آیا خوردن صبحانه مفصل به كاهش وزن كمك می كند، یا بهتر است از صبحانه خوردن صرف نظر شود؟
اطلاعات موجود گیج كننده هستند، اما پژوهش جدیدی كه در مجله Nutrition Journal چاپ شده است، تكلیف این گزارشات ظاهراً متناقض را روشن می كند.
دكتر ولكر شوسزیارا از مركز پزشكی تغذیه الس ـ كرونر ـ فرسنیوس مطالعه ای بر روی بیش از ۳۰۰ نفر انجام داد و از آنها خواست آنچه در طول روز می خورند را یادداشت كنند.
در این گروه، گاهی افراد صبحانه مفصل می خوردند، گاهی یك صبحانه كوچك و گاهی هم اصلا صبحانه نمی خوردند.
شوسزیارا می گوید: «نتایج مطالعه نشان داد كه اشخاص صرف نظر از آنچه در وعده صبحانه خورده بودند، ناهار و شام یكسان می خوردند.» این بدان معنی است كه یك صبحانه مفصل (كه به طور متوسط ۴۰۰ كیلوكالری بیش از صبحانه كوچك انرژی دارد)، باعث افزایش كالری وارد شده به بدن به میزان حدود ۴۰۰ كیلوكالری در طول روز می شود. تنها تفاوت مشاهده شده این بود افرادی كه صبحانه مفصلی خورده بودند، میان وعده صبحگاهی را از برنامه غذایی خود حذف می كردند.
اما این برای خنثی كردن كالری اضافه ای كه مصرف كرده بودند كافی نبود. این مطالعه، صحت پژوهش های قبلی كه معتقد بودند خوردن صبحانه مفصل باعث كاهش مجموع كالری دریافتی در طول روز می شود را زیر سوال برد و نشان داد این اطلاع گمراه كننده است.
پژوهش های قبلی فقط به نسبت كالری دریافتی از طریق صبحانه به كل كالری دریافتی روزانه توجه می كردند، در حالی كه مطالعه شوسزیارا نشان می دهد این نسبت بیشتر توسط افرادی تحت تأثیر قرار می گیرد كه در طول روز مقدار كمتری می خورند.
به عبارت دیگر، صبحانه این افراد نسبتا ـ و نه لزوما ـ مفصل تر بوده است.
بنابراین به نظر می رسد هیچ معجزه ای در كار نیست و متأسفانه برای كاهش وزن، خوردن صبحانه مفصل باید از طریق كمتر خوردن در طول روز جبران شود.
توصیه های منابع پزشكی برای كاهش وزن عبارتند از: كنترل میزان كالری دریافتی، كم كردن میزان چربی و شكر مصرفی و مصرف ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز.
مترجم: صبا شرف الدین زاده
اطلاعات موجود گیج كننده هستند، اما پژوهش جدیدی كه در مجله Nutrition Journal چاپ شده است، تكلیف این گزارشات ظاهراً متناقض را روشن می كند.
دكتر ولكر شوسزیارا از مركز پزشكی تغذیه الس ـ كرونر ـ فرسنیوس مطالعه ای بر روی بیش از ۳۰۰ نفر انجام داد و از آنها خواست آنچه در طول روز می خورند را یادداشت كنند.
در این گروه، گاهی افراد صبحانه مفصل می خوردند، گاهی یك صبحانه كوچك و گاهی هم اصلا صبحانه نمی خوردند.
شوسزیارا می گوید: «نتایج مطالعه نشان داد كه اشخاص صرف نظر از آنچه در وعده صبحانه خورده بودند، ناهار و شام یكسان می خوردند.» این بدان معنی است كه یك صبحانه مفصل (كه به طور متوسط ۴۰۰ كیلوكالری بیش از صبحانه كوچك انرژی دارد)، باعث افزایش كالری وارد شده به بدن به میزان حدود ۴۰۰ كیلوكالری در طول روز می شود. تنها تفاوت مشاهده شده این بود افرادی كه صبحانه مفصلی خورده بودند، میان وعده صبحگاهی را از برنامه غذایی خود حذف می كردند.
اما این برای خنثی كردن كالری اضافه ای كه مصرف كرده بودند كافی نبود. این مطالعه، صحت پژوهش های قبلی كه معتقد بودند خوردن صبحانه مفصل باعث كاهش مجموع كالری دریافتی در طول روز می شود را زیر سوال برد و نشان داد این اطلاع گمراه كننده است.
پژوهش های قبلی فقط به نسبت كالری دریافتی از طریق صبحانه به كل كالری دریافتی روزانه توجه می كردند، در حالی كه مطالعه شوسزیارا نشان می دهد این نسبت بیشتر توسط افرادی تحت تأثیر قرار می گیرد كه در طول روز مقدار كمتری می خورند.
به عبارت دیگر، صبحانه این افراد نسبتا ـ و نه لزوما ـ مفصل تر بوده است.
بنابراین به نظر می رسد هیچ معجزه ای در كار نیست و متأسفانه برای كاهش وزن، خوردن صبحانه مفصل باید از طریق كمتر خوردن در طول روز جبران شود.
توصیه های منابع پزشكی برای كاهش وزن عبارتند از: كنترل میزان كالری دریافتی، كم كردن میزان چربی و شكر مصرفی و مصرف ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز.
مترجم: صبا شرف الدین زاده