طرز تهیه بورک گوشت ترکی با خمیر یوفکا و خمیر خانگی در فر و تابه

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
۳ طرز تهیه بورک گوشت ترکی با خمیر یوفکا و خمیر خانگی در فر و تابه


بورک گوشت ترکی یکی از محبوب‌ترین، خوشمزه‌ترین و قدیمی‌ترین غذاهای فینگرفودی ترکیه‌ای است که از زمان حکومت پادشاهان عثمانی تاکنون در تمام وعده‌ها از صبحانه گرفته تا ناهار و شام و مهمانی‌ها سرو می‌شود. به عنوان غذای انگشتی برای بچه‌ها بورک گوشت یک انتخاب مناسب است. طرز تهیه بورک ترکیه‌‌ای با گوشت که از جمله غذاهای بین‌المللی با گوشت چرخ کرده است.

طرز تهیه بورک گوشت استانبولی​


طرز تهیه بورک ترکی گوشت


مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۳۰ دقیقه​

مدت زمان پخت بورک گوشت: ۴۵ دقیقه​

کالری هر عدد بورک گوشت: ۲۲۰ کالری​

مواد لازم بورک گوشت برای ۱۰ نفر​

  • روغن زیتون فرابکر: ۶ قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه‌ای سبز ریز خرد شده و بدون دانه: ۵۰۰ گرم
  • پودر فلفل قرمز ترکیه‌ای: (فلفل قرمز گوشتی و نسبتا شیرین که به فلفل قرمز حلبی یا سوری هم مشهور است و پودر آن نیمه خشک، چرب و ساطوری است): ۱ قاشق
  • غذاخوری
  • پیاز قرمز: ۱ عدد بزرگ و ساطوری خرد شده
  • نمک و فلفل سیاه تازه پودر شده: به میزان دلخواه
  • گوشت چرخ‌ کرده: ۹۰۰ گرم
  • روغن مایع کانولا: ¾ فنجان
  • تخم‌مرغ: ۵ عدد بزرگ
  • شیر: ۱ فنجان
  • خمیر یوفکا: ۱ بسته
  • دانه زیره سیاه: ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم تهیه بورک گوشت و پنیر ترکی


مراحل طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا

بورک گوشت استانبولی را با مواد مختلفی درست می‌کنند. دستور تهیه این بورک با گوشت چرخ کرده و خمیر یوفکا آماده است.

مرحله اول؛ آماده کردن مواد بورک گوشت​

در طرز تهیه بورک گوشت ابتدا در یک قابلمه بزرگ کمی روغن زیتون را روی شعله ملایم گرم کنید. پیازهای خرده شده را در روغن بریزید و تفت دهید. پیازها که کمی سبک شدند، فلفل دلمه‌ای خرد شده و فلفل قرمز ترکیه‌ای را اضافه کنید و تفت دهید.

حدود ۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز این مواد را مرتب هم بزنید تا نرم شوند. حالا گوشت چرخ‌ کرده را اضافه کنید. گوشت را با مواد فوق تفت دهید و اجازه دهید آب گوشت تبخیر شود. ده دقیقه زمان کافی است. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.

بعد از ده دقیقه تفت دادن گوشت ظرف را از روی شعله گاز بردارید و اجازه بدهید مایه گوشتی بورک خنک شود.

مرحله دوم؛ فر را گرم کنید​

فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود.

مرحله سوم؛ آماده کردن مواد برای رومال خمیر یوفکا​

در این مرحله در یک ظرف جداگانه تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با یک فنجان شیر و ¾ فنجان روغن مایع کانولا خوب هم بزنید.

مرحله چهارم؛ آماده کردن خمیر یوفکا​

یک لایه خمیر یوفکا را روی سطح کارتان، مثلا سینی یا تخته آشپزخانه بگذارید و با یک برس تمیز روی آن از مخلوط شیر و روغن و تخم‌مرغ بمالید.

مرحله پنجم؛ پیچاندن خمیر بورک ترکیه

یک لایه دیگر خمیر یوفکا روی آن بگذارید و همین کار را تکرار کنید. روی ۱/۳ از ورقه خمیر یوفکا مایه گوشتی که درست کرده‌اید بریزید و دو لایه دیگر خمیر یوفکا که با برس ترکیب مایه تخم‌مرغی را روی آن‌ها مالیده‌اید، به همان ترتیب اولی روی مایه گوشت بگذارید و بورک را بپیچید. بورک‌ها را با فاصله در سینی فر یا ظرف مناسب فر بچینید.
یادتان باشد سینی فر را با کمی روغن زیتون چرب کنید. می‌توانید بورک ترکی را به اشکال مختلف بپیچید؛ مثلثی مثل تهیه سمبوسه و سیگارتی یا همان رولی یا به شکل طرز تهیه پیراشکی و … .
بعد از پیچاندن تمام بورک‌ها، باقی‌مانده مایه تخم‌ مرغی را روی بورک‌ها بمالید و روی آن‌ها دانه زیره سیاه و در صورت دلخواه سیاه‌ دانه و کنجد بپاشید.

مرحله ششم؛ پختن بورک ترکی در فر​

ظرف بورک را داخل فر بگذارید. ۴۵ دقیقه زمان برای پخت بورک کافی است.

طرز تهیه بورک گوشت ترکی با خمیر یوفکا


سطح روی بورک که طلایی شد فر را خاموش کنید. بیست دقیقه به بورک گوشت ترکیه‌ای استراحت بدهید و سپس سرو و میل کنید.

طرز تهیه بورک گوشت در ماهیتابه​

برای درست کردن بورک گوشت ترکیه‌ای در ماهیتابه باید به روشی که در بالا اشاره شد، بورک‌ها را آماده کنید. یک ماهیتابه با اندازه مناسب را روی شعله گاز قرار دهید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. سپس بورک‌ها را داخل روغن بریزید و کاملا سرخ کنید. مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد که بورک‌ها به‌طور کامل در روغن قرار بگیرند. بعد از سرخ کردن بورک‌ها می‌توانید آن‌ها را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافی خارج شود.

طرز تهیه بورک گوشت با خمیر خانگی​

برای تهیه بورک ساده با گوشت چرخ کرده و خمیر خانگی شما برای درست کردن خمیر تنها به ۲۵۰ گرم آرد سفید، ۱۲۵ گرم آب و ۱ قاشق چای‌خوری نمک نیاز دارید. برای شروع باید آرد را الک کنید و با نمک ترکیب کنید. آب را در چند مرحله به آرد و نمک اضافه کنید. مواد را به خوبی ترکیب کنید تا خمیر لطیفی به دست بیاید و دیگر به دست نچسبد.

سپس خمیر را ورز دهید و داخل نایلون بریزید و برای ۱ ساعت استراحت دهید. بعد از آماده کردن مواد گوشتی خمیر را به صورت لایه نازک پهن کنید. مواد گوشتی بورک را داخل خمیر قرار دهید. سپس خمیر را رول کنید و درنهایت به اندازه دلخواه برش دهید. می‌توانید این بورک‌ها را در فر یا ماهیتابه آماده کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه بورک گوشت​


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه بورک گوشت


  • برای خوش طعم‌تر شدن مواد بورک گوشت استانبولی می‌توانید مقداری سیر تازه یا پودر سیر به آن اضافه کنید.
  • برخی افراد داخل مواد بورک گوشت از مقداری پنیر پارمسان استفاده می‌کنند.
  • به‌طور کلی طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا است، اما اگر به خمیر یوفکا دسترسی ندارید، می‌توانید بورک را با نان لواش نیز آماده کنید. برای این کار باید مواد بورک را داخل نان لواش نازک، مخصوص سمبوسه قرار دهید.
  • برای درست کردن بورک گوشت به جای خمیر یوفکا از خمیر فیلو هم می‌توانید استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید برای داخل بورک به جای گوشت از انواع سبزیجات یا مرغ ریش شده به جای گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.

سوالات متداول​

بورک چیست؟

شاید از خودتان بپرسید اصلا بورک چیه؟! بورک ابتدا یک غذای درباری بود و سپس به آشپزخانه عامه مردم راه پیدا کرد. اگر چه بسیاری بورک را یک غذای ترکی می‌دانند اما بد نیست بدانید در بسیاری از کشورهای شرق اروپا و حوزه بالکان، یونان و کشورهای عربی خاورمیانه انواع بورک بسیار محبوب و مرسوم است و با مواد مختلف آماده و سرو می‌شود.

چگونه از چسبیدن لایه‌های بورک به هم جلوگیری کنیم؟​

برای جلوگیری از چسبیدن لایه‌های بورک باید هر لایه از خمیر را با کمی روغن چرب کنید. این کار موجب باز شدن لایه‌ها و جلوگیری از چسبیدن آن‌ها به هم می‌شود. به خاطر داشته باشید که زیر و روی خمیر خانگی بورک را آردپاشی کنید تا خمیر حالت چسبنده نداشته باشد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان آسان و خوشمزه ترکیه‌ای​



طرز تهیه مرحله به مرحله بورک گوشت و بادمجان آسان و خوشمزه ترکیه‌ای


بورک یک نوع پیش غذا و غذای ترکیه‌ای است که انواع مختلفی دارد اما تمامی بورک‌ها با استفاده از خمیر معروف فیلو یا یوفکا تهیه می‌شوند و در این مورد مشترک هستند. در این مطلب از مجله‌ کوروش، قصد داریم طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان ترکی با خمیر یوفکا یا فیلو در فر و بدون فر را که یک غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده است را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان ترکیه‌ای​


طرز تهیه مرحله به مرحله بورک گوشت و بادمجان آسان و خوشمزه ترکیه‌ای


در کشور ترکیه، بورک به عنوان میان‌وعده مورد استفاده قرار می‌گیرد و طرفداران زیادی دارد. در کشور ایران در برخی رستوران‌های فست فودی، انواع بورک ترکیه تهیه و سرو می‌شود و جالب است بدانید که انواع بورک جزو غذاهای سالم فست‌فودها به شمار می‌رود. انواع بورک گوشت با گوشت و قارچ، بورک گوشت و پنیر و اسفناج، گوشت و سیب زمینی در فر و بدون فر با خمیر جادویی یا خمیر آماده یوفکا (فیلو) درست می‌شود.
در ادامه طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان ترکی بسیار خوشمزه و لذیذ را می‌خوانید و شما می‌توانید به سادگی این پیش غدا و غذای معروف و فینگرفود خوش طعم را در منزل تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه بورک گوشت و بادمجان ترکیه‌ای​


طرز تهیه مرحله به مرحله بورک گوشت و بادمجان آسان و خوشمزه ترکیه‌ای


بادمجان مربعی خرد شده: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
کرده ذوب شده یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۲ قاشق سوپ خوری
خمیر یوفکا یا خمیر فیلو: به مقدار لازم
کنجد: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر آویشن: به مقدار لازم

طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان​


بورک گوشت و بادمجان


پس از آماده‌سازی مواد اولیه‌ی مورد نیاز، برای تهیه بورک گوشت و بادمجان مراحل ساده زیر را انجام دهید:

مرحله‌ی اول

ابتدا پوست بادمجان را گرفته و به اندازه‌های مورد نظر برش بزنید. حتی می‌توانید بادمجان‌ها را به همان صورت کامل استفاده کنید؛ اما در صورت برش زدن به صورت مکعبی با اندازه‌های مورد نظر، نتیجه‌ی بهتر و سریع‌تری دریافت می‌کنید.

مرحله‌ی دوم

روی بادمجان‌ها، مقداری نمک پاشیده و برای بیست دقیقه تا نیم ساعت اجازه دهید بادمجان‌ها به همان حالت باقی بمانند. با این روش، تلخی بادمجان گرفته خواهد شد.

مرحله‌ی سوم

در این مدت، بادمجان آب می‌اندازد؛ پس از آن، شما باید با فشار دست این آب را گرفته و بادمجان‌ها را بشورید و کاملا خشک کنید.

مرحله‌ی چهارم

برای آماده کردن فیلینگ بورک گوشت و بادمجان نیز در ابتدا باید پیاز را به طور نگینی خرد کرده و با استفاده از مقدار کمی روغن، تفت دهید.

مرحله‌ی پنجم

زمانی که پیاز کمی سبک شد، سیر را به صورت خیلی ریز ساطوری کرده و به پیازی که در حال تفت خوردن است، اضافه کنید.

مرحله‌ی ششم

زمانی که عطر پیاز بلند شد، گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید. می‌توانید با کمک پشت قاشق گوشت را کاملا باز کنید تا گلوله نشود و به صورت یکنواخت تفت بخورد. توجه داشته باشید که بهتر است گوشت چرخ‌کرده مخلوطی از گوشت گوسفند و گوساله باشد.

مرحله‌ی هفتم

پس از اینکه، گوشت کمی تغییر رنگ داد، نمک را به همراه سایر ادویه‌ها اضافه کرده و مجددا مخلوط گوشت و سیر و پیاز را همراه با ادویه‌ها تفت دهید، تا مزده دار شوند. در صورتی که به طعم تند غذاها علاقه دارید، می‌توانید از فلفل چیلی نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی هشتم

در این این مرحله از تهیه‌ی بورک گوشت و بادمجان باید بادمجان‌ها را به مخلوط گوشت، اضافه کنید. مطمئن شوید که آب بادمجان‌ها گرفته شده است و سپس آن‌ها را اضافه کرده و همراه با سایر مواد، تفت بدهید.

مرحله‌ی نهم


بادمجان‌ها سریع شروع به سرخ شدن می‌کنند و در این صورت، آبی که درون بافت میانی‌شان جمع شده است، به مرور زمان تبخیر می‌شود.

مرحله‌ی دهم

در این مرحله، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با تمامی مواد مخلوط کنید. در صورت تمایل، به جای استفاده از رب گوجه‌فرنگی دربورک گوشت و بادمجان می‌توانید از پوره‌ی گوجه‌فرنگی استفاده کنید و در این صورت دیگر نیازی به اضافه کردن آب وجود ندارد. اما در صورتی که از رب گوجه فرنگی استفاده می‌کنید، مقداری آب به مواد اضافه کنید.

مرحله‌ی یازدهم

پس از اضافه کردن آب، باید درب تابه یا قابلمه را قرار دهید تا مخلوط کاملا بپزد؛ تا جایی که آب مایه میانی بورک گوشت و بادمجان ترکی کاملا کشیده شود.

مرحله‌ی دوازدهم

پس از پخت فیلینگ یا مایه میانی بورک، درب را برداشته و اجازه دهید کمی از حرارت آن کاسته شود.

مرحله‌ی سیزدهم

در این میان، خمیر فیلو یا خمیر یوفکا را به اندازه‌های مورد نظر برش دهید. شما می‌توانید از ورقه‌های مربع شکل آماده خمیر یوفکا یا فیلو نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی چهاردهم

پس از آن، شیر را به همراه کره ذوب شده یا روغن مخلوط کرده و با استفاده از برس، تمامی خمیر را به مخلوط شیر و کره آغشته کنید.

مرحله‌ی پانزدهم

در این مرحله از طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان، باید مقداری از فیلینگ را نزدیک یکی از لبه‌های خمیر ریخته و دو طرف کناری خمیر را برگردانید. پس از آن نیز، کافی است لبه خمیر را روی فیلینگ تا زده و به سادگی خمیر را تا انتها رول کنید.

مرحله‌ی شانزدهم

درون سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و بورک‌های رول شده را درون آن بچینید.

مرحله‌ی هفدهم

در این مرحله نیز، باید با استفاده از برس، روی بورک‌ها را نیز با استفاده از مخلوط شیر و کرده آغشته کنید و پس از آن، باید روی بورک ها کنجد بریزید.

مرحله‌ی هجدهم

فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و سینی را درون آن قرار دهید.

مرحله‌ی نوزدهم

بورک گوشت و بادمجان


مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه صبر کنید تا روی بورک‌ها طلایی شوند. در این صورت بورک‌ها آماده شده و می‌توانید آن‌ها را از درون فر خارج کنید.

مرحله‌ی بیستم

در نهایت، اجازه دهید بورک‌ها کمی سرد شده و سپس آن‌ها را درون ظرف سرو مورد نظر خود قرار دهید. بورک گوشت و بادمجان شما آماده است و می‌توانید از طعم لذیذ و خوشمزه آن لذت ببرید.این بورک گوشت و بادمجان ترکی را بدون فر و در ماهیتابه هم می‌توانید درست کنید. کافی است روی حرارت ملایم گاز بورک‌ها را در ماهیتابه سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. بد نیست بدانید اهالی شرق آسیا غذایی شبیه بورک را به نام رول بهاری درست می‌کنند که یک فینگر فود و پیش غذای بسیار محبوب است. بورک و رول بهاری را می‌توانید با انواع سس و دیپ سرو کنید.
 

Similar threads

بالا