آخه دوست گرامی! چجوری می خوای بشناسی! شاید یه نگاه به لیست دروسی که هر گرایش باید پاس کنه بندازی، یه چیزی دست بیاد! حتی می تونی به شرح دروسی که تو سیات زیر هست نگاهی بندازی! در مورد هر درس کمی هم توضیح داده که تو اون درس چه مباحثی باید تدریس بشه:
http://gostaresh.msrt.ir/frmGrade.aspx
تا اونجا که من می دونم:
اگه می خوای بری سمت کارای رباتیک، مکاترونیک، خودرو، و خلاصه دینامیک و کنترل باید جامدات بخونی! (من اینا رو دوس دارم)
اگه می خوای بری سمت مقاومت مصالح و طراحی اجزا و و خلاصه تنش و کرنش و خستگی و کامپوزیت و .... بازم باید جامدات بخونی!
اگه می خوای بری سمت تاسسیات (ساختمان) و سیستم تهویه (که تو ایران تو این کار راحت تر از بقیه به پول می رسی) و سیستم لوله کشی (پایپینگ که تو نیروگاه و عسلویه کاربرد داره) و خود مسائل نیروگاه و سیکل های نیروگاهی و طراحی و انتخاب پمپ و ماشین های دوار، موتور جت و سیالات محاسباتی یا CFD و انتقال حرارت و جرم و این جور چیزا باید بری سیالات بخونی. البته مسائل مربوط به احتراق در موتور خودرو نیز زیر دسته سیالات (و همین طور مهندسی شیمی) محسوب می شه!
در مورد ساخت و تولید نادقیق تر از بقیه می دونم

ولی فک کنم در مورد روش های ساخت و ماشین های CNC و انواع روش های prototyping و مثلا طراحی قالب ریخته گری و پلاستیک و خلاصه انواع قالب و تکنولوژی ساخت و این جور چیزاس بیشتر!
خیلی از درس هایی که به عنوان تخصص گفتم رو همه گرایش ها پاس می کنند ولی اگه بخوای رو یکی ش به صورت تخصصی تر کار کنی بهتر گرایشت هم مربوط باشه! مثلا طراحی اجزا رو همه پاس می کنند ولی اگه می خوای رو طراحی چه می دونم، مثلا گیربکس کار کنی به عنوان تخصصی بهتر گرایشت جامدات باشه! همه دینامیک پاس می کنن ولی اگه بخوای روی مثلا دینامیک خودرو کار کنی یا اصلا دینامیک quadcopter بهتره گرایشت جامدات باشه! شاید هم مدیر گروهت اجازه نده که مثلا گرایشت سیالات باشه و پروژه پایانی ت این جور چیزا!
اگه در مورد هر کدوم سوال داشتی که چی چی هست ما در خدمتیم!