آزرمیدخت
عضو جدید
| ||
مجتبا گهستونی رتبه نخست فعالان محیط زیست کشور، را به دست آورد. وي هنگامي که برای دریافت جایزهي خود به جایگاه ويژه رفت، همه را غافلگیر کرد. او یک تراشهي استوانهای از معدن نمک سد گتوند را همراه خود از اهواز به تهران آورده بود و در حالی که آن را در دست داشت، نسبت به خطر معدن نمک سد گتوند و شوری آب کارون و تهدید سلامت این رودخانه، سخن گفت. گهستوني كه برگزيدهي پنجمین همایش سپاسداري از مدیران مسوول، دبیران سرویس و خبرنگاران بخش محیط زیست و منابع طبیعی شده بود، گفت: «من از استان خوزستان آمدهام. سرزمینی که نقش کلیدی آن در گذشته، حال و آیندهي ایران برای همهي شما روشن است. میدانیم که اگر ایران را بدون خوزستان تصور کنیم -که ممکن نیست- شاهد یک پیکر نحیف از ایران خواهیم بود. اكنون در خوزستان با پدیدهي سدسازیهای پياپي، رويارو هستيم و این پدیده افزونبر اینکه زیست بوم فرهنگی و اقلیم برخی جاها را نابود كرده، پیامدهای محیط زیستی بسياري برای ما داشته است. با آبگیری سدها خانوارهای بسیاری بیخانمان شدند و زیستگاههای عشایری غرق شدند. بهگفتهي وي مطالعهي 30 سد در خوزستان و آغاز به ساخت بخشی از آنها پيامدهاي زیستمحیطی فراوانی را به دنبال خواهد داشت. وي يكي از پيامدهاي سدسازي را شور شدن کارون برخواند و از همه تلاشگران و دستاندركاران بخش محیطزیست کشور خواست به خوزستان بیایند و از تاثیرات احتمالی هر یک از این پروژهها بر محیط زیست بازدید کنند.» او گفت: «لطفا بعد مسافت را بهانهی نیامدن قرار ندهید.» گهستونی گفت: «من با خودم استوانهای از گنبدهای نمکی سد گتوند را آوردهام. ما نگران شور شدن آب کارون هستیم. کارون که زمانی یک رودخانهي خروشان بود، امروز دشواريهاي محیطزیستی فراوانی دست به گريبانش شدهاند.. به خوزستان بیایید و کارون را از نزدیک ببنيد.» در بخش دیگری از این همایش، از دکتر نورالله مرادی مدیرکل پيشين سازمان محیطزیست کشور به پاس تلاشهايش در این سازمان و همكاري سازندهاش با دوستنداران و رسانههای محیطزیست کشور، سپاسداري شد. اين همايش سوم شهریورماه با تلاش کانون عالی گسترش فضای سبز و حفظ محیط زیست ایران و حمایت سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور در تهران در خانهي هنرمندان، برگزار شد. http://www.amordadnews.com/neveshtehNamyesh.aspx?NId=5105 |