سؤال،سؤال!!!

sambol

عضو جدید
در درس آزفيزيک2،در آزمايش3،مبحث مقاومت و مقاومت ويژه،مي‌خواستم دو تا سؤال بپرسم:

«1-اگر ضريب دمايي مقاومت ويژه‌ي جسمي(آلفا)برابر0.006بر درجه‌ي سيليسيوس باشد،مقدار آن بر حسب درجه‌ي کلوين چه قدر است؟
2-دو سيم مسي و آهني (داراي طول و سطح مقطع يکسان)را به يکديگر وصل کرده و مجموعه را به منبع تغذيه‌اي وصل ميکنيم،کداميک گرمتر ميشود:
الف)در حالي که سيم ها به طور متوالي بسته شده‌اند.
ب)در حالي که سيم ها به طور موازي بسته شده‌اند.»
لطفا مهربان باشيد و سريع جواب بديد،بدانيد چشمان من منتظر پاسخ شماست!!!!! ;)

farzan001

عضو جدید
جواب سوال اولت می شه273.156 درجه کلوین.
راجع به سوال دومت باید بگم مقاومت سیم مسی کم تر از آهنه و سیم مسی رسانایی بهتری داره. پس در صورت اول مدار سری سیم مسی سریع تر گرم می شود. ودر حالت دوم در مدار موازی باز هم سیم مسی داغ می شود.
فکر کنم تحلیلم درست باشه ولی باز مطمئن نیستم .موفق باشی:gol:

sambol

عضو جدید
بیشتر توضیح بدید!!!

بیشتر توضیح بدید!!!

راجع به سوال دومت باید بگم مقاومت سیم مسی کم تر از آهنه و سیم مسی رسانایی بهتری داره. پس در صورت اول مدار سری سیم مسی سریع تر گرم می شود. ودر حالت دوم در مدار موازی باز هم سیم مسی داغ می شود.
ممنون از جوابتون،ولی میشه بیشتر و با دلایل منطقی تر جواب بدید.خیلی ازتون ممنون میشم! ;)

daneshpajooh

عضو جدید
در مورد سوال دومتون يه نكته اي رو بگم . . .
وقتي سيم ها بصورت موازي به هم وصل ميشن دو نكته وجود داره : 1 . مقاومت معادل كمتر ميشه و جرياني كه از منبع خارج ميشه بيشتر ميشه 2 . جرياني كه از منبع خارج ميشه بين دو سيم تقسيم ميشه ( مقدار جرياني كه از هر سيم ميگذره به مقاومتش بستگي داره )
و وقتي كه سيم ها بصورت سري به هم وصل ميشن باز هم دو نكته حائز اهميته : 1. مقاومت معادل بيشتر ميشه و جريان مدار كمتر ميشه 2. تمام جريان از هر دو مقاومت عبور مي كنه . . .
حالا بيايد حساب كنيد ببينيد جرياني كه در هر حالت از مقاومت عبور مي كنه چقدر هستش ( ضمنا مي دونيد كه گرماي توليد شده نسبت مستقيم با جريان عبوري داره )

میجو

عضو جدید

در درس آزفيزيک2،در آزمايش3،مبحث مقاومت و مقاومت ويژه،مي‌خواستم دو تا سؤال بپرسم:

«1-اگر ضريب دمايي مقاومت ويژه‌ي جسمي(آلفا)برابر0.006بر درجه‌ي سيليسيوس باشد،مقدار آن بر حسب درجه‌ي کلوين چه قدر است؟
2-دو سيم مسي و آهني (داراي طول و سطح مقطع يکسان)را به يکديگر وصل کرده و مجموعه را به منبع تغذيه‌اي وصل ميکنيم،کداميک گرمتر ميشود:
الف)در حالي که سيم ها به طور متوالي بسته شده‌اند.
ب)در حالي که سيم ها به طور موازي بسته شده‌اند.»
لطفا مهربان باشيد و سريع جواب بديد،بدانيد چشمان من منتظر پاسخ شماست!!!!! ;)

سلام

1. وقتی آلفا برابر با 0.006 بر درجه سلسیوس هست، یعنی به ازای هر درجه افزایش دما این مقدار به مقاومت جسم افزوده میشه. و چون افزایش یک درجه بر حسب سلسیوس برابر با افزایش دما به اندازه یک درجه کلوین هست، پس مقدار آلفا همون 0.006 بر درجه کلوین خواهد بود! البته ممکنه من اشتباه کنم ولی تا جایی که میدونم اینجوری هست.

2. در جواب این سوال باید گفت کهع می بایست در حالت متوالیبستن دو قطعه حساب کنی که کدوم قطعه مقاومت بیشتری داره و چون از هر دو جریان یکسانی عبور میکنه اون قطعه ای که مقاومت بیشتری داره توان بیشتری تلف میکنه و داغتر میشه که اینجا آهن هست
P=RI2
در حالت موازه چون اختلاف پتانسیل دو سر هر دو قطعه برابر هست توان اتلافی قطعه ای بیشتر هست که مقاومت کمتری داره، P=V2/R بنابر این سیم مسی زودتر داغ میشه.

امیدوارم سودمند باشه

میجو

عضو جدید
در مورد سوال دومتون يه نكته اي رو بگم . . .
وقتي سيم ها بصورت موازي به هم وصل ميشن دو نكته وجود داره : 1 . مقاومت معادل كمتر ميشه و جرياني كه از منبع خارج ميشه بيشتر ميشه 2 . جرياني كه از منبع خارج ميشه بين دو سيم تقسيم ميشه ( مقدار جرياني كه از هر سيم ميگذره به مقاومتش بستگي داره )
و وقتي كه سيم ها بصورت سري به هم وصل ميشن باز هم دو نكته حائز اهميته : 1. مقاومت معادل بيشتر ميشه و جريان مدار كمتر ميشه 2. تمام جريان از هر دو مقاومت عبور مي كنه . . .
حالا بيايد حساب كنيد ببينيد جرياني كه در هر حالت از مقاومت عبور مي كنه چقدر هستش ( ضمنا مي دونيد كه گرماي توليد شده نسبت مستقيم با جريان عبوري داره )

سلام
به نظرم تحلیل شما کمی ایراد داره زیاد!
گرمای تولید شده در هر مقاومت برابر با توان مصرفیش هست که از روابط زیر بدست میاد:
P=VI=V^2/R=I^2*R
در حالت سری مقاومت بزرگتر و در حالت موازی مقاومت کوچکتر زود تر داغ میشن.

farzan001

عضو جدید
فکر کنم در حالت سری چون جریان عبوری از هر دو المان یکسان است پس مقاومت هر المانی بیشتر باشد اختلاف پتانسیل 2 سر آن نیز زیاد تر خواهد بود این درست ولی المانی که مقاومت کم تری دارد زودتر در برابر عبور جریان از خود عکس العمل نشان می دهد و سریع تر داغ می شود چون تحمل جریان عبوری را ندارد سریعا داغ می شود و در حالت سری مس چون مقاومت کمتری دارد زودتر داغ می شود.ولی آهن سد عبور جریان می شود و فقط اختلاف پتانسیل بیشتری در 2 سر آن قرار می گیرد.(مثلا در مدار مقاومتی بگذاریم که مقدارش خیلی کم است و یک مقاومت معمولی بگذاریم با عبور جریان زیاد از مقاومت کم داغ شده و می سوزد در صورتی که همین جریان برای مقاومت دیگر مناسب است)
در مدار موازی اختلاف پتانسیل 2 سر هر دو الملن یکسان است و با توجه به قانون اهم المانی که مقاومتش کم است جریان بیشتری از آن عبور می کند چون در برابر جریان ایستادگی نمی کند و باز چون مقاومت سیم مسی کمتر است با عبور جریان زیاد از آن سیم مسی داغ می شود.
امیدوارم کمکتون کرده باشم.
اگه بازم توضیح لازمه حتما بگو.:gol:

sambol

عضو جدید
بسیار سپاسگزارم!!

بسیار سپاسگزارم!!

از همه ی دوستان به خاطر اینکه توجه کردند و به سوال های من پاسخ دادند،از صمیم قلب تشکر میکنم و برای همتون آرزوی موفقیت دارم. ;):gol::gol:

بالا