شهرهاي ايران از ديد تازه شهرسازان

urban planner

عضو جدید
سلام بچه ها.
باتوجه به اينكه ما خودمون تو ايام نوروز به مسافرت رفتيم، در تمام طول مسير، با همون اطلاعات اندكي كه از شهرسازي دارم شهرها رو تحليل ميكردم و اونا رو تو ذهنم سنگين و سبك ميكردم.
خيابون ها، پارك ها، معماري ساختمون ها، ميدون ها، ورودي شهر، كوچه پس كوچه ها و...
موضوعاتي كه تو اين تاپيك قراره مطرح بشه لزومي نداره كه از منبع موثقي باشه
هر كسي ميتونه هر ديدي كه نسبت به شهر خودش و بقيه شهر ها داره رو بگه.

urban planner

عضو جدید
مشهد

مشهد

اول از همه خودم با شهر مشهد شروع ميكنم.
از موقع تولدم تو اين شهر زندگي كردم. اما تا موقعي كه نميدونستم مشهد دومين كلان شهر ايران محسوب ميشه هيچ وقت احساس اون ابهتي كه يك كلان شهر بايد داشته باشه بهم دست نميداد.
بماند كه حرفاي استادامون تو اين شيش ماهه كه وارد اين رشته شدم در ايجاد اين ذهنيت منفي نقش داشتن.
مثلا به نظر من مشهد هرچي داره مديون دو تا چيزه:
يكي حضور مبارك حضرت امام رضا (ع) و حرم مطهرشون در اين شهر و دوم فردوسي شاعر پر افتخار ايراني.
البته عوامل بسيار ديگه اي هم هستن ولي از اين دست عوامل در همه ي شهر هاي ايران وجود داره و شايد تمايزي رو كه اين دو عامل دارن رو نداشته باشن.
از نظر من اين دو عامل اونقدر بزرگ و پراهميت هستند كه مشهد رو به درجه ي دومين كلان شهر ايراني برسونن.
ولي نميدونم چرا همه چي دست به دست هم داده تا اين شهر شكوه و بزرگي_ نه از نظر وسعت بلكه از نظر خيابون سازي، ميدون هاش، و حتي فرهنگي_ زيادي نداشته باشه.
اين كه چرا خيابوناش باريك و بد مهندسي اند و آيا اين باعث رانندگي بد مشهديا شده يا نه. و اينكه چرا فلكه ضد خراب شد و ميدونش الآن خاليه.
چرا وقتي وارد شهر ميشيم به جز تابلوهاي "السلام عليك..." هيچ نشون ديگه اي از يك شهر مذهبي بزرگ در اون نيست.
به نظرم كس خاصي مقصر نيست. مقصر نهايت تفاوت سليقه بين شهرسازا و عمرانيهاي مشهديه.
به طوريكه يكي با يك پروژه كاملا موافقه و اون رو واقعا قبول داره و يكي ديگه شديدا مخالفه و دلايل زيادي هم داره.
مشهد جا واسه حرف و بحث زياد داره.
شمام اگه نظري در مورد مشهد و ساير شهرها دارين بياين بگين. خوشحال ميشم.

urban planner

عضو جدید
از كدوم شهري؟

از كدوم شهري؟

ما تو اين سايت شهرسازهايي از مشهد، تبريز، كردستان، قزوين، بجنورد، زنجان، تهران، اصفحان، مراغه، مازندران، شيراز، ملاير، گيلان و ... داريم.
چه قدر خوبه كه هر كي بياد در مورد شهرش و شهرهاي ديگه كه ميشناسه توضيحاتي بده.

بالا