۶ طرز تهیه چیپس خرمالو در آفتاب، فر، سولاردم، بخاری و شومینه

چیپس خرمالو یکی از سالمترین و خوشمزهترین انواع چیپس میوه است که خواص میوه خرمالو را در خود دارد و یکی از تنقلات سالم و مفید خانگی است. برای طرز تهیه چیپس خرمالو شما میتوانید از بخاری یا فر استفاده کنید یا خرمالو خشک را در فضای بیرون از خانه و بدون هیچ دستگاهی خشک کنید.
مواد لازم برای تهیه چیپس خرمالو در آفتاب
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
خرمالوی سالم و رسیده | به مقدار دلخواه |
مراحل طرز تهیه چیپس خرمالو در آفتاب

برای درست کردن چیپس خرمالو شما تنها به مقداری خرمالوی رسیده و سالم نیاز دارید. سپس باید یکی از روشهای خشک کردن خرمالو را انتخاب کنید و این میان وعده خوشمزه و سالم را آماده کنید. در ادامه میتوانید با روش تهیه چیپس خرمالو در آفتاب آشنا شوید.
مرحله اول؛ برش دادن خرمالو
در اولین مرحله از طرز تهیه چیپس خرمالو باید خرمالو تازه و البته سفت و رسیده که هیچگونه زدگی نداشته باشد را انتخاب کنیم و با چاقو برش بدهیم. حواستان باشد که زیاد نازک برش نزنید و البته قطر خرمالوها نباید خیلی ضخیم هم باشد.مرحله دوم؛ قرار دادن خرمالوها در سینی
بعد از این که خرمالوها را برش دادید، در این مرحله از طرز تهیه چیپس خرمالو باید آنها را در سینی دستگاه میوه خشککن برای ٨ الی ١٢ ساعت قرار دهید تا خشک شوند. که البته باید در این فاصله سینیهای دستگاه را مرتب جا به جا کنید و خرمالوها را باید بعد از ۵ ساعت برعکس کنید. تا سمت دیگرش هم خشک شود.مرحله سوم؛ نگهداری چیپس خرمالو
بعد از اینکه خرمالوها خشک شدند آنها را مرتب در کیسه فریزر قرار دهید، کیسه را گره بزنید و در یخچال بگذارید البته میتوانید برای این منظور از ظرف دربدار هم استفاده کنید. در نظر داشته باشید که خرمالو کاملأ خشک نمیشود و اندکی نرم است ولی جای هیچگونه نگرانی نیست چون حرارت زیاد باعث سیاهی خرمالوها میشود و شبیه پاستیل میشود.طرز تهیه چیپس خرمالو در فر

چیپس خرمالو را میتوان در داخل فر هم خشک کرد. برای این منظور فر را بر روی کمترین دما تنظیم میکنیم. کاغذ روغنى کف سینى فر میگذاریم و برشهاى میوه را روی آن میچینیم. حدوداً ٢ الى ٣ ساعت زمان نیاز داریم تا خرمالوها خشک شوند و بهتر است مرتب خرمالوها را چک و زیر و رو کنید.
طرز تهیه چیپس خرمالو روی بخاری

در طرز تهیه چیپس خرمالو روی شوفاژ مثل روش تهیه میوه خشک ابتدا باید بر روی سینی صاف کاغذ روغنى بگذارید و برشهاى خرمالو را بر روى آن بچینید. سپس سینی را روى بخارى یا شوفاژ قرار میدهید. هر ٢ ساعت یک بار خرمالوها را بر عکس کنید تا کاملا خشک شوند.
طرز تهیه چیپس خرمالو با شومینه

برای تهیه چیپس خرمالو روی شومینه ابتدا باید روی شومینه کاغذ روغنى یا فویل قرار دهید. سپس برشهاى خرمالو را در کنار هم روی کاغذ روغنی قرار میدهیم و هر ٢ ساعت یک بار آنها بر عکس میکنیم تا هر دو طرف میوه خشک شود.
طرز تهیه چیپس خرمالو در سولاردم
برای درست کردن چیپس خرمالو در سولاردم باید خرمالوهای برش خورده را داخل سینی مخصوص سولاردم بچینید. سپس سینی را روی سه پایه کوتاه قرار دهید. حالا دستگاه را برای مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۱۰ درجه روی حالت کانوکشن بگذارید تا خرمالوها خشک شوند.طرز تهیه خرمالو خشک درسته زیر نور آفتاب
برای درست کردن خرمالو خشک درسته این مراحل را انجام دهید:- خرمالوهای سفت و سالم انتخاب کنید
- پوست خرمالو را بکنید.
- خرمالوها را از ساقه به یکدیگر ببندید و در آفتاب آویزان کنید.
- در تمام مدت زمانی که خرمالوها در حال خشک شدن هستند آنها را بهطور مرتب و روزانه ماساژ دهید تا تمام قسمتهای خرمالو یکنواخت خشک شود.
نکات مهم در روش تهیه چیپس خرمالو

- برای درست کردن چیپس خرمالو نباید از خرمالوهای خیلی رسیده و نرم استفاده کنید.
- به منظور ورقه کردن خرمالو میتوانید از رنده ورقهکن استفاده کنید.
- در زمان چیدن خرمالوها داخل سینی به هیچ عنوان آنها را روی هم قرار ندهید تا بعد از خشک شدن به هم نچسبند.
- برای نگهداری چیپس خرمالو میتوانید آنها را در ظرف دربدار یا پلاستیکهای زیپدار بریزید و در یخچال قرار دهید تا سالم بمانند.
- میتوانید چیپس خرمالو را برای مدت ۱ سال در یخچال نگهداری کنید.
- در طرز تهیه چیپس خرمالو بهتر است از «خرمالوهای فویو» که اندازه کوچکتری دارند، استفاده کنید.
- برای خشک کردن خرمالو در دستگاه میوه خشککن باید خرمالوهای برشخورده را داخل دستگاه بچینید و سپس دستگاه را برای ۸ تا ۱۲ ساعت روشن کنید تا میوه کاملا خشک شود.