در شهر يكي كس را هشيار نمي بينم
هر يك بتر از ديگر شوريده و ديوانه
... و خدا ، زن را آفريد تا مكمل مرد باشد در عرصه هستي ، زن را آفريد تا مونس و هميار مرد باشد در عرصه زندگي ،
زن را آفريد تا در بقاي نسل شريك باشد و در تربيت نفس معلم ، زن را آفريد تا تيمارگر ايام بيماري مرد باشد ،
زن را آفريد تا تاريخ ساز پشت پرده ها باشد ،... و خداوند زن را آفريد تا پيامدار تاريخ باشد براي نسل هاي بعدي .
از زماني كه آدم و حواء از بهشت به زمين مهاجرت كر دند و به تعبير بعضي ها ، به زمين تبعيد شدند ، زن به عنوان يكي از اركان مهم زندگي شناسايي شد و در دورهاي اول زندگي بشري در جهان آن روز حاكميت با زن ها بود و بقولي زن سالاري حاكم بود .
نقش زن در همه اعصار و تمدن ها هميشه برجسته بوده و هيچگاه و در هيچ دوراني از زندگي بشر زن از چهارچوب قدرت خارج نبوده است . با نگاهي به زنان تاريخ سازي چون كلئواپاترا ، ونوس ، ملكه استر ، ملكه سبا و آتنا ... در عصر باستان و حضرت خديجه (س)، حضرت فاطمه زهراء (س) ، حضرت مريم (س) و حضرت زينب (س)و... در انديشه هاي ديني وساير زنان صاحب قدرت و حكومت كه مقام امپراطوريس ،ملكه و... سرنوشت مردمان زمان هاي خود و بعد خود را رقم زده اند ، همگي ايشان خواه در تاريخ قديسه شده و يا روسپي ، تاثير شگرفي بر جامعه خود داشته اند .
مردان كه خارج از تعاليم ديني ، خود را صاحبان زنان دانسته و اساسا براي ايشان نقشي بجزء خفتن در آغوش ، پختن غذا و زائيدن بچه قائل نبوده و نمي باشند و تنها در سايه انديشه هاي ديني احترام وحرمت زن را واجب و تكليف مي پندارند . تلاشي مضاعف داشته تا زن تنها وسيله عيش و نوش باشد ولاغير . همين تفكر پوسيده وغلط در عصر امروز نيز حاكم است .
در دنياي امروز زن جايگاهي تعريف شده دارد ، او مي تواند زيبا باشد . شيك بپوشد . هرجا مي خواهد برود . هركاري دلش مي خواهد انجام دهد . با هر كه دوست دارد معاشرت كند . او آزاد است . آزاد آزاد ،اما در خدمت مردان . حتي هنگامي كه مردي به پاي او مي افتد و التماسش مي كند باز اين زن است كه مرد را مي طلبد . شايد حيرت كنيد از اين نوشتار ، ليك مطمئن باشيد حقيقت دارد . نمونه هايي نظير ملكه كاترين ، ملكه اليزابت و شاهزاده اشرف ... از اين گونه زنان هوسران قدرت پرست است كه براي نيل به اميال شهواني خود هر اقدامي مي كردند تا لذت شيطاني خود را بكام نوشند .
از ديگر سو صاحبان كالا براي عرضه محصولات خويش از زن بعنوان بهترين ابزار تبليغي سود جويانه عمل مي نمايند و حتي در حالات و سكنات او دخالت كرده تا بخاطر زيبايي اندام و چهره زن ، محصول بفروش رسد . متاسفانه زنان هم در اين هوس راني جنون آميز مردان همراه شده و هنگامي كه مشاهده مي كنند مردان براي همآغوشي با ايشان حاضرند هر خفتي را گردن نهند و يا هر فعلي را انجام دهند بيش از پيش به خود باليده و به اين حس نفساني دامن مي زنند و مرد را ذليل تر از قبل مي خواهند و مردي كه براي تصاحبش بيشتر خوار شود ، او بيشتر لذت مي برد ، هرچند كه زن فراموش مي كند تمامي اين خواري مرد تنها براي شهوت راني است و او ( زن ) هميشه مفعولي بيش نبوده و نخواهد بود حتي اگر صاحب قدرت و ثروت باشد . دراين ميانه مي ماند زن و ارزشهاي والايش ، همان ارزش { انا اعطيناك الكوثر ... }و پر بير اه نگفته اند : از دامن زن مرد به معراج مي رود . براي همين منظور اولياء و حافظان ديني به ارج نهادن زنان پرداخته و همواره ايشان را به تقوا و پاكي رهنمون مي سازند .
با اين مقدمه مطروحه به نقش زنان در توسعه فرهنگي شهر و انتقال آداب و رسوم از نسلي به نسل ديگر بيش از پيش ايمان خواهيم آورد و براي اينكه جامعه اي عاري از تنش و واكنش هاي غير اخلاقي باشيم بايد نخست برنامه هاي اساسي ويژه زنان طرح نموده و تربيت كنيم ، زيرا كودك الفباي زيستن در جامعه از مادرش كه يك زن است مي آموزد ، در لابلاي لالايي هاي مادراست كه افسانه ها و قصه ها بيان مي گردد . هم اوست چهره هاي زشت و زيباي تاريخ را براي كودكش بازگو مي كند و از طفل ، شير يا موش تربيت مي كند .
وقتي متوليان فرهنگ ساز و حافظان فرهنگي ما با كشيدن ديواري ميان او و جامعه ، تنها اعلاميه نبايد ها را براي او ، ترسيم مي كنند و اطاعت محض زن از مرد را ترويج مي نمايند ، سعي دارند اينگونه وانمود سازند كه زن ناقص العقل است و احساساتي و تنها اين پدر و معلم ( مرد ) است كه همه چيز را مي فهمند ( باز هم مرد دانا ، مرد عقل كل ) ديگر چه راهي باقي مي ماند بجز دوراهي گناه و سوختن !
در اين جور فضايي كه زن نمي تواند در تصميم سازي دخيل باشد و اگر هست تنها ست ، زن يا بايد به تن فروشي بپردازد تا بقولي انتقامش را از مردها بگيرد و يا بايد در زندگي بسوزد و بسازد .
هنوز هم در ايران رسم است اول مردان غذا بخورند بعد زنان ! يعني مرد چون مرد است بايد اول غذا بخورد و زن چونان خدمتكاري از او و ميهمانانش پذيرايي كند و آنگاه اگر چيزي ماند بخورد . اين ظلم پنهان تاريخي و تحقير آميز به زنان كه ريشه در عصبيت و جهالت و خودخواهي مردان دارد و بس ، كه همچنان جاري و ساري است و جالب اينجا ست كه بسياري از باصطلاح تحصيلكردگان مدرن هم از اين قانون پيروي مي كنند . وامصيبتا كه در مراسم عزا داراي سالار شهيدان امام حسين نيز اول مردان غدا مي خورند بعد زنان و بچه ها ! آيا اين عزاداراي قبول آقايمان امام حسين ( ع ) است ؟
ايمان دارم چنين نيست كه اگر حق با اينان بود چرا رسول خدا ( ص ) و مولا علي ( ع ) و... هميشه بعد از اولين لقمه اي كه زن و فرزندانشان مي خوردند ، تناول غذا را آغاز مي كردند ؟!
بايد روزه سكوت بگيرم ،
هم چون مريم ...
بايد بگذارم مسايا
خود از خود به دفاع برخيزد .
خدايا ، اگر رنج هايم را بگويم
نگفته ام واژگاني بيش از آن چه تو مي داني
واگر نگويم
پيش از دانستن من مي دانستي ،
آن چه را در چاه گلو پنهان كرده ام ...
خسته ام از خستگي ات
فريادم از سكوت ات
غمگين ام از غصه ات