خازن مهتابي

naeim-kosha-2007

عضو جدید
استفاده از خازن در لامپ مهتابی

استفاده از خازن در لامپ مهتابی

سلام
دلیل استفاده از این خازن جهت جلوگیری از ایجادنویز و پارازیته
وقتی لامپ مهتابی رو روشن میکنی حتما دیدی که تصویر tvو صدای رادیو
دچار نویز میشه این خازن رو درون استاتور مهتابی میزارن چون در لحظه استارت
نیاز به ولتاژ زیادیه در استاتور (چوگ) یه خازن رو با اون موازی می بندن که نویز ایجادشده
رو ***** کنه.

electronwizard

عضو جدید
سلام
من دليل علمي وتجربي استفاده از خازن توي مهتابي ها رو مي خوام بدونم.

كسي بلده به من ياد بده؟

طرز کار کلی مهتابی این طوریه: گاز داخل مهتابی با اعمال ولتاژ حدود 1000 ولت به دو طرفش ، شروع به تابش میکنه، حالا چون ما در حالت عادی 1000 ولت نداریم ، با استفاده از استارت مهتابی که یه لامپ نئونه (موازی با یه خازن جرقه گیر) به مدت 2 تا 5 ثانیه برق 220 ولت رو به فیلامانها وصل میکنیم تا گاز داخل مهتابی را گرم کنن(با گرم شدن اختلاف پتانسیل لازم برای تابش کمتر میشه)، جریان برقی که از لامپ نئون استارت و فیلامانها میگذره ، سر راه از یک سلف هسته دار سری( که به نام چوک مهتابی نامیده میشه) هم میگذره.سر سلف به ترمینالهای ولتاژ بالای مهتابی هم وصل شده.بعد از 2 تا 5 ثانیه لامپ نئون به اشباع میره و در یک لحظه کوتاه جریان رو قطع میکنه که باعث ایجاد یک ولتاژ خودالقایی در حدود 1000 ولت سر سلف میشه که به مهتابی اعمال میشه و باعث میشه مهتابی روشن بشه.بعد از گذشت یک لحظه کوتاه ولتاژ خودالقایی صفر میشه و همون 220 ولت دو سر مهتابی می افته ، ولی چون مهتابی روشن شده و گاز هم داغ شده ،دیگه خاموش نمیشه و به کارش ادامه میده (حتی اگه استارت رو باز کنیم).البته توی هوای سرد یکمی سختتر روشن میشه.

در کل خازن به خاطر جلوگیری از جرقه ناشی از ولتاژ خودالقایی بین پایه های لامپ نئونه

مطالب مربوط به مهتابی رو در این آدرس توضیح دادم

http://forum.persiantools.com/t92218.html

طرز کار کلی مهتابی این طوریه: گاز داخل مهتابی با اعمال ولتاژ حدود 1000 ولت به دو طرفش ، شروع به تابش میکنه، حالا چون ما در حالت عادی 1000 ولت نداریم ، با استفاده از استارت مهتابی که یه لامپ نئونه (موازی با یه خازن جرقه گیر) به مدت 2 تا 5 ثانیه برق 220 ولت رو به فیلامانها وصل میکنیم تا گاز داخل مهتابی را گرم کنن(با گرم شدن اختلاف پتانسیل لازم برای تابش کمتر میشه)، جریان برقی که از لامپ نئون استارت و فیلامانها میگذره ، سر راه از یک سلف هسته دار سری( که به نام چوک مهتابی نامیده میشه) هم میگذره.سر سلف به ترمینالهای ولتاژ بالای مهتابی هم وصل شده.بعد از 2 تا 5 ثانیه لامپ نئون به اشباع میره و در یک لحظه کوتاه جریان رو قطع میکنه که باعث ایجاد یک ولتاژ خودالقایی در حدود 1000 ولت سر سلف میشه که به مهتابی اعمال میشه و باعث میشه مهتابی روشن بشه.بعد از گذشت یک لحظه کوتاه ولتاژ خودالقایی صفر میشه و همون 220 ولت دو سر مهتابی می افته ، ولی چون مهتابی روشن شده و گاز هم داغ شده ،دیگه خاموش نمیشه و به کارش ادامه میده (حتی اگه استارت رو باز کنیم).البته توی هوای سرد یکمی سختتر روشن میشه.

در کل خازن به خاطر جلوگیری از جرقه ناشی از ولتاژ خودالقایی بین پایه های لامپ نئونه

مطالب مربوط به مهتابی رو در این آدرس توضیح دادم

http://forum.persiantools.com/t92218.html
ممنون از توضيحات كاملت.
من ديدم بعضي جاها كه مهتابي ها زيادن از دو تا خازن تو مهتابي استفاده ميشه كه يه خازن همونيه كه شما گفتي يعني موازيه با استارتر و يه خازن ديگه سر راه فاز .
اون خازن دوميه برا چيه؟

electronwizard

عضو جدید
ممنون از توضيحات كاملت.
من ديدم بعضي جاها كه مهتابي ها زيادن از دو تا خازن تو مهتابي استفاده ميشه كه يه خازن همونيه كه شما گفتي يعني موازيه با استارتر و يه خازن ديگه سر راه فاز .
اون خازن دوميه برا چيه؟

از خازن موازی با شبکه در مواقعی استفاده میشه که در شبکه بار سلفی بزرگی وجود داشته باشه،بار سلفی اولا باعث ایجاد ولتاژ خودالقایی میشه که اگر بار بزرگ باشه روی شبکه هم تاثیر میگذاره ، ثانیا باعث پایین آمدن power factor (ضریب توان یا کسینوس فی) میشه که از نظر قانونی باید اصلاح بشه (با خازن موازی)، چون همنوطور که میدونید مقدار توان مصرف شده ای که کنتور نشان میده برابر ( VI*cos(fi است (توان اکتیو)، ولی توانی که از ترانس توزیع (ترانسهای سر خیابونها) کشیده میشه برابر VI (مجموع توان اکتیو وراکتیو) است.یعنی مثلا یک کارگاه که فقط بار سلفی(موتور الکتریکی) داره ، کل توان یک ترانس 10 کیلووات را هدر میده ولی فقط 2 کیلوواتش توی هزینه برقش میاد( با ضریب توان 0.2)

موفق باشید

ايول

ايول

از خازن موازی با شبکه در مواقعی استفاده میشه که در شبکه بار سلفی بزرگی وجود داشته باشه،بار سلفی اولا باعث ایجاد ولتاژ خودالقایی میشه که اگر بار بزرگ باشه روی شبکه هم تاثیر میگذاره ، ثانیا باعث پایین آمدن power factor (ضریب توان یا کسینوس فی) میشه که از نظر قانونی باید اصلاح بشه (با خازن موازی)، چون همنوطور که میدونید مقدار توان مصرف شده ای که کنتور نشان میده برابر ( VI*cos(fi است (توان اکتیو)، ولی توانی که از ترانس توزیع (ترانسهای سر خیابونها) کشیده میشه برابر VI (مجموع توان اکتیو وراکتیو) است.یعنی مثلا یک کارگاه که فقط بار سلفی(موتور الکتریکی) داره ، کل توان یک ترانس 10 کیلووات را هدر میده ولی فقط 2 کیلوواتش توی هزینه برقش میاد( با ضریب توان 0.2)

موفق باشید
سلام
بابا ايول خيلي مخيا!
دستت درد نكنه.
خصوصي:رشتت چيه؟تخصصت چيه؟
زحمت كشيدي.
يا علي.

electronwizard

عضو جدید
سلام
بابا ايول خيلي مخيا!
دستت درد نكنه.
خصوصي:رشتت چيه؟تخصصت چيه؟
زحمت كشيدي.
يا علي.

خواهش میکنم،شرمنده میکنید :redface:

من رشته ام که توی لیسانس برق،الکترونیک بود ، توی فوق هم عنوان گرایشی که خوندم الکترونیکه با علاقه مندی در زمینه طراحی چیپهای فرکانس بالا (البته این علاقه مندیم نیست ،اسم گرایشمه)

تخصص درست و حسابی که ندارم ،ولی بیشتر مدارهای RF (مخابراتی) طراحی و تولید میکنم، قدرت هم در حد اینورتر و UPS سه فاز و از اینجور چیزا کار کردم.

دو سه ماه پیش توی فرام پرشین تولز با همین id عضو شدم ،چند روز پیش هم اینجا عضو شدم ، هدفم بیشتر جلب مشارکت علاقه مندای الکترونیک توی کارهای حرفه ای بود ، تا حالا که موفق نشدم:(

توضیحات کاملش اینجا هست، اگر حوصله داشتید بخونید :smile:
http://forum.persiantools.com/t66158-page5.html

خواهش میکنم،شرمنده میکنید :redface:

من رشته ام که توی لیسانس برق،الکترونیک بود ، توی فوق هم عنوان گرایشی که خوندم الکترونیکه با علاقه مندی در زمینه طراحی چیپهای فرکانس بالا (البته این علاقه مندیم نیست ،اسم گرایشمه)

تخصص درست و حسابی که ندارم ،ولی بیشتر مدارهای RF (مخابراتی) طراحی و تولید میکنم، قدرت هم در حد اینورتر و UPS سه فاز و از اینجور چیزا کار کردم.

دو سه ماه پیش توی فرام پرشین تولز با همین id عضو شدم ،چند روز پیش هم اینجا عضو شدم ، هدفم بیشتر جلب مشارکت علاقه مندای الکترونیک توی کارهای حرفه ای بود ، تا حالا که موفق نشدم:(

توضیحات کاملش اینجا هست، اگر حوصله داشتید بخونید :smile:
http://forum.persiantools.com/t66158-page5.html
سلام
اميدوارم كه بچه هاي اين باشگاه وهمچنين مديران سايت بتونن كمال استفاده رو از كسي مثل شما كه واقعا فعال و با تجربه و البته با سواد هستيد رو ببرند.
من خودم كه همچين رابطه خوبي با الكترونيك ونيمه هادي و اين چيزا ندارم،ولي اميدوارم كه دوستي خوبي با هم داشته باشيم وبتونيم از هم به خوبي استفاده كنيم.
من خودم دانشجوي سال سوم كنترل هستم و واقعا به كنترل و اتوماسيون علاقه دارم.
راستي نظر شما در رابطه با كنترل وابزار دقيق چيه؟
خيلي خوشحال شدم.
ياعلي.

electronwizard

عضو جدید
سلام
اميدوارم كه بچه هاي اين باشگاه وهمچنين مديران سايت بتونن كمال استفاده رو از كسي مثل شما كه واقعا فعال و با تجربه و البته با سواد هستيد رو ببرند.
من خودم كه همچين رابطه خوبي با الكترونيك ونيمه هادي و اين چيزا ندارم،ولي اميدوارم كه دوستي خوبي با هم داشته باشيم وبتونيم از هم به خوبي استفاده كنيم.
من خودم دانشجوي سال سوم كنترل هستم و واقعا به كنترل و اتوماسيون علاقه دارم.
راستي نظر شما در رابطه با كنترل وابزار دقيق چيه؟
خيلي خوشحال شدم.
ياعلي.

سلام
خیلی ممنون ، شما لطف دارید:redface:
منم امیدوارم بتونیم دوستی خوبی با هم داشته باشیم
به نظر من کنترل رشته خیلی خوبیه و آینده الکترونیک مال کنترلیهاست:)
ولی متاسفانه با این گسترش الکترونیک ادم توی یک رشته بیشتر نمیتونه کار کنه که برای من مخابراته ، البته گرایشهای الکترونیک بهم نزدیکن ، توی کنترل تا اونجایی که من میدونم طراحی بیشتر در سطح block هستش ، در مخابرات در سطح مدار مجتمع و در الکترونیک در سطح ترانزیستور، البته مرزهای به این مشخصی وجود نداره

موفق باشید

سلام
خیلی ممنون ، شما لطف دارید:redface:
منم امیدوارم بتونیم دوستی خوبی با هم داشته باشیم
به نظر من کنترل رشته خیلی خوبیه و آینده الکترونیک مال کنترلیهاست:)
ولی متاسفانه با این گسترش الکترونیک ادم توی یک رشته بیشتر نمیتونه کار کنه که برای من مخابراته ، البته گرایشهای الکترونیک بهم نزدیکن ، توی کنترل تا اونجایی که من میدونم طراحی بیشتر در سطح block هستش ، در مخابرات در سطح مدار مجتمع و در الکترونیک در سطح ترانزیستور، البته مرزهای به این مشخصی وجود نداره

موفق باشید
سلام
شما كه دستي تو صنعت داريد
من از الان چجوري كار كنم يعني درس خوندن وكارعملي و... تا تو آينده يعني بعد ازاتمام درس حرفي براي گفتن داشته باشمو موفق باشم.
ياعلي

PATRIOT

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از توضيحات كاملت.
اون خازن دوميه برا چيه؟

اون كه موازي بسته ميشه براي اصلاح cos q است.

electronwizard

عضو جدید
سلام
شما كه دستي تو صنعت داريد
من از الان چجوري كار كنم يعني درس خوندن وكارعملي و... تا تو آينده يعني بعد ازاتمام درس حرفي براي گفتن داشته باشمو موفق باشم.
ياعلي

سلام
راستش من 6 ساله که کار میکنم و تجربه زیادی ندارم، مطمئن هم نیستم که روشی که انتخاب کردم درست باشد تا به شما توصیه اش کنم،شرایط زمان شروع به کار من هم با الان متفاوته، ولی در کل به نظر من سوادتون رو تا حد ممکن بالا ببرید ،البته جهت دار، به اینکه چی توی بورسه و کار زیاد براش پیدا میشه زیاد توجه نکنید ، معمولا این چیزها بسته به تقاضا در طول زمان تغییر میکنند، دوم اینکه حرفه ای کار کنید ،شما اگر بهترین طرحها را هم داشته باشید ولی قدرت رقابت از نظر قیمت نداشته باشد ،ارزشی ندارد، مثل این گروههای روباتیک و.. که کاملا غیر حرفه ای کار میکنند و خودشون هم حاضر نیستن روبات خودشون رو بخرن:smile:
من در مورد وضعیت کار RF اطلاعاتی دارم ،البته بیشتر در رابطه با بازار خارجی (از عجایب شرکت من و دو شریکم اینه که ما تا بحال به 32 کشور صادرات داشتیم ولی مشتری داخلیمون فقط دو تا ارگان هستن و بازاریابی خوبی توی ایران نتونستیم بکنیم:()، در مورد کنترل باید از افراد متخصص کمک بگیرید
تبصره : اساتید دانشگاه لزوما متخصص نیستند (دلم نیومد بگم اصلا متخصص نیستند)

موفق باشید

golenarges2003

عضو جدید
سلام.من اسم يه وسيله رو مي خوام كه اساس كارش مبتني بر شارژ و دشارژ خازن ها باشه؟مي شه كمكم كنيد؟