[خورش] - انواع خورش مرغ

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورشت مرغ با آلو

پیاز رو خورد کنین کمی* تفت بدید، تکه*های مرغ را که شستید به این اضافه کنین و تفت بدید، آلو هارو هم که در آب خیس کردید و خوب شستیهید به اون اضافه کنین با آب سرد تا روی مرغ هارو بگیره، اکمی آب زعفرون بزنید با نمک و فلفل بزنین ۳۰ دقیقه بجوشه. هویج و سیب زمینی* رو که تکه تکه کردید تو کم روغن تفت بدید(میتونین اونها را تفت ندید ولی* من اینکار را می*کنم که خورشت مثل سوپ نشه) و کنار بگذارید بد از نیم ساعت که مرغ جوشید رو درجه کم هویج و سیب زمینی* رو اضافه کنین، بذارین ۱۵ دقیقه دیگه بجوشه، نمک اونو تست کنین. من در ۵ دقیقه آخر کمی* آبلیمو به اون اضافه می*کنم چون خانواده*ام زیادغذای* شیرین دوست ندارند. دستور تو اینترنت واسه این غذا هویج نداره واسه اونه که میگم دستورغذای* من, من دراوردی هستش،، من هویج ریختم که این غذا کمی* قیافه اش خوشگل بشه. اگه بخاهیرد میتونین کمی* رب گوجه به این غذا بزنین که رنگش قشنگ تر بشه

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورش آناناس با مرغ
این خورش یک نوع خورش چینی است:
مواد لازم:
مرغ خرد شده بدون استخوان 160 گرم
فلفل دلمه ای خرد شده 4 قاشق غذاخوری
کمپوت آناناس خرد شده 10 قاشق غذاخوری
آرد ذرت یک قاشق غذاخوری
سس سویا 2 قاشق غذاخوری
سیر 4 حبه
روغن 2 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور پخت:
سیر را می کوبیم و همراه با مرغ روی شعله ملایم داخل ظرف در بسته قرار می دهیم تا آب مرغ کشیده شود. بعد فلفل خرد شده ، آرد ذرت و سس سویا را به مرغ اضافه کرده و هم می زنیم. آب کمپوت آناناس را همراه با نمک و فلفل داخل خورش ریخته و می گذاریم آهسته بجوشد تا مواد پخته شده و سس آن کمی غلیظ شود. در آخر آناناس خرد شده را اضافه می کنیم. هنگامی که آناناس کمی گرم شد خورش آماده است.
نوش جان

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوراک مرغ

من نمیدونم این خورشت مرغه یا خوراک مرغ، هردوشونم میشه !

نکته خاصی دربارش نمیشه گفت، برای اینکه آبش صاف باشه، با پیاز درشت و کمی فلفل دلمه ای درشت و هویج + نمک و فلفل و کمی زردچوبه پخته شد
بعد رب در روغن همراه کمی شکر و کمی آب لیمو تفت داده شد و به آن اضافه شد.

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورش مرغ و قارچ!
پیاز رو تفت میدیم و زرچوبه و فلفل سیاه و رب هم اضافه کرده و تفت میدیم بعد مرغها رو در قابلمه چیده و اب اضافه میکنیم و بعد از اندازه کردن نمک اجازه پخت میدیم یک ربع مونده به سرو غذا قارچ ها رو اضافه میکنیم!

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
انار تیم پلو

از مجله هنر آشپزی شماره 83

مواد لازم برای 6 نفر:
مرغ 1 عدد
پیاز یک عدد
نمک و زردچوبه و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم
رب انار یک پیمانه
زیره سبز یک قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق سوپخوری
پیاز داغ 3 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
مرغ را به صورت درسته و یا تکه تکه با یک عدد پیاز نمک و فلفل بپزید.بعد مرغ پخته را در روغن سرخ کنید.رب انار را با یک پیمانه آب ،زیره،شکر ،نمک،زردچوبه،و پیاز داغ مخلوط کرده و همراه با آب باقیمانده مرغ ،روی مرغ بریزید تا بجوشد و آب آن تمتم شود و همراه کته سرو کنید.
نوش جان

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوراك مرغ مجلسي

نويسنده:فاطمه(سيما)شيرازيا� �

مواد لازم براي 4 نفر :

مرغ /يك عدد تا 2 كيلوگرم
پياز/2 عدد نگيني خرد شده
سير /يك تا 2حبه ورقه شده
نمك،فلفل، زردچوبه، ادويه مخلوط،پودرتخم گشنيزوزيره آسياب شده/يك و يك دوم قاشق چايخوري
محلول زعفران /يك قاشق چايخوري
رب گوجه فرنگي/ 2تا3 قاشق سوپخوري
كره / 3 قاشق سوپخوري
آب/ يك سوم پيمانه

طرز تهيه :

ابتدا مرغ را از پشت و از گودي گردن از وسط استخوان فقرات تا پايين برش دهيد تا به دوقسمت مساوي تقسيم شود. سپس قسمت ران را از گودي كمر برش دهيد و از سينه جدا كنيد. ماهيچه ي ران را از مفصل برش دهيد تا ران به دو قسمت تقسيم شود. بال را از سينه جدا نموده و سينه را به دو قسمت تقسيم كنيد. به اين صورت مرغ را به قطعات مناسب تقسيم كرده ايد. چربي هاي مرغ را جدا و مرغ را بشوييد و در صافي قرار دهيد.
نمك، فلفل، ادويه ي دلخواه، محلول زعفران، كره ي آب شده، رب گوجه فرنگي و آب را مخلوط كنيد تا سس مناسبي به دست آيد. سپس قطعات مرغ را در ظرف مورد نظر بچينيد. مقداري از پياز خرد شده و كمي سير ورقه شده را روي مرغ قرار دهيد. سپس سه تا چهار قاشق سس روي آن بريزيد. مجدداً قطعات مرغ را در قابلمه روي پياز و سس قرار دهيد و روي آن را با پياز خرد شده و سير ورقه شده و سس بپوشانيد. در ظرف را گذاشته و روي حرارت متوسط قرار دهيد، اجازه دهيد تا مرغ آب بيندازد و محتويات داخل ظرف جوش بيايد. سپس حرارت را كم نموده، اجازه دهيد تا بپزد و سس آن غليظ شود. سپس قطعات مرغ را در ظرف سرو قرار داده و سس غليظ خوشرنگ باقيمانده را هم روي مرغ ها بريزيد و با چلوي زعفراني تزيين سپس سرو كنيد.
نكته :
1- اين دستور 1068 كيلوكالري انرژي، 15 گرم كربوهيدرات، 72 گرم پروتئين و 80 گرم چربي دارد.
2- چربي هاي مازاد مرغ را جدا ولي پوست مرغ را جدا نكيند: زيرا طبخ مرغ با پوست از خشك شدن گوشت مرغ هنگام طبخ جلوگيري به عمل مي آورد. پس از طبخ پوست آن را جدا كرده، سرو نماييد.
3- قطعات مرغ را از مفاصل برش داده و به قطعات دلخواه تقسيم كنيد: زيرا برش هاي نامناسب باعث خارج شدن مغز استخوان و بد رنگ شدن سس باقيمانده خوراك مي گردد.
4- درصورت دلخواه مي توانيد مرغ را با حجم زياد با همين روش براي مراسم گوناگون طبخ كنيد: زيرا علاوه بر داشتن روش طبخ آسان، طعم و مزه ي خوبي دارد.
5- نمك گوشت هاي سفيد در ابتداي طبخ اضافه مي گردد.

منبع:مجله هنر آشپزي ،شماره 58

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
ورش مرغ و بادمجان

مواد لازم:
مرغ=2 تکه
پیاز متوسط=1 عدد
رب گوجه فرنگی=1 ق غ
روغن=به میزان لازم
اب=به میزان لازم
نمک=به میزان لازم
زرچوبه=1/3 ق چ
فلفل سیاه=1/6 ق چ
بادمجان سرخ شده=2 عدد

دستور تهیه:
ابتدا پیاز رو نگینی خرد میکنیم و توی حدودا یه ق غ روغن تفت میدیم و زمانی که پیاز سبک شد زرچوبه و فلفل و نمک رو اضافه میکنیم و بعد از حدود 1 دقیقه تفت دادن رب رو هم اضافه میکنیم و برای 2 دقیقه با شعله ملایم تفت میدیم!
بعضی افراد مرغ رو جداگانه سرخ میکنن اما من مرغ رو توی همین مخلوط توی قابلمه میذارم و با حدود 1/5 لیوان اب جوشیده میذارم تا بپزه!
20 دقیقه به زمان سرو بادمجانها رو توی تابه جداگانه میذارم و از سس مرغم رو بادمجانها میریزم و با درب بسته و شعله ملایم میپزم!
5 دقیقه به زمان سرو هم یک یا دو ملاقه از سس مرغ رو برمیدارم و شعله زیر قابلمه رو زیاد میکنم تا لایه رویی مرغ ها که به سمت زیر گذاشتم طلایی بشن!
زمان سرو هم بادمجانها و مرغ رو توی ظرف سرو میریزم و از سس کنار گذاشته روشون میریزم!
این میزان برای 2 نفر کافیه...

نکته:بادمجان ها و مرغ ها رو با هم توی یه قابلمه نپزین چون مرغ بد رنگ و تیره میشه!

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرغ ترش شکم پر

مواد لازم
مرغ متوسط با پوست(پوستش رو تمیز بشور...داخل شکمش رو هم تمیز بشور و اضافاتش رو بیرون بیار)
رب انار........یک پیمانه
گردو....20 عدد
زرشک........نصف پیمانه
لیمو ترش ...2 عدد
پیاز کوچک...........یک عدد
زعفران دم کرده یک استکان
نمک
خوب
گردو رو خرد کن
لیمو رو هم 4 قاچ کن و پوستش رو بگیر
پیاز رو هم یه قاچ وسطش بزن
همه مواد رو با هم مخلوط کن و کمی هم آب بریز داخلش تا مایع رقیق تر بشه(نصف زعفران رو واسه تزیین نگه دار)
بریز داخل شکم مرغ و بدوزش(من ندوختمش)
بالها رو با سوزن نخ به هم بدوز
رانها رو هم با نخ به هم وصل کن تا موقع پخت از هم وا نره
من فر رو روی دمای 190 درجه از 20 دقیقه قبل روشن کردم و مرغ رو گذاشتم داخل ظرف پیرکس در دار و گذاشتم داخل فر
2 ساعت بعد مرغ اساسی پخته بود
بعد درش رو برداشتم و با قلمو زعفران مالیدمو حدود 5 دقیقه شعله گریل رو روشن کردم تا حسابی طلایی بشه
حالا خوب به مرغ نگاه کن
من اصلآ ذره ای روغن هم نریختم
این روغن از گردو و خود مرغ هست
نوش جان

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورش مرغ مراکشی

مـواد لازم (برای۴ نفر)

فیله مرغ ۴۰۰ گرم ۶۵۰ کیلوکالری

گوجه فرنگی های رنده شده ۱ لیوان ۲۵ کیلوکالری

نخودفرنگی تازه ۱ لیوان ۵۰ کیلوکالری

نخود ۲ لیوان ۲۰۰ کیلوکالری

سیر تازه ۳ حبه ۵ کیلوکالری

زیره ۱ قاشق چایخوری ۰ کیلوکالری

فلفل قرمز ۴ ۱ قاشق چایخوری ۰ کیلوکالری

دارچین ۸ ۱ قاشق چایخوری ۰ کیلوکالری

نمک به مقدار لازم ۰ کیلوکالری
طرز تهیه:

در یک قابلمه فیله های تکه تکه شده، گوجه فرنگی ، زیره، نمک، فلفل قرمز و دارچین را بریزید و بعد از مخلوط کردن روی حرارت ملایم بگذارید. سیر، نخودفرنگی و نخود (که از قبل پخته اید) را در ظرف دیگری بریزید و با هم مخلوط کنید. با فرو کردن چاقو در فیله ها مطمئن شوید که پخته اند. اگر پخته بودند، مخلوط ظرف دوم را به آنها اضافه کنید. درنهایت، تمام محتویات خورش را مدت نیم ساعت روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزند.

● مـقـدار کـالـری

این خورش ۹۳۰ کیلوکالری انرژی دارد و اگر آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید، هر قسمت دارای ۲۳۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود. البته خوردن نان با این غذا بر میزان کالری دریافتی اش می افزاید.

● فـیـلـه مـرغ؛ مـنـبـع پـروتـئـیـن

این منبع پروتئینی ۲ اسید آمینه ضروری به نام های گلوتامین و تریپتوفان دارد. گلوتامین منبع انرژی برای سلول های پوششی دستگاه گوارش و گلبول های سفید است و با تبدیل به گلوکز در بدن سطح قندخون را ثابت نگه می دارد و در ساختمان یک ناقل عصبی مهارکننده شرکت دارد، بنابراین گنجاندن فیله مرغ در برنامه غذایی هفتگی می تواند حداقل یک اقدام مناسب برای تقویت سیستم دفاعی بدن محسوب شود اما تریپتوفان پیش ساز سروتونین است که می تواند خواب آلودگی خفیفی ایجاد کند و بهبوددهنده حالت روانی فرد باشد و اشتها را کاهش دهد. پس با خوردن فیله مرغ به عنوان منبع تریپتوفان می توان به تولید هر چه بیشتر سروتونین در بدن کمک کرد. البته نباید فراموش کرد که هر ۳۰ گرم فیله مرغ یک واحد گوشت محسوب می شود و ۵۰ کیلوکالری انرژی دارد بنابراین با این تصور که فیله مرغ چربی ندارد و در گروه گوشت های سفید قرار می گیرد، نمی توانیم هر قدر که می خواهیم از آن بخوریم زیرا در این صورت افزایش وزن حتمی خواهد بود.

● سـیـر؛ مـنـبـع پـتـاسـیـم

این سبزی از منابع عالی پتاسیم است به همین دلیل خوردن آن به کسانی که فشارخون دارند، توصیه می شود. با خوردن سیر می توان سطح کلسترول بالای خون را پایین آورد زیرا در این سبزی ترکیبی به نام آلیسین وجود دارد که دریافتش سطح کلسترول خوب را بالا و سطح کلسترول بد را پایین می آورد، بنابراین عادت به مصرف سیر یک عادت غذایی ضدبیماری قلبی محسوب می شود. علاوه بر اینها، سیر از منابع روی است به همین دلیل خوردن آن به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می کند و مصرف مرتب آن به کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و به دفعات به بیماری های عفونی مبتلا می شوند، توصیه می شود. یادتان باشد که ۱۰۰ گرم از این سبزی ۹۸ کیلوکالری انرژی دارد.

● نـخـودفـرنـگـی؛ مـنـبـع انـرژی

نخودفرنگی از سبزی های نشاسته ای است به همین دلیل نباید در خوردن آن زیاده روی کرد زیرا باعث دریافت کالری مازاد بر نیاز می شود و چاقی را به دنبال خواهدداشت. جالب است بدانید که با خوردن ۱۰۰ گرم نخودفرنگی ۸۳ کیلوکالری انرژی دریافت می شود اما همین مقدار نخودفرنگی ۳۳۰ میلی گرم پتاسیم نیز دارد بنابراین گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه می تواند به کنترل فشارخون کمک کند. نخودفرنگی دارای فولات است بنابراین عادت به خوردن آن از بروز بیماری های قلبی نیز جلوگیری می کند زیرا بررسی ها نشان داده اند که کمبود فولات سطح ترکیبی به نام هموسیستئین را در خون بالا می برد که زمینه ساز بیماری های قلبی است.

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورش مرغ بنگالي با اسفناج

مواد لازم:
مرغ دو تکه
اسفناج تازه 300 گرم
گوجه فرنگی 4 عدد
عصاره ی مرغ 1 عدد
آرد 1 قاشق غذاخوری پر
پودر کاری 1 قاشق مرباخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل و روغن

اول گوجه فرنگی رنده شده رو توی کمی روغن تفت میدیم بعد آرد رو اضافه میکنیم تا بوی خامیش بره , زردچوبه و کاری رو اضافه میکنیم بعد از کمی تفت اسفناج رو که ریز خورد کردیم و مرغ رو اضافه میکنیم و 1 لیوان آب میریزیم ,عصاره ی مرغ و فلفل رو هم اضافه کرده در آخر اگه نمک خواست اضافه میکنیم. رنگش خوبه اما اگه خواستین پر رنگ تر باشه از کمی رب گوجه استفاده کنین, خیلی زود میپزه پس زیاد آب نریزین

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرغ بهارات

ادویه بهارات ( چوب دارچین + بادیان ستاره ای + هل نکوبیده + زنجبیل + پودر تخم گشنیز + فلفل سیاه نکوبیده + زیره سبز + پودر فلفل قرمز + کاری )

مرغ را با نصف استکان آب نیم پز میکنیم .همه ادویه های بالا را در روغن کمی تفت داده و پیاز بزرگی که به همراه مرغ پخته ایم را اضافه کرده تا نرم و کاراملی شود سپس پیاز را خارج کرده و مرغ را در روغن ادویه دار سرخ میکنیم و پیاز کاراملی را به صورت پوره در آورده به همراه آب مرغ زعفرانی به مرغ اضافه میکنیم تا غلیظ شده و به روغن بیفتد.