sara_909
عضو جدید
سیستم جامع اتوماسیون رستوران نگارش۳:
امکانات نرم افزار
فروش :
یکی از پرکاربردترین فرمها در رستورانها و مخصوصاً فست فودهائی که وجه غذا را قبل از تحویل غذا و در زمان ثبت سفارش دریافت می کنند همچنین می توان
سرو یا پارسل بودن سفارش را برای آشپزخانه مشخص می کند
سفارش غذا :
این فرم و فرم دریافت صورتحساب برای رستورانهائی مورد استفاده قرار می گیرد که مشتری ابتدا غذا را سفارش داده، غذا را سرو می کند و در پایان هنگام
ترک سالن صورتحساب خود را دریافت و وجه غذا را پرداخت می نماید.
دریافت صورتحساب :
پس از اینکه مشتری غذا خود را سرو کرد و درخواست صورتحساب کرد از این فرم استفاده می کنید. در قسمت شماره میز شماره میزی که قصد ترک سالن
و دریافت صورتحساب خود را دارند وارد می کنیم. صورتحساب میز مورد نظر در قسمتهای مربوطه قرار می گیرد.
خرید :
به منظور خرید مواد اولیه مصرفی آشپزخانه می توانید از این فرم استفاده نمایید. با ثبت یک فاکتور خرید مواد معرفی شده به آشپزخانه ( انبار ) فعال اضافه
می شود. بدیهی است این فرم در حالتی مورد نیاز است که شما بخواهید موجودی انبار را کنترل کنید. در صورتیکه نمی خواهید موجودی انبار را کنترل کنید
نیازی به ثبت خریدهای روزانه در این فرم ندارید و بایستی از فرم خریدهای متفرقه استفاده نمائید.
خریدهای متفرقه :
خرید یک سری از مواد اولیه و سایر مواد مصرفی و هزینه ها ممکن است نیاز به کنترل موجودی نداشته باشد ( و یا اینکه شما نخواهید موجودی انبار را کنترل
نمائید ) در این حالت شما بایستی خریدها را توسط این فرم ثبت نمائید. در این فرم فقط مبلغ خرید و نحوه پرداخت ( نقدی و غیرنقدی ) مشخص می شود.
ظرفیت آشپزخانه :
با استفاده از این فرم مشخص می کنید که در طول روز از هر غذا چه میزان تولید دارید.
ضایعات آشپزخانه :
در صورتیکه موادی که به آشپزخانه برای تهیه غذا فرستاده اید ، در پایان روز از بین رفته و فاسد شده اند و به عنوان ضایعات برگردانده شده اند ،
با استفاده از این فرم میزان ضایعات را وارد می کنید.
تبدیلات آشپزخانه :
با استفاده از این فرم می توانید مواد اولیه خود را تبدیل کنید. به عنوان مثال یک عدد مرغ را تحویل دهید و ۴ تکه دریافت کنید.
حسابداری:
چک و بانک :
با استفاده از زیرمنوهای این قسمت می توان کلیه کارهای مربوط به بانک و عملیات بانکی را انجام دهید.
وصول چک:
در صورت دریافت یا پرداخت چک به اندازه مبلغ چک از بدهکاری یا بستانکاری طرف حساب کاسته می شود. ولی در صورتیکه چک دریافتی باشد
مبلغ به جایی(بانک یا صندوق) اضافه نمی شود و اگر چک پرداختی باشد مبلغ آن از بانک صادر کننده چک کاسته نمی شود.برای اینکه مبلغ را به بانک
یا صندوق اضافه و یا آن را از بانک کسر کنیم. هر زمان که چک وصول و به پول نقد تبدیل شد باید وصول آن را برای سیستم اعلام کنیم.
امور نقدی :
با استفاده از زیر منوهای این قسمت می توان کلیه امور مربوط به صندوق را انجام داد. برای ثبت کسری صندوق ، اضافه صندوق و سایر
اعمالی که مربوط به پول نقد و در اصطلاح صندوق می باشد از زیر منوهای این قسمت استفاده می شود.
ثبت کسر صندوق :
در صورتیکه در پایان روز و هنگام بستن صندوق موجودی صندوق رستوران از صندوق سیستم کمتر باشد برای ثبت کسری صندوق از این منو استفاده می کنیم.
ثبت اضافه صندوق :
در صورتیکه در پایان روز و هنگام بستن صندوق موجودی صندوق رستوران از صندوق سیستم بیشتر باشد برای ثبت اضافه صندوق از این منو استفاده می کنیم.
'گزارشات:
اسناد حسابداری :
با استفاده از این منو می توان کلیه اسنادی که در یک تاریخ خاص صادر شده است را مشاهده کرد.
خلاصه وضعیت فروش :
اطلاعات :
معرفی طرف حساب جدید :
با استفاده از این فرم می توانید طرف حسابهای خود را برای سیستم تعریف کنید.
تغییر اطلاعات طرف حسابها :
در این فرم لیست کلیه طرف حسابهای تعریف شده در سیستم نمایش داده می شود. در صورتیکه هنگام ورود اطلاعات طرف حسابها مشخصاتی را اشتباه وارد کرده باشید با استفاده از این فرم می توانید اطلاعات را تصحیح کرده و کلید ثبت دائم را فشار دهید.
حذف طرف حسابهای موقت :
در این قسمت لیست کلیه طرف حسابهایی که شما زمان معرفی آنها را به عنوان طرف حساب موقت در نظر گرفته اید نمایش داده می شود.
معرفی اجناس جدید (مواد اولیه) :
با استفاده از این فرم مواد اولیه مصرفی برای تهیه غذاها را برای سیستم تعریف می کنید.
با استفاده از این فرم کلیه غذاهای رستوران را برای سیستم تعریف می کنید. در صورتیکه بخواهید غذاها همراه با فرمول تولید باشد یعنی
مواد اولیه مصرفی برای غذا را نیز برای سیستم معرفی کنید از این فرم استفاده می شود.
تغییر فرمول غذاهای قابل طبخ :
در صورتیکه فرمول تولید یک غذا یعنی مواد اولیه مصرفی در یک غذا تغییر کند. برای ثبت تغییر فرمول غذا از این فرم استفاده می شود.
تغییر اطلاعات اجناس :
با استفاده از این فرم می توانید اطلاعات مربوط به مواد اولیه و غذاهای قابل طبخ را تغییر دهید.
گروه غذا :
با استفاده از این فرم می توانید گروههای مختلفی برای غذاها در نظر بگیرید.
گروههای چاپ سفارش :
برای تعیین اینکه هر یک از گروههای غذا با کدام چاپگر چاپ شوند از این منو استفاده می کنید.
گروه طرف حسابها (تعیین سرویس) :
با استفاده از این فرم گروههای طرف حساب را برای سیستم تعریف می کنید و تعیین می کنید که فروش به هرگروه همراه با چند در صد تخفیف
، چند در صد حق سرویس می باشد. همچنین مشخص می کنید که تسویه حساب با این گروه به صورت نقدی است یا غیر نقدی.
حساب بانکی جدید :
با استفاده از این فرم حسابهای بانکی خود را برای سیستم تعریف می کنید.
تغییر اطلاعات حسابهای بانکی :
در صورتیکه بخواهید اطلاعات حسابهای بانکی خود را تغییر دهید از این فرم استفاده کنید.
تعیین سطح دسترسی :
با استفاده از این فرم مشخص می کنید که هر اپراتور با سطح دسترسی مشخص شده به کدام قسمتهای برنامه دسترسی داشته باشد و به کدام قسمت دسترسی نداشته باشد.
جزئیات کارکرد میزها :
مشاهده میزها :
نمایش میز بیشتر برای رستورانهایی مورد استفاده قرار می گیرد که مشتری ابتدا غذا را سرو کرده و پس از سرو غذا صورتحساب را پرداخت می کند.
- برای وارد کردن سفارش جدید برای یک میز برروی میز مورد نظر کلید سمت راست ماوس را فشار دهید و گزینه سفارش جدید را انتخاب کنید فرم سفارش غذا مجدداٌ باز شده و منتظر دریافت سفارش از شما می شود.
- برای چاپ صورتحساب یک میز برروی میز مورد نظر کلید سمت راست ماوس را فشار دهید و گزینه صورتحساب را انتخاب کنید فرم صورتحساب نمایش داده می شود اطلاعات لازم را وارد کرده و کلید سمت راست ماوس را فشار دهید.
• استفاده از Pocket PC جهت اخذ سفارش
سفارش گیری هوشمند با PocketPC:
با استفاده از این سیستم، امکان سفارش گیری سیار در رستوران مهیا می شود. ایثن سیستم بر روی PocketPC ها نصب شده و هنگامی که گارسون با استفاده از PocketPCسر میز سفارش را دریافت کرد، بطور همزمان در سیستم ثبت می شود.
معرفی Pocket PC :
Pocket PC یک نوع رایانه جیبی است که برخی از قابلیتهای رایانه و تلفن همراه را دارا می باشد. مزایای استفاده از Pocket PC در رستوران تسریع بخشیدن به ارائه خدمات به مشتریان می باشد. به طوریکه مشاهده می کنید اکثر مشتریان رستورانها از هدر رفتن وقت خود در رستورانها شکایت دارند. چون به طور متوسط دریافت سفارش از مشتری و سپس انجام سفارش آنها و سرو غذا حدود ۴۵ دقیقه زمان می برد. با استفاده از Pocket PC یا دریافت سفارش سیار حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از این زمان کاسته می شود و قاعدتاً مشتریان از این سرعت در ارائه خدمات از سوی میزبان رضایت کافی خواهند داشت.
هنگامی که سفارش در Pocket PC ثبت می شود همزمان یک نسخه از این سفارش در آشپزخانه و یکی دیگر در کامپیوتر مرکزی یا صندوق ثبت می شود. که این عمل تردد میزبان(سفارش گیرنده) را بین میز سفارش و آشپزخانه و صندوق از بین برده و سرعت عمل را بالا می برد. معمولاً رستورانهایی که دارای فضای باز هستند برای گرفتن سفارش از مشتریان و ارائه خدمات به آنها در حداقل زمان دچار مشکل هستند که استفاده از Pocket PC یا سفارش سیار تا حدود زیادی این مشکل را برطرف می کند.
مزایای استفاده از Pocket PC ( سفارشات سیار):
امکانات نرم افزار
- امکان تعریف طرف حساب ها بصورت مشترکین، پیک، طرف حساب موقت، تعریف ژتون وغذاهای گروهی
- امکان تعریف درصد تخفیف و سرویس برای گروه خاصی از مشترکین و امکان تغییر قیمت غذا براساس یک گروه از طرف حساب ها .
- امکان تعریف مواد اولیه و کالاهای قابل فروش و تعریف فرمول برای مواد اولیه و غذاهای قابل طبخ
- امکان تعریف نامحدود صندوق، انبار ، بانک ، کاربر و اختصاص صندوق و انبار مشخص به هر کاربر
- تعریف حساب کل و معین
- تعریف نامحدود پرینتر برای آشپزخانه
- امکان خرید و فروش بصورت نقدی، نسیه و چک
- امکان مرجوع کردن فاکتورهای خرید و فروش.
- امکان فروش جدولی، فروش سریع با صفحه کلید
- امکان دریافت سفارش سیار از Pocket Pc
- امکان چاپ فاکتور خرید و فروش از ۶ سانتی متر تا سایز A۴ ، امکان چاپ مجدد فیش برای مشتری و آشپزخانه بدون نیاز به تصحیح فاکتور، صدور حواله انبار
- امکان مشخص نمودن سرو یا پارسل بودن فاکتور و ثبت هزینه پارسل با توجه به تعداد پرس غذا
- تعیین سطح دسترسی کاربران ، انبار و حساب معین ، کنترل کاربران و تعیین سطح دسترسی ویژه جهت صندوق ، جهت مدیریت کاربران و ایجاد امنیت داده های سیستم و اختصاص صندوق و انبار مشخص به هر کاربر .
- اعلام کمبود موجودی و چک های قابل وصول با تعیین زمان بندی
- تنظیمات مربوط به فاکتور ، پیش نمایش قبل از چاپ ، تنظیمات مربوط به پشتیبان گیری و ...
- امکان گرفتن نسخه پشتیان بصورت اتوماتیک و یا توسط کاربر از بانک اطلاعاتی ، تنظیمات و مشاهده و بازیابی آن.
- گزارشات متنوع:
- گزارشات مربوط به کنترل کاربر بر روی کاغذ حرارتی قابل چاپ می باشد.
- سیستم حسابداری رستوران فراگستر بر اساس حسابداری دوبل عمل میکند.
- قابلیت اجرا بصورت تک کاربره و تحت شبکه.
فروش :
یکی از پرکاربردترین فرمها در رستورانها و مخصوصاً فست فودهائی که وجه غذا را قبل از تحویل غذا و در زمان ثبت سفارش دریافت می کنند همچنین می توان
سرو یا پارسل بودن سفارش را برای آشپزخانه مشخص می کند

سفارش غذا :
این فرم و فرم دریافت صورتحساب برای رستورانهائی مورد استفاده قرار می گیرد که مشتری ابتدا غذا را سفارش داده، غذا را سرو می کند و در پایان هنگام
ترک سالن صورتحساب خود را دریافت و وجه غذا را پرداخت می نماید.

دریافت صورتحساب :
پس از اینکه مشتری غذا خود را سرو کرد و درخواست صورتحساب کرد از این فرم استفاده می کنید. در قسمت شماره میز شماره میزی که قصد ترک سالن
و دریافت صورتحساب خود را دارند وارد می کنیم. صورتحساب میز مورد نظر در قسمتهای مربوطه قرار می گیرد.

خرید :
به منظور خرید مواد اولیه مصرفی آشپزخانه می توانید از این فرم استفاده نمایید. با ثبت یک فاکتور خرید مواد معرفی شده به آشپزخانه ( انبار ) فعال اضافه
می شود. بدیهی است این فرم در حالتی مورد نیاز است که شما بخواهید موجودی انبار را کنترل کنید. در صورتیکه نمی خواهید موجودی انبار را کنترل کنید
نیازی به ثبت خریدهای روزانه در این فرم ندارید و بایستی از فرم خریدهای متفرقه استفاده نمائید.
خریدهای متفرقه :
خرید یک سری از مواد اولیه و سایر مواد مصرفی و هزینه ها ممکن است نیاز به کنترل موجودی نداشته باشد ( و یا اینکه شما نخواهید موجودی انبار را کنترل
نمائید ) در این حالت شما بایستی خریدها را توسط این فرم ثبت نمائید. در این فرم فقط مبلغ خرید و نحوه پرداخت ( نقدی و غیرنقدی ) مشخص می شود.
ظرفیت آشپزخانه :
با استفاده از این فرم مشخص می کنید که در طول روز از هر غذا چه میزان تولید دارید.
ضایعات آشپزخانه :
در صورتیکه موادی که به آشپزخانه برای تهیه غذا فرستاده اید ، در پایان روز از بین رفته و فاسد شده اند و به عنوان ضایعات برگردانده شده اند ،
با استفاده از این فرم میزان ضایعات را وارد می کنید.

تبدیلات آشپزخانه :
با استفاده از این فرم می توانید مواد اولیه خود را تبدیل کنید. به عنوان مثال یک عدد مرغ را تحویل دهید و ۴ تکه دریافت کنید.
حسابداری:

با استفاده از زیرمنوهای این قسمت می توان کلیه کارهای مربوط به بانک و عملیات بانکی را انجام دهید.
وصول چک:
در صورت دریافت یا پرداخت چک به اندازه مبلغ چک از بدهکاری یا بستانکاری طرف حساب کاسته می شود. ولی در صورتیکه چک دریافتی باشد
مبلغ به جایی(بانک یا صندوق) اضافه نمی شود و اگر چک پرداختی باشد مبلغ آن از بانک صادر کننده چک کاسته نمی شود.برای اینکه مبلغ را به بانک
یا صندوق اضافه و یا آن را از بانک کسر کنیم. هر زمان که چک وصول و به پول نقد تبدیل شد باید وصول آن را برای سیستم اعلام کنیم.

امور نقدی :
با استفاده از زیر منوهای این قسمت می توان کلیه امور مربوط به صندوق را انجام داد. برای ثبت کسری صندوق ، اضافه صندوق و سایر
اعمالی که مربوط به پول نقد و در اصطلاح صندوق می باشد از زیر منوهای این قسمت استفاده می شود.

ثبت کسر صندوق :
در صورتیکه در پایان روز و هنگام بستن صندوق موجودی صندوق رستوران از صندوق سیستم کمتر باشد برای ثبت کسری صندوق از این منو استفاده می کنیم.

ثبت اضافه صندوق :
در صورتیکه در پایان روز و هنگام بستن صندوق موجودی صندوق رستوران از صندوق سیستم بیشتر باشد برای ثبت اضافه صندوق از این منو استفاده می کنیم.

'گزارشات:
اسناد حسابداری :
با استفاده از این منو می توان کلیه اسنادی که در یک تاریخ خاص صادر شده است را مشاهده کرد.
میزان فروش اجناس:

خلاصه وضعیت فروش :

اطلاعات :
معرفی طرف حساب جدید :
با استفاده از این فرم می توانید طرف حسابهای خود را برای سیستم تعریف کنید.

تغییر اطلاعات طرف حسابها :
در این فرم لیست کلیه طرف حسابهای تعریف شده در سیستم نمایش داده می شود. در صورتیکه هنگام ورود اطلاعات طرف حسابها مشخصاتی را اشتباه وارد کرده باشید با استفاده از این فرم می توانید اطلاعات را تصحیح کرده و کلید ثبت دائم را فشار دهید.
حذف طرف حسابهای موقت :
در این قسمت لیست کلیه طرف حسابهایی که شما زمان معرفی آنها را به عنوان طرف حساب موقت در نظر گرفته اید نمایش داده می شود.
معرفی اجناس جدید (مواد اولیه) :
با استفاده از این فرم مواد اولیه مصرفی برای تهیه غذاها را برای سیستم تعریف می کنید.
-این فرم برای رستورانهایی که می خواهند روی مواد اولیه و غذاها و انبار کنترل داشته باشند مورد استفاده قرار می گیرد.
- در صورتیکه برای اجناس خود مواد اولیه تعریف کرده اید با فروش هر پرس از غذا به میزان تعیین شده در قسمت تولید از مواد اولیه انبار کاسته می شود.
معرفی غذاهای قابل طبخ :- در صورتیکه برای اجناس خود مواد اولیه تعریف کرده اید با فروش هر پرس از غذا به میزان تعیین شده در قسمت تولید از مواد اولیه انبار کاسته می شود.

با استفاده از این فرم کلیه غذاهای رستوران را برای سیستم تعریف می کنید. در صورتیکه بخواهید غذاها همراه با فرمول تولید باشد یعنی
مواد اولیه مصرفی برای غذا را نیز برای سیستم معرفی کنید از این فرم استفاده می شود.

تغییر فرمول غذاهای قابل طبخ :
در صورتیکه فرمول تولید یک غذا یعنی مواد اولیه مصرفی در یک غذا تغییر کند. برای ثبت تغییر فرمول غذا از این فرم استفاده می شود.
تغییر اطلاعات اجناس :
با استفاده از این فرم می توانید اطلاعات مربوط به مواد اولیه و غذاهای قابل طبخ را تغییر دهید.
گروه غذا :
با استفاده از این فرم می توانید گروههای مختلفی برای غذاها در نظر بگیرید.

گروههای چاپ سفارش :
برای تعیین اینکه هر یک از گروههای غذا با کدام چاپگر چاپ شوند از این منو استفاده می کنید.

گروه طرف حسابها (تعیین سرویس) :
با استفاده از این فرم گروههای طرف حساب را برای سیستم تعریف می کنید و تعیین می کنید که فروش به هرگروه همراه با چند در صد تخفیف
، چند در صد حق سرویس می باشد. همچنین مشخص می کنید که تسویه حساب با این گروه به صورت نقدی است یا غیر نقدی.
حساب بانکی جدید :
با استفاده از این فرم حسابهای بانکی خود را برای سیستم تعریف می کنید.

تغییر اطلاعات حسابهای بانکی :
در صورتیکه بخواهید اطلاعات حسابهای بانکی خود را تغییر دهید از این فرم استفاده کنید.
تعیین سطح دسترسی :
با استفاده از این فرم مشخص می کنید که هر اپراتور با سطح دسترسی مشخص شده به کدام قسمتهای برنامه دسترسی داشته باشد و به کدام قسمت دسترسی نداشته باشد.
جزئیات کارکرد میزها :
مشاهده میزها :
نمایش میز بیشتر برای رستورانهایی مورد استفاده قرار می گیرد که مشتری ابتدا غذا را سرو کرده و پس از سرو غذا صورتحساب را پرداخت می کند.
- برای وارد کردن سفارش جدید برای یک میز برروی میز مورد نظر کلید سمت راست ماوس را فشار دهید و گزینه سفارش جدید را انتخاب کنید فرم سفارش غذا مجدداٌ باز شده و منتظر دریافت سفارش از شما می شود.
- برای چاپ صورتحساب یک میز برروی میز مورد نظر کلید سمت راست ماوس را فشار دهید و گزینه صورتحساب را انتخاب کنید فرم صورتحساب نمایش داده می شود اطلاعات لازم را وارد کرده و کلید سمت راست ماوس را فشار دهید.
• استفاده از Pocket PC جهت اخذ سفارش

سفارش گیری هوشمند با PocketPC:
با استفاده از این سیستم، امکان سفارش گیری سیار در رستوران مهیا می شود. ایثن سیستم بر روی PocketPC ها نصب شده و هنگامی که گارسون با استفاده از PocketPCسر میز سفارش را دریافت کرد، بطور همزمان در سیستم ثبت می شود.
معرفی Pocket PC :
Pocket PC یک نوع رایانه جیبی است که برخی از قابلیتهای رایانه و تلفن همراه را دارا می باشد. مزایای استفاده از Pocket PC در رستوران تسریع بخشیدن به ارائه خدمات به مشتریان می باشد. به طوریکه مشاهده می کنید اکثر مشتریان رستورانها از هدر رفتن وقت خود در رستورانها شکایت دارند. چون به طور متوسط دریافت سفارش از مشتری و سپس انجام سفارش آنها و سرو غذا حدود ۴۵ دقیقه زمان می برد. با استفاده از Pocket PC یا دریافت سفارش سیار حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از این زمان کاسته می شود و قاعدتاً مشتریان از این سرعت در ارائه خدمات از سوی میزبان رضایت کافی خواهند داشت.
هنگامی که سفارش در Pocket PC ثبت می شود همزمان یک نسخه از این سفارش در آشپزخانه و یکی دیگر در کامپیوتر مرکزی یا صندوق ثبت می شود. که این عمل تردد میزبان(سفارش گیرنده) را بین میز سفارش و آشپزخانه و صندوق از بین برده و سرعت عمل را بالا می برد. معمولاً رستورانهایی که دارای فضای باز هستند برای گرفتن سفارش از مشتریان و ارائه خدمات به آنها در حداقل زمان دچار مشکل هستند که استفاده از Pocket PC یا سفارش سیار تا حدود زیادی این مشکل را برطرف می کند.
مزایای استفاده از Pocket PC ( سفارشات سیار):
• سرعت بخشیدن در ارائه خدمات به مشتریان
• جلب رضایت مشتریان از سرویس دهی رستوران
• حذف رفت و آمد میزبان
• کاهش اتلاف وقت
• قابلیت استفاده در شبکه
• افزایش اعتبار در میدان رقابت
• کم شدن کار صندوق دار
• جلب رضایت مشتریان از سرویس دهی رستوران
• حذف رفت و آمد میزبان
• کاهش اتلاف وقت
• قابلیت استفاده در شبکه
• افزایش اعتبار در میدان رقابت
• کم شدن کار صندوق دار