
نياز مبرم به مواد غذايي در فضاي خارج جو دانشمندان را به تكاپو انداخت تا به دنبال كشف راههايي براي تهيه و تامين غذا براي .ماموريتهاي فضايي بلند مدت باشند
در اين ميان دسموند مورتلي و دستياران وي از مركز سيستمهاي غذا و محيط زيست براي اكتشافات انساني در فضا و مركز فضايي كندي پژوهشي را در زمينه تاثيرات شرايط ميكروجاذبه بر روي رشد سيب زميني شيرين انجام دادند. به اين ترتيب دانههاي چندين محصول تاكنون در شرايط ميكروجاذبه پرورش داده شدهاند، اما در اين تحقيق براي اولين بار آزمايش روي گياهان رشد يافته از قلمههاي محصول .صورت گرفت
اين پژوهش نشان داد كه قلمهها سريعتر از دانهها ريشه ميدهند و از قلمههاي سيب زميني شيرين بسيار سريعتر، همين محصول دو باره توليد ميشود
گفتني است كه نيمي از اين قلمهها در يك ماموريت 5 روزه در شاتل كلمبيا مورد آزمايش قرار گرفت و نيمي ديگر به عنوان گروه كنترل در .مركز فضايي كندي در زمين تحت مطالعه بودهاند. شرايط محيط رشد براي هر دو گروه يكسان بوده است
پس از پايان آزمايشات معلوم شد كه در هر دو وضعيت ريشههاي سيب زميني رشد ميكنند، اما در شرايط ميكروجاذبه طول ريشهها به ميزان قابل توجهي بيشتر است و اين نشان ميدهد كه سيبزمينيهاي شيرين در شاتل سريعتر رشد كردهاند