
کدو حلوایی یک گیاه علفیست که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است ، گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است ، قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی میوه ، پوست ، تخم میوه میباشد و گل کدو حلوایی را پخته و در تهیه ترشی ، مربا و … مورد استفاده قرار میدهند.کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است به طوری که در هر 100 گرم از این گیاه تنها 20 کالری وجود دارد.
کدو حلوايي يكي از نيروگاههاي توليد ريزمغذيهاي حيات بخش در طبيعت است كه با بيش از يكصد ماده مغذي و شفابخش بسته بندي شده و در عين حال براي حفظ زيبايي نيز بسيار مفيد است.

اين گياه خوراكي حاوي اكسيدهاي قدرتمند آنتي هيدروكسي است كه يك اسيد طبيعي در ميوه است و سلولهاي مرده پوست را برطرف كرده و پوست را درخشان ميكند. همچنين حاوي ويتامين A است كه به توليد سلولهاي پوستي جديد و نرمتر و جوانتر شدن اين بافت كمك ميكند.
كدو حوايي با داشتن غنيترين ريزمغذيها، مجهز به سلاحهايي موثر براي مقابله با بيماريها است.
كدو حلوايي به دليل داشتن مقادير بالاي كاروتنوئيد30 درصد از بروز تمام انواع سرطانها پيشگيري ميكند
علاوه بر اين كدو حلوايي به دليل دارا بودن مقادير بالاي بتاكاروتن كه در ميوهها و سبزيهاي نارنجي رنگ مثل هويج و كدو به وفور يافت ميشود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت ميكند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتي تاثير محافظتي كرم ضد آفتاب را افزايش ميدهد.
به علاوه عصاره كدو حلوايي لايه محافظتي روي پوست در برابر فاكتورهاي محيط زيستي ديگر مثل آلودگي هوا، استرس و دود سيگار ايجاد ميكند.
تخمههاي كدو حلوايي به دليل اين كه منابع سرشار از عنصر روي و اسيدهاي چرب امگا ـ 3 هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما كمك ميكند بهتر و سريعتر فكر كنيد، ذهن شما را تيزتر كرده و در عين حال سبب تقويت تراكم استخوانهاي سالم ميشود.
خواص کدو حلوایی :
یرقان ( زردی ) را برطرف میکند.
کدو ادرار آور و تب بر میباشد .
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند.
اگر کدو حلوایی را پخته و به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت براق و زیبا میشود ، خوردن کدو موجب برطرف شدن غم و اندوه است
کدو برای درمان قولنج مفید است.
مغز را تقویت می کند.
روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.
خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن میشود.
کدو طبیعتی سرد دارد ، صفرا را تسکین میدهد ، شیره تخم کدو یبوست را برطرف میکند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود ، ابن سینا کدو را برای رفع سرد درد و رفع بی خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز میکرد.
برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال ، گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید ، آب کدویی که به این صورت به دست می آید برای تسکین درد بواسیر مؤثر است لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.
کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است ، آب کدوی پخته ادرار آور بوده و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه مفید است ، کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است ، مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است.
مربای کدو تقویت کننده بدن و اعصاب است ؛ ترشی کدو اشتها آور و هضم کننده غذا میباشد
کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل قرار میدهند ، غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است ، سوخته شده پوست کدو برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریعی دارد به طوری که فوراً خونریزی را بند می آورد و دو لبه زخم را به هم می چسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین میدهد.
هنگام خريد، بايد كدوهاي سالم و بدون لك را جدا كنيد. از خريد كدوهايي كه با كمي فشار دادن، نشانههاي لهيدگي احساس ميکنيد، بپرهيزيد.
کدو را در جايي خنك (بيرون از يخچال) بگذاريد، اما به محض برش دادن، بدون برداشتن تخمههاي کدو، بايد آن را داخل كيسهاي پلاستيكي در يخچال قرار دهيد.
شما ميتوانيد با مخلوط كردن اين سبزي با انواع سبزيجات از جمله كرفس و جوانه گندم تازه، غذايي مفيد براي كساني كه فشار خون بالايي دارند، تهيه كنيد، زيرا هر سه اين سبزي ها، تنظيمكننده فشار خون هستند.
به علاوه، مصرف توام كدو حلوايي با سبزيهايي مانند كلم برگ قرمز، قارچ و گوجهفرنگي به دليل خاصيت كاهندگي چربي خون و دارا بودن آنتياكسيدان فراوان، براي كساني كه سابقه بیماری قلبي دارند، توصيه ميشود كه ميتوانيد آنها را با هم، در سوپ و يا كنار ماهي و مرغ بخارپز يا كباب شده ميل كنيد