روش ریخته گری این قطعه ؟

irxplod

عضو جدید
درود.
این قطعه بستر یک ماشین سنتر عمودی (فرز) هست که در حال طراحی و ساختش هستم .

1.jpg

2.jpg

این قطعه باید از چدن خاکستر ریخته بشه . بنده از اصول ریخته گری اطلاعاتی ندارم.
سوال من اینه که با چه روشی باید این قطعه رو ریخته گری کرد ؟ و این روش به چه تجهیزاتی نیاز داره؟
در ضمن ایا این طرح استحکام لازم رو داره یا این که باید تیغه های کف و دیواره ها که حدودا 25-20 میلیمتر در نظر گرفته شده رو بیشتر کرد!؟

طول 1750 ، عرض 750 میلیمتر هست ، اگر نیاز بود بفرمایید تا فایل کتیاش رو هم قرار بدم تا در جریان کل اندازه ها قرار بگیرید.

با سپاس .

reza_1364

مدیر بازنشسته
درود.

مشاهده پیوست 60542

مشاهده پیوست 60541

سوال من اینه که با چه روشی باید این قطعه رو ریخته گری کرد ؟ و این روش به چه تجهیزاتی نیاز داره؟
در ضمن ایا این طرح استحکام لازم رو داره یا این که باید تیغه های کف و دیواره ها که حدودا 25-20 میلیمتر در نظر گرفته شده رو بیشتر کرد!؟

طول 1750 ، عرض 750 میلیمتر هست ، اگر نیاز بود بفرمایید تا فایل کتیاش رو هم قرار بدم تا در جریان کل اندازه ها قرار بگیرید.

با سپاس .

اگه یکی دوتا ازش می خوای تو قالب ماسه ریخته گری کن
اما از اونجایی که میگی من سر رشته ندارم بهترین کار اینه ببری بدی به یکی برات ریخته گری کنه

برای اینکه ببینی استحکام داره یا نه هم باید ببینی بار روش هست یا نه
کجا قراره استفاده بشه

ali_arya

عضو جدید
درود.

مشاهده پیوست 60542

مشاهده پیوست 60541

با سپاس .
با سلام خدمت شما مهندس عزیز.
عزیز فکر کنم منظور شما نحوه قالبگیری این مدل باشه نه نحوه ریخته گری، درسته؟
آخه هر روشی برای قطعه خاص و شرایط خاص و شکل قطعه استفاده میشه.
درکل روشهای ریخته گر عبارتند از:
قالب ماسه ای (تر یا خشک) - قالب co2 - ریخته گری گریز از مرکز - ریخته گری تحت فشار - ریخته گری دقیق
حالا مثال در رابطه با جمله دوممم اینکه مثلا از ریخته گری دقیق برای ریختن قطعه تا وزن خاصی استفاده کرد یا ما زمانی از ریخته گری تحت فشار استفاده میکنیم که بخواهیم قطعه به تعداد زیاد تولید کنیم و...
فکر کنم شما یکی از این قطعه لازم داری و میتونی به راحتی البته نه راحت راحت ولی با کمی زحمت این قطعه رو ریخته گری کنی اونم با قالب ماسه ای.
تجهیزات لازم:
اول یه مدل ازش میسازی بعد با استفاده از آرالدیت یه مدل آرالدیت ازش میسازی برای قالبگیری بهتر و ساده تر.
ماسه قالبگیری. اگه میخوای قطعه بهتر در بیاد از ماسه co2 استفاده کن.
درجه با توجه به ابعاد قطه.
وسایل قالبگیری:کوبه- مدل لق کن و .....
چون جنس قطعه چدن خاکستر هستش فکر کنم یه تغذیه بخواد شایدم بشه با محسبه و طراحی یه سیستم راهگاهی خوب تغذیه رو حذف کرد.
برای انجام محاسبات میتونی از کتاب اصول هنرستان یا کتاب اصول دکتر حجازی استفاده کنی.
اگه خواستی میتونم تو محاسبات کمکت کنم.

پیوست ها

• 2.jpg
    2.jpg
    28.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

irxplod

عضو جدید
با سلام خدمت شما مهندس عزیز.
عزیز فکر کنم منظور شما نحوه قالبگیری این مدل باشه نه نحوه ریخته گری، درسته؟
آخه هر روشی برای قطعه خاص و شرایط خاص و شکل قطعه استفاده میشه.
درکل روشهای ریخته گر عبارتند از:
قالب ماسه ای (تر یا خشک) - قالب co2 - ریخته گری گریز از مرکز - ریخته گری تحت فشار - ریخته گری دقیق
حالا مثال در رابطه با جمله دوممم اینکه مثلا از ریخته گری دقیق برای ریختن قطعه تا وزن خاصی استفاده کرد یا ما زمانی از ریخته گری تحت فشار استفاده میکنیم که بخواهیم قطعه به تعداد زیاد تولید کنیم و...
فکر کنم شما یکی از این قطعه لازم داری و میتونی به راحتی البته نه راحت راحت ولی با کمی زحمت این قطعه رو ریخته گری کنی اونم با قالب ماسه ای.
تجهیزات لازم:
اول یه مدل ازش میسازی بعد با استفاده از آرالدیت یه مدل آرالدیت ازش میسازی برای قالبگیری بهتر و ساده تر.
ماسه قالبگیری. اگه میخوای قطعه بهتر در بیاد از ماسه co2 استفاده کن.
درجه با توجه به ابعاد قطه.
وسایل قالبگیری:کوبه- مدل لق کن و .....
چون جنس قطعه چدن خاکستر هستش فکر کنم یه تغذیه بخواد شایدم بشه با محسبه و طراحی یه سیستم راهگاهی خوب تغذیه رو حذف کرد.
برای انجام محاسبات میتونی از کتاب اصول هنرستان یا کتاب اصول دکتر حجازی استفاده کنی.
اگه خواستی میتونم تو محاسبات کمکت کنم.

سلام علی جان.
خوب طبق اطلاعاتی که شما دادی و مطالبی که چند جای دیگه هم خوندم قالب گیری با ماسه تر یا co2 مناسب کار ماست. به دلیل این که فقط قراره یکی از این مدل درست بشه .
میتونید فرق این دو رو برام توضیح بدید ؟ به خصوص co2 که شنیدم قالب دقیق تر و مستحکم تر میشه و ریزش ماسه داخل مذاب کمتر مبشه و کیفیت بالا تر میره.
ماسه هاشون از چه جنسی هستن و از کجا باید تهیشون کرد ؟ همینطور در مورد چسب هاشون!

در مورد مدل ، چه جنسی رو پیشنهاد می کنید ؟ آرالدیت چی هست، فکر کنم یه نوع پلاستیکه درسته ؟
اندازه این قطعه خیلی بزرگه و ساختن یه مدل مثلا از چوب خیلی وقت گیر و هزینه بر هست ! در مورد جنس های مختلف مدل هم اگر حوسلتون اومد کمی توضیح بدید.

درکل حدث میزنید چقدر برای آماده کردن قالبش باید هزینه کرد ؟ کارگاه های ریخته گری چقدر برای ساخت همچین قطعه ای پول میگیرن ؟

در ضمن این قطعه حدود 1000 تا 1500 کیلوگرم وزن و نیرو های عمودی دیگه روش سوار میشه .

shahab-e.din

عضو جدید
سلام دوستان
فکر کنم ساخت این قطعه با فورژ خیلی راحت تر باشه
ممکنه کمی هزینه داشته باشه اما راحته
در آوردن این قالب تو ماسه خیلی سخته مخصوصا اینجا
ولی شدنیه

reza_1364

مدیر بازنشسته
سلام دوستان
ولی شدنیه

چدنیه قطعه مهندس
سیالیت بالاست

پرش می کنه

irxplod

عضو جدید
سلام دوستان
ولی شدنیه

نه فورج که برای همچین قطعاتی غیر ممکنه شهاب جان .
کار جدیدی نیست . بستر دستگاه های تراش و فرز تقریبا همچین حالتی دارن و به وسیله ی ریخته گری تولید میشن.
مثل استراکچر این ماشین سنتر تایوانی که البته نمونه بزرگی هست :

fe37517c-3f48-492a-b8ac-2d5d44eb0114_Lucky_1200L.jpg

ali_arya

عضو جدید
سلام مهندس.
فرق این دوتا اینه که در قالب ماسه ای تر ، ماسه مورد استفاده ماسه معمولی هستش و وقتی آب بهش اضافه میشه استحکام پیدا میکنه ولی در ماسه co2 ماسه و عامل اتصال دهنده فرق میکنه این ماسه رنگ زرد رنگ داره(میشه گفت خردلی) که این ماسه رو پس از مخلوط کردن با چسب سیلیکات سدیم ( با یک نسبت معین که درکتابها ذکر شده فکر کنم 1 به 3 باشه) و اتمام قالبگیری گاز co2 را وارد قالب میکنند که باعث سخت و خودگیر شدن قالب میشه.
یک نوع ماسه دیگه هم تو ریخته گری استفاده میشه که بهش میگن ماسه چراغی که در اثر حرارت سخت و خود گیر میشه و بیشتر تو ماهیچه سازی ازش استفاده میشه.رنگش تقریبا میشه گفت مسی هستش.
در مورد مدلم که شما حتما باید یه مدل چوبی داشته باشی و من برای راحتی تو کار و قالبگیری گفتم میتونی از مواد آرالدیت استفاده کنی و برای ساخت مدل آرالدیت هم باید حتما یه مدل داشته باشی.در مورد آرالدیت دوباره اطلاعات واست میذارم.
خوب برای استفاده از روش تولید ریخته گری باید حتما مدل داشته باشی.ببین مهندس ما چهار روش برای تولید یک قطعه داریم: 1 - ریخته گری 2_ روشهای مکانیکی 3 - تراشکاری 4- متالورژی پودر و من فکر نکنم که هزینه روشهای دیگه هم کمتر باشه در ضمن همه این روشها بلاخره یک جورایی به ریخته گری ختم میشه پس بهتره از همین روش استفاده کنی.
فقط فکر کنم مدل سازیش از بقیه قسمتاش هزینه بالاتری رو به خودش اختصاص بده .
بازم اگه کمک خواستی در خدمتم.
سبز و پیروز باشی.

irxplod

عضو جدید
سلام مهندس.
فرق این دوتا اینه که در قالب ماسه ای تر ، ماسه مورد استفاده ماسه معمولی هستش و وقتی آب بهش اضافه میشه استحکام پیدا میکنه ولی در ماسه co2 ماسه و عامل اتصال دهنده فرق میکنه این ماسه رنگ زرد رنگ داره(میشه گفت خردلی) که این ماسه رو پس از مخلوط کردن با چسب سیلیکات سدیم ( با یک نسبت معین که درکتابها ذکر شده فکر کنم 1 به 3 باشه) و اتمام قالبگیری گاز co2 را وارد قالب میکنند که باعث سخت و خودگیر شدن قالب میشه.
یک نوع ماسه دیگه هم تو ریخته گری استفاده میشه که بهش میگن ماسه چراغی که در اثر حرارت سخت و خود گیر میشه و بیشتر تو ماهیچه سازی ازش استفاده میشه.رنگش تقریبا میشه گفت مسی هستش.
در مورد مدلم که شما حتما باید یه مدل چوبی داشته باشی و من برای راحتی تو کار و قالبگیری گفتم میتونی از مواد آرالدیت استفاده کنی و برای ساخت مدل آرالدیت هم باید حتما یه مدل داشته باشی.در مورد آرالدیت دوباره اطلاعات واست میذارم.
خوب برای استفاده از روش تولید ریخته گری باید حتما مدل داشته باشی.ببین مهندس ما چهار روش برای تولید یک قطعه داریم: 1 - ریخته گری 2_ روشهای مکانیکی 3 - تراشکاری 4- متالورژی پودر و من فکر نکنم که هزینه روشهای دیگه هم کمتر باشه در ضمن همه این روشها بلاخره یک جورایی به ریخته گری ختم میشه پس بهتره از همین روش استفاده کنی.
فقط فکر کنم مدل سازیش از بقیه قسمتاش هزینه بالاتری رو به خودش اختصاص بده .
بازم اگه کمک خواستی در خدمتم.
سبز و پیروز باشی.

ممنون علی جان. خیلی اطلاعات مفیدی بهم دادی . کتاب تکنولوژی ریخته گری هنرستانم خوندم . بهترین روش co2 هست این طور که معلومه. جایی هم دیده بودم که با همین ماسه های زرد قالب های خیلی محکمی میسازن. فقط اگر از قیمت این ماسه ها یا جاهایی که فروشش رو دارند اطلاعاتی داری برام بنویس.
در ضمن اگر توی کار هستید ، کارگاهی با کوره 1 تن به بالا سراغ دارید ؟

ممنون از وقتتون .

baran0

عضو جدید
درودبرشما اکثر روشهایی که بچه ها گفته بودن درسته بنظرم از روش شکل گیری ریخته گری مناسب تر هست در ضمن باید مواظب عیوب ریخته گری از جمله سرجوشی تخلل حفره هایی انقباضی در ضمن سیستم راهگاهیی تو به نحوه احسن طراحی کن تا جلوی خیلی از مشکلات رو بگیری بنده کتاب ریخته گری دکتر حائریان رو معرفی میکنم میتونه اطلاعات خوبی بهت بده در ضمن کتاب اطللس عیوب هم دکتر جلالی هم بسیار عالیه