بابا این که خیلی سر راسته! شما الان مشکلت چیه؟ نیرو ها و اندازه های واقعی رو نداری، یا این که مراحل طراحی اش رو نمیدونی؟
اگه حتما لازمه که موضوع واقعی باشه، خب شما از خیلی جا ها میتونی اطلاعات بگیری، مثلا خیلی ساده، شما میتونی یه بالابر ساختمونی رو که سر هر ساختمون در حال ساختی موجوده رو تحلیل کنی. مثلا میگی که هر سطلی که چاه کن پر میکنه، به فرض 15 کیلو هست.پس گیر بکس بالابر چاه حداقل توانایی تحمل این بار رو داره(البته تحمل خیلی بیشترش رو داره) البته اگه روی خود بالابر رو بخونی مثلا نوشته که چقدر بار رو میتونه حمل کنه و ....
اصولا اینگونه وسایل اطلاعاتشون روشون درج میشه تا توانایی شون مشخص باشه تا فشار بیش از حد بهشون نرسه.
حالا شما که نیروی خروجی و مقاوم رو داری، میای و بر اساس اون طراحی ات رو شروع میکینی. مثلا در این بالابر، شما یه گیربکس کاهنده چرخ و حلزون داری.
از یک طرف نیروی مقاوم و بار رو داری و از طرف دیگه هم نیروی موتور.
حالا شما یا موتور رو آماده داری و میخوای بر اساس این موتور و اون نیروی بار طراحی انجام بدی و یا اینکه موتور نداری و می خوای بدونی که چه موتوری باید طراحی کنی.
اساس کار اینه که شما باید طراحی ات رو بر اساس اون نیروهای ورودی و خروجی ات انجام بدی.
مثلا نیروی بارت بین راهش تا گیر بکس، یه قرقره هست. باید ببینی این نیرو در دو طرف قرقره چه بلایی به سرش میاد، آیا در هر دو طرف قرقره کشش سیم یکی هست یا نه و ....
بعد میبینی که مثلا به فرض، این نیرو بعد از قرقره 1.5 برابر شده و این نیرو در واقع نیروی خروجی از گیربکسه.. بعد میبینی که داخل گیربکس چه بلایی سرش میاد و .... و همین جوری این نیرو رو دنبال میکنی.
بعد از اینکه همه نیرو ها رو بدست آوردی، باید سیستمت رو تحلیل کنی که ببینی نقطه بحرانی طراحی ات کجاست.
مثلا اگه شفت گیر بکس مد نظر باشه، میبینی که در یک مقطع به این شفت مثلا از طرف چرخدنده یه نیرو وارد میشه و مثلا از پولی یه نیروی دیگه و ...
باید با کمک از مقاوت مصالح ببینی که کدوم مقطع شفتت بیشترین نیرو بهش اعمال میشه.
بعد میای و برای این مقطع یه قطر فرضی در نظر میگیری و بر اساس این قطر فرضی و کیفیت سطح و نوع ساخت و ضریب اطمینان و چند پارامتر دیگه، ضرایبی رو که در فرمول پیدا کردن قطر هست رو انتخاب میکینی و در همون فرمول قطر شفت قرار میدی.
مثلا فرض کردی که قطر 30 هست و فرمول قطر 26.9 داد.