۳۲ درمان خانگی آنفولانزا در طب سنتی برای کودکان و بزرگسالان

استفاده از روشهای درمان خانگی آنفولانزا با استفاده از دمنوش و غذاهای مفید از رایجترین شیوههای بهبود این بیماری است که از گذشته تا به امروز همواره مورد تأیید پزشکان طب سنتی نیز قرار دارد. اگر به دنبال سریعترین راه درمان آنفولانزا در خانه هستید، قبل از هر چیزی باید بدانید که چطور میتوانید علائم بیماری را کاهش داد و احساس بهتری را تجربه کرد. درواقع درمان خانگی آنفولانزا با داروهای گیاهی بسیار مؤثر است و میتواند شما را از شر علائم آزاردهنده بیماری رها کند.
آنفولانزا چیست و چه علائمی دارد؟

آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که موجب بروز علائمی مانند تب، کوفتگی، بدن درد، کاهش اشتها، سرفه خشک و گلودرد میشود. علائم آنفولانزا معمولاً برخلاف سرماخوردگی ناگهانی و شدید بروز میکند و این موضوع روش سادهای برای تفکیک سرماخوردگی و آنفولانزا محسوب میشود.
این بیماری گاهی اوقات زمینه عفونتهای باکتریایی را در بدن فراهم میکند و مشکلات جدیتری را برای فرد ایجاد میکند. این بیماری از طریقه قطرات آب دهان و ترشحات بدن بیمار به افراد دیگر منتقل میشود و به سرعت در بدن تکثیر پیدا میکند.
آنفولانزا سویههای مختلفی دارد و امروزه یکی از بهترین روشهای پیشگیری از بیماری تزریق واکسن آنفولانزا است. علائم بیماری آنفولانزا معمولاً از ۷ تا ۱۴ روز طول میکشد و اوج شدت بیماری معمولاً ۱ تا ۴ روز است.
روشهای درمان خانگی آنفولانزا

آنفولانزا یک بیماری ویروسی است و درمان آن نیاز به گذشت زمان دارد. اما مصرف خوراکیهای مفید و همچنین به کار گرفتن روشهای خانگی و ویتامینهای مختلف میتواند روند درمان بیماری را سریعتر کند. در ادامه میتوانید با روشهای درمان خانگی آنفولانزا آشنا شوید.
۱- آب و مایعات بنوشید

اولین و مهمترین کاری که باید بعد از ابتلا به آنفولانزا انجام دهید، نوشیدن آب بیشتر است. بهتر است در طول بیماری بیشتر از همیشه از آب گرم استفاده کنید و به هیدراته شدن بدنتان کمک کنید. نوشیدن آب میتواند به دفع میکروبها از بدن کمک زیادی کند و به برطرف کردن علائم بیماری کمک کند. نوشیدن ۸ لیوان آب گرم یا ولرم برای افرادی که به آنفولانزا مبتلا هستند، درست همانند معجزه عمل میکند.
به خاطر داشته باشید که اگر به بیماریهای خاص همچون «نارسایی احتقانی قلب» مبتلا هستید، نباید به میزان زیاد آب بنوشید و از همین رو بهتر است برای درمان از پزشک متخصص خود کمک بگیرید.
۲- ویتامین C را فراموش نکنید

چگونه آنفولانزا را درمان کنیم؟ مصرف ۴۰۰میلی گرم ویتامین سی به همراه آب فراوان ۴ وعده در روز میتواند تاثیر زیادی در بهبود بیماریهای ویروسی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی داشته باشد و اتفاقا یک درمان طبیعی آنفولانزا در طب سنتی است.
در مجموع دریافت ویتامین C از طریق منابع طبیعی آن نظیر میوهها و سبزیها بیخطر است. در اکثر افراد نیز مصرف مکملهای حاوی ویتامین C در دوزهای مجاز آن عارضهای ندارد. میزان دوز توصیهشده این ویتامین روزانه ۹۰ میلیگرم برای مردان و ۷۵ میلی گرم برای زنان است.
به هر حال به یاد داشته باشید دوزهای بیشتر از ۲ هزار میلیگرم در روز این ویتامین برای بزرگسالان توصیه نمیشود. هر چند که هنوز تأثیر ویتامین C بر جلوگیری از علائم سرماخوردگی به طور قطعی ثابت نشده است، اما مطالعات نشان میدهد که استفاده از ویتامین C میتواند روند درمان بیماری را سریعتر کند و به کاهش علائم بیماری نیز کمک کند.
ویتامین C یکی از مواد خوراکی تقویت سیستم ایمنی بدن است و از این راه نقش مؤثری بر درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا دارد. سعی کنید در طول زمانی که به آنفولانزا مبتلا شدهاید، روزانه از آب پرتقال تازه، میوه پرتقال و میوههای حاوی ویتامین C استفاده کنید. فراموش نکنید که زیادهروی در مصرف مکمل ویتامین C میتواند موجب ایجاد ناراحتیهای گوارشی و سنگ کلیه شود.
برای تأمین آب مورد نیاز بدن میتوانید از آب نارگیل، آبمیوههای طبیعی، سوپ و آب سبزیجات تازه استفاده کنید. توجه داشته باشید که زرد بودن رنگ ادرار نشانه کم آب بودن بدن است.
۳- سوپ مرغ را امتحان کنید
چه قبول کنید و چه این موضوع را باور نداشته باشید، سوپ مرغ درمان خانگی آنفولانزا با طب سنتی است. سوپ مرغ داغ میتواند به کاهش مخاط در سیستم تنفسی کمک کند و با هیدراته کردن بدن و همچنین تأمین ویتامینها و پروتئین مورد نیاز بدن به درمان آنفولانزا کمک کند.
سوپ مرغ دارای خواص ضد التهابی است و از همین رو خوردن آن میتواند به بهبود علائم آنفولانزا نیز کمک کند. از سوی دیگر سوپ پای مرغ هم خواص بینظیری برای تقویت بدن و درمان ضعف بدن به خصوص در دوره ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا دارد.
۴- از منتول استفاده کنید

استفاده از مقداری «عصاره منتول» و یا بو کردن آن، یکی از سادهترین روشها برای باز کردن بینیهای گرفته در زمان ابتلا به آنفولانزا است. گرفتگی بینی در زمان آنفولانزا واقعاً برای بیماران آزاردهنده است. استفاده از روغن منتول، نعنا فلفلی و اکالیپتوس نیز روش بینظیری برای برطرف کردن این مشکل است.
برای رفع سردرد و گرفتگی بینی آنفولانزا میتوانید از بخور روغن منتول نیز استفاده کنید. برای این کار باید آب را بجوشانید و سپس کمی روغن منتول به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه از این بخور استفاده کنید.
۵- دوش بگیرید
یکی دیگر از روشهای درمان خانگی آنفولانزا «دوش گرفتن» است. دوش گرفتن با آب گرم میتواند به شما کمک کند تا احساس بهتری را تجربه کنید. قرار گرفتن در معرض بخار آب گرم موجب رفع گرفتگی بینی میشود و راهکار مناسبی برای باز گردن مجرای تنفسی است. بهتر است برای جلوگیری از سرگیجه و ضعف در زمان دوش گرفتن، در حین دوش روی یک صندلی بنشینید و از گرمای آب و بخار آب حمام لذت ببرید.
۶- آب نمک غرغره کنید

یکی دیگر از روشهای درمان آنفولانزا در طب سنتی استفاده از «آب نمک» است. آب نمک میتواند گلو را ضدعفونی کند و درد گلو را تا حد زیادی درمان کند. برای تهیه آب نمک باید ۱/۲ قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان فرانسوی دستهدار آب گرم ترکیب کنید. سپس از این ترکیب چندین بار برای غرغره کردن استفاده کنید. بهتر است از اولین روز شروع بیماری تا خوب شدن کامل به این کار ادامه دهید تا گلودردتان سریعتر تسکین پیدا کند.
۷- بیشتر بخوابید

سادهترین و سریعترین راه درمان آنفولانزا در خانه استراحت کردن است. اگر به آنفولانزا مبتلا شدهاید، بهتر است بیشتر زمان خود را به استراحت کردن و خوابیدن اختصاص دهید. به طور کلی زمانی که در بدن عفونت ایجاد میشود، سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با این عفونت به انرژی زیادی نیاز دارد.
هر چقدر کمتر از بدنتان کار بکشید و بیشتر استراحت کنید، سیستم ایمنی بدن شما نیز بهتر میتواند با عفونتها و عوامل بیماریزا مبارزه کند. بهتر است در طول بیماری کار کردن را فراموش کنید و از فعالیتهای شدید نیز خودداری کنید تا هر چه سریعتر بهبود پیدا کنید.
۸- غذاهای مقوی و سالم میل کنید

برای تأمین انرژی بدن و کمک به سیستم دفاعی باید در طول بیماری از غذاهای پرانرژی و حاوی ویتامین بیشتر استفاده کنید. سعی کنید در طول ابتلا به آنفولانزا از میوه و سبزیجات تازه بیشتر استفاده کنید. غذاهای حاوی گوشت و پروتئینهای گیاهی به همراه غلات بهترین گزینه برای انرژی بخشیدن به بدن هستند.
در طول بیماری به هیچ عنوان به سراغ غذاهای سرخ شده و فرآوری شده نروید و بیشتر از غذاهای پخته و بدون چربی استفاده کنید. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، بهتر است در مورد رژیم غذایی خود در طول بیماری با پزشک مشورت کنید.
۹- مصرف دمنوش را فراموش نکنید

درمان خانگی آنفولانزا با داروهای گیاهی یکی از سادهترین و مؤثرترین روشهای بهبود علائم این بیماری است. در طول بیماری سعی کنید هر روز از دمنوشهای گیاهی مفید حاوی آنتیاکسیدان استفاده کنید. استفاده از مایعات داغ میتواند به رفع احتقان بینی و همچنین تسکین گلودرد کمک زیادی کند. دمنوش زنجبیل، دارچین، بابونه، نعنا، پونه، آویشن، لیمو و اکالیپتوس بهترین گزینه برای رفع علائم آنفولانزا در خانه محسوب میشوند.
۱۰- از روغنهای آرامبخش استفاده کنید
رایحه درمانی یکی دیگر از روشهای درمان خانگی آنفولانزا است که میتواند به تجربه یک احساس خوب در کنار کاهش تب و درمان عفونت کمک کند. استفاده از روغنهای آرامبخش مثل روغن زنجبیل، اکالیپتوس و اسطوخودوس میتواند به تسکین سردرد، رفع مشکلات معده و همچنین باز شدن مجاری بینی کمک کنند. از طرف دیگر استفاده از روغنها موجب میشود تا در طول بیماری راحتتر بخوابید و استراحت کنید.
بد نیست بدانید روغن برگ درخت اکالیپتوس از زمانهای قدیم به خاطر خواص درمانیاش همواره مورد استفاده پزشکان و طبیبان بوده است. این روغن کاهنده التهاب و درد، مشکلات هضم و گوارش، مشکلات تنفسی و گرفتگی گلو است. روغن برگ درخت اکالیپتوس را به صورت بخور یا اسپری میتوانید استفاده کنید.
۱۱- از زینک بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده کنید

«زینک» یا همان ماده معدنی «روی» یکی از بهترین مکملها برای درمان خانگی آنفولانزا است. کارشناسان معتقد هستند که مصرف زینک میتواند از تکثیر ویروس آنفولانزا در بدن جلوگیری کند و به تسریع روند بهبود بیماری نیز کمک کند. میتوانید از مکمل زینک به صورت قرص، آبنبات مکیدنی و یا شربت استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد این مکمل موجب ایجاد حالت تهوع و بدن درد میشود.
مواد خوراکی سرشار از زینک مثل انواع ماهی، میگو، سیر، حبوبات، گوشت قرمز، سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج و …علائم و آثار سرماخوردگی و آنفولونزا را تا حد زیادی کاهش میدهند. اگر به آنفولانزا مبتلا شدید روزانه ۷۵ میلیگرم زینک به صورت کپسول یا مواد غذایی حتی برای زنان شیرده یا باردار شفابخش است. علاوه بر این زینک کاهنده فشار خون و تنظیم کننده قند خون است.
۱۲- عسل بخورید
عسل طبیعی دارای خواص ضد میکروبی است و برای درمان گلودرد و رفع سرفه بسیار مفید است. مصرف عسل برای درمان آنفولانزا در کودکان بالای یک سال و بزرگسالان بسیار مؤثر است و میتواند به رفع علائم بیماری کمک کند. برای درمان گلودرد و سرفه میتوانید مقداری عسل را در آب گرم ترکیب کنید. سپس مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید و از این معجون چند بار در روز استفاده کنید.
۱۳- سیر یک درمان بینظیر برای آنفولانزا است

سیر دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است که از روشهای درمان خانگی آنفولانزا با طب سنتی نیز محسوب میشود و میتواند به درمان علائم آنفولانزا نیز کمک کند. مطالعات نشان میدهد که استفاده از سیر به مدت ۳ ماه میتواند به جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.
استفاده از خواص سیر خام و پخته در رژیم غذایی میتواند به از بین بردن میکروبها و تسریع بهبود بیماری کمک زیادی کند. به یاد داشته باشید که پختن سیر موجب کاهش خواص آن نمیشود، بنابراین میتوانید از آن به هر شکلی که دوست دارید در غذا استفاده کنید.
۱۴- ویتامین D را فراموش نکنید
مطالعات نشان میدهد افرادی که با کمبود ویتامین D روبرو هستند، معمولاً بیشتر به بیماریهای عفونی و ویروسی مبتلا میشوند. مصرف ویتامین D یکی از بهترین روشهای درمان خانگی آنفولانزا است که میتواند به جلوگیری از آنفولانزا و همچنین بهبود سریعتر بیماری کمک کند.
هر چند که ویتامین D در خوراکیها یافت میشود، اما اکثر افرادی که پوست آنها کمتر در معرض نور خورشید قرار میگیرد، با کمبود این ویتامین مواجه هستند و بهتر است که به صورت مرتب از مکملهای ویتامین D استفاده کنند.
بد نیست بدانید ویتامین D تنها ویتامینی است که بدن انسان قادر به تولید آن تنها ۳۰ دقیقه بعد از آفتاب گرفتن است. طبق تحقیقات پزشکی انجام شده ارتباط مستقیمی میان کمبود ویتامین D و ابتلا به آنفولانزا وجود دارد.
زمانی که بدن شما کمبود ویتامین D نداشته باشد ۵۰ درصد احتمال ابتلا به آنفولانزا در شما کاهش پیدا میکند. ویتامین D کلسیم را به استخوانهای شما هدایت میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. اگر روزانه به اندازه کافی در معرض آفتاب قرار نمیگیرید باید زیر نظر پزشک و با توجه به نیاز بدنتان روزانه قرص ویتامین D مصرف کنید.
۱۵- استرس را از خود دور کنید

«استرس» یکی از بدترین حسهایی است که میتواند موجب ضعف سیستم ایمنی بدن شود. مطالعات نشان میدهد که انجام تمرینهای مدیتیشن و خالی کردن ذهن نقش مؤثری بر کاهش استرس دارد.
از طرف دیگر معمولاً افرادی که استرس کمتری دارند، دورههای بیماری کوتاهتر و علائم خفیفتری را تجربه خواهند کرد. سعی کنید با استفاده از روشهای مختلف مثل مدیتیشن در خانه و محل کار، مطالعه، صحبت کردن با دوستان و انجام کارهای هنری استرس را از خود دور کنید.