طرز تهیه ماست خامه ای کشدار، ماست چکیده و ماست یونانی

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
5 طرز تهیه ماست سنتی کشدار، ماست چکیده و ماست یونانی




طرز تهیه ماست سفت و کشدار خانگی​


طرز تهیه ماست سفت و کشدار خانگی

مدت زمان آماده سازی ماست: ۳۰ دقیقه​


مواد لازم برای تهیه ماست کشدار​


  • شیر محلی پرچرب: ۲ لیتر
  • ماست با کیفیت: ۱ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه ماست خانگی سنتی​


ماست سنتی بهتر است یا پاستوریزه؟ مسئله مهم این است که در طرز تهیه ماست از چه شیری استفاده می‌شود. هر چند شیرهای محلی سالم‌تر یا بهتر بگوییم طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. برای درست کردن ماست در خانه مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول؛ جوشاندن شیر​


ماستی که قرار است مایه شیر باشد را دو ساعت قبل از ماست زدن بیرون از یخچال نگه دارید تا هم دمای محیط شود. برای درست کردن ماست خانگی با شیر ابتدا باید در یک قابلمه تمیز شیر را بجوشانید.
از زمان به جوش آمدن شیر شعله گاز را ملایم کنید تا شیر به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. به این ترتیب هم میکروب‌های شیر از بین می‌روند و هم آب اضافی شیر تبخیر می‌شود. بعد از ۲۰ دقیقه شیر را در ظرفی بریزید که می‌خواهید ماست را در آن درست کنید.

مرحله دوم؛ اضافه کردن مایه ماست به شیر​


اجازه دهید شیر خنک شود. برای امتحان کردن اینکه شیر خنک شده یا نه انگشت در شیر بزنید و اگر انگشت نسوخت ولی گرمای شیر را حس کردید یعنی دمایش برای ماست بندی آماده و مناسب است. با دماسنج هم می‌توانید دمای شیر را اندازه بگیرید. دمای ۴۲ الی ۴۵ درجه سانتی‌گراد مناسب است.
حالا ماستی که قرار است مایه ماست باشد و هم دمای محیط شده را در یک کاسه با مقداری شیر مخلوط کنید. وقتی ماست و شیر خوب با هم ترکیب و یکدست شدند آن را به شیر اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب و یکدست شوند.

مرحله سوم؛ قرار دادن ماست در مکانی مناسب​


درب ظرف را کیپ و محکم ببندید و با یک حوله یا پتوی تمیز کاملا ظرف را بپوشانید. بسته به گرمای محیط ۴ الی ۶ ساعت طول می‌کشد تا ماست به اصطلاح ببندد و خودش را بگیرد. بعد از اینکه ماست بسته شد ظرف ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا ماست هم سرد و هم سفت‌تر شود.


طرز تهیه ماست چکیده​


طرز تهیه ماست چکیده هم آسان است. برای درست کردن ماست چکیده بعد از اینکه ماست را درست کردید (یا اگر ماست آماده دارید) در یک قابلمه گود یک پارچه تمیز نخی بیندازید. ماست را در پارچه نخی بریزید تا آب اضافی ماست در قابلمه بریزید.
سپس پارچه را گره بزنید. حالا ماست داخل پارچه را در یک ظرف در یخچال قرار دهید تا آب آن خارج شود. همچنین می توانید آن را از جایی آویزان کنید و اجازه دهید آبش خارج شود که در این صورت در محیط بیرون کمی مزه آن ترش خواهد شد، البته به مرور زمان ماست چکیده، ترش می‌شود.
بنا به ذائقه خودتان می توانید ماست چکیده کمی آبدار یا سفتی را تهیه کنید که سفتی آن بستگی به زمان آبگیری دارد. آب اضافی ماست چکیده در واقع «سرم ماست» است. اگر سوال شما این است که با آب اضافی ماست چکیده چه کنیم این است که آن را بخورید که سرشار از ویتامین B است.
ماست چکیده و ماست خامه‌ای برای درست کردن ماست و خیار مجلسی در روزهای گرم تابستان عالی هستند.

طرز تهیه ماست یونانی سون خانگی با ثعلب​


طرز تهیه ماست سون خانگی با ثعلب


در طرز تهیه ماست خانگی با ثعلب ماست شما درست مثل ماست یونانی سون بیرون کشدار می‌شود و بافت جذابی پیدا می‌کند. برای درست کردن این ماست بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید. هر چقدر چربی شیر بیشتر باشد، ماست شما خوشمزه‌تر خواهد شد.
برای شروع مایه ماست را آماده کنید و در دمای اتاق قرار دهید. سپس شیر را با شعله متوسط بجوشانید و بعد از ۵ تا ۸ دقیقه شروع به هم زدن شیر کنید و این کار را برای ۲ دقیقه ادامه دهید.
در این مرحله از طرز تهیه ماست سفت با ثعلب شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا شیر کمی خنک شود. سپس مایه ماست را همراه با ثعلب حل شده در کمی آب به شیر اضافه کنید. حالا ماست را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را بپوشانید تا آماده شود.

ماست یونانی در میان انواع ماست برای آشپزی حرفه‌ای جایگاه ویژه‌ای دارد و جزو بهترین انواع ماست برای لاغری است.

فوت و فن‌های طرز تهیه ماست سفت خانگی و ماست خامه‌ای کشدار​


فوت و فن‌های طرز تهیه ماست سفت خانگی و ماست خامه‌ای کشدار


*برای درست کردن ماست خانگی به ازای هر لیتر شیر، ۱ قاشق غذاخوری ماست به عنوان مایه ماست استفاده کنید.

*دمای مایه ماست حتما باید با دمای محیط برابر باشد.

*برای درست کردن یک ماست سفت و خوب باید از مایه ماست سنتی و خانگی باکیفیت استفاده کنید.

*علت نبستن ماست اضافه کردن مقدار بیشتری ماست است. اگر مایه ماست از این مقدار گفته شده بیشتر باشد ماست ترش و رقیق می‌شود و خودش را خوب نمی‌گیرد.

*برای داشتن یک ماست خانگی سفت و پرچرب باید از شیر پرچرب استفاده کنید.

*یک دلیل نبستن ماست، داغ بودن شیر است. اگر شیر داغ باشد ماست شل و ترش می‌شود.

*دمای ظرفی که شیر را برای درست کردن ماست داخل آن می‌ریزید باید هم دمای محیط باشد.

*بهتر است ظرف ماست را لای حوله بپیچید و در یک جای گرم نگه دارید تا ماست ببندد. هر چه ظرف را گرم‌تر نگه دارید ماست زودتر می‌بندد و سفت می‌شود.

*ظرف ماست را بعد از ۴ الی ۶ ساعت بدون تکان دادن به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.

*طرز تهیه ماست کشدار با ماست میش است. اگر از شیر میش برای درست کردن ماست استفاده کنید ماست شما کشدار می‌شود.

*طرز تهیه ماست با خامه مثل ماست یونانی هم مرسوم است که در این صورت ماست خامه‌ای خواهید داشت. برای درست کردن ماست خامه‌ای به ازای هر یک لیتر شیر ۳ قاشق غذاخوری خامه صبحانه نیاز داریم. خامه صبحانه را با مایه ماست و مقداری شیر به همان ترتیب با هم ترکیب کنید و به شیر اضافه کنید و هم بزنید و همان پروسه بالا را برای درست کردن ماست ادامه دهید.

*طرز تهیه ماست با نشاسته هم مرسوم است که ماست را کشدار و خوشمزه می‌کند. می‌توانید به ماست خامه‌ای نشاسته هم اضافه کنید. به این ترتیب علاوه بر ۳ قاشق غذاخوری خامه صبحانه، ۱ قاشق مرباخوری سر پر نشاسته آسیاب شده هم به خامه و شیر و ماست اضافه کنید، هم بزنید و سپس به شیر اضافه کنید.

*طبع ماست چکیده سرد است. به همین خاطر خوردن ماست برای برخی افراد ممنوع است. برای بهره بردن از خواص ماست باید با مصلح ماست چکیده مصرف شود. معمولا ماست یا ماست چکیده را با موسیر میل می‌کنند که در این صورت ماست موسیر خواهید داشت.

*برای درست کردن ماست چکیده می‌توانید از دستگاه ماست چکیده خانگی نیز استفاده کنید.

*نحوه درست کردن ماست موسیر بسیار ساده است. برای این کار باید موسیرها را در اندازه ریز خرد کنید و به ماست اضافه کنید. بعد از یک روز می‌توانید ماست را میل کنید.

*از انواع ماست طبیعی و خانگی برای تهیه انواع ماسک صورت با ماست می‌توانید استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
طرز تهیه ماست بدون مایه در خانه به روش بازاری


5 مدل طرز تهیه ماست بدون مایه در خانه به روش بازاری


اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟ تا به حال به این فکر کرده‌اید که درست کردن ماست خانگی بدون ماست چگونه است و چطور می‌توان ماست خانگی را با مایه ماست، پنیر، خمیر مایه یا پودر مایه ماست آماده کرد؟ حقیقت این است که روش‌های زیادی برای تهیه ماست وجود دارد و شما می‌توانید به جای مایه ماست از چیزهای مختلفی استفاده کنید.



اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟​


اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟


برای درست کردن ماست خانگی حتماً نباید از مایه ماست استفاده کنید. شما می‌توانید به روش‌های مختلفی ماست درست کنید و با اضافه کردن مواد دیگر به جای مایه ماست، یک ماست شیرین، خوش طعم و خانگی آماده کنید.
مهم‌ترین نکته‌ای که باید در طرز تهیه ماست بدون مایه ماست به آن توجه کنید، انتخاب درست و استفاده صحیح از آن است. مایه ماست باید زمانی به شیر اضافه شود که شیر در دمای مناسبی باشد.
سپس برای بستن ماست باید آن را در فضایی گرم و تاریک قرار دهید تا ماست شما آماده شود. اگر به دنبال راهی برای تهیه ماست بدون مایه ماست هستید و دوست دارید بدانید که اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم بهتر است در ادامه این بخش با ما همراه باشید.

۱- مایه زدن ماست با پنیر​


مایه زدن ماست با پنیر


آیا تا حالا مایه زدن ماست با پنیر را امتحان کرده‌اید؟ در صورتی که برای مایه زدن ماست از پنیر استفاده کنید، ماست هم خوش طعم‌تر می‌‌شود و هم بافت سفت‌‌تری پیدا می‌کند. علاوه بر این، به خاطر این که پنیر دارای لاکتیک است، ماستی که با پنیر درست می‌شود، ترش نخواهد شد.
همچنین احتمال کپک زدن ماست یا خراب شدن زود هنگام آن، بسیار پایین است. برای درست کردن ماست شما به شیر و پنیر نیاز دارید.
برای مایه زدن ماست با پنیر، کافی است شیر را در یک قابلمه روی حرارت متوسط بجوشانید. اگر می‌خواهید ماست شما غلیظ‌تر باشد از شیرهای سنتی یا محلی یا از شیر پرچرب استفاده کنید. اجازه دهید شیر داغ شود و از کناره‌های قابلمه شروع به حباب زدن کند.
سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید تا شیر سر نرود.

۲- طرز تهیه ماست سفت با نشاسته​


طرز تهیه ماست سفت با نشاسته


در صورتی که با خودتان فکر می‌کنید اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم بهتر است کمی نشاسته و شیر بردارید و شروع به درست کردن ماست خانگی کنید. برای تهیه این ماست شما باید از مقدار کمی هم ماست در کنار شیر پرچرب و نشاسته ذرت استفاده می‌کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه ماست سفت با نشاسته ذرت باید شیر و نشاسته را در یک قابلمه کوچک بریزید و بجوشانید. زمانی که شیر شروع به جوشیدن کرد یک ملاقه استیل داخل قابلمه قرار دهید تا از سررفتن شیر جلوگیری کند.
بعد از این که شیر به خوبی جوشید شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا دمای شیر کمی گرم‌تر از دمای بدن و به حدود ۴۵ درجه سانتی‌گراد برسد. در این مرحله باید ماست را به ترکیب شیر و نشاسته اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که در این مرحله دمای شیر باید به گونه‌ای باشد که دست شما نسوزد و فقط باید گرم باشد.
ماست را با شیر ترکیب کنید و خوب هم بزنید.


۳- طرز تهیه ماست با خمیر مایه​


طرز تهیه ماست با خمیر مایه


در پاسخ به این سوال که اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم به شما می‌گوییم که یک بار طرز تهیه ماست با «خمیر مایه» را امتحان کنید. خمیر مایه حاوی باکتری‌هایی است که به سفت شدن شیر و تهیه ماست کمک می‌کند و یک راهکار ساده برای تهیه ماست خانگی بدون مایه ماست است. برای درست کردن ماست با خمیر مایه باید روش زیر را دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه ماست با خمیرمایه​


  • شیر پرچرب: ۱ لیتر
  • خمیرمایه: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: به مقدار کم

مراحل طرز تهیه ماست با خمیرمایه​


در این روش طرز تهیه ماست بدون مایه ماست باید شیر را داخل قابلمه بریزید و خوب بجوشانید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود. اگر از شیر پاستوریزه استفاده می‌کنید، تنها لازم است کمی شیر را گرم کنید.
زمانی که دمای شیر به حدی بود که دست شما نمی‌سوزد، باید کمی از شیر را بردارید و مقداری شکر و خمیرمایه را در آن بریزید. مواد را به خوبی مخلوط کنید و سپس به قابلمه شیر اضافه کنید. حالا شیر را داخل ظرف شیشه‌ای یا تعدادی لیوان بریزید و روی لیوان را با درب بپوشانید.
یک قابلمه آب جوش آماده کنید و سپس شیشه‌ها را به آرامی درون قابلمه قرار دهید. قابلمه را برای ۲ ساعت در دمای آشپزخانه قرار دهید. سپس شیشه‌های ماست را به آرامی بردارید و آن‌ها را برای حدود ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند.
در صورتی که در خانه دستگاه ماست زن دارید می‌توانید قابلمه آن را تا نیمه با آب پر کنید و شیشه‌ها را برای ۶ تا ۸ ساعت درون آن قرار دهید تا ماست شما آماده شود.

۴- طرز تهیه ماست با خامه ترش​


طرز تهیه ماست با خامه ترش


یکی دیگر از روش‌های طرز تهیه ماست بدون مایه ماست استفاده از «خامه ترش» است. برای این کار باید از یک لیوان خامه ترش به جای یک لیوان ماست برای تهیه ماست خانگی استفاده کنید. توجه داشته باشید که خامه ترش پرچرب برای تهیه ماست خانگی مناسب‌تر است و بافت بهتری به ماست شما می‌بخشد.
برای این کار باید شیر را بجوشانید و زمانی که شیر به دمای ۴۵ درجه رسید، خامه ترش را با مقداری شیر ترکیب کنید و سپس آن را به قابلمه شیر اضافه کنید. دور قابلمه را با یک پارچه ضخیم بپوشانید و اجازه دهید ماست شما در فضای آشپزخانه بماند و آماده شود. بعد از یک روز می‌توانید ماست را در یخچال قرار دهید و بعد از چند ساعت آن را میل کنید.

۵- طرز تهیه ماست با پودر مایه ماست آماده​


طرز تهیه ماست با پودر مایه ماست آماده


روش بعدی در طرز تهیه ماست بدون مایه ماست استفاده از پودر مخصوص مایه ماست آماده است. در صورت نیاز می‌توانید این پودرها را از فروشگاه‌های فروش لبنیات و یا عطاری‌ها تهیه کنید. برای تهیه ماست به این روش باید شیر را همانند روش‌های دیگر بجوشانید.
سپس شعله گاز را خاموش کنید تا دمای شیر به حدود ۴۵ درجه سانتی‌گراد برسد. به خاطر داشته باشید که داغ بودن و سرد بودن بیش از حد شیر روی کیفیت و طعم ماست شما تأثیر می‌گذارد.
سپس مقداری مایه ماست را طبق دستورالعملی که روی آن نوشته شده به یک کاسه شیر اضافه کنید. می‌توانید کمی شیر خشک نیز به شیر اضافه کنید. شیر را به خوبی هم بزنید و سپس آن را به قابلمه شیر اضافه کنید.
شیر را با قاشق هم بزنید و سپس درب قابلمه را بگذارید و آن را با پتو یا پارچه ضخیم بپوشانید تا ماست شما آماده شود. بعد از یک روز می‌توانید ماست را در یخچال بگذارید و مصرف کنید.

سوالات متداول​


برای مایه ماست از چه چیزی استفاده کنیم؟​


اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟ در طرز تهیه ماست بدون مایه ماست می‌توانید از نشاسته، پنیر و همچنین خمیرمایه استفاده کنید و از طعم لذیذ ماست خانگی خود لذت ببرید.

آیا طرز تهیه ماست با سرکه امکان پذیر است؟​


اضافه کردن سرکه به شیر موجب بریده شدن شیر و درست کردن پنیر می‌شود. بنابراین نمی‌توانید برای تهیه ماست از سرکه استفاده کنید.

مهم‌ترین نکته در طرز تهیه مایه ماست طبیعی چیست؟​


مهم‌ترین نکته برای تهیه ماست طبیعی این است که از شیر محلی و پرچرب استفاده کنید و در زمان اضافه کردن ماست حتماً به دمای شیر توجه کنید. زیرا داغ بودن و سرد بودن شیر روی مزه و کیفیت ماست شما مؤثر است.

بهترین دمای شیر برای اضافه کردن مایه ماست چه دمایی است؟​


بعد از جوشاندن شیر باید صبر کنید تا دمای شیر به حدود ۴۵ درجه سانتی‌گراد برسد، سپس مایه ماست را اضافه کنید. برای تست این موضوع می‌توانید انگشت خود را در شیر فرو ببرید. دمای شیر باید گرم باشد اما دست شما نباید بسوزد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
مایه زدن ماست با پنیر | طرز تهیه ماست سفت خوشمزه با پنیر



مایه زدن ماست با پنیر | طرز تهیه ماست سفت خوشمزه با پنیر


آیا تا حالا مایه زدن ماست با پنیر را امتحان کرده‌اید؟ ممکن است فکر کنید فقط می‌توانید ماست را با سرکه، مایه ماست و ماست سفت با نشاسته درست کنید ولی اگر همه این‌ها را در دسترس ندارید ولی دلتان می‌خواهد خودتان ماست خانگی درست کنید، می‌توانید از پنیر کمک بگیرید


مایه زدن ماست با پنیر چه مزایایی دارد؟​


مایه زدن ماست با پنیر چه مزایایی دارد؟


اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟ در صورتی که برای مایه زدن ماست از پنیر استفاده کنید، ماست هم خوش طعم‌تر می‌‌شود و هم بافت سفت‌‌تری پیدا می‌کند. علاوه بر این، به خاطر این که پنیر دارای لاکتیک است، ماستی که با پنیر درست می‌شود، ترش نخواهد شد. همچنین احتمال کپک زدن ماست یا خراب شدن زود هنگام آن، بسیار پایین است.

مایه زدن ماست با پنیر​


زمان آماده سازی مواد: ۳۰ دقیقه​

زمان آماده سازی ماست: ۵ تا ۶ ساعت​


مواد لازم برای ماست با مایه پنیر​


• شیر: ۴ لیوان دسته‌دار فرانسوی
• پنیر: ۱ قاشق غذاخوری

مراحل مایه زدن ماست با پنیر​


برای درست کردن ماست با پنیر یا مایه زدن ماست با پنیر، فقط به شیر و پنیر نیاز دارید. لازم نیست در این روش از ماست به عنوان مایه ماست استفاده کنید. در این روش ماست شما سفت می‌شود و به خوبی می‌بندد، البته باید اصول بستن ماست و مایه زدن ماست با پنیر را به خوبی رعایت کنید. در ادامه می‌توانید روش مایه زدن ماست با پنیر را یاد بگیرید.

مرحله اول: شیر را آماده کنید​


برای مایه زدن ماست با پنیر، کافی است شیر را در یک قابلمه روی حرارت متوسط بجوشانید. اگر می‌خواهید ماست شما غلیظ‌تر باشد از شیرهای سنتی یا محلی یا از شیر پر چرب استفاده کنید. اجازه دهید شیر داغ شود و از کناره‌های قابلمه شروع به حباب زدن کند.
سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید تا شیر سر نرود.

مرحله دوم: پنیر را آماده کنید​


مقداری از شیر را بردارید، به اندازه نصف لیوان کافی است. در یک کاسه یا لیوان بریزید. اجازه دهید شیر از دما بیفتد به دمای بدن برسد. دمای مناسب برای مایه زدن شیر، حدود ۴۰ درجه سانتی گراد است. وقتی دمای شیر متعادل شد، پنیر را با چنگال له کنید و در لیوان بریزید.
شیر و پنیر را هم بزنید تا پنیر در شیر حل شود.

مرحله سوم: مایه پنیر را به شیر اضافه کنید​


وقتی کل شیر به دمای بدن رسید (نه بیشتر، نه کمتر)، شیر را در یک سطل یا ظرفی که می‌خواهید ماست را در آن درست کنید بریزید و در جایی که عبور و مرور در آنجا وجود ندارد یا احتمال تکان خوردن و حرکت نیست، بگذارید. سپس مایه پنیر و شیر را در آن بریزید و کمی هم بزنید تا مایه در شیر حل شود.

مرحله چهارم: روی ظرف را بپوشانید​


روی ظرف حاوی شیر و مایه پنیر، یک بشقاب که در پارچه پیچیده شده یا یک دمکنی بگذارید. استفاده از دمکنی یا پارچه باعث می‌شود قطره‌های تقطیر شده، دوباره داخل شیر نریزد و از شل شدن آن جلوگیری می‌کند. دور تا دور ظرف را هم یک پارچه ضخیم یا حوله بپیچید تا گرمای آن از خارج نشود.

مرحله پنجم: ماست مایه زده با پنیر را سرو کنید​


ظرف را بدون این که تکان دهید، به مدت ۵ تا ۶ ساعت در دمای محیط قرار دهید و بعد که ماست خودش را گرفت، ظرف را بدون هم زدن محتویات آن، به یخچال منتقل کنید. پارچه دور ظرف و درپوش یا دمکنی روی ظرف را هم بردارید. اجازه دهید ماست سرد شود تا میزان سفتی آن افزایش پیدا کند. سپس پنیر را سرو و نوش جان کنید.

نکات و اصول مایه زنی ماست با پنیر​


نکات و اصول مایه زنی ماست با پنیر


از چه شیری برای مایه زدن ماست با پنیر استفاده کنیم؟​


در کل فرقی نمی‌کند که مایه ماست را پنیر انتخاب کنید یا ماست یا نشاسته، موضوع مهم این است که در انتخاب شیر خام برای مایه زدن مواردی از قبیل تمیز بودن شیر، تازگى شیر، طبیعى بودن حالت شیر و عارى بودن شیر از وجود آنتى بیوتیک‌ها، رعایت شود تا ماستی که به دست می‌آید دارای کیفیت بالا، عطر و طعم و مزه مناسب باشد.
اگر می‌خواهید ماست غلیظ و سفت‌تری داشته باشید، بهتر است از شیرهای با چربی بیشتر استفاده کنید یا پنیری را که برای مایه زدن استفاده می‌کنید، از انواع پنیر‌های خامه یا پرچربی باشد.

از چه پنیری برای مایه ماست استفاده کنیم؟​


برای مایه زدن ماست با پنیر، می‌توانید از پنیر‌های طعم دار نشده و ساده استفاده کنید. پنیر لاکتیکی، پنیر محلی و پنیر خامه ای را می‌توانید به عنوان مایه ماست انتخاب کنید. البته در هنگام افزودن مایه به شیر، پنیر را مستقیما داخل ظرف شیر نیندازید.

ابتدا پنیر را با مقدار کمی شیر با دمای مایه زنی حل کنید و بعد این محلول را به کل شیر بیفزایید. فراموش نکنید که هر چه نمک پنیر کمتر باشد، ماست به دست آماده هم شیرین‌تر خواهد شد.

چه زمانی مایه زدن ماست را انجام دهیم؟​


چه زمانی مایه زدن ماست را انجام دهیم؟


برای مایه زنی ماست با پنیر، باید شیر در دمای متعادل مایه زنی باشد. این دما معمولا بین ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد است. می‌توانید انگشت تمیز خود را در شیر فرو ببرید، اگر شیر ولرم بود و دست را نمی‌سوزاند یا زیادی سرد نبود، مایه پنیری را اضافه کنید. در غیر این صورت می‌توانید از دماسنج استفاده کنید.

برای مایه زنی شیر چقدر آن را بجوشانیم؟​


دمای حرارت دادن شیر برای درست کردن ماست با مایه پنیر، باید ۹۰ درجه سانتی گراد باشد. اگر شیر در این دما به مدت ۵ دقیقه بجوشد، کافی است. سپس حرارت را قطع کنید و اجازه دهید شیر به دمای مایه زنی برسد.

نسبت شیر و مایه پنیر باید چقدر باشد؟​


اگر می‌خواهید مایه زدن ماست با پنیر را انجام دهید، باید به ازای هر یک لیتر شیر، ۱ قاشق پنیر اضافه کنید. برای حل شدن بهتر پنیر، آن را با کمی شیر حل کنید. اگر ۲ لیتر شیر دارید، باید از ۲ قاشق پنیر استفاده کنید.
اگر پنیر را بیشتر در نظر بگیرید، ماست علاوه بر ترش شدن، رقیق و شل هم می‌شود. مراقب باشید پنیری را که به عنوان مایه برای ماست استفاده می‌کنید، سالم بوده و کیفیت بالایی داشته باشد.

چرا ماست با مایه پنیر ترش می‌شود؟​


چرا ماست با مایه پنیر ترش می‌شود؟


اگر مایه زنی ماست با پنیر را انجام دادید ولی در نهایت ماست به دست آمده طعم ترش داشت، احتمالا به این دلیل است که زمان اضافه کردن مایه به شیر یعنی دمای مایه زنی، بالا بوده است. مایه زنی در دمای بالا سرعت بستن ماست را زیادتر می‌کند ولی در عوض ماست به دست آمده ترش می‌شود.
حتی بهتر است از مایه ماست ترش برای درست کردن ماست استفاده نکنید و با آن پنیر درست کنید. چون در هر صورت احتمال ترش شدن ماست بالا می‌رود.

سوالات متداول​


بعد از اینکه ماست آماده شد، چقدر آن را در یخچال نگه داریم؟​


نگهداری کردن ماست در یخچال بعد از آماده شدن مرحله بسیار مهمی است. این مرحله باعث جلوگیری از آب انداختن ماست می‌شود و به سفت شدن و انعقاد آن کمک می‌کند. حداقل برای مدت ۲۴ ساعت، ماست را بعد از آماده شدن در یخچال نگه دارید تا برای مدت طولانی‌تری ماندگاری داشته باشد.

چرا ماست با مایه پنیر نمی‌بندد؟​


اگر اصول درست مایه زدن ماست با پنیر را انجام دهید، با این مشکل مواجه نمی‌شوید. یکی از مهم‌ترین دلایل نبستن ماست، داغ بودن شیر در هنگام اضافه کردن پنیر است. همچنین باید اطراف و روی ظرف را کاملا بپوشانید و گرم نگه دارید تا ماست کاملا سفت شود و ببندد.
 

Similar threads

بالا