[رمضان] - "ســـفره افـــطار"

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
مواد لازم برای 4 نفر:
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
پیاز ریز خرد شده 1 عدد بزرگ یا 2 عدد کوچک
سیر خرد شده 1 تا 2 حبه
فلفل دلمه قرمز ریز خرد شده 1 عدد
جعفری خرد شده 3 قاشق غذاخوری
قارچ ریز خرد شده 300 گرم
کره 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 5 عدد
آرد 3 قاشق غذاخوری (می تونید از آرد پف کننده هم استفاده کنید)
زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری
پودر اورگانو، سبزیجات خشک ایتالیایی، گرانول فلفل قرمز هر کدام 1.5 قاشق غذاخوری
پنیر پارمسان رنده شده 2 قاشق غذاخوری + کمی اضافه تر جهت تزیین
پودر عصاره سبزیجات 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)
نمک و فلفل

طرز تهیه :

روغن را در ماهی تابه ریخته با حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را بیفزایید و کمی تفت دهید تا نرم شود. سیر را افزوده و حرارت دهید تا سیر و پیاز کمی طلایی شوند ولی قهوه ای نشوند (این باعث می شه رنگ کوکوی شما خوشرنگ بشه). سپس فلفل دلمه قرمز را هم افزوده و تفت دهید به مدت 1 تا 2 دقیقه. پودر اورگانو، سبزیجات خشک ایتالیایی و گرانول فلفل قرمز را نیز بیفزایید و مواد را مخلوط کنید. سپس از روی حرارت کنار بگذارید تا خنک شود.


قارچ ها را که خرد کردید با 1 قاشق آبلیمو آغشته کنید. کره را در ماهی تابه ذوب کنید و قارچ ها را درون آن بریزید. باقی مانده ی آبلیمو را هم افزوده و با حرارت بالا تفت دهید تا قارچ ها آب نیدازند. نیازی نیست قارچ ها طلایی شوند. کمی که نرم شدند حدود 2 تا 3 دقیقه از روی حرارت بردارید. در این صورت رنگ کوکوی شما خوش رنگ تر خواهد شد. چنانچه هنوز کمی آب در ماهی تابه هست، قارچ ها را آبکش کنید تا آبی نداشته باشند. کنار بگذارید تا خنک شوند.
در کاسه ی بزرگی تخم مرغ را بشکنید و با همزن برقی یا چنگال هم بزنید. سپس آرد را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط شما پف کند. زعفران دم کرده را هم بیفزایید. با چنگال مخلوط کنید. مخلوط پیاز و فلفل دلمه، قارچ و جعفری را به همراه پنیر پارمسان اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. نمک و فلفل به میزان لازم اضافه کنید. می توانید کمی هم عصاره ی پودری سبزیجات اضافه کنید که در آن صورت نمک کمتری بریزید.



مواد آماده شده را در قالب مورد نظر خود که قبلا" چرب کرده اید، بریزید با پشت قاشق روی مواد را صاف و یکدست کنید. سپس در فر از پیش گرم شده به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار دهید یا تا زمانی که کوکوی شما بسته شود و با خلال دندان یا چنگال تست کنید. سپس از فر خارج کرده و به مدت 5 دقیقه اجازه دهید در قالب خنک شود، سپس برش زده و باقی مانده پنیر پارمسان را روی آن بریزید و سرو کنید. این کوکوی خوشمزه را می توانید مثل بقیه کوکوها درون ماهی تابه نیز سرخ کنید. به این ترتیب که روغن را گرم کنید و مواد کوکو را بریزید، یک سمت آن که بسته شد به آرامی برش زده و یا به صورت یک تکه سمت دیگر آن را سرخ کنید و یا هر بار کمی از مواد را با قاشق در ماهی تابه بریزید و سرخ کنید. بهتر است که از فر استفاده کنید تا روغن کمتری مصرف شود و غذای سالم تری داشته باشید.... کوکوی قارچ مخصوص را می توانید با برنج و یا نان و برشی از لیموترش و کمی سالاد سرو کنید.



فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. قالب مورد نظر خود را با اسپری روغن چرب کنید. چنانچه تمایل دارید کوکوی خود را سرخ کنید، نیازی به فر نمی باشد.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
نان با پنیر و پیازچه ویژه افطار

نان با پنیر و پیازچه ویژه افطار

مواد لازم:

آرد 500 گرم – نمک 10 گرم – شکر 25 گرم – کره 30 گرم – آب 320 میلی لیتر – خمیر مایه 15 گرم – پنیر چدار رنده شده 250 گرم – روغن مایع 60 گرم – پیازچه خرد شده 4 گرم
طرز تهیه:
آرد و نمک و شکر را مخلوط کرده و کره نرم را افزوده و با افزودن آب و خمیر مایه و یک قاشق شکر که قبلا آماده کرده ایم خمیر را درست می کنیم و خوب ورز میدهیم تا خمیر صاف و نرم و لطیفی بدست آید به محض آماده شدن خمیر روغن مایع و پنیر رنده شده و پیازچه را روی خمیر قرار داده و با یک وسیله تیز مثل کاردک این مواد را به خرد خمیر میدهیم و باز به همین صورت بدون استراحت خمیر را به اندازه های دلخواه یا نسبت به اندازه قالب موجود تقسیم کرده و می گذاریم تا خمیر برسد وقتی حجم خمیر دو برابر شد داخل فر با حرارت 200 درجه سانتیگراد بمدت 20-15 دقیقه قرار می دهیم تا بپزد
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه آش عباسعلی(مخصوص افطار)

طرز تهیه آش عباسعلی(مخصوص افطار)

مواد لازم :
نخود نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
لوبیا سفید نصف پیمانه
گندم پوست کنده ۱/۵ پیمانه
برنج نصف پیمانه
عدسنصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی۳۰۰ گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ۵ عدد
سیر برای سیر داغ۱۰ حبه
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
فلفل سیاه و قرمزبه میزان لازم
روغن حیوانیبه میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغبه میزان لازم


طرز تهیه: آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است .این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت میباشد . حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده وبا تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد .طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است . مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید .هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر میشود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید .
منبع : آشپزی رنگین
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آموزش تهیه مرغ پورتوریکو (ویژه افطاری)

آموزش تهیه مرغ پورتوریکو (ویژه افطاری)

مواد لازم :
مرغ خرد شده یک تا یک و نیم کیلو
نمک یک قاشق سوپ خوری
برگ بو یک عدد
روغن زیتون یک فنجان
کره ۴ قاشق سوپ خوری
پیاز قاچ شده۲۵۰ گرم
سرکهنصف فنجان



طرز تهیه :
روی مرغ ها نمک و فلفل بمالید و سپس آن را در روغن زیتون تفت دهید . پیازها را روی مرغ ها بچینید و سپس کره ، برگبو و سرکه را نیز به آن بیفزایید . در ظرف را بسته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شود .منبع : sooran.com
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
"ســـفره افـــطار"

"ســـفره افـــطار"

میوه های سفره افطار:
این روزها بازار خرما بیش از هر زمان دیگری رونق دارد، کمتر سفره افطاری را بدون این میوه می توان یافت. بله این ماده غذایی در خانواده میوه ها جای می گیرد و هر سه عددش یک واحد میوه قلمداد شده و به میزان ۶۴ کیلوکالری انرژی دارد. این خوارکی شیرین از حدود ۸ هزار سال پیش کاشته می شده و مانند زیتون یکی از قدیمی ترین خوراکی های آشنای انسان ها بوده و در برنامه غذایی شان جایگاهی ویژه داشته است...
می گویند سومری ها اولین کسانی بودند که شروع به پرورش خرما کردند و برای ایشان، مردم بابلی و ایرانی ها خرما غذایی مقدس شمرده می شد و در تمام طول سال از آن استفاده می کردند. مصری ها نیز این درخت را درخت زندگی می نامیدند. در عصر فراعنه نیز مردم برای احترام گذاشتن به پادشاه و بیان تقدس او در مقابل اش برگ های خرما می جنباندند. در انجیل، درخت خرما نماد عدالت، ثروت و رحمت معرفی شده است.
تاریخ نشان می دهد که زادگاه اصلی این گیاه، کشور عراق امروزی بوده اما به مرور زمان پرورشش در تمامی نقاط دنیا از جمله آفریقای جنوبی و هند نیز رواج یافته است، به طوری که هم اکنون سالانه حدود ۵ میلیون تن خرما در سراسر جهان برداشت می شود و مصر اصلی ترین تولیدکننده آن به حساب می آید. اما خرمای سیاه که عالی ترین و مرغوب ترین نوع آن است، مختص الجزایر بوده و به اروپا صادر می شود. به طور کلی می توان گفت مصر در رده اول و پس از آن ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، پاکستان، الجزایر، سودان، عمان، لیبی، چین و تونس جزو تولیدکنندگان اصلی خرما در سراسر جهان اند!
● دارایی های خرما
این میوه شیرین همان طور که از طعمش نیز بر می آید، دارای قند است، به طوری که در هر ۱۰۰ گرم آن ۶۹ گرم قند وجود دارد اما فقط داشتن قند بالا از خواص این میوه نیست بلکه مطالعات نشان داده اند که ۴ عدد خرما حدود ۲ تا ۳ گرم فیبر داشته و می تواند ۸ درصد از میزان فیبر مورد نیاز روزانه را تامین کند. در واقع فیبر خرما در روده بزرگ آب را به خود جذب کرده و به این ترتیب مانع از بروز یبوست و ماندن عوامل سرطان زا در روده بزرگ می شود. به علاوه، این میوه بسیار مقوی، حاوی آنتی اکسیدان ها به ویژه کاروتونوییدها و ترکیبات فنولیک است. جالب است بدانید که این میوه را یکی از منابع غذایی مناسب پتاسیم می دانند بنابراین خوردن متعادلش برای افرادی که فشار خون دارند، توصیه می شود.
اما برای نگهداری اش باید به چه نکاتی توجه داشت؟ خرمای تازه را می توان برای مدت کوتاهی فریز کرد، فقط در صورتی که در کیسه های نایلونی بگذارید تا هوا به داخلش نفوذ نکند زیرا خرما خیلی سریع بوی یخچال و فریزر را به خود می گیرد. در شرایط عادی نیز می توان خرمای خشک را در مکانی خشک و خنک که هوا جریان دارد برای چند ماه نگه داشت زیرا در صورتی که خرما در محلی مرطوب نگه داشته شود، به سرعت کپک می زند و می ترشد.
● تازه یا خشک؟
جالب است بدانید در قرن ۱۸ میلادی، خرما پایه و اساس دارویی به نام دیافونیکس بوده و نام آن در فهرست دارونامه دریانوردی غربی به ثبت رسیده است. اکثر پزشکان طب قدیم معتقد بودند مصرف این میوه در دوران بارداری، کودکی، در صورت وجود هر نوع کمبودی در بدن و یا حتی بی هوشی و ضعف بسیار موثر و مفید است. همچنین چون آنتی اکسیدان فراوانی دارد، احتمال بروز بیماری های قلبی و برخی سرطان ها با خوردنش به شدت کم می شود.
از آنجا که قند خرما بسیار بالاست، خوردن نوع خشک آن به افرادی که رژیم دارند، توصیه نمی شود بلکه بهتر است خرمای تازه که هم خوش طعم تر، کم قندتر و کم کالری تر است را بخورند. یادتان نرود که خرمای خشک غنی از پتاسیم است اما پس از مصرف آن حتما باید مسواک زد زیرا می تواند سبب پوسیدگی دندان ها شود بنابراین فشارخونی های عزیز باید به این مهم بعد از خوردن آن توجه داشته باشند. در اکثر کشورها، مسلمانان در ماه رمضان و روزه داری خرما مصرف می کنند زیرا فیبر غیرقابل حل بالای آن آب را در روده نگه داشته و مانع از یبوست می شود. خرمای خشک نیز به دلیل قند بالا مانع از بروز ضعف ماهیچه ای می شود. بنابراین، مصرف آن به افراد ورزشکار به ویژه دوچرخه سواران، دوندگان ماراتون، اسکی بازان و... توصیه می شود.
● خرما در سفره ملل
جالب است بدانید که خرما در هر کشوری موارد مصرف خاص خود را دارد. مثلا یونانی ها از خرما تنها در سس برای خوش طعم کردن گوشت قرمز، ماهی و کیک ها استفاده می کنند. مردم مغرب هم به همین طرز استفاده علاقه مندند! در کشور فرانسه و دیگر کشورهای غربی از این میوه در تهیه شیرینی ها استفاده می شود. در هند، خرما پایه اصلی کیک ها، سس ها و کلوچه هاست. اما در عراق آب خرما طعم دهنده مناسب سوپ یا سالاد سبزیجات محسوب می شود. اعراب مصرف کنندگان اصلی خرما هستند. آنها می گویند که در ۳۶۵ مورد غذا و دارو از خرما استفاده می کنند و معتقدند هسته خرما و حتی برگ های آن چشم بد را دور می کند و به همین دلیل گردنبند و دستبند هسته آن را به خود می آویزند یا برگش را جلوی در خانه پهن می کنند.
● ۶ فرآورده خرمایی
بیش از ۲۰۰ نوع خرما در سراسر جهان وجود دارد و به صورت باز، خوشه ای، بسته ای، تازه یا خشک به فروش می رسد. از این میوه فرآورده های صنعتی نظیر شربت، خرمای طعم دار شده، شهد، مربا، سرکه و... نیز تهیه می شود که معروف ترین هایشان به شرح زیر است:
۱) شیره خرما: شیره خرما از قسمت گوشتی آن گرفته می شود و در تهیه شیرینی، کیک، کلوچه و آب نبات به کار می رود.
۲) شهد خرما: با اضافه کردن آب به مواد حل شدنی خرما و گرفتن قسمت عمده مواد رنگی اش به دست می آید که مایعی غلیظ شبیه عسل است.
۳) سرکه: برای تهیه این نوع سرکه از خرمای خشک یا درجه سه استفاده می کنند، به طوری که از هر ۱۵ کیلوگرم خرما حدود ۸۰ لیتر سرکه حاصل می شود.
۴) مربا: برای تهیه مربای خرما از خرماهای نیم رس که هنوز سفت هستند و رنگ نارنجی دارند، استفاده می کنند و با افزودن شکر و اسیدسیتریک به آن و جوشاندنش، مربا آماده می شود.
۵) شهد کاکائویی خرما: با اضافه کردن کاکائو به شیره خرما به منظور تغییر مزه آن تهیه می شود.
۶) کرم کاکائویی صبحانه خرما: از ترکیب شیره، کاکائو، شیرخشک و کره تولید می شود.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
تزئین سفره افطار

تزئین سفره افطار

در سفره حلیم، حلوا‌، شله زرد، خرما‌، پنیر‌، مربا‌، آش‌، کتلت‌، سوپ‌، نان و چای داریم. برای تزئین حلوا‌، ابتدا آن را بصورت کپه در می‌آوریم...
در سفره حلیم، حلوا‌، شله زرد، خرما‌، پنیر‌، مربا‌، آش‌، کتلت‌، سوپ‌، نان و چای داریم.
برای تزئین حلوا‌، ابتدا آن را بصورت کپه در می‌آوریم و به آن مدل گل هشت برگ می‌دهیم. با استفاده از وسیله ای خاص به حلوا شکل می‌دهیم. حلوا را داخل قیف قرار می‌دهیم و بصورت گلبرگ روی حلوای تزئین شده‌، می‌ریزیم.
تزئین شله زرد: یک شابلون یا علی را روی شله زرد قرار داده، مقداری دار چین روی شابلون می‌ریزیم‌، سپس شابلون را آهسته بر می‌داریم، کلمه یا علی روی شله زرد افتاده است.

چیدمان سفره
در سفره‌های بیضی شکل‌، در دو سر بیضی از گل استفاده می‌شود. در سفره‌های مستطیل شکل، گلها را در وسط عرض مستطیل قرار می‌دهیم. در سفره‌های مربع شکل‌، از یک گوشه آن استفاده می‌کنیم. در صورت استفاده از گلدان‌، باید حداکثر شاخه‌های گل ۲۰ سانتی متر باشد.
ابتدا بشقاب پلو خوری که بشقاب اصلی است را روی میز می‌گذاریم. سپس بشقاب سوپ خوری را قرار داده‌، چنگال و قاشق را در کنار سفره قرار می‌دهیم، سپس کارد را می‌گذاریم. بشقابهای سالاد خوری را با دستمال سفره در سمت چپ قرار می‌دهیم.
یک دستمال سفره را به صورت نیلوفر درست می‌کنیم، بدین صورت که : دستمال سفره را از پشت گوشه دیگر به صورت مثلث تا می‌زنیم (یعنی از هر طرفی که چهارگوشه می‌شود یک تا می‌زنیم ) مجدداً مثلثهایی را که تا زدیم‌، به رو بر می‌گردانیم. سپس گوشه‌های این مثلث را از زیر بیرون می‌کشیم این دستمال سفره به شکل گل نیلوفر در می‌آید. این دستمال سفره را می‌توان در بیرون از بشقاب یا در داخل بشقاب تزئین نمود.
اگر قصد استفاده از شمع را در سفره دارید، می‌توان دستمالها را در جائیکه شمع یا شمعدان است قرار دهید و به این شکل سفره را تزئین کنید.
لیوان درست راست قرار می‌گیرد، برای تزئین آن دستمال کاغذی را پهن می‌کنیم و از وسط آنرا بر می‌داریم و بشکل یک گل داخل لیوان قرار می‌دهیم.
روش دیگر برای تزئین دستمال کاغذی: دستمال کاغذی را پلیسه می‌کنیم و از وسط می‌گیریم و داخل لیوان قرار می‌دهیم. دو عدد دستمال کاغذی را در دو طرف سفره قرار می‌دهیم و شمعدانی را در داخل آن قرار می‌دهیم.
بنابر این می‌توان با سلیقه‌های مختلف و رعایت سفره آرایی‌، سفره را تزئین نمود.

چیدمان مواد غذایی در سفره
برای پیش نیاز غذا بایستی از سوپ استفاده کرد. سوپ را طوری در سفره قرار می‌دهیم که در دسترس تمام میهمانات باشد. بعد از سوپ می‌توان از ترشی‌ها استفاده کرد.
غذای اصلی سفره برنج است‌. کتلت را در کنار برنج قرار داده و ماهی را نیز در کنار آنها قرار می‌دهیم.
چنانچه دو نوع غذای مشابه داشته باشیم، آنها را در دو طرف سفره قرار می‌دهیم، نان را در گوشه سفره قرار می‌دهیم، به تعداد مهمانها در کنار هر بشقاب‌، ماست قرار می‌دهیم (ماست در سمت چپ بشقاب قرار می‌گیرد).
آب و دوغ را نزدیک میزبان قرار می‌دهیم تا بتواند لیوانهای مهمانان را پر کند. البته تمام این مسائل بستگی به ذوق و سلیقه و امکانات شما دارد.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
"ســفره افـــطاری "

"ســفره افـــطاری "

افطار:
چای یا آب جوش با 1 عدد خرما + فرنی به اندازه‌ی یک لیوان + یک برش هندوانه.
توضیحات:
1- فرنی را نزدیک افطار آماده کنید تا موقع خوردن هنوز گرم باشد. آن را خیلی شیرین و غلیظ نکنید. برای تهیه‌ی فرنی از مخلوط یک لیوان شیر و یک قاشق غذاخوری آرد برنج و کمی شکر (فکر کنم یک قاشق غذاخوری سرخالی کافی باشد) و هل و گلاب استفاده نمایید.
2- هندوانه با داشتن بیش از 90 درصد آب، برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. هیچ میوه‌ای تا این اندازه آب ندارد. بهتر است دمای آن خیلی سرد نباشد، همین که کمی خنک باشد کافی است. دقت داشته باشید که اگر فرنی‌تان خیلی داغ باشد و بلافاصله بعد آن هندوانه‌ی خیلی یخ بخورید، دچار مشکل خواهید شد. در ضمن این طوری دندان‌های‌تان نیز آسیب می‌بینند.
جهت تأمین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از
سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. شربت خاکشیر، تخم شربتی و
شربت تهیه شده از آب‌لیموی تازه که با شکر خیلی کمی آماده شده باشند، گزینه‌های خوبی هستند
بعد از کمی استراحت و عبادت مثلاً حدود ساعت 21:15
شام:
ماکارونی به اندازه‌ی یک لیوان + گوشت چرخ کرده به اندازه‌ی حدود چهار قاشق غذاخوری سر صاف + یک پیش دستی سبزی خوردن + یک کاسه ماست کم چرب به اندازه‌ی نصف لیوان.
توضیحات:
به جای گوشت چرخ‌کرده می‌توانید از سویا هم استفاده نمایید. برخی افراد هم مخلوطی از این دو را با هم استفاده می‌کنند و اتفاقاً، هم خوش طعم می‌شود و هم مغذی. اگر شما هم می‌خواهید از ترکیب این دو استفاده نمایید کافی است سویا را کمی خیس کنید و سپس با گوشت یا گوشت چرخ کرده و یک عدد فلفل دلمه‌ای، دوباره چرخ کنید تا کاملاً مخلوط شود.

قبل خواب:
یک لیوان شیر عسل
توضیحات:
شیر عسل را خودتان در منزل تهیه نمایید. خیلی ساده است یک قاشق مرباخوری عسل را در شیر داغ یا آب جوش حل کنید و سپس آن را درون یک لیوان شیر که بهتر است کم چرب باشد حل کنید. دمای شیر به دلخواه شماست.
خورش لوبیا سبز
سحری:
پلو خورش لوبیا سبز (حدود 10 قاشق غذاخوری سر صاف پلو با خورش کم روغن حاوی 4 تکه گوشت خورش به همراه نصف لیوان از سبزیجات خورش) + سالاد به اندازه‌ی مخلوط یک لیوان از سبزیجات مختلف با آب‌غوره یا آب‌لیمو و 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون + یک عدد میوه مثل گلابی.
توضیحات:
1- طرز تهیه‌ی این خورش را می‌توانید با کلیک کردن بر روی نام آن ببینید. لوبیا سبز به دلیل داشتن فیبر فراوان، آب زیادی را در خودش نگه می‌دارد و این آب در طول روز کم کم آزاد می‌شود و بدین ترتیب شما کمتر تشنه می‌شوید.
از روغن کمی برای تهیه خورش استفاده نمایید، غذاهای چرب احساس گرسنگی را در طول روز افزایش می دهند.

2- گلابی دارای دانه‌های بسیار ریزی است که این دانه‌ها از جنس سلولز است و در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک می‌کند و کلیه‌ی مواد زائد باقی‌مانده در شکم را دفع می‌کند. از این رو برای پیشگیری از یبوست که از مشکلات رایج روزه داری می‌باشد بسیار مفید است.

چند نکته:
1- این برنامه‌ی غذایی به شرط این که در مصرف مقدار روغن دقت لازم را داشته باشید، حدود 1800 کیلوکالری انرژی دارد. بسته به میزان فعالیت بدنی‌تان می‌توانید آن را کمی بیشتر و یا کمتر کنید.
2- جهت تأمین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. شربت خاکشیر، تخم شربتی و شربت تهیه شده از آب‌لیموی تازه که با شکر خیلی کمی آماده شده باشند، گزینه‌های خوبی هستند.
تبیان
 

Similar threads

بالا