سلولهای خورشیدی - هر کی مطلب تازه داره خواهشا قرار بده

rasouleahmadi

عضو جدید
دید کلی


بعداز اینکه پلانک فرمولاساسی خود را در مورد تابش جسم سیاه ارائه داد و چنین استدلال نمود که تابشدارای طبیعت کوانتومی‌ است، یعنی تابش الکترومغناطیسی از مجموعه‌ای ازکوانتومهای انرژی به نام فوتون تشکیلشده است، تحول شگرفی در علم فیزیک حاصلشد. بطوری که با استفاده از این مفهوم اندرکنشهایمختلف تابش با ماده کهنظریه کلاسیک در توجیه آنها ناتوان بود، بطور کامل تشریح گردید. از جمله ایناندرکنشها ، اندرکنشی است که به نام فوتوالکتریکمعروف است.


اگر یک صفحه فلزی راتحت تابش امواج پر انرژی قرار دهیم، پرتو کاتدی و یا الکترونهای شتابدار از صفحهفلزی منتشر می‌شود. و همچنین اگر بین دو صفحه فلزی اختلاف پتانسیل الکتریکیبسیار زیادی ایجاد کنیم، الکترونهای لایه ظرفیت اتمهای فلز ، انرژی زیادی دریافتمی‌کنند و در نتیجه سطح فلز را ترک می‌کنند و به سمت آند پیشمی‌روند. در این عمل چون هم نور و الکتریسیته دخالتدارند به این پدیده ، اثر فوتو الکتریک می‌گویند. در واقع تمام مواد (جامد، مایع و گاز) می‌توانند در شرایط خاصی تحت تأثیر اثر فوتوالکتریک ، پرتو کاتدی ازخود گسیل کنند، گاهی به پرتو کاتدی ، فتوالکترون نیز می‌گویند.

اثر فتوالکتریک هرجسمی با گسیل فرکانس مشخصیاز موج انجام می‌شود. اگر فرکانس موج برای جسم خاصی کمتر از حد معین باشد، که بهآن بسامد قطع می‌گویند، اثری از فتوالکتریک مشاهده نخواهد شد. اماطبق قوانین الکترودینامیک کلاسیک ، موج با برخورد به صفحه فلزی مقداری انرژی به آنمنتقل می‌کند و به مرور زمان این انرژی انباشته می‌شود تا اینکه انرژی مورد نیازبرای گسیل الکترون فراهم شود. اما در آزمایشگاه خلاف آنچه که در فیزیک کلاسیک گفتهشد، روی می‌دهد، یعنی گسیل موج با فرکانس کمتر از حد معین به فلزی هرگز پرتو کاتدیمنتشر نمی‌کند
 

Similar threads

بالا