راهنمایی در مورد انتخاب گرایش

hadi94

عضو جدید
سلام دوستان عزیز
من ورودی 91 مهندسی مکانیک هستم (بدون گرایش)
ترم بعد باید انتخاب گرایش کنم، میخواستم درمورد گرایشهای مکانیک، بازار کار، ادامه تحصیل و... بدونم
لطفاً هرکی میتونه کمکم کنه

yosoufe

متخصص خودرو
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز
من ورودی 91 مهندسی مکانیک هستم (بدون گرایش)
ترم بعد باید انتخاب گرایش کنم، میخواستم درمورد گرایشهای مکانیک، بازار کار، ادامه تحصیل و... بدونم
لطفاً هرکی میتونه کمکم کنه
بی خیال همش! بچسب به علاقت :)

hadi94

عضو جدید
بی خیال همش! بچسب به علاقت :)

دوست عزیز منم میخوام درمورد هرکدوم بدونم که بفهمم علاقه م بیشتر به کدومشه
الان بیشتر تمایل به طراحی جامدات و ساخت و تولید دارم ولی میخوام از بقیه گرایشها و مخصوصاً این دو گرایش بیشتر بدونم

yosoufe

متخصص خودرو
کاربر ممتاز
دوست عزیز منم میخوام درمورد هرکدوم بدونم که بفهمم علاقه م بیشتر به کدومشه
الان بیشتر تمایل به طراحی جامدات و ساخت و تولید دارم ولی میخوام از بقیه گرایشها و مخصوصاً این دو گرایش بیشتر بدونم

آخه دوست گرامی! چجوری می خوای بشناسی! شاید یه نگاه به لیست دروسی که هر گرایش باید پاس کنه بندازی، یه چیزی دست بیاد! حتی می تونی به شرح دروسی که تو سیات زیر هست نگاهی بندازی! در مورد هر درس کمی هم توضیح داده که تو اون درس چه مباحثی باید تدریس بشه:
http://gostaresh.msrt.ir/frmGrade.aspx

تا اونجا که من می دونم:

اگه می خوای بری سمت کارای رباتیک، مکاترونیک، خودرو، و خلاصه دینامیک و کنترل باید جامدات بخونی! (من اینا رو دوس دارم)
اگه می خوای بری سمت مقاومت مصالح و طراحی اجزا و و خلاصه تنش و کرنش و خستگی و کامپوزیت و .... بازم باید جامدات بخونی!

اگه می خوای بری سمت تاسسیات (ساختمان) و سیستم تهویه (که تو ایران تو این کار راحت تر از بقیه به پول می رسی) و سیستم لوله کشی (پایپینگ که تو نیروگاه و عسلویه کاربرد داره) و خود مسائل نیروگاه و سیکل های نیروگاهی و طراحی و انتخاب پمپ و ماشین های دوار، موتور جت و سیالات محاسباتی یا CFD و انتقال حرارت و جرم و این جور چیزا باید بری سیالات بخونی. البته مسائل مربوط به احتراق در موتور خودرو نیز زیر دسته سیالات (و همین طور مهندسی شیمی) محسوب می شه!

در مورد ساخت و تولید نادقیق تر از بقیه می دونم :) ولی فک کنم در مورد روش های ساخت و ماشین های CNC و انواع روش های prototyping و مثلا طراحی قالب ریخته گری و پلاستیک و خلاصه انواع قالب و تکنولوژی ساخت و این جور چیزاس بیشتر!

خیلی از درس هایی که به عنوان تخصص گفتم رو همه گرایش ها پاس می کنند ولی اگه بخوای رو یکی ش به صورت تخصصی تر کار کنی بهتر گرایشت هم مربوط باشه! مثلا طراحی اجزا رو همه پاس می کنند ولی اگه می خوای رو طراحی چه می دونم، مثلا گیربکس کار کنی به عنوان تخصصی بهتر گرایشت جامدات باشه! همه دینامیک پاس می کنن ولی اگه بخوای روی مثلا دینامیک خودرو کار کنی یا اصلا دینامیک quadcopter بهتره گرایشت جامدات باشه! شاید هم مدیر گروهت اجازه نده که مثلا گرایشت سیالات باشه و پروژه پایانی ت این جور چیزا!

اگه در مورد هر کدوم سوال داشتی که چی چی هست ما در خدمتیم!

آخرین ویرایش:

100daraje azadi

عضو جدید
آخه دوست گرامی! چجوری می خوای بشناسی! شاید یه نگاه به لیست دروسی که هر گرایش باید پاس کنه بندازی، یه چیزی دست بیاد! حتی می تونی به شرح دروسی که تو سیات زیر هست نگاهی بندازی! در مورد هر درس کمی هم توضیح داده که تو اون درس چه مباحثی باید تدریس بشه:
http://gostaresh.msrt.ir/frmGrade.aspx

تا اونجا که من می دونم:

اگه می خوای بری سمت کارای رباتیک، مکاترونیک، خودرو، و خلاصه دینامیک و کنترل باید جامدات بخونی! (من اینا رو دوس دارم)
اگه می خوای بری سمت مقاومت مصالح و طراحی اجزا و و خلاصه تنش و کرنش و خستگی و کامپوزیت و .... بازم باید جامدات بخونی!

اگه می خوای بری سمت تاسسیات (ساختمان) و سیستم تهویه (که تو ایران تو این کار راحت تر از بقیه به پول می رسی) و سیستم لوله کشی (پایپینگ که تو نیروگاه و عسلویه کاربرد داره) و خود مسائل نیروگاه و سیکل های نیروگاهی و طراحی و انتخاب پمپ و ماشین های دوار، موتور جت و سیالات محاسباتی یا CFD و انتقال حرارت و جرم و این جور چیزا باید بری سیالات بخونی. البته مسائل مربوط به احتراق در موتور خودرو نیز زیر دسته سیالات (و همین طور مهندسی شیمی) محسوب می شه!

در مورد ساخت و تولید نادقیق تر از بقیه می دونم :) ولی فک کنم در مورد روش های ساخت و ماشین های CNC و انواع روش های prototyping و مثلا طراحی قالب ریخته گری و پلاستیک و خلاصه انواع قالب و تکنولوژی ساخت و این جور چیزاس بیشتر!

خیلی از درس هایی که به عنوان تخصص گفتم رو همه گرایش ها پاس می کنند ولی اگه بخوای رو یکی ش به صورت تخصصی تر کار کنی بهتر گرایشت هم مربوط باشه! مثلا طراحی اجزا رو همه پاس می کنند ولی اگه می خوای رو طراحی چه می دونم، مثلا گیربکس کار کنی به عنوان تخصصی بهتر گرایشت جامدات باشه! همه دینامیک پاس می کنن ولی اگه بخوای روی مثلا دینامیک خودرو کار کنی یا اصلا دینامیک quadcopter بهتره گرایشت جامدات باشه! شاید هم مدیر گروهت اجازه نده که مثلا گرایشت سیالات باشه و پروژه پایانی ت این جور چیزا!

اگه در مورد هر کدوم سوال داشتی که چی چی هست ما در خدمتیم!

راهنمایی مهندس یوسف تا حد زیادی کامل و مفید بود. نظر بنده هم اینه که اول علاقه ، بعدش توانایی و زمینه قبلی ، در ضمن مطالعه و رجوع به تجربیات دوستاتون که ترم بالایی هستن هم میتونه کمک کنه . که انشالله اونا هم جواب صادقانه ارائه بدن.

آخرین ویرایش:

capra1

عضو جدید
عرض کنم دوست عزیز یه ساخت و تولیدی(خصوصا اگه کارشناسی پیوسته است )باید هم جامداتش خوب باشه هم سیالاتش و هم خلاقیتش تا اینارو تو کارهایی که البته برخی هاش رو دوستان فرمودند خوب و تمیز به کار ببنده.
ساخت و تولیدیا دیگه تو فرز و cnc و ... محصور نیستن.تو رباتیک و ... هم وارد شدن بدجور(مثلا ربات ماشین ابزاری)و اما مثلا تو زمینه پلاستیک شما اگه سیالاتت و فهمت از سیال د رشرایط مختلف و ... داشته باشی یه کار عالی میتونی بکنی
یا اگه میخوای میتونی تو زمینه شکل دهی فلزات وارد بشی و ...
اما در کل و با وجود عشق به رشتم باید بگم (حالا شاید تو رشته ها و گرایشای دیگم این طوری باشه ولی من اطلاع زیادی ندارم)تو چند سال اخیر ساخت رو کشتند(بعضی دانشگاهها بد نیست)
و شما اگه فارف از علاقه میخوای بدونی باید بگم الان سیالات بهتر از جامد و ساخت بازار کار داره البته بازم جستجو کنید شاید من از دید خودم میگم.
ولی خصوصا تو تحصیلات تکمیلی به نظرم کلا زیاد فرقی ندارن و اگه از حالا بری تو علاقت و روی مقاله هم کار کنی بی از اینجا بهتره و از کارشناسی رفتن اون ور زیاد به گرایش ربطی نداره(البته تا اونجا که من میدونم)
در آخر هرچی انتخاب میکنی سعی کن تو اون و خصوصا تو یه مبحث خاصش جزو بهترینها باشی.اون موقع است که موفق خواهی شد حتی اگه یه مغازه دار باشی;)

mohsenjigar2002

عضو جدید
بهترین گرایش الان سیالاته البته باید دقت داشته باشی چه درسی رو بر میداری
مثلا درس طراحی مخازن تحت فشار از جامدات حرف نداره یا توربو ماشین ها و سیستم های تبرید و مبدل های حرارتی سیالات
همچنین طراحی ماشین های دوار از طراحی مکانیکی و توربین های گازی و موتور جت و طراحی قطعات توربین از نیروگاه عالیه
اینها بهترین دروس مکانیک هستند و البته کاربردی ترینشون برای کار و بازار در آینده

orick

عضو جدید
سلام دوستان
من ترم دو هستم
گرایشم رو انتخاب نکردم میشه کمکم کنید ؟
خوب طبیعتا بازار کارش تا ده سال اینده خیلی مهمه و صد البته علاقه ام، من به طراحی و ساخت انواع نیروگاه ها و ماشین ها علاقه ی خاصی دارم.
پیشاپیش ممنون

mohsenjigar2002

عضو جدید
باید ببینی کدوم واسه کار مهمه
الان سیالات واسه کار خیلی خوبه بقیش از نظر من بدرد نمیخوره بعضی اوقات باید علاقه رو از کار جدا کرد

Sword-cutler

عضو جدید
با تمام این مباحثی که مطرح شد لطفا در نظر داشته باشید که در چه دانشگاهی هستید و چه اساتیدی دارید . اگر استاد های دانشگاه شما در مثلا جامدات قویتر هستند وقتی شما گرایش سیالات رو انتخاب کنید مطمئن باشید نمیتونید از همه پتانسیل های دانشگاه به خوبی استفاده کنید . خیلی از اساتید فقط در دروس خاصی مهارت بالایی دارند و وقتی از اونها بخواهند که درسی رو برای اولین بار ارائه بدهند ( حتی اگر سابقه تدریس این درس هم مثلا در 5 سال پیش داشته باشند ) پتانسیل علمی کلاس پایین تر خواهد بود . و دیگر اینکه امکانات دانشگاه خود را در نظر بگیرید ، چون تا اونجایی که من اطلاع دارم رشته ساخت و تولید دروس کارگاهی و عملی زیادی داره و اگر دانشگاه امکانات کافی و استاد اهل فن خوبی نداشته باشه سطح یادگیری میاد پایین . در مورد بازار کار هم باید این نکته رو یادآوری کنم که دروس انتخابی تون رو ترجیحا طوری انتخاب کنید که به کارهای موجود در جامعه نزدیکتر باشه .