین دلیل در قدیم این خورش را مانند آبگوشت از صبح زود بار می‌گذاشتند تا مواد آن كاملا پخته، آب آن كشیده و طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

قورمه لذیذتر با دنبالچه

12- اگر مشكل چربی و فشارخون ندارید، برای تهیه قورمه‌سبزی، گوشت سردست انتخاب كرده و همراه آن دنبالچه گوسفندی، تكه‌ای دنده و قلم اضافه كنید تا طعم خورش بهتر و لذیذتر شود. در این صورت مقدار روغن غذا را در صورت امكان كم كنید.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
طرز تهیه انواع آبگوشت

طرز تهیه انواع آبگوشت

مجله تندرستی: آبگوشت؛ غذایی که به اندازه تاریخ ایران قدمت دارد، پختنش قلق دارد و جا افتادنش خبرگی می خواهد. علاوه بر این آبگوشت برای بسیاری نماد سنت و فرهنگ ماست. آبگوشت بوی خاطرات پدربزرگ و مادربزرگ ها را می دهد. در ادامه این مطلب طرز تهیه انواع آبگوشت را برای شما عزیزان توضیح داده ایم.

آبگوشت رسمی

ستاره تندرستی: *******

* چرا 3 ستاره؟ این آبگوشت حاوی دنبه و گوشت گوسفند است، بنابراین از نظر سلامتی مصرف آن توصیه نمی شود. همان آبگوشت معروف و کلاسیک خودمان است.



مواد اولیه

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر


  • گوشت گوسفند 600 گرم خرد کرده
  • دنبه 100 گرم
  • پیاز متوسط یک عدد، چهار قاچ شده
  • نخود و لوبیا سفید 150 گرم، خیسانده
  • گوجه فرنگی و سیب زمینی متوسط هر کدام دو عدد
  • لیمو امانی 2 عدد خیس کرده
  • زردچوبه یک قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه

اولین مرحله تهیه غذا را می توانید به دو روش انجام دهید:

- در روش اول گوشت، دنبه و پیاز را در یک قاشق غذاخوری روغن مایع 3-2 دقیقه تفت دهید. سپس زردچوبه و حبوبات را اضافه کرده و به اندازه ای آب جوش بریزید که روی مواد را به اندازه یک بند انگشت بگیرد. پس از آنکه غذا مجددا به جوش آمد. روی شعله ملایم و با در بسته 4-3 ساعت بپزید تا مواد کاملا پخته و نرم شود. در یک ساعت آخر رب گوجه فرنگی، سیب زمینی، گوجه فرنگی و لیمو امانی را اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید. هنگام سرو، آب آبگوشت را در 4 کاسه بریزید. دنبه را کوبیده و بین کاسه ها تقسیم کنید و روی هر کدام کمی دارچین بریزید. استخوان گوشت و تخم های لیمو امانی را جدا کرده و همراه حبوبات، نصف پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی آنقدر بگوبید تا مواد له شده و به گوشتکوب بچسبد.

- در روش دوم گوشت، دنبه، حبوبات، پیاز و زردچوبه را 20 دقیقه روی شعله زیاد بجوشانید و کف گوشت را بگیرید. سپس شعله را کم کرده و ادامه پخت را به روش قبلی انجام دهید.


آبگوشت باغی

ستاره تندرستی: *******

* چرا 5 ستاره؟ میوه های داخل آن از ویژگی این آبگوشت است. مزه این غذا بسته به نوع میوه های داخل آن که از سیب، به، هلو، آلبالو تا آلوچه و گوجه سبز متغیر است می تواند ترش، شیرین یا ملس باشد.



مواد اولیه

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر


  • گوشت گوسفند 600 گرم
  • پیاز متوسط یک عدد
  • نخود و لوبیا سفید 150 گرم خیسانده
  • میوه نیم کیلو، بدون پوست
  • سیب زمینی متوسط دو عدد نصف کرده
  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی به مقدار لازم

طرز تهیه

پخت این آبگوشت هم از قاعده کلی پیروی می کند؛ با این تفاوت که در یک ساعت آخر باید میوه ها و سیب زمینی را اضافه کنید و قبل از سرو دارچین روی آن بپاشید و اگر آبگوشت تان شیرین است، مقدار نمک آن باید کمتر باشد.


آبگوشت برقرمه

ستاره تندرستی: *******

* چرا 2 ستاره؟ گوشت این غذا فوق العاده پرچرب بوده و همین نکته منفی آن است. به همین دلیل ستاره آن حداقل است.

یکی از خوشمزه ترین غذاهای کرمانی که در گذشته با گوشت نرم و لطیفه بزغاله تهیه می شده. ترکیبی بی نظیر از گوشت، کشک و نخود که با غذایی مثل حلیم بادمجان رقابت می کند. تفاوت آن با آبگوشت کشک در استفاده از سیر در بزقرمه است. در تهیه این غذا معمولا نخود را خیس کرده و قبل از اضافه کردن به غذا نیم کوب می کنند.



مواد اولیه


  • مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
  • گوشت پرچرب گوسفندی
  • پ750 گجرم خرد شده
  • پیاز متوسط 3 عدد ساطوری درشت
  • سیر یک بوته کوچک
  • پوست کنده و خرد شده
  • نخود 120 گرم خیسانده
  • کشک 150 میلی لیتر
  • زردچوبه یک قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل بهمیزان لازم

طرز تهیه

گوشت، پیاز، نخود، سیر و زردچوبه را مانند آبگوشت رسمی بپزید و در یک ساعت آخر کشک را به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید تا آبگوشت غلیط و جا افتاده شود. آن را با سیر داغ و زعفران دم کرده تزئین کرده و با نان سنگک سرو کنید.


آبگوشت قنبید

ستاره تندرستی: *******

* چرا 3 ستاره؟ کلم یکی از ویژگی های این غذاست اما مقدار آن زیاد نیست؛ یکی از غذاهای رسمی شهرستان قم که با کلم قمری یا قنبید پخته می شو. برای رفع بوی کلم از ادویه استفاده کنید.



مواد اولیه

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر


  • گوشت گوسفند 650 گرم
  • پیاز یک عدد، خرد کرده
  • نخود و لوبیا سفید 150 گرم
  • کلم قمری دو عدد
  • سیب زمینی متوسط
  • 2 عدد، نصف کرده
  • زردچوبه یک قاشق چایخوری

طرز تهیه

مانند آبگوشت معمولی عمل کنید و در یک ساعت پایانی کلم، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. در برخی دستورهای پخت، لپه به جای نخود و لوبیا استفاده می شود که در اینصورت باید همراه کلم به غذا اضافه شود.


آبگوشت بزباش

ستاره تندرستی: *******

* چرا 4 ستاره؟ سبزی موجود در این آبگوشت ویژگی آن است. بزباش شباهت زیادی به قرمه سبزی آبدار دارد؛ به همین دلیل است که در مقایسه با آبگوشت سنتی کمتر معروف شده. اکثرا ترجیح می دهند این ترکیب از مواد اولیه را به شکل خورش و با برنج بخورند.



مواد اولیه

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:


  • گوشت گوسفند 750 گلم خرد کرده
  • پیاز متوسط یک عدد ساطوری شده
  • لوبیا چشم بلبلی 150 گرم خیسانده
  • سبزی ساطوری نیم کیلو (تره و جعفری همراه با چند ساقه شنبلیله)
  • لیمو امانی 3-2 عدد خیسانده
  • زردچوبه یک قاشق چایخوری

طرز تهیه

نیمی از روغن را داخل قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 5 تا 6 دقیقه در آن تفت دهید تا رنگ بگیرد. گوشت و زردچوبه را اضافه کرده و تفت دادن را 2 دقیقه دیگر ادامه دهید. لوبیا و آب جوش را اضافه کرده و مانند آبگوشت معمولی روی شعله ملایم بپزید. روغن باقیمانده را داغ کرده وس بزی را 8 دقیقه در آن سرخ کنید. در یک کساعت آخر پخت گوشت، سبزی و لیمو امانی را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.


اشکنه رسمی

ستاره تندرستی: *******

* چرا 6 ستاره؟ این آبگوشت، گوشت ندارد. بنابراین هضم آن آسان است.



مواد اولیه

مواد لازم برای 4 نفر


  • پیاز درشت یک عدد ساطوری شده
  • تخم مرغ 4 عدد
  • شنبلیله خشکدو قاشق غذاخوری
  • آرد یک قاشق غذاخوری
  • روغن 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 6-5 دقیقه در آن تفت دهید تا رنگ بگیرد، سپس آرد را اضافه کرده و یکی دو دقیقه سرخ کنید. شنبلیله خشک و زردچوبه را اضافه کرده و بعد از چند ثانیه تفت دادن 40 پیمانه آب جوش به غذا اضافه کنید.

هنگامی که غذا مجددا به جوش آمد شعله را کم کنید. تخم مرغ ها را جداگانه شکسته و با کمی نمک هم بزنید تا یک دست شود، سپس به اشکنه اضافه کنید.

هنگامی که تخم مرغ در غذا خود را گرفت، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و با نان سرو کنید.


آبگوشت مرغ و لپه

ستاره تندرستی: *******

* چرا 6 ستاره؟ این آبگوشت با مرغ تهیه می شود. بنابراین هضم آن از همه آسانتر است. در بین خانواده آبگوشت ها این غذا از همه سریع تر آماده شده و ارزان تر است و اصالتا کردستانی است. گاهی برای لعاب دارتر شدن آبگوشت، مشتی برنج هم به این غذا اضافه می شود.



مواد اولیه

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر


  • مرغ خرد شده یک کیلو، بدون پوست
  • پیاز متوسط یک عدد ساطوری شده
  • لپه 120 گرم

طرز تهیه

- لپه را 10 دقیقه در آب بجوشانید، سپس آن را آبکش کرده کنار بگذارید.

- روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 6-5 دقیقه تفت دهید. سپس تکه های مرغ را اضافه کرده و با زردچوبه و کمی نمک و فلفل 4-3 دقیقه سرخ کنید.

- لپه را همراه گوجه فرنگی و رب به غذا اضافه کرده و با 3 پیمانه آب و دربسته روی شعله ملایم یک ساعت و نیم بپزید. در نیم ساعت آخر سیب زمینی را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.


برترین ها
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
من سوال دارم..... من بعضی وقتا لیمو امانی که تو خورشت میندازم حس میکنم تلخش میکنه....با خیس دادن و حتی در اوردن هسته ها....یه بارم پوستش رو گرفتم ولی عطر لیمو به پوستشه....نظرتون چیه....اینم بگم من کلا متاسفانه یا خوشبختانه...رو طعم و بو....زیاد حساسم...یکم تلخی رو هم سریع متوجه میشم...یه راه درست و حسابی بهم بگین...مرسی...

نکته: عاغا ما(تهران) کجا تو قورمه سبزیمون لوبیا چشم بلبلی میریزیم؟تا جایی که شنیدم تو شمال از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنن....یه تجربه ای هم که دارم اینه...قورمه سبزی بدون لوبیا هم خوشمزه میشه....و اگر ترکیبی از لوبیا قرمز و لوبیا چیتی استفاده بشه خیلی خیلی خوشمزه میشه
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من سوال دارم..... من بعضی وقتا لیمو امانی که تو خورشت میندازم حس میکنم تلخش میکنه....با خیس دادن و حتی در اوردن هسته ها....یه بارم پوستش رو گرفتم ولی عطر لیمو به پوستشه....نظرتون چیه....اینم بگم من کلا متاسفانه یا خوشبختانه...رو طعم و بو....زیاد حساسم...یکم تلخی رو هم سریع متوجه میشم...یه راه درست و حسابی بهم بگین...مرسی...

نکته: عاغا ما(تهران) کجا تو قورمه سبزیمون لوبیا چشم بلبلی میریزیم؟تا جایی که شنیدم تو شمال از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنن....یه تجربه ای هم که دارم اینه...قورمه سبزی بدون لوبیا هم خوشمزه میشه....و اگر ترکیبی از لوبیا قرمز و لوبیا چیتی استفاده بشه خیلی خیلی خوشمزه میشه

آره عزیزم ما شمالیا تو قورمه سبزی لوبیا چشم بلبلی میریزیم .....فوق العادم میشه لوبیا قرمزم گاهی میریزیم ...
خب لیمویی جون چند تا تو یه خورشت لیمو امانی میندازی؟....زیادم بریزی تلخش میکنه ....
ولی من خودم معمولا اول لیمو امانیا رو با چاقو چند تا خط روش میندازم میذارم تو خورشت اخرم در میارم هسته و پوستشو جدا میکنم غذامم تلخ نمیشه ...
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
آره عزیزم ما شمالیا تو قورمه سبزی لوبیا چشم بلبلی میریزیم .....فوق العادم میشه لوبیا قرمزم گاهی میریزیم ...
خب لیمویی جون چند تا تو یه خورشت لیمو امانی میندازی؟....زیادم بریزی تلخش میکنه ....
ولی من خودم معمولا اول لیمو امانیا رو با چاقو چند تا خط روش میندازم میذارم تو خورشت اخرم در میارم هسته و پوستشو جدا میکنم غذامم تلخ نمیشه ...

شکیبا خوشمزه تر از لوبیا چیتی و قرمز میشه؟ بوی لوبیا نمیگیره؟اگه نه که منم برم تو کارش

والا من 4 تا معمولا میندازم...سوراخشون میکنم از 4 طرف...بعد امتحان کردم از یه طرفم سوارخ کنم باز تلخه همین جوری درسته هم بندازم تلخه....قورمه و قیمه دانشگاه هم به نظرم تلخه....:| من دوست دارم لیمو رو زود بندازم بزارم قشنگ نرم شه...من خوشم میاد لیموی تو قورمه رو بخورم..
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شکیبا خوشمزه تر از لوبیا چیتی و قرمز میشه؟ بوی لوبیا نمیگیره؟اگه نه که منم برم تو کارش

والا من 4 تا معمولا میندازم...سوراخشون میکنم از 4 طرف...بعد امتحان کردم از یه طرفم سوارخ کنم باز تلخه همین جوری درسته هم بندازم تلخه....قورمه و قیمه دانشگاه هم به نظرم تلخه....:| من دوست دارم لیمو رو زود بندازم بزارم قشنگ نرم شه...من خوشم میاد لیموی تو قورمه رو بخورم..

4 تا تو قابلمه ی چقدری؟....
دانشگاه که حرفشو نزن اصلا ....
خب تو چون میخوری تلخه ...زودتر از اینکه قورمه رو برداری هسته و پوستو جدا کن بذار یکم جوش بخوره بعد خورشتو از رو شعله بردار ....
آره به نظر من خیلی از لوبیا قرمز بهتره ..فک نکنی چون شمالیم دارم دفاع میکنم .....من نظرم اینه هم نفخش کمتره هم خوشمزه تره ....
قربونت برم ....به امید اینکه خورشات تلخ نباشن...:biggrin:
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
4 تا تو قابلمه ی چقدری؟....
دانشگاه که حرفشو نزن اصلا ....
خب تو چون میخوری تلخه ...زودتر از اینکه قورمه رو برداری هسته و پوستو جدا کن بذار یکم جوش بخوره بعد خورشتو از رو شعله بردار ....
آره به نظر من خیلی از لوبیا قرمز بهتره ..فک نکنی چون شمالیم دارم دفاع میکنم .....من نظرم اینه هم نفخش کمتره هم خوشمزه تره ....
قربونت برم ....به امید اینکه خورشات تلخ نباشن...:biggrin:
متوسط دیگه....عاغا من لیموی تو خورشتو دوست دارم اصرار نکنی کمش کنما

نه خورشتو تلخ میکنه...یعنی حتی خود لیمو هم نخورم حس میکنم آب خورشت تلخه...
ورپریده تلخ خورشد خودده
 

AvA-6586

کاربر فعال تالار حسابداری ,
کاربر ممتاز
من سوال دارم..... من بعضی وقتا لیمو امانی که تو خورشت میندازم حس میکنم تلخش میکنه....با خیس دادن و حتی در اوردن هسته ها....یه بارم پوستش رو گرفتم ولی عطر لیمو به پوستشه....نظرتون چیه....اینم بگم من کلا متاسفانه یا خوشبختانه...رو طعم و بو....زیاد حساسم...یکم تلخی رو هم سریع متوجه میشم...یه راه درست و حسابی بهم بگین...مرسی...

نکته: عاغا ما(تهران) کجا تو قورمه سبزیمون لوبیا چشم بلبلی میریزیم؟تا جایی که شنیدم تو شمال از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنن....یه تجربه ای هم که دارم اینه...قورمه سبزی بدون لوبیا هم خوشمزه میشه....و اگر ترکیبی از لوبیا قرمز و لوبیا چیتی استفاده بشه خیلی خیلی خوشمزه میشه

سلام لیمو جونی من 1 راهکار موثر برات دارم.
لیمو ها رو بریز تو ی قابلمه جدا ب اندازه 2 یا 3 لیوان آب بریز روش و بذار بجوشه
بعد از چند مین خاموشش کن البته آب نداشته باشه ها
از طعم و ترشیشم کم نمیشه خیالت راحت
تلخیشم از بین میره
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام لیمو جونی من 1 راهکار موثر برات دارم.
لیمو ها رو بریز تو ی قابلمه جدا ب اندازه 2 یا 3 لیوان آب بریز روش و بذار بجوشه
بعد از چند مین خاموشش کن البته آب نداشته باشه ها
از طعم و ترشیشم کم نمیشه خیالت راحت
تلخیشم از بین میره
سلام عزیزم 2 یا 3 لیوان آب برای چه میزان لیمو؟زیرش کم متوسط یا زیاد باشه؟لیموها رو سالم و درسته بندازم یا سوراخ کنم؟هسته هاشو نمیخواد در بیارم؟
آب نداشته باشه یعنی بزارم آبش تبخیر شه رو گاز؟چقد بزارم بجوشه؟
مرسی عزیزم از راهنماییت:**
 

baran 2012

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من سوال دارم..... من بعضی وقتا لیمو امانی که تو خورشت میندازم حس میکنم تلخش میکنه....با خیس دادن و حتی در اوردن هسته ها....یه بارم پوستش رو گرفتم ولی عطر لیمو به پوستشه....نظرتون چیه....اینم بگم من کلا متاسفانه یا خوشبختانه...رو طعم و بو....زیاد حساسم...یکم تلخی رو هم سریع متوجه میشم...یه راه درست و حسابی بهم بگین...مرسی...

نکته: عاغا ما(تهران) کجا تو قورمه سبزیمون لوبیا چشم بلبلی میریزیم؟تا جایی که شنیدم تو شمال از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنن....یه تجربه ای هم که دارم اینه...قورمه سبزی بدون لوبیا هم خوشمزه میشه....و اگر ترکیبی از لوبیا قرمز و لوبیا چیتی استفاده بشه خیلی خیلی خوشمزه میشه

سلام عزیزم :D
لیمو درسته بذار تو غذا ،در این صورت تلخ نمیشه:w24:
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام عزیزم :D
لیمو درسته بذار تو غذا ،در این صورت تلخ نمیشه:w24:

به به سلام باران جانم

نبودی ... چند ساعت پیش تو سرآشپزای باجگاه رفده بودم دوباره پستتو دیدم 4 تا ثنای درشت فرستادم واسه روح پرفتوحت


عاغا با پوست امتحان کردم باز یه نمه تلخ میشه...دوست ندارم...یه راه دیگه بگو
 

baran 2012

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به به سلام باران جانم

نبودی ... چند ساعت پیش تو سرآشپزای باجگاه رفده بودم دوباره پستتو دیدم 4 تا ثنای درشت فرستادم واسه روح پرفتوحت


عاغا با پوست امتحان کردم باز یه نمه تلخ میشه...دوست ندارم...یه راه دیگه بگو

یکم کار دارم عزیزم
هرچی گفتی به خودت گفتی :D بازم عکس میزارم حالت بگیرم :w01:
با پوست بذار و نکتش اینه لیمو امانی هیچ حفره ای نداشته باشه چون این کار تلخش میکنه بعضی وقتا هم لیمو خودش به صورت ذاتی تلخه اون دیگه نمیتونی کاری بکنی هر وقت تو تغییر کردی اونم تغییر میکنه :D
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
یکم کار دارم عزیزم
هرچی گفتی به خودت گفتی :D بازم عکس میزارم حالت بگیرم :w01:
با پوست بذار و نکتش اینه لیمو امانی هیچ حفره ای نداشته باشه چون این کار تلخش میکنه بعضی وقتا هم لیمو خودش به صورت ذاتی تلخه اون دیگه نمیتونی کاری بکنی هر وقت تو تغییر کردی اونم تغییر میکنه :D

چه کاری داری عزیزم؟بگو بچه های بالا رو بفرستم کمکت
تاروف نکن

فک کنم روت اثر گذاشد که سریع اومدی باجگا

من که هیش وخ از این کارا نمیکردم..خودم اندفعه افتخار دادم رفتم فروشگاه با کلی بررسی از این لیموهای کارخونه ای خریدم...دقیقا توش 7 تا دونه لیموعه 6 تومن:| ...ببینم این خوب در میاد باران گوشت تلخ
 

baran 2012

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چه کاری داری عزیزم؟بگو بچه های بالا رو بفرستم کمکت
تاروف نکن

فک کنم روت اثر گذاشد که سریع اومدی باجگا

من که هیش وخ از این کارا نمیکردم..خودم اندفعه افتخار دادم رفتم فروشگاه با کلی بررسی از این لیموهای کارخونه ای خریدم...دقیقا توش 7 تا دونه لیموعه 6 تومن:| ...ببینم این خوب در میاد باران گوشت تلخ

باشه نیاز شد خبرت میکنم لیمون بوق :w02:
چی روم اثر گذاشت ؟ باشگاه بودم پستتو دیدم
خدا رو شکر لیمو امانی که درست میکنیم تلخ نمیشه (صرفا جهت اینکه پست اسپم به حساب نیاد ):biggrin:
مگه ادم خواری لیمون؟:surprised:
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
باشه نیاز شد خبرت میکنم لیمون بوق :w02:
چی روم اثر گذاشت ؟ باشگاه بودم پستتو دیدم
خدا رو شکر لیمو امانی که درست میکنیم تلخ نمیشه (صرفا جهت اینکه پست اسپم به حساب نیاد ):biggrin:
مگه ادم خواری لیمون؟:surprised:
بیخود میکنی خبرم کنی روت زیاد شده ها

ثناهایی که نثارت کردم

عاغا جدی راه دیگه ای نداری واسه تلخ نشدن؟ آوا هم رفت:|
اسپم نکن:|
 

baran 2012

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بیخود میکنی خبرم کنی روت زیاد شده ها

ثناهایی که نثارت کردم
عاغا جدی راه دیگه ای نداری واسه تلخ نشدن؟ آوا هم رفت:|
اسپم نکن:|

بی ظرفیت صدات نمیکنم ،نترس :D
هرچی گفتی به خودت گفتی
عاغا مال ما تلخ نمیشه چیکار کنم ؟:D
اها یه نکته دیگم اینه لیمو امانی ها را وقتی که فکر میکنی پخت و طمع به غذا داد باید از غذا در بیاری زیاد بمونه هم تلخ میشه اخر سر که میخوای غذا رو بکشی کنار غذا بذار

لیمون جون من برم به اکتشافات بعدی ام برسم
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
بی ظرفیت صدات نمیکنم ،نترس :D
هرچی گفتی به خودت گفتی
عاغا مال ما تلخ نمیشه چیکار کنم ؟:D
اها یه نکته دیگم اینه لیمو امانی ها را وقتی که فکر میکنی پخت و طمع به غذا داد باید از غذا در بیاری زیاد بمونه هم تلخ میشه اخر سر که میخوای غذا رو بکشی کنار غذا بذار

لیمون جون من برم به اکتشافات بعدی ام برسم

عه من دوست دارم لیمو نرم نرم بشه...ولی راست میگی اندفعه درش میارم...مرسی عزیزم: )
 

AvA-6586

کاربر فعال تالار حسابداری ,
کاربر ممتاز
سلام عزیزم 2 یا 3 لیوان آب برای چه میزان لیمو؟زیرش کم متوسط یا زیاد باشه؟لیموها رو سالم و درسته بندازم یا سوراخ کنم؟هسته هاشو نمیخواد در بیارم؟
آب نداشته باشه یعنی بزارم آبش تبخیر شه رو گاز؟چقد بزارم بجوشه؟
مرسی عزیزم از راهنماییت:**
حدودا 5 یا 6 تا لیمو
زیرش متوسط باشه
ن اصلا هسته هاشو در نیار فقط چند تا سوراخ کافیه
آره کامل آبش تبخیر شه. ب اندازه ای بذار بجوشه ک آبش تموم شه . فقط زیاد آب نریزی ک تا بخواد بجوشه همه لیموها له شه
خواهش میشه
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
عه من دوست دارم لیمو نرم نرم بشه...ولی راست میگی اندفعه درش میارم...مرسی عزیزم: )
سلام لیمویی ..
ی راهکار دیگه هم اینه که لیمو ها رو ی روز قبل از این ک بخوای استفاده کنی بزاری توی آب ..نیاز نیس حتما گرم باشه ..فقط چند بار آب روی لیمو ها رو عوض کن ..تلخی لیموها گرفته میشه ...
نکته مهم این که لیمو ها رو سوراخ نکن ..
لیمو ها چون سبک هستن روی آب وامیستن ..برا این که این حالت پیش نیاد میتونی ی بشقاب یا هر چیز دیگه ای بزاری روش تا زیر ب بمونن ..
اینو از مامان یاد گرفتم ..خودم حساسم ب لیمو ...مثه تو خوردنشو توی خورشت هم دوس دارم ..:)
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام لیمویی ..
ی راهکار دیگه هم اینه که لیمو ها رو ی روز قبل از این ک بخوای استفاده کنی بزاری توی آب ..نیاز نیس حتما گرم باشه ..فقط چند بار آب روی لیمو ها رو عوض کن ..تلخی لیموها گرفته میشه ...
نکته مهم این که لیمو ها رو سوراخ نکن ..
لیمو ها چون سبک هستن روی آب وامیستن ..برا این که این حالت پیش نیاد میتونی ی بشقاب یا هر چیز دیگه ای بزاری روش تا زیر ب بمونن ..
اینو از مامان یاد گرفتم ..خودم حساسم ب لیمو ...مثه تو خوردنشو توی خورشت هم دوس دارم ..:)

سلام عزیزم مرسی
یه روز قبل یعنی چند ساعت تو آب بمونه دقیق؟
 

S A R a d

کاربر فعال تالار هنر ,
کاربر ممتاز
من سوال دارم..... من بعضی وقتا لیمو امانی که تو خورشت میندازم حس میکنم تلخش میکنه....با خیس دادن و حتی در اوردن هسته ها....یه بارم پوستش رو گرفتم ولی عطر لیمو به پوستشه....نظرتون چیه....اینم بگم من کلا متاسفانه یا خوشبختانه...رو طعم و بو....زیاد حساسم...یکم تلخی رو هم سریع متوجه میشم...یه راه درست و حسابی بهم بگین...مرسی...

نکته: عاغا ما(تهران) کجا تو قورمه سبزیمون لوبیا چشم بلبلی میریزیم؟تا جایی که شنیدم تو شمال از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنن....یه تجربه ای هم که دارم اینه...قورمه سبزی بدون لوبیا هم خوشمزه میشه....و اگر ترکیبی از لوبیا قرمز و لوبیا چیتی استفاده بشه خیلی خیلی خوشمزه میشه

سلام
همونطور که دوستان گفتن خیسوندن لیمو تو آب قبل از استفاده تلخیشو کم میکنه، اما کلا چون پوست لیمو تلخه بهتره که تعداد زیادشو تو خورشت استفاده نکنید.
لیمو رو هم تو غذا نشکنید یعنی درسته باشه؛ اینطوری رنگ غذا هم تیره نمیشه مخصوصا برای خورشت قیمه و آبگوشت. خیلی هم نباید تو غذا بمونه چون نرم میشه و باز میشه که باعث تلخی میشه، قبل از اینکه شعله رو خاموش کنید هم لیمو رو درارید.

یه نکته سلامتی هم بگم:
یکی از دلایل استفاده از لیمو تو غذا اینه که لیمو چربی غذا رو به خودش جذب میکنه (اگه دقت کرده باشید ما تو غذاهای پرچرب مثل قرمه سبزی و خورشت قیمه و آبگوشت از لیمو استفاده میکنیم)، بخاطر همین بهتره کلا از خوردن لیموی خورشت صرف نظر کنید.
 

Similar threads

بالا