[دسر] - انواع فــــرنی و شیر برنج

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
مواد لازم:

شیر ۱ لیوان

آرد برنج ۲ قاشق سوپخوری

زرده تخم مرغ ۱ عدد

وانیل کمی

کره ۲۵ گرم

شکر ۴ قاشق سوپخوری

آب پرتقال(با تکه های پرتقال)نصف پیمانه






طرز تهیه:
همه مواد رو بغیر آب پرتقال با هم مخلوط کنید تا به غیر از کره همه با هم یکی بشن بعد روی حرارت میگذاریم و مداوم هم میزنیم تا مواد سفت بشه بعد از روی حرارت بر میداریم و آب پرتقال رو اضافه میکنیم و هم میزنیم





در ظرف مورد نظرتون بریزید و با دارچین و پودر نارگیل تزئین کنید
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آشنایی با روش تهیه شیر برنج قالبی

آشنایی با روش تهیه شیر برنج قالبی

مواد لازم برای تهیه شیر برنج قالبی

شیر پنج فنجان
برنج یک فنجان
موز دو عدد
خامه دو قاشق غذاخوری
پودر کارامل یک بسته
خلال پسته و مارمالاد آلبالو برای تزئین یک قاشق غذاخوری

با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس کوچک از ”‌شیر برنج قالبی“خواهیم داشت.

دو قاشق غذاخوری سرپر خامه پاستوریزه (معادل 70 گرم)، یک قالب مستطیل به طول 26 سانت و به عرض و ارتفاع 6 سانت
پنج فنجان شیر (معادل هفتصد گرم)، یک بسته پودر کارامل (معادل 70 گرم)
یک قاشق غذاخوری خلال پسته و یک الی دو قاشق غذاخوری مارمالاد آلبالو برای تزئین، یک فنجان برنج (معادل 120 گرم)
دو عدد موز (معادل 400 گرم)
طرز تهیه شیر برنج قالبی

یک فنجان برنج را 3 الی 5 ساعت خیس می‌کنیم (بدون نمک). در یک قابلمه آب را جوش آورده، برنج خیس خورده را در آن می‌ریزیم تا کاملاً بپزد و نرم شود و بعد آن را آبکش می‌کنیم. سپس پنج فنجان شیر را جوش آورده، برنج آبکش شده را در آن می‌ریزیم تا حدود 20 دقیقه در شیر بجوشد و لعاب بیندازد. در حین پخت چند مرتبه آن را هم می‌زنیم.
یک بسته پودر کارامل را کم کم اضافه کرده، هم می‌زنیم و بعد دو قاشق خامه را اضافه کرده، شعله را خاموش می‌کنیم. تا مایه شیر برنج قالبی آماده شود. می‌گذاریم شیر برنج کمی سرد شود. در حین سرد شدن آن را چند مرتبه هم می‌زنیم تا رویه نبندد.
یک عدد کیسه فریزر را باز کرده، ته یک قالب مستطیل شکل به طول 26 سانت قرار می‌دهیم. کمی از شیر برنج را ته قالب ریخته، روی آن را صاف می‌کنیم و برش‌هایی از موز را دور قالب می‌چینیم و با بقیه شیر برنج قالب را پر می‌کنیم. در نهایت پلاستیک را روی شیر برنج برگردانده و آن را برای 3 الی 4 ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا سفت شود.
شیر برنج را از یخچال درآورده، بر می‌گردانیم و پلاستیک روی آن را جدا می‌کنیم. برش‌هایی از موز دور آن می‌چینیم و با یک قاشق غذاخوری مارمالاد آلبالو و خلال پسته آن را تزئین می‌کنیم تا آماده پذیرایی شود.
شیر برنج را می‌توان در قالب‌های مختلف ژله تهیه کرد.
نوش جان



 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني پرتقالي

شير 1 ليتر
آرد برنج 2قاشق غذاخوري
آرد معمولي 1 قاشق غذاخوري
زرده تخم مرغ 3 عدد
شكر 1 ليوان پر
رنده پوست پرتقال مقداري
اب 1 عدد پرتقال


شير آرد برنج آرد معمولي شكر و زرده هاي تخم مرغ را در ظرفي ريخته كمي به هم مي زنيم و روي حرارت مي گذاريم مرتب به هم مي زنيم تا سفت شود بعد از روي حرارت برداشته آب پرتقال و رنده پوست پرتقال را اضافه مي كنيم.

گوشفيل

تخم مرغ 2 عدد
ماست 400 گرم
روغن مايع 400 گرم
آرد به مقدار لازم

تخم مرغها را با ماست و روغن مخلوط كرده آرد را كم كم اضافه مي كنيم تا جايي كه خمير به دست نچسبد.گلوله هايي به اندازه گردو از خمير برداشته با وردنه پهن مي كنيم( كاملا نازك)با دست از وسط چين داده و نصف مي كنيم در روغن داغ سرخ مي كنيم و داخل شربت مي اندازيم
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني موز
آرد ذرت 4ق س. آرد گندم 4ق س. شير 1 ليتر. شکر 1پ. زرده ي تخم مرغ 1عدد. وانيل 8/1 ق س موز 3 عدد
آرد ذرت و آرد گندم را با شير حل کنيد سپس شکر زرده ي تخم مرغ و وانيل را اضافه کرده مخلوط کنيد تا مايه يکدست شود. ظرف را روي حرارت ملايم قرار داده و مرتب هم بزنيد تا غليظ شود موزها را حلقه حلقه کرده ته ظرف هاي مورد نظر بچينيد فرني آماده شده را روي موزها بريزيد و صبر کنيد تا خنک شود و روي آنرا تزئين کنيد
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] فرنی ساده
[/h] 1 لیتر شیر
4 قاشق سوپخوری سرصاف آرد برنج
نصف لیوان گلاب
کمی نمک
همه این موادو با شیر سرد مخلوط میکنیم و خوب هم میزنیم تا آرد برنج گلوله گلوله نشه بعد میزاریم روی حرارت ملایم و هم میزنیم تا وقتی بجوشه وقتی جوشید حرارت و کم میکنیم و میزاریم یکربع دوباره بجوشه بعد تو پیاله های کوچک یا ظرف بزرگ میکشیم و وقتی خنک شد با مربای گل محمدی نوش جان میکنیم :s16:
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرنی قالبی

پودر ژلاتین 1 ق سوپخوری
آب 4/1 پیمانه
آرد برنج 3 ق سوپخوری 50 گرم
شیر 500 میلی لیتر
شکر 5 ق سوپخوری 100 گرم
گلاب 1-2 ق سوپخوری

پودر زلاتین را با اب مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم(بن ماری) قرار دهیدتا حل شوذ
آرد برنج را در شیر حل کنید شکر و گلاب را به آن افزوده و روی حرارت ملایم قرار دهید
مخلوط رامرتب به هم بزنید تا غلیظ شود
آن را از روی حرارت بر دارید اجازه دهید کمی خنک شود و سپس يلاتین حل شده را به آن اضافه کنید(اگر ژلاتین را به فرنی گرم اضافه کنید فرنی می برد)
مواد را در قالب ریختهو در یخچال قرار دهید تا ببندد

من برای تزئین از ژله آلبالو استفاده کردم

این فرنی رو می تونید با مربا سرو کنید

می تونید فرنی را به سه قسمت تقسیم کنید به 1 قسمت زعفران و به یک قسمت کاکائو اضافه کنید و در قالب به صورت 3 رنگ بریزیرد

می شه از تکه های موز برای تزئین و طعم دهی استفاده کنید

می تونید به عنوان پایه ژله موزاییک استفاده کنید

می تونید با گلاب و زعفران ژله زعفرانی درست کنید و با اون سرو کنید

می تونید فرنی زعفرانی و کاکائویی رو برش بزنید و با پایه ساده فرنی موزائیک درست کنید

می تونید......
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز

فرنی فشکل
* فشکل : ف با فتحه - ش با ساکن -ک با فتحه - ل با ساکن خوانده شود

*فشکل : برنج ساییده شده کشدار را فشکل می گویند.
* فرنی فشکل فرنی مخصوص گیلان است که از شیره حاصل از برنج ساییده بدست می آید.
مواد لازم : برنج مرغوب ایرانی مانند صدری 250 گرم - اب حدود 3 پیمانه- گلاب 1/2 پیمانه- شکر 165 گرم - شیر 800 میلی لیتر -پودر هل 1/2 ق چایخوری - تخم خرفه و پودر دارچین برای تزیین

طرز تهیه : ابتدا برنج را 24 ساعت در آب خیس کنید .بعد آن را چند دور شسته و در مخلوط کن بریزید + 2 تا 3 ق غذاخوری گلاب و آنقدر با دستگاه برنج را بزنید تا حالت کشدار داشته باشد مانند عکس .نکته مهم در این مرحله این است که گلاب یا آب نباید به هیچ عنوان زیاد باشد چون حالت کشدار برنج از دست می رود.
- در مرحله دوم برنج زده شده در ظرفی ریخته و کم کم آب به آن اضافه کنید تا مثل دوغ رقیق شود و با آب حل شود .حالا این مایه رقیق را درون یک پارچه حریر بسیار نازک یا توری پارچه ای با سوراخهای بسیار ریز و فشرده که کاسه ای زیر آن قرار داده اید بریزید .مطابق تصویر . این کار را آهسته انجام دهید تا پارچه به دورن کاسه سر نخورد.
- در مرحله سوم پارچه را از اطراف جمع کرده و مطابق تصویر با فشردن توری شیره برنج را بگیرید.این کار 2 تا 3 بار انجام دهید تا مقدار بسیار کمی از نشاسته برنج باقی بماند. البته هر چقدر برنج شما زیادتر باشد تعداد دفعات انجام این کار نیز بیشتر طول خواهد کشید.
* در شیوه سنتی بعد از هر بار گرفتن شیره برنج دوباره آن را در نمک یار با سنگ مخصوص می ساییدند تا دوباره کشدار شود . ولی بدلیل سخت و طولانی بودن این کار شما می توانید فقط همان بار اول آن را در مخلوط کن بزنید .
- در مرحله چهارم شیره بدست آمده را درون قابلمه ای ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید . به هیچ عنوان فرنی را ترک نکنید که بلافاصله می بندد و گلوله می شود. بعد از 5 دقیقه که شیره برنج داغ شده و کم کم شیر را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید .وقتی بعد از 10 تا 15 دقیقه که بوی خامی برنج از بین رفت شکر و گلاب را هم بیفزایید و انقدر فرنی را هم بزنید تا رویه ان شروع به چروک شدن کند و حبابهای درشت بزند و غلیظ شود مثل فرنی های دیگر .در این مرحله پودر هل را هم اضافه کرده و چند دور هم بزنید .فرنی را از روی حرارت برداشته و سریع در ظرفهای از پیش آماده شده بریزید.و با تخم خرفه و دارچین تزیین نمایید.
همه مواد را آماده کنار دست خود بگذاریدو برای بار اول سعی کنید یک کمک کنار خود داشته باشید.
* این فرنی بعد از سرد شدن و داخل یخچال ماندن هم بسیار خوشمزه و لذیذ است و طعم آن اصلا با فرنی تهیه شده با آرد برنج قابل مقایسه نیست.
* شیر را به مقدار اضافه تر از آنچه که در دستور نوشتم کنار دست خود داشته باشید .چون بنا به نوع برنج ممکن است شیر بیشتری احتیاج داشته باشید .
نمک یار : سینی سفالی سنگینی است که برای سابیدن برنج ، تهیه دلار و ...... در قدیم مورد استفاده قرار می گرفت.
سنگ نمک یار هم یک سنگ بزرگ تقریبا بیضی شکل است که با آن مواد را درون نمک یار می ساییدند.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] فرنی رولی [/h]


مواد لازم:
ا بسته شیر یه لیتری
1 لیوان شکر(من کمتر از یه لیوان زدم)
نصف لیوان آرد
100 گرم کره
نصف پاکت بیسکویت پتی بور
فندق و یا گردو خردشده
کاکائو

آرد و کره رو خیلی کم رو شعله تفت میدیم یواش یواش شیر رو بهش اضافه میکنیم و بهم میزنیم بعد اینکه شیر کاملا اضافه شد شکر رو هم اضافه کرده و تا موقعی ایکه کاملا بجوشه هم میزنیم 5 دقیقه بعد از به جوش اومدن از رو حرارت ورش میداریم و خوب میکسش میکنیم.
بیسکویتارو خوب خرد میکنیم و کاکائو و فندق خرد شده رو هم بهش اضافه میکنیم و باهم قاطی کرده و دو سوم اونورو کف ظرف پیرکس پهن میکنیم(همه جای ظرف باید پوشونده بشه) دسر پخته شده رو با قاشق روی این مواد به آرامی میریزیم و باز روی دسر از مخلوط بیسکویت میریزیم و توی یخچال میزاریم بعد 3-4 ساعت همونطوریکه تو عکسم هم معلومه با چاقوی خیس دسر رو به دلخواه تقسیم میکنیم( من 4 قسمت کردم) و با کمک کفگیر هر تیکه رو رول میکنیم و سروش میکنیم (ایندفعه عکسامو با پایه گرفتم تا کاملا شفاف بیبینین و دلتون بخوادو و بدرستین
)
نکته : شما میتونین برا زیر و رو دسر از بیسکویت 2 رنگ استفاده کنین و دسر رولی خوشکلتری درست کنین
نکته 2: میتونین رو دسر مقداری شکلات رنده شده هم بریزین





 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیربرنج کاکائویی
برنج: نصف پیمانه
آب:یک و نیم پیمانه
شیر: دو لیوان
شکر: 2 قاشق غذاخوری سرپر
گلاب: یک چهارم لیوان
پودر کاکائو:یه قاشق غذاخوری سرپر
شکلات چیپسی: مقداری
اول برنج خیس خورده رو با آب و خیلی جزئی نمک می ذاریم بپزه و آبش کم بشه بعد شیر رو اضافه می کنیم و شعله رو زیاد می کنیم تا جوش بیاد وقتی جوش اومد زیرش رو کم می کنیم تا حسابی بپزه و جا بیفته، شکر رو هم اضافه کرده و هم می زنیم. 5 دقیقه ی آخر گلاب اضافه می کنیم و پودر کاکائو و شکلات چیپسی ( شکلات چیپسی واضحه که ضروری نیست! و کاملا من درآوردیه!). بعد هم که کمی خنک شد می کشیم و سرو می کنیم.

نکته1: مزه ی شیربرنج با مربای بهار نارنج محشــــــــــره! می تونین از شکر صرف نظر کنین و شیربرنج رو صرفا با مربا ( بهار نارنج یا گل محمدی) یا عسل شیرین کنین و میل کنین.
نکته2: شیر برنج بعد از اضافه کردن شیر هم زدن گاه به گاه رو می طلبه وگرنه که ته می گیره
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني با نشاسته

مواد لازم:

نشاسته: 1 پيمانه
آب سرد: 1 پيمانه
شير: 4 پيمانه
شكر: يك و نيم پيمانه
گلاب :نصف پيمانه

نشاسته را با يك پيمانه آب مخلوط و حل كنيد.
نشاسته ي حل شده را با دو پيمانه شير مخلوط كنيد و روي آتش ملايم بگذاريد و با قاشق چوبي آن را هم بزنيد تا گلوله نشود. بقيه ي شير را به تدريج با نشاسته مخلوط كنيد و مرتب هم بزنيد.
سپس شكر و گلاب و را به آن بيفزاييد و هم بزنيد. وقتي خوب غليظ شد ، آن را امتحان كنيد يعني با كفگير روي آن خطي بكشيد؛ اگر جاي كفگير به جا ماند، فرني آماده است.
سپس آن را در ظرف هاي يك نفره يا در يك ظرف بزرگ بريزيد و روي آن را با خلال پسته تزيين كنيد.

 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
[COLOR=#NaNNaNNaN]نويسنده: آرزو يگانه[/COLOR]

مواد لازم:


آب: 2 پيمانه
برنج: 3/4 پيمانه
پوست پرتقال رنده شده: 1 قاشق سوپ خوري
شير: 3 پيمانه
شکر: 1/3 پيمانه
پودر ژلاتين: 1/5 قاشق مرباخوري
آب سرد: 3 قاشق سوپ خوري
مرباي پرتقال: 200 گرم (بدون شهد براي تزيين)

طرز تهيه:


برنج را شسته و به مدت 3 تا 4 ساعت با 2 پيمانه آب خيس کنيد. آنگاه برنج را با همان مقدار آب روي حرارت ملايم قرار داده و گاهي هم بزنيد تا آب آن کشيده شود. سپس به تدريج شير را اضافه کنيد تا برنج کاملاً مغز پخت و نرم شود. پوست پرتقال رنده شده و شکر را اضافه و 5 دقيقه زمان بدهيد تا شکر آن حل شود. ژلاتين را در آب سرد به روش بن ماري (حرارت غير مستقيم) حل کنيد و به مواد شير برنج اضافه کنيد. پس از چند جوش حرارت را خاموش کنيد. قالب دسر را با روغن مايع چرب کنيد و مربا هاي تزييني را وارونه کف قالب بچينيد و پس از آن که شير برنج کمي خنک شد مواد را داخل قالب روي مربا ها بريزيد و به مدت 4 ساعت داخل يخچال بگذاريد تا شير برنج ببندد. آنگاه با لبه ي کارد دور قالب بکشيد تا دسر از ظرف جدا شود، سپس شير برنج را در ظرف سرو برگردانيد. نوش جان!

[COLOR=#NaNNaNNaN]نکته:[/COLOR]


1- مي توانيد کمي زعفران دم کرده در انتهاي کار به شير برنج اضافه و شير برنج زرين تهيه کنيد.
2- مي توانيد از مرباي خيار يا ترب سياه در کنار مرباي پرتقال براي زيباتر شدن دسر استفاده کنيد.
3- منظور از رنده ي پوست پرتقال فقط قسمت نارنجي رنگ آن است.
4- جهت آشنايي با انواع ديگر شيربرنج مي توانيد به مجله هاي شماره ي 20 صفحه ي 28، شماره ي24 صفحه ي 44 و شماره ي 35 صفحه ي 30 و در مورد خواص پرتقال مجله ي شماره ي 4 صفحه ي 20 مراجعه کنيد.



منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي شماره ي 47
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني لواشک زردآلو

نويسنده: سهيلا محسني نژاد




مواد لازم:

لواشک زردآلو: نيم کيلو
آب: 4 پيمانه
آرد ذرت: سه چهارم پيمانه
شکر: 1 پيمانه
پودر پسته يا برگ زردآلو: جهت تزيين
طرز تهيه:

لواشک را به تکه هاي کوچک تقسيم کنيد.
به مدت يک شبانه روز در نصف پيمانه آب بخيسانيد.
لواشک را کاملاً حل کنيد تا مايع يک دست به دست آيد.
آرد ذرت را در نصف پيمانه آب حل کرده و به لواشک اضافه کنيد.
شکر را به لواشک اضافه کرده و مواد را مرتب هم بزنيد و روي حرارت ملايم به مدت 10 دقيقه بگذاريد تا وقتي غلظت مناسب پيدا کرد از روي حرارت برداريد.
آن را در يک ظرف مناسب بريزيد و با پودر پسته يا برگه ي زردآلو تزيين کنيد و در يخچال بگذاريد تا کاملاً خنک شود.
نکته:

1- بهتر است از لواشک زردآلو شيرين با قطر ضخيم استفاده کرد.
2- در کشور هاي عربي اين فرني در افطاري يا سحر ميل مي شود.
3- اين مقدار مواد 4 تا 5 پياله فرني مي دهد.

منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني دو رنگ نشاسته و لواشك زردآلو

نويسنده: سهيلا محسني*نژاد




مواد لازم براي 3 نفر:

شير ولرم: 3 پيمانه
شكر: 3 قاشق سوپخوري
نشاسته ذرت(آرد ذرت): 3 قاشق سوپخوري
آب سرد: يك*دوم پيمانه
پودر هل: يك*دوم قاشق چايخوري
پودر نارگيل: مقدار لازم جهت تزئين
گلاب: يك قاشق سوپخوري

طرز تهيه:

نشاسته*ي ذرت را با آب سرد مخلوط كنيد، سپس شير ولرم و شكر را اضافه كرده، مرتب هم بزنيد و روي حرارت ملايم به مدّت 10دقيقه بگذاريد تا بجوشد. سپس پودر هل و گلاب را اضافه كنيد. بعد از اينكه غلظت مناسب پيدا كرد از روي حرارت برداريد. فرني نشاسته آماده است.
اين فرني را در يك ظرف مناسب بريزيد و در يخچال بگذاريد تا خنك شود.
مواد فرني لواشك زردآلوي آماده شده را كنار بگذاريد تا خنك شود. سپس آن را روي فرني نشاسته بريزيد و پس از آن*كه خنك شد با پودر نارگيل تزئين كرده و سرو نماييد. نوش*جان!

نكته:

1. اين دستور داراي 840كيلوكالري انرژي، 103گرم كربوهيدرات، 26گرم پروتئين، و 36گرم چربي مي*باشد. (بدون درنظر گرفتن فرني لواشك زردآلو)
2. دستور فرني لواشك زردآلو نيز داراي 2700كيلوكالري انرژي، و 675گرم كربوهيدرات مي*باشد.
3. مي*توانيد به جاي فرني زردآلو، از فرني نشاسته مخلوط با زعفران يا كاكائو يا هر رنگ دلخواه مخلوط كنيد.
4. اين فرني، در افطاري يا سحر در كشورهاي عربي ميل مي*شود.
5. لواشك را مي*توانيد از كوچه مروي كه به نام (قمرالدين) معروف است، تهيه كنيد.


 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني با نشاسته

نويسنده :مريم جدي





مواد لازم:

نشاسته: 1 پيمانه
آب سرد: 1 پيمانه
شير: 4 پيمانه
شكر: يك و نيم پيمانه
گلاب :نصف پيمانه
مغز هل كوبيده: 1 قاشق مربا خوري

طرز تهيه:

نشاسته را با يك پيمانه آب مخلوط و حل كنيد يا اين كه نشاسته را در يك پارچه ي مَلمل يا تنظيف بريزيد و داخل يك پيمانه آب قرار دهيد. سپس شيره ي آن را بگيريد. تا اگر مواد خارجي در نشاسته باشد به اين صورت گرفته شود.
نشاسته ي حل شده را با دو پيمانه شير مخلوط كنيد و روي آتش ملايم بگذاريد و با قاشق چوبي آن را هم بزنيد تا گلوله نشود. بقيه ي شير را به تدريج با نشاسته مخلوط كنيد و مرتب هم بزنيد.
سپس شكر، گلاب و مغز هل كوبيده يا وانيل را به آن بيفزاييد و هم بزنيد. وقتي خوب غليظ شد ، آن را امتحان كنيد يعني با كفگير روي آن خطي بكشيد؛ اگر جاي كفگير به جا ماند، فرني آماده است.
سپس آن را در ظرف هاي يك نفره يا در يك ظرف بزرگ بريزيد و روي آن را با خلال پسته تزيين كنيد.
نکته:در صورت تمايل مي توانيد به جاي هل کوبيده از نصف قاشق چايخوري وانيل استفاده کنيد.

منبع:نشريه هنر آشپزي
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني ميوه اي

مواد لازم:

آرد برنج: 3 قاشق غذا خوري
شير: نيم ليتر
شكر:3 قاشق غذا خوري
عرق بيد مشك: 1/2 ليوان
خامه: 2 قاشق غذا خوري
موز: 1 عدد
طرز تهيه:

ابتدا آرد برنج را در شير حل كنيد. بعد اين مخلوط را روي شعله قرار دهيد و مرتب هم بزنيد سپس شكر را به مواد اضافه كنيد و هنگامي كه مخلوط جوش آمد عرق بيدمشك را بيفزاييد و مرتب هم بزنيد تا ته نگيرد و سفت شود.
بعد خامه را به مواد اضافه كنيد. دقت داشته باشيد هنگامي كه خامه اضافه مي شود، ديگر نبايد مواد بجوشد.
در آخر تكه هايي از موز يا ميوه هاي ديگر را به دلخواه به فرني بيفزاييد.

فرني را در ظرف بكشيد و براي سرو، بگذاريد سرد شود.
نکته:مي توان در تهيه ي اين فرني از شکر استفاده نکرد و هنگام سرو،آن را با عسل ميل کرد.

منبع:نشريه هنر آشپزي ،شماره 35
نويسنده:ساقي باقري
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرنی شکلاتی

شیر 2 لیوان (500 م.ل)
آرد گندم 2 ق غ
وانیل کمی
شکلات 100 گرم (من چون دورنگ درست کردم 50 گرم شکلات سفید ریختم و 50 گرم شکلات سیاه)

*با این اندازه شیرینیش مطبوعه اگه شیرین دوست دارین مقدار شکلاتو بیشتر کنین

طرز تهیه ش که مثل همه ی فرنیاست،شیرو آردو مخلوط میکنیم تا گلوله نداشته باشه و روی حرارت به هم میزنیم بعد از جوش اومدن مایع 1 2 دقیقه به هم میزنیم و آماده ست اما تو این مرحله وانیلو اضافه میکنیم (اگه دوست دارین همون گلاب بریزین،ولی با شکلات نمی دونم چه طعمی شه!) حالا من موادمو 2 قسمت کردمو شکلاتا رو به هر قسمت اضافه کردم و هم زدم تا یکدست شد(حرارت فرنی شکلاتا رو آب میکنه)


 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیر برنج شکلاتی با نوتلا




برنج 1 پیمانه
آب 2 پیمانه
شیر 2 پیمانه
شکر 2/1 پیمانه
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
خامه 2/1 پیمانه
شکلات نوتلا 4 قاشق غذاخوری

برنج و شیر و شکر و آب و کاکائو رو با هم روی حرارت ملایم قرار می دیم
خامه و زرده رو با هم می زنیم
شیر برنج آماده و گرم رو به تدریج به مخلوط خامه اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا زرده یکجا نبندد( اول حدود 4/1 پیمانه رو مخلوط می کنیم و به هم می زنیم و..)
مواد را با شکلات مخلوط کرده و در ظرف می ریزیم
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیربرنج با طالبی


برنج 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
شیر 4 پیمانه
ثعلب یک قاشق مرباخوری (من نداشتم و نریختم )
طالبی 2 پیمانه ، پوره شده
آب برای پختن برنج
طرز تهیه :
برنج را از شب قبل خیسانده و با آب بپزید.ثعلب را با شکر مخلوط کرده و شیر را هم به آن اضافه کنید.این مخلوط را به برنج پخته شده اقزوده و روی حرارت قراردهید و بگذارید تا شیر به خورد برنج برود. 5 دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت، پوره ی طالبی را اضافه کرده و یکی دو جوش که زد ا روی حرارت برداشته و در ظرف های سرو بکشید.
- این شیربرنج را می توانید با خربزه هم تهیه کنید.
به نظرم اگه طالبی اش یه کم بیشتر باشه بهتر و خوشمزه تر میشه. امیدوارم که امتحان کنید و خوشتون بیاد. نوش جان

گرفته شده از مجله ی هنر آشپزی شماره ی 70
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرنی هویج
کره 1 ق س- هویج 3 عدد (450 گرم)- شیر عسل یک قوطی (375 گرم)- خامه 1 قوطی(170گرم )- آب 1 فنجان - هل 1 ق چ - بادام هندی 4 ق س
هویج رو رنده ریز میکنیم یا در غذاساز میریزیم بعد با کره روی حرارت ملایم میگذاریم و چند دقیقه ای روی حرارت تفت میدهیم طوری که هویج سرخ نشه فقط کمی سبک و نرم بشه. بعد آب ، شیر عسل ، هل و خامه رو اضافه میکنیم حرارت رو کمی زیاد میکنیم و وقتی مواد به جوش آمد حرارت رو کم میکنیم و می گذاریم تا فرنی کمی غلیظ شود. در آخر بادام هندی های تفت داده شده (بادام هندی ها را بدون روغن روی حرارت کمی تفت می دهیم) به مواد اضافه میکنیم و بعد از روی حرارت برداشته و در ظرف سرو میریزیم و در یخچال میگذاریم تا خنک شود و بعد نوش جان می کنیم.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرنی زنجفیلی





بعد از يك روز گرم و روزه* داري براي اينکه ضعف بدن برطرف شود و معده آرام* آرام به حالت عادي باز گردد فرني ميل کنيد.
فرني يكي از مناسب*ترين مواد غذايي است که غليظ نيست و فشاري بر معده وارد نمي*كند. فرني جسم تحليل رفته از كالري را تقويت مي*كند.

مواد لازم:


  • شير سرد / يك پيمانه
  • آرد برنج / يك قاشق سوپخوري
  • شكر / دو قاشق سوپخوري
  • گلاب / يك قاشق سوپخوري
  • زنجبيل / نصف قاشق چايخوري


طرز تهيه:

شير، آرد برنج، زنجبيل و شكر را داخل قابلمه مي*ريزيم و مخلوط مي*كنيم تا آرد حل شود. بايد توجه داشته باشيم كه اگر شير گرم باشد آرد باز نشده و فرني يك دست و لطيف نخواهد شد. حرارت را روشن مي*كنيم و از همين لحظه مدام بايد هم بزنيم. حدود 10 تا 15 دقيقه طول مي*كشد تا فرني خودش را بگيرد. به هم زدن ادامه مي*دهيم تا فرني به غلظت مطلوب برسد. حال گلاب را افزوده و بعد از مخلوط كردن از روي حرارت برداشته و سرو مي*كنيم.

نكته:

فرني بعد از اينکه حرارت خود را از دست داد دو تا سه برابر غليظ*تر مي*شود.

 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
کشکول

دسر ترکیه ای (یه جورایی همون حریره بادام خودمونه)


رسپی از سایت آشپزانه

کشکول Keşkül ( ترجمه اختصاصی آشپزانه)





مواد لازم برای ۴ نفر
بادام خام ا لیوان چای خوری

بادام هندی خام 1 لیوان چای خوری ( توی بعضی رسپی ها دیدم که همون بادام خام و میریزن )
شیر 4 لیوان معمولی
آرد برنج ا لیوان
پودر شکر یا قند 1.5 لیوان
وانیل
پودر پسته برای تزیین


طرز تهیه
۱-پوست بادام ها رو جدا کنید و به کمک غذاساز, هاون یا چرخ گوشت بادام را پودر کنید


-پودر قند و شیر و آرد برنج را درون قابلمه بریزید و هم زده و روی شعله ملایم قرار دهی

- پودر بادام و بادام هندی و وانیل را اضافه نمایید و هم بزنید تا دسر قوام پیدا کند ( توی یه رسپی خوندم میشه پودر بادام ها رو با کمی شیر مخلوط کرد و بعد اضافه کنیم که گوله نشه.


- کشکول را در کاسه های سرو ریخته ودریخچال بگذارید تا سرد شود پودر پسته یا ( پودر نارگیل ، چیپس شکلات و ....) که دوست دارید را روی دسر بپاشید وسرو کنید.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرني با نان تست

نويسنده: سهيلا محسني نژاد


مواد لازم براي 4 تا 6 نفر :

نان تست :6 عدد
شير:3 پيمانه
نشاسته ذرت:3 قاشق غذاخوري
خامه :1 پيمانه
شکر :يک چهارم پيمانه
گلاب:يک چهارم پيمانه
مواد لازم براي شربت:
آب:1 پيمانه
شکر :1 پيمانه
زعفران:يک چهارم قاشق چايخوري

مواد لازم براي تزيين:

پودر پسته ، خلال بادام و پودر گردو :به ميزان دلخواه

طرز تهيه :

نان تست را به تکه هاي کوچک تقسيم کنيد و در ظرف کم عمق بريزيد.ظرف را با فر با حرارت ملايم به مدت 10 دقيقه قرار دهيد تا نان تست کاملاً برشته شود.مواد شربت را با هم مخلوط کنيد و به مدت 15 دقيقه روي حرارت ملايم بگذاريد تا به حد جوش برسد.
شربت داغ را روي تکه نان هاي تست برشته بريزيد. نشاسته، شکر و خامه و گلاب را با هم مخلوط کنيد و سپس به آرامي شير را به آن بيفزاييد.
به طوري که نشاسته در شير کاملاً حل شود و سپس محلول را روي حرارت ملايم قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا فرني غلظت لازم را پيدا کند.
فرني را روي نان تست برشته شده بريزيد و در يخچال بگذاريد تا خنک شود.وقتي فرني خنک شد، روي آن را با خلال بادام، پسته و پودر گردو تزيين کنيد.
يک دسر راحت و خوشمزه که يکي از دو روز قبل از ميهماني مي توانيد آماده کرده و در يخچال نگه داريد

منبع:ماهنامه هنر آشپزي، شماره 40
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
عیش السرایا (فرنی با نان تست)
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر :

نان تست :6 عدد
شير:3 پيمانه
نشاسته ذرت:3 قاشق غذاخوري
خامه :1 پيمانه
شکر :يک چهارم پيمانه
گلاب:يک چهارم پيمانه
مواد لازم براي شربت:
آب:1 پيمانه
شکر :1 پيمانه
زعفران:يک چهارم قاشق چايخوري


مواد لازم براي تزيين:

پودر پسته ، خلال بادام و پودر گردو :به ميزان دلخواه



طرز تهيه :

نان تست را به تکه هاي کوچک تقسيم کنيد و در ظرف کم عمق بريزيد

.ظرف را با فر با حرارت ملايم به مدت 10 دقيقه قرار دهيد تا نان تست کاملاً برشته شود.

مواد شربت را با هم مخلوط کنيد و به مدت 15 دقيقه روي حرارت ملايم بگذاريد تا به حد جوش برسد.

شربت داغ را روي تکه نان هاي تست برشته بريزيد.

نشاسته، شکر و خامه و گلاب را با هم مخلوط کنيد و سپس به آرامي شير را به آن بيفزاييد. به طوري که نشاسته در شير کاملاً حل شود.

سپس محلول را روي حرارت ملايم قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا فرني غلظت لازم را پيدا کند.

فرني را روي نان تست برشته شده بريزيد و در يخچال بگذاريد تا خنک شود.

وقتي فرني خنک شد، روي آن را با خلال بادام، پسته و پودر گردو تزيين کنيد.

يک دسر راحت و خوشمزه که يکي از دو روز قبل از ميهماني مي توانيد آماده کرده و در يخچال نگه داريد.

منبع:ماهنامه هنر آشپزي

بی نهایت عالییییییییییی و خوشمزه
 

Similar threads

بالا