طشت گذاری

wwwparvane

عضو جدید
کاربر ممتاز
طشت گذاری، مراسم سنتی در عزاداری ایام عاشورا است که برگزار می‏شود. طشت‏های آب را در مساجد و حسینیه‏ها می‏آورند و سمبل یک حادثه تاریخی است که در کربلا اتفاق افتاده است. در توضیح سنت مرسوم در نوشته‏اند:"این مراسم از سه روز مانده به محرم در مساجد جامع، مساجد اعظم و سپس در مساجد دیگر اجرا می‏شود. طشت‏ها را بالای سرها می‏گیرند و مسجد را دور می‏زنند، سپس در داخل آن‏ها آب می‏ریزند. مردم دست به طشت و آب می‏زنند و نوعی بیعت با امام حسین‏علیه‏السلام و حمایت ا ز عباس‏علیه‏السلام می‏کنند. آب طشت‏ها را مردم در شیشه‏هایی برای شفا و تبرک برمی‏دارند. این سنت از حادثه جوانمردانه آب دادن امام حسین‏علیه‏السلام به سپاه حر در 27 ذیحجه گرفته شده، که آب مشک‏ها را در طشت‏ها ریختند و تمام لشکر حر و اسبان را سیراب کردند. این سنت سمبولیک تأسی از اقدام سالار شهیدان است" به این مراسم طشت گردانی هم می‏گویند.

نگار88

کاربر بیش فعال
توهمه شهرها حتی تهران....
معروف ترین مراسم ها بیشتر تو اردبیل و زنجان برگزار میشه...

تبلیغشو تو میدون منیریه دیدم اونجا مراسمای جالبی داره پیشنهاد میکنم از دست ندینشون مخصوصا عصر روز تاسوعا یه دسته ی مخصوص از چهارراه لشگر تا بازار حدوداس ساعت چهار راه میوفته در واقع شبیه سازی کاروان کربلاست حرف نداره چندین ساله من پای ثابتشم

hellenaa

عضو جدید
سپاس

سپاس

ممنون از دعوت پری مهربونم و تشکر ویژه از استارتر عزیز,نمیدونستم,چه مراسم قشنگ و جالبی,تو اهواز ک نشنیده بودم,باید خیلی با شکوه باشه,ممنونم

بالا