shayanteb12
عضو جدید

عدم تحمل لاکتوز یک بیماری شایع و ناراحت کننده است که به طرز حیرت انگیزی درصد بالایی را تحت تأثیر قرار می دهد.
علائم عدم تحمل لاکتوز
علائم به طور معمول شامل نفخ ، گاز ، اسهال و سایر مشکلات دستگاه گوارش است. خوشبختانه با رعایت رژیم غذایی و عدم درمان لاکتوز می توان علائم عدم تحمل لاکتوز را کاهش داد (و در بعضی موارد حتی از بین برد).عدم تحمل لاکتوز چیست؟
طبق گفته انستیتوی ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی ، تعریف عدم تحمل لاکتوز “شرایطی است که در آن پس از مصرف غذاها یا نوشیدنی های حاوی لاکتوز ، علائم گوارشی – مانند نفخ ، اسهال و گاز – دارید.”لاکتوز قندی است که در شیر و محصولات لبنی یافت می شود. برای هضم مناسب این قند ، روده کوچک باید مقادیر کافی آنزیمی به نام لاکتاز را تولید کند.
لاکتوز در موارد زیر یافت می شود:
شیرلاکتوز
کشک
سرشیر
محصولات فرعی شیر
مواد جامد شیر خشک
پودر شیر خشک بدون چربی
لاکتاز مسئول تجزیه لاکتوز به گلوکز و گالاکتوز است ، بنابراین بدن می تواند آن را جذب کند. وقتی توانایی بدن در ساخت لاکتاز کاهش یابد ، نتیجه عدم تحمل لاکتوز است.
توجه به این نکته مهم است که همه محصولات لبنی باعث بروز این علائم ناخوشایند عدم تحمل لاکتوز نمی شوند. در حقیقت ، ماست یا کفیر با کشتهای فعال زنده معمولاً این علائم را ایجاد نمی کنند ، زیرا فرهنگهای فعال به تجزیه لاکتوز قبل از مصرف کمک می کنند. همچنین ، هرچه غذا تخمیر شود ، مقدار لاکتوز کمتر خواهد بود ، زیرا پروبیوتیک های سالم با خوردن قند لاکتوز زنده می مانند.
علل عدم تحمل لاکتوز
به نظر می رسد این امر به چندین دلیل اصلی رخ داده است:ژنتیک / تاریخچه خانواده
پیری
بیماری و استرس
تشخیص
پزشکان چگونه عدم تحمل لاکتوز را آزمایش می کنند؟
برای آزمایش در بیمارانی که علائمی مانند نفخ و اسهال را تجربه می کنند ، پزشکان به تعدادی آزمایش مختلف اعتماد می کنند ، از جمله:یک آزمایش تنفس هیدروژن ، از آنجا که لاکتوز هضم نشده باعث می شود مقادیر زیادی هیدروژن در نفس خود داشته باشید
آزمایشی با استفاده از استتوسکوپ برای گوش دادن به صداهای داخل شکم
بحث در مورد علائم ، سابقه خانوادگی ، سابقه پزشکی و عادات غذایی
یک معاینه فیزیکی برای بررسی مشکلات اساسی سلامتی که ممکن است علت واقعی علائم باشد
به خاطر داشته باشید که تعدادی از شرایط دیگر به غیر از عدم تحمل لاکتوز می تواند علائم مشابهی ایجاد کند. این موارد عبارتند از: سندرم روده تحریک پذیر ، بیماری سلیاک ، بیماری التهابی روده یا SIBO (رشد بیش از حد باکتری روده کوچک). به همین دلیل پزشکان باید قبل از تأیید تشخیص عدم تحمل لاکتوز ، این دلایل را در نظر بگیرند.
شایعترین علائم عبارتند از:
اسهالگاز
نفخ / تورم معده در شکم
درد / گرفتگی معده
حالت تهوع ، استفراغ
سردرد یا میگرن
آکنه
علائم از چه زمانی شروع می شود؟
علائم هشدار دهنده عدم تحمل لاکتوز می تواند از 30 دقیقه تا دو ساعت پس از مصرف محصولات لبنی ایجاد شود و از خفیف تا شدید متغیر باشد. بیشتر واکنشهای فوری ناشی از نداشتن آنزیم در بدن برای هضم قند لاکتوز است که باعث انقباض روده می شود.در صورت عدم تحمل مداوم ، ممکن است علاوه بر ناراحتی های گوارشی ، موارد دیگری مانند سردرد شدید ، میگرن یا نفخ شکم را نیز تجربه کنید که ممکن است در طی حداکثر دو روز از ورود این ذرات هضم نشده به بدن شما اتفاق بیفتد
آیا می توانید ناگهان دچار عدم تحمل لاکتوز شوید؟
این مورد در میان بزرگسالان بیشتر دیده می شود ، اما معمولاً عدم تحمل لاکتوز از سنین پایین آشکار است.علائم عدم تحمل لاکتوز چه مدت ادامه دارد؟
شدت علائم عدم تحمل لاکتوز به تحمل شخصی و مقدار مصرف بستگی دارد. در صورت عدم تحمل و مصرف لاکتوز بدون ایجاد تغییرات دیگر ، علائم شما همچنان پابرجا خواهد ماند.در صورت عدم تحمل لاکتوز از چه غذاهایی باید خودداری کنید؟ آیا لزوماً باید از تمام لبنیات صرف نظر کنید؟
برخی از افراد مبتلا به عدم تحمل شدید لاکتوز لازم است از مصرف بیشتر یا تمام محصولات لبنی خودداری کنند. دیگران می توانند بدون تجربه شعله ور شدن علائم عدم تحمل لاکتوز ، انواع لبنیات را مصرف کنند. به عنوان مثال ، برخی تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می توانند تا 12 گرم لاکتوز ، مقدار موجود در حدود 1 فنجان شیر ، بدون ایجاد علائم قوی داشته باشند.
یک مطالعه منتشر شده در مجله انجمن رژیم غذایی نشان می دهد که مصرف کفیر هضم و تحمل لاکتوز را بهبود می بخشد. در حالی که کفیر یک فرآورده لبنی است ، روند تخمیر باعث شکست لاکتوز طبیعی می شود و هضم و جذب را برای بدن آسان می کند. نتیجه این است که اکثر افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می توانند از برخی انواع لبنیات لذت ببرند ، در حالی که از مزایای سلامتی بهره می برند.
اگر لازم است از مصرف لاکتوز پرهیز کنید ، مراقب مشتقات لبنی باشید که در غذاهای معمولی پنهان می شوند – از جمله نان ، شیرینی ، کراکر ، غلات ، سوپ ، گوشت های فرآوری شده ، میله های پروتئینی و آب نبات. به برچسب مواد تشکیل دهنده نگاه کنید و تا آنجا که لازم است برای کنترل علائم خود از این مواد غذایی پرهیز کنید:
شیر
کره
شیر تبخیر شده
شیر تغلیظ شده
شیر خشک
مواد جامد شیر
مارگارین
پنیر
کشک
سرشیر
در حالت ایده آل ، بهترین محصولات لبنی برای مصرف در صورت عدم تحمل لاکتوز ، انواع محصولات تهیه شده از شیر خام گاو یا بز است که برای حداقل 24 ساعت تخمیر شده اند.
فواید شیر خام شامل تقویت سیستم ایمنی بدن ، پوست سالم ، مو و ناخن ، افزایش تراکم استخوان ، کاهش وزن ، رشد عضلات و پشتیبانی عصبی است.
در اینجا مراحل دیگری برای کمک به مدیریت تحمل لاکتوز وجود دارد:
از لبنیات تخمیر شده استفاده کنید
شیر بز را امتحان کنید
هضم فرآورده های شیر بز به طور قابل توجهی کوتاه تر از محصولات شیر گاو است. و با این حال ، شیر بز غنی تر از کلسیم ، فسفر ، ید ، پتاسیم ، بیوتین و اسید پانتوتنیک است.
آنزیم های گوارشی حاوی لاکتاز را مصرف کنید
مکمل با پروبیوتیک
با این حال ، مکمل های پروبیوتیک می توانند برای سلامتی و سلامتی کلی بیش از سلامت روده بسیار مفید باشند
غذاهای غنی از کلسیم را در آن بگنجانید
غذاهای غنی از ویتامین K را اضافه کنید
آب قلم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
آخرین ویرایش توسط مدیر: