۳ طرز تهیه سس انبه با پودر انبه و میوه انبه برای فلافل و فست فود

سس انبه با انبه تازه یا پودر انبه یکی از خوشمزهترین انواع سس برای سرو در کنار انواع غذا و فینگرفود سوخاری است. سس انبه جزو انواع سس بر پایه رب گوجه است. اگر فلافل بازاری جنوبی را امتحان کرده باشید حتما طعم یک سس مخصوص فلافل را هم کنار فلافل چشیدهاید که همان سس انبه است.
روش اول؛ طرز تهیه سس انبه با پودر انبه
با طرز تهیه سس انبه فلافل با پودر انبه در این آموزش آشنا شوید.
مواد لازم طرز تهیه سس انبه بندری
- پودر انبه: ۲ قاشق غذاخوری (از عطاریها تهیه کنید)
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه: ¼ لیوان فرانسوی دستهدار
- نمک و فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
- جعفری تازه یا خشک: ۱ قاشق مرباخوری
مراحل طرز تهیه سس انبه برای سمبوسه و فلافل
اگر چه سس فلافل جنوبی به روش بندری و اهوازی را با خردل و ارده هم درست میکنند که سبک لبنانی و عراقی سس انبه فلافل است اما مواد تشکیل دهنده سس انبه اصلی فلافل اهوازی، جنوبی و بندرعباسی پودر انبه است که در ادامه طرز تهیه آن را به شما آموزش میدهیم.مرحله اول؛ ترکیب پودر انبه با رب گوجه فرنگی و سرکه
برای درست کردن سس انبه بندرعباسی و جنوبی برای سرو کنار فلافل و انواع غذاهای سوخاری مثل مرغ سوخاری و میگو پفکی سوخاری باید پودر انبه، رب گوجه فرنگی، سرکه، نمک و فلفل را در یک شیرجوش یا قابلمه کوچک بریزید و به آن کمکم آب اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا تبدیل به یک سس رقیق شود.این ترکیب را باید خوب هم بزنید چون در غیر این صورت پودر انبه گوله میشود و سس یکدست نمیشود.
مرحله دوم؛ اضافه کردن جعفری به سس انبه
سپس قابلمه را روی گاز بگذارید تا روی شعله ملایم گاز چند دقیقه بجوشد و غلیظ شود. در نهایت جعفری خشک شده یا تازه و ساطوری خرد اضافه شده را به آن اضافه کنید. سس انبه را در کنار فلافل جنوبی و بندری، سمبوسه و انواع ساندویچ گرم مثل همبرگر خانگی و چیزبرگر سرو کنید.روش دوم؛ طرز تهیه سس انبه تند با پودر انبه برای فلافل و انواع غذای گوشتی

مواد لازم طرز تهیه سس انبه تند
- پودر انبه: ۱ قاشق غذاخوری سر پر
- سرکه سفید: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
- نمک و فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
مراحل طرز تهیه سس انبه تند بازاری
با مراحل طرز تهیه سس انبه تند یا همان سس فلافل با سرکه سفید در اینجا آشنا شوید.مرحله اول؛ جوشاندن ترکیب پودر انبه، سرکه سفید و فلفل قرمز
برای طرز تهیه این سس انبه برای سرو در کنار فلافل و انواع غذاهای گوشتی تمام مواد را در یک قابلمه یا شیرجوش بریزید و خوب بزنید (۳ الی ۴ دقیقه) تا کاملا مواد حل و یکدست شوند. سپس روی شعله ملایم گاز بگذارید و باز هم مرتب هم بزنید تا یک سس غلیظ درست شود.مرحله دوم؛ به غلظت رسیدن سس انبه تند
بعد از ۱۰ دقیقه وقتی سس انبه غلیظ (به غلظت یک ماست رقیق) شد آن را از روی شعله گاز بردارید و صبر کنید تا خنک شود.این سس انبه را میتوانید به مدت یک ماه در ظرف شیشهای دربدار در یخچال نگهداری کنید.
روش سوم؛ طرز تهیه سس انبه با میوه انبه
در این روش میتوانید سس انبه را با میوه تازه انبه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه سس انبه با میوه تازه انبه
- انبه تازه: ۱ عدد
- نشاسته: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه سس انبه با انبه تازه
مرحله به مرحله با ما همراه شوید تا طرز تهیه سس انبه با میوه تازه انبه را یاد بگیرید. این سس از انواع سس انبه بدون سرکه است. بهتر است برای طعم و عطر بیشتر سس انبه، از انبه تازه استفاده کنید ولی اگر انبه تازه در دسترس نداشتید، میتوانید از پودر آن استفاده کنید.مرحله اول؛ برش انبه
انبه را از هسته جدا کرده و کاملا ریز و به تکههای کوچک برش میدهیم.مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد سس انبه
حالا انبه را به همراه زعفران دمکرده، شکر، نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه داخل مخلوطکن میریزیم و کاملا میکس میکنیم تا یکدست شوند.مرحله سوم؛ ترکیب نشاسته و پوره انبه تازه
نشاسته را در نصف لیوان آب سرد حل میکنیم. این مخلوط را در تابه ریخته و روی حرارت قرار میدهیم. مواد پوره را به نشاسته اضافه میکنیم و میگذاریم تا سس با حرارت ملایم به غلظت مورد نظر برسد.سس انبه شما آماده است. این سس انبه برای یک هفته قابل استفاده است.
مواد تشکیل دهنده پودر انبه
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که پودر انبه از چی درست میشه؟ بد نیست بدانید پودر انبه از اسلایس انبه خشک تهیه میشود و علت اینکه پودر انبه کمی تلخ است و علت تلخ شدن سس انبه، این است که مقداری مواد افزودنی و پودر هسته انبه به آن اضافه میشود.
طرز تهیه پودر انبه در خانه بسیار آسان است و شما میتوانید پودر انبه را در منزل درست کنید. طبع پودر انبه گرم است و به عنوان ادویه گرم و معطر در طبخ ماهی و مرغ برای از بین بردن بوی زهم ماهی و بوی زهم مرغ استفاده میشود.
پیشنهاد میکنیم فلافل و انواع غذاهای گریل و سوخاری را با ترشی انبه بندرعباسی و جنوبی هم امتحان کنید.
کاربردهای سس انبه

*لبنانیها که صاحبان اصلی فلافل هستند معمولا فلافل لبنانی را با سس تهینی یا سس خردل میل میکنند. اما سس انبه هم یکی از سسهای محبوب برای سرو کنار فلافل، غذاهای گوشتی و سوخاری است.
*همچنین انبه به تنهایی به دلیل خواص بیشماری که دارد برای مصرف روزانه بسیار مناسب است. از انبه برای تهیه بستنی انبه و همچنین تهیه آب انبه استفاده میشود.
سوالات متداول
