قیمه نثار
این غذای سنتی استان قزوین است و برای مهمانی های رسمی تهیه می شود.
مواد لازم برای شش نفر:
گوشت: یک کیلوگرم
برنج: شش پیمانه
خلال پوست پرتقال: چهار قاشق غذاخوری
خلال بادام: چهار قاشق غذاخوری
خلال پسته: سه قاشق غذاخوری
زرشک: چهار قاشق غذاخوری
پیاز: یک کیلوگرم
رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، هل کوبیده، زعفران آب کرده و زردچوبه: به میزان لازم
روش تهیه:
پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه بریزید و با روغن سرخش کنید. وقتی پیازها طلایی شد، گوشت را که قیمه ای خرد کرده اید را اضافه کنید. گوشت موقع سرخ شدن آب می اندازد پس اجازه دهید آب گوشت کشیده شود. image و زردچوبه را اضافه کنید و اجازه دهید دو ساعت خوب بپزد. رب و فلفل تا پختن گوشت، خلال بادام را در آب و یا گلاب به مدت نیم ساعت خیس کنید. معمولا خلال پسته را خیس نمی کنیم زیرا رنگ پسته از بین می رود. image خلال پوست پرتقال را در آب جوش بریزید و اجازه دهید چند قل بزند. سپس آب آن را عوض کنید. این کار را دو تا سه بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال ها از بین برود. نیم ساعت مانده که زیر غذا را خاموش کنید خلال را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. می توانید اندکی از خلال پوست پرتقال را تفت داده و برای تزئین روی غذا استفاده کنید. image زرشک را در مقداری روغن تفت دهید و یک قاشق مرباخوری شکر را به آن اضافه کنید. خلال ها را تفت دهید و کنار بگذارید. مقدار خلال ها به سلیقه و ذائقه تان بستگی دارد. image ده دقیقه قبل از خاموش کردن شعله زیر قابلمه، هل کوبیده را به خورش اضافه کنید. نمک را فراموش نکنید. کمی زعفران، عطر خورش را بیشتر می کند. برنج را آبکش کنید و دم بگذارید. مقداری برنج را زعفرانی کنید و کنار بگذارید. دیس و ظرف مورد نظر را آماده کنید و دو یا سه کفگیر برنج داخل دیس بکشید. دو ملاقه از گوشت را رو روی برنج بریزید. دوباره از برنج روی گوشت بریزید و با برنج زعفرانی و خلال و زرشک تزئین کنید.
چند نکته:
- مقدار پیاز هرچه بیشتر باشد غذا لذیذتر خواهد بود.
- خورش باید به روغن بیفتد و آب نداشته باشد.
- می توانید اندکی دارچین هم به خورشت اضافه کنید.
- بهتر است گلاب داخل خورشت نریزید زیرا اگر غذا بماند پس از گرم کردن غذا، طعم جالبی را حس نمی کنید.
- تقریبا برای هر یک کیلو برنج، یک کیلوگرم گوشت مصرف می شود.
امیدوارم خوشتون بیاد
این غذای سنتی استان قزوین است و برای مهمانی های رسمی تهیه می شود.

مواد لازم برای شش نفر:
گوشت: یک کیلوگرم
برنج: شش پیمانه
خلال پوست پرتقال: چهار قاشق غذاخوری
خلال بادام: چهار قاشق غذاخوری
خلال پسته: سه قاشق غذاخوری
زرشک: چهار قاشق غذاخوری
پیاز: یک کیلوگرم
رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، هل کوبیده، زعفران آب کرده و زردچوبه: به میزان لازم
روش تهیه:
پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه بریزید و با روغن سرخش کنید. وقتی پیازها طلایی شد، گوشت را که قیمه ای خرد کرده اید را اضافه کنید. گوشت موقع سرخ شدن آب می اندازد پس اجازه دهید آب گوشت کشیده شود. image و زردچوبه را اضافه کنید و اجازه دهید دو ساعت خوب بپزد. رب و فلفل تا پختن گوشت، خلال بادام را در آب و یا گلاب به مدت نیم ساعت خیس کنید. معمولا خلال پسته را خیس نمی کنیم زیرا رنگ پسته از بین می رود. image خلال پوست پرتقال را در آب جوش بریزید و اجازه دهید چند قل بزند. سپس آب آن را عوض کنید. این کار را دو تا سه بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال ها از بین برود. نیم ساعت مانده که زیر غذا را خاموش کنید خلال را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. می توانید اندکی از خلال پوست پرتقال را تفت داده و برای تزئین روی غذا استفاده کنید. image زرشک را در مقداری روغن تفت دهید و یک قاشق مرباخوری شکر را به آن اضافه کنید. خلال ها را تفت دهید و کنار بگذارید. مقدار خلال ها به سلیقه و ذائقه تان بستگی دارد. image ده دقیقه قبل از خاموش کردن شعله زیر قابلمه، هل کوبیده را به خورش اضافه کنید. نمک را فراموش نکنید. کمی زعفران، عطر خورش را بیشتر می کند. برنج را آبکش کنید و دم بگذارید. مقداری برنج را زعفرانی کنید و کنار بگذارید. دیس و ظرف مورد نظر را آماده کنید و دو یا سه کفگیر برنج داخل دیس بکشید. دو ملاقه از گوشت را رو روی برنج بریزید. دوباره از برنج روی گوشت بریزید و با برنج زعفرانی و خلال و زرشک تزئین کنید.
چند نکته:
- مقدار پیاز هرچه بیشتر باشد غذا لذیذتر خواهد بود.
- خورش باید به روغن بیفتد و آب نداشته باشد.
- می توانید اندکی دارچین هم به خورشت اضافه کنید.
- بهتر است گلاب داخل خورشت نریزید زیرا اگر غذا بماند پس از گرم کردن غذا، طعم جالبی را حس نمی کنید.
- تقریبا برای هر یک کیلو برنج، یک کیلوگرم گوشت مصرف می شود.
امیدوارم خوشتون بیاد
آخرین ویرایش توسط مدیر: