
مواد لازم برای تهیه کتلت لپه با گوشت چرخ کرده
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
لپه | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
تخم مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
آرد سفید، آرد نخودچی یا آرد سوخاری (سلیقهای) | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت کتلت لپه: ۲۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه کتلت لپه با گوشت چرخ کرده

در ادامه مراحل طرز تهیه کتلت لپه با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی که به شامی کباب تبریزی هم معروف است را دنبال کنید.
مرحله اول: لپهها را بپزید
در اولین مرحله از پخت کتلت لپه باید لپهها را بشویید، یک ظرف آب بریزید و برای ۲ ساعت بخیسانید. سپس لپه را آبکش کنید و همراه با آب در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا لپهها به طور کامل بپزند و نرم شوند.مرحله دوم: لپهها را میکس کنید
در این مرحله باید لپههای پخته شده را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافهشان گرفته شود. در ادامه لپهها را در غذاساز بریزید و خوب میکس کنید. میتوانید برای له کردن لپهها از گوشتکوب برقی یا دستی نیز استفاده کنید.مرحله سوم؛ پیاز را رنده کنید
پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس پیاز را به صورت درشت رنده کنید و خوب فشار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود. این کار از شل شدن مایه کتلت و وا رفتن آن در زمان سرخ کردن مواد جلوگیری میکند.مرحله چهارم: مایه کتلت را آماده کنید
در این مرحله باید گوشت چرخ کرده را در یک ظرف بریزید و سپس لپه میکس شده و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد بزنید. سپس مواد مایه کتلت را خوب ترکیب کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید.مرحله پنجم: تخم مرغ را هم بزنید و به مواد کتلت اضافه کنید
تخم مرغ را بشکنید و در یک کاسه بریزید. سپس آن را برای چند دقیقه با چنگال هم بزنید تا سفیده و زرده آن کاملا با هم ترکیب شوند و کف ریزی روی ظرف ایجاد شود. تخم مرغ هم زده را هم به مایه کتلت اضافه کنید و حسابی مواد را هم بزنید.مرحله ششم: جعفری را به مواد کتلت اضافه کنید
در این مرحله باید جعفری خرد شده را به مواد کتلت اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. در این مرحله اگر دیدید مایه کتلت شل است، میتوانید کمی آرد سوخاری یا آرد سفید و یا آرد نخودچی به آن اضافه کنید.مرحله هفتم: کتلت لپه را در روغن سرخ کنید
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود. حالا دستتان را کمی خیس کنید و به اندازه یک گردو از مایه کتلت را بردارید و با دست به آن فرم گرد یا بیضی بدهید و در روغن قرار دهید. اجازه دهید یک سمت کتلتها سرخ شود، سپس آنها را برگردانید و تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود.مرحله هشتم: کتلت لپه را سرو کنید
بعد از این که کتلتها سرخ شدند، آنها را روی دستمال حولهای یا دستمال جاذب روغن قرار دهید. سپس در ظرف مورد نظرتان بچینید و همراه با نان تازه، سبزی خوردن، خیار شور و گوجه فرنگی خرد شده سرو کنید.مواد لازم برای تهیه کتلت لپه و سیب زمینی
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیر | ۱ حبه |
پیازچه خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به مقدار کافی |
طرز تهیه کتلت لپه و سیب زمینی

برای تهیه این مدل کتلت لپه با سیب زمینی باید ابتدا لپه را بخیسانید، بپزید و بعد آبکش کنید. سیب زمینی و پیاز را رنده کنید و آب آنها را خوب بگیرید. سیر را هم ریز رنده کنید. سپس لپه را همراه با گوشت چرخ کرده، سیب زمینی و پیاز، پیازچه و سیر در غذاساز بریزید و خوب میکس کنید.
در ادامه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. مایه کتلت را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید. مایه کتلت برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید. در ادامه مواد کتلت را با دست فرم دهید و مثل روش قبل در روغن داغ سرخ کنید.
روش تهیه شامی لپه با مرغ
برای تهیه کتلت لپه با مرغ باید یک تکه سینه مرغ را بپزید و آن را به صورت ریش ریش آماده کنید. سپس مرغ را با لپه پخته شده، سیب زمینی و پیاز رنده شده و آب گرفته شده، سیر رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید. سپس با دست به مواد کتلت فرم دهید و آن را در روغن داغ سرخ کنید.روش تهیه کتلت لپه بدون گوشت

برای تهیه کتلت لپه بدو گوشت باید از ترکیب لپه پخته شده، تخم مرغ، سیب زمینی آبپز شده، پیاز رنده شده و آب گرفته، سیر رنده شده، آرد نخودچی و ادویهجاتی مثل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنید. همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید و برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد استراحت کنند. سپس مایه کتلت لپه را در روغن داغ سرخ کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه کتلت لپه

- برای مزهدار کردن کتلت لپه میتوانید از مقداری نعنا و جعفری تازه و خرد شده یا سبزی خشک استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید به جای زردچوبه برای تهیه این کتلت از مقداری زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
- از آن جایی که برای تهیه این کتلت باید لپهها را میکس کنید، لازم نیست آن را بیش از حد بپزید.
- در صورت تمایل میتوانید این کتلت را با سس ربی نیز سرو کنید. در این روش باید مقداری پیاز داغ آماده کنید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد بزنید و مقداری آب به آن اضافه کنید و صبر کنید تا سس روی حرارت بجوشد و غلیظ شود. بعد کتلتها را کنار این سس ربی سرو کنید.
- در صورتی که چسبندگی مواد کتلت کم بود میتوانید از یک عدد تخم مرغ دیگر استفاده کنید.
- برای این که کتلت لپه تردتر شود، میتوانید بعد از سرخ کردن کتلتها آنها را برای ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
- در طرز تهیه شامی رشتی یا شامی پوک رشتی هم از لپه استفاده میشود اما باید از گوشت گوسفندی پخته و ریش ریش شده همراه با سیب زمینی و تخم مرغ استفاده کنید.
- داغ بودن روغن در زمان سرخ کردن کتلت از جذب روغن جلوگیری میکند و مانع وا رفتن کتلتها میشود.
- برای این که ظاهر کتلتها طلایی و خوشرنگ شود میتوانید بعد از فرم دادن به مایه کتلت آن را در پودر سوخاری بزنید و بعد در روغن سرخ کنید.