طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده مجلسی با سس مخصوص

رولت گوشت چرخ کرده از آن دسته خوراکهای لذیذ و خوشمزه است که معمولا خانمهای ایرانی ترجیح میدهند به عنوان یکی از غذاهای سفره مهمانی آن را تهیه کنند. رول گوشت هم یک غذای نونی برای شام محبوب است و هم یک غذای خوشمزه برای ناهار. طرز تهیه رولت گوشت ساده است.
مدت زمان آمادهسازی: ۱ ساعت
مدت زمان پخت رولت گوشت: ۲ ساعت
کالری هر برش از رولت گوشت: حدود ۲۰۰ کیلوکالری
مواد لازم رولت گوشت برای ۴ نفر
- گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله: نیم کیلوگرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- پیاز رنده شده و آب گرفته شده: ۱ عدد
- پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- مغز نان باگت خشک و پودر شده: ۵۰ گرم
- زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
- گشنیز ساطوری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری ساطوری خرده شده: ۳ قاشق غذاخوری
- مغز گردو ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به میزان لازم
طرز تهیه سس مخصوص رولت گوشت شکم پر

مواد لازم سس مخصوص رولت گوشت
- پیاز نگینی خرد شده: ۱ عدد
- روغن مایع: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده: ۱ حبه
- آب لیموترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به مقدار لازم
- آب جوش: نیم لیتر
مراحل طرز تهیه سس رولت گوشت
مرحله اول؛ تفت دادن پیاز با رب گوجه فرنگی
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. در یک تابه دیگر ۳ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را با کمی روغن تفت دهید. وقتی رب سرخ شد و بوی خامی آن گرفته شد، پیازهای تفت داده شده را به همراه یک حبه سیر رنده شده به رب اضافه کنید و به تفت دادن این ترکیب ادامه دهید.مرحله دوم؛ اضافه کردن آبلیمو و ادویه جات به مایه سس
در مرحله دوم آب لیموترش، زعفران دم کرده، کمی نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز و نیم لیتر آب را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا سس غلیظ شود.مراحل طرز تهیه رولت گوشت مجلسی در فر
بعد از تهیه سس مخصوص رولت گوشت، با مراحل طرز تهیه رولت گوشت همراه ما باشید.
مرحله اول؛ آماده کردن مواد داخل رولت گوشت
ابتدا گوشت چرخ کرده را با کمی نمک خوب ورز بدهید و به این ترتیب مواد داخل رولت گوشت را آماده کنید. در مرحله بعد تخممرغ، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، پودر گشنیز، زردچوبه، پودر نان باگت و فلفل سیاه را اضافه کنید و گوشت را آنقدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.برای اینکه رولت بافت منسجمی داشته باشد و حین پخت وا نرود، حتما باید گوشت ورز داده شده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم؛ قرار دادن مواد رولت گوشت در مایه گوشت ورز داده شده
بعد از یک ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید، و آن را بین دو لایه کیسه فریزر قرار دهید. حالا با وردنه گوشت را باز کنید. مراقب باشید که گوشت حتما به اندازه یک سانتیمتر قطر داشته باشد و زیاد با وردنه آن را نازک نکنید.در این مرحله زرشک، گشنیز ساطوری شده، جعفری ریز و ساطوری شده و گردو را روی سطح گوشت پخش کنید. حالا گوشت را از عرض رول کنید و به مدت نیم ساعت دیگر در یخچال بگذارید.
مرحله سوم؛ سرخ کردن رولت گوشت در روغن

بعد از نیم ساعت رول گوشت را از یخچال خارج کنید. در یک تابه بزرگ روغن را داغ کنید. رول گوشت را در روغن داغ و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و به آرامی تمام قسمتهای رولت را سرخ کنید. دقت کنید که به آرامی و با کفگیر رولت گوشت شکم پر را زیر و رو کنید.
مرحله چهارم؛ پختن رولت گوشت با سس مخصوص رولت در ماهیتابه
در این مرحله باید سس رولت را به رولت گوشت مجلسی اضافه کنید. با ملاقه سس را روی تمام قسمتهای رولت بریزید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه بدهید رولت و سس به مدت ۴۵ دقیقه آرام آرام روی شعله ملایم گاز بپزند و سس حسابی به خورد رولت برود. اگر میخواهید رولت گوشت را فقط در ماهیتابه و بدون فر بپزید باید صبر کنید تا رولت به مدت یک ساعت دیگر در ماهیتابه و روی حرارت ملایم کاملا مغزپخت شود. در مرحله آخر رولت گوشت مجلسی را با زرشک و خلال پسته تزیین و سرو کنید.برای پخت رولت گوشت در فر میتوانید بعد از اضافه کردن سس به رولت، رولت گوشت را به مدت یک ساعت در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از پخت رولت در فر و در لجظات آخر کمی پنیر پیتزا روی رولت بریزید تا یک رولت گوشت با پنیر پیتزا داشته باشید.
نکات مهم طرز تهیه رولت گوشت مجلسی

- میتوانید به جای نان باگت پودر شده از آرد نخودچی استفاده کنید.
- برای مواد وسط رولت گوشت مجلسی میتوانید از دو یا سه عدد تخممرغ آبپز هم استفاده کنید. در این صورت قبل از رول کردن گوشت ۳ عدد تخممرغ آبپز را به صورت درسته و همراه با سایر مواد روی گوشت قرار دهید و سپس گوشت را رول کنید.
- بعد از اینکه رولت گوشت و سس رولت با هم جوش خوردند و پختند، میتوانید سس رولت را با همزن برقی میکس و به صورت پوره درآورید و روی رولت بریزید.
- برای آسانتر شدن کار میتوانید گوشت را به جای کیسه فریزر روی یک ورق روغنی یا ورق سلفون پهن کنید. قبل از این کار روی ورق سلفون کمی آرد بپاشید.
- علت باز شدن رولت گوشت این است که کنارهها و لبههای گوشت را به هم درست نمیچسبانید یا تخم مرغ را از ترکیب مایه گوشت حذف میکنید. اگر احساس کردید گوشت رولت چسبناک است انگشتها را کمی با آب خیس کنید و کنارههای گوشت را خوب به هم بچسبانید. در زمان سرو، رولت گوشت مجلسی را با یک چاقوی تیز برش بزنید تا رولت له نشود و وا نرود.
- طرز تهیه رولت گوشت مرغ مجلسی یا رولت گوشت بوقلمون با گوشت چرخ کرده مرغ و بوقلمون نیز به همین ترتیب است.
- در طرز تهیه رولت گوشت برای ۲۰ نفر باید مواد لازم در این دستور برای تهیه رولت را ۵ برابر کنید.
- در طرز تهیه رولت گوشت با گردو و زرشک میتوانید از مقداری آلو خورشتی و کشمش نیز استفاده کنید.
- اگر به فیلم طرز تهیه رولت گوشت چرخکرده نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که همه سرآشپزهای کاربلد قبل از رول کردن رولت گوشت مایه گوشت را حسابی ورز میدهند. این کار از وارفتن و باز شدن گوشت رولت در زمان پخت جلوگیری میکند.