توسعه پايدار و مفاهيم آن در معماري مسكوني ايران

DDDIQ

مدیر ارشد
توسعه پايدار و مفاهيم آن در معماري مسكوني ايران


مهدي زنديه* / سميرا پروردي نژاد**

* دكتراي معماري منظر و طراحي شهري از دانشگاه UCE انگلستان و استاديار گروه معماري دانشكده معماري و شهرسازي دانشگاه بين المللي امام خميني(ره)
** دانشجوي كارشناسي ارشد معماري دانشكده معماري و شهرسازي دانشگاه بين المللي امام خميني(ره)

چكيده
امروزه محيط زيست ، صرفه جويي در مصرف انرژي هاي فسيلي و توسعه پايدار به مباحث بسيار مهم و رايج در سط ح بينالمللي تبديل شده اند. به طوري كه حفظ منابع انرژي، جلوگيري از آلوده كردن زمين و محيط زيست ، كاهش ميزان مصرف انرژيهاي فسيلي و هم زيستي با شرايط طبيعي و اقليمي مبدل به يكي از مهمترين تدابير در معماري و شهر سازي شده و معماران و شهرسازان را ملزم به رعايت اصول و قواعد خاصي در زمينه ساخت و ساز ميكند. افزايش مداوم جمعيت، كشورهاي جهان را بيش از پيش با مشكل كمبود انرژي رو به رو ساخته و حيات بشر را تهديد مي كند . شايد با كوشش مداوم دانشمندان، پرتو اميدي بر چهره حيات بر روي كره خاكي بتابد و بيم متلاشي شدن تمدن بشر در اثر كمبود انرژي و كثرت آلودگي محيط، از بين برود. يكي از مهمترين عوامل آلوده كننده محيط زيست در جهان و به خصوص در كشور ما ايران ، مصرف انرژي فسيلي در فضاهاي مسكوني، براي تهيه آب گرم مصرفي و تامين گرماي فضاي خانه است، كه با هجوم روز افزون انسانها از روستاها به شهرها به تعداد مصرف كنندگان سوختهاي فسيلي (كه در واقع پايههاي صنعت نوين جهان و از جمله ايران را شامل مي شود ) افزوده ميشود. با اجراي اصول پايداري محيطي ميتوان با اين مشكل مبارزه كرد.
معماري سنتي ايران چه در بخش مسكوني و چه در بخش غير مسكوني و ه مينطور تلفيق اين دو در سطح وسيع تري به نام شهر، د اراي ويژگي هاي منحصر به فردي است كه ضمن توجه به مسايل زيباشناخ تي و حفظ محيط زيست پاسخگوي نياز هاي اقليمي هر منطقه نيز بوده است . فنون و قواعد به كار رفته در اين معماري، بسياري از مفاهيم نوين در عرصه معماري پاي دار را در خود به وضوح دارد كه اين مقاله به بررسي اين مفاهيم در معماري مسكوني ايراني ميپردازد.


كليد واژگان:
توسعه پايدار، معماري سنتي ايران، محيط زيست، اقليم، خانه.
 

پیوست ها

  • توسعه پايدار و م&#.pdf
    621.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا