درادینبورگبه دنیا آمد و دردانشگاه های ادینبورگولندنتحصیل کرد.در سال 1870 به کانادا رفت ومقیم بستون شد. گراهام بل(Alexander Graham Bell) بهکرو لال ها آموزش می داد تا چگونه صحبت کنند و مطا لعات زیادی در زمینهصوتو وسایلی که مردم بتوانند با آنها حرف بزنند و گوش کنند ، کرده بود . این عواملبینشی در او بوجود آورد تا مکانیزم کارتلفنرا دریابد و ْآنرا بسازد. در سال 1876 دهم مارس در شهر بستون کانادا ویاختراعتلفن را به ثبت رساند. در سال 1880 نیزتلفن نوری (فتوفون)را ساخت که کارایی خوبینداشت . وی در زمینهمدولاسیون نورنیز آزمایشاتی انجام داد. اقایبلگفته اند:"سیستم تلفن ، آن طوری که مامی شناسیم حاصل تفکرات بسیاری ازبزرگمردانی است که باید از آنها به خاطر تکمیلیک چنین کار عالی ومفیدی قدردانیکرد." تلفن بل
اینتلفندر سال 1876 توسطالکساندرگراهام بلساخته شد. روزیواتسونهمکاربل در اتاق جداگانه ای دربرابر دستگاهی که بل ساخته بود، قرارداشت و دستورات بل را اجرا می کرد. ناگهان ازدستگاه صدای بل را شنید که گفت : " آقای واتسون بیایید با شما کاردارم." فوراً از جا پرید و رفت پیش بل گفت که صدای شما را شنیدم و بدینترتیب اولین جمله مکالمه ای قابل تشخیص در دهم مارس 1876 رویسیمی مخابره شد. مکانیزم کار: در این تلفن از یک وسیله هم به عنوانفرستنده) میکروفون ) وهم به عنوانگیرنده بل ) گوشی ) استفاده می شد . نحوه ارتباط : تلفن بل (Bells Thelephon ) خیلی ساده کار می کند. و گفتگو کردن با آن بایستی بطور متناوب صورت گیرد به این علت که در گوشی ومیکروفونآن باید یک نفر حرف بزند ودیگری گوش کند و بر عکس.گوشی بل خوب کار می کرد اما فرستنده آن چنان موفق نبودهاست. بهینه سازی : در سال بعد 1877 آقای تامس آلواادیسونآمریکایی (T.Alva Edison )با استفادهاز خواصکربنفرستنده بهتری ساخت(فرستندهکربنی) گیرنده بل با فرستنده کربنی ادیسون تلفن کار آمد شد که ساختمانکنونی تلفن ها نیز چنین است.
از نظر لغوی از دو کلمه یونانی" تله "یعنی دور و" فون" یعنیصوتکه بوسیلهوینستونساخته و مورد استفاده قرار گرفت از نظر فنی دنبالهتلگرافبه حساب میآید ولی از نظر تاریخی مقدم بر آن است. بیش از 130 سال پیشالکساندرگراهام بلشبی تا دیر وقت مشغول کار بود که ناگهان یکباتریواژگون میشود واسیدسولفوریکآن روی لباسهای او میریزد. بل با عصبانیت معاونش را صدا میکند درحالیکه او در کارگاه زیر شیروانی بود و در وضع عادی صدا به او نمیرسید، ولی وجودیک سیم تلگراف که از کارگاه زیر شیروانی تا داخل اطاق خواب بل در طبقه پایین امتدادداشت باعث شد که معاونش صدای او را بشنود. توماس واتسون معاون بل بعد از تقریبا 40سال این حادثه را اینطور بازگو میکند. برعکس اولین پیام تلگرافی مورس که با جملهمقدس آنچه خدا اراده کرده است، شروع شد . اولین پیام تلفنی بل با این جملهآقای واتسون بیا اینجا با تو کار دارم آغاز گردید. شاید اگر گراهام بل میدانست کهدر آستانه یک اختراع بزرگی است اولین پیام خود را با یک جمله جالبی شروع میکرد. آنجمله تاریخی البته اولین جمله کامل بود که از طریق سیم ارسال شده بود. به عبارتدیگر بل موفق شده بود به سیم تلگراف یاد بدهد که حرف بزند . این کشف مهم براییک جوان 29 ساله با اینکه در آن لحظه غیر منتظره مینمود یک شانس و تصادف نبود بلکهثمرات سالها آموزش علمی و کارکردن و آزمایش با ناشنوایان بود که به او امکان داد باطرز ایجاد صدا و شنیدن آشنا شود و به پیچیدگیهای آن به خوبی پی ببرد. طی سه ماه پساز موفقیت اولیه ، این مخترع خستگی ناپذیر توانست مدلهای کامل تلفنهای مغناطیسی وانواع دیگر تلفن را در نمایشگاه صدمین سالگرد استقلال ایالات متحده که در سال 1876در فیلادلفیا بر پا گردید به نمایش بگذارد. او و واتسون راه را برای آغاز یک سیستمارتباطی که اثر عمیقی بر تمام جهان داشت هموار کرده بودند. علیرغم شک وتردید و حتی استهزاء مردم ، بل با شور و حرارت به کار خود ادامه داد. در سال 1877او نوشت: از حالا میتوان پیش بینی کرد که با کابلهای زیر زمینی و هوایی و باسیمهای فرعی خانهها ، مغازهها ، کارخانهها و حتی شهرها به یکدیگر وصل خواهند شدو یک نفر در گوشهای از کشور خواهد توانست با یک نفر دیگر در نقطهای دور دست صحبتکند. لیکن حتی بل از اثرات این دستگاه شگرف در زندگی نسلهای آینده اطلاع کاملنداشت. ایرانیان 558 سال قبل از میلاد گروهی مردان بلند صدا را بالای ساختمانهامینشاندند تا مطالب لازم را دهان به دهان به مقصد انتقال دهند. در سال 1857 گروهیاز مهندسین و دانشمندان کارهایی در زمینه مخابره اطلاعات شروع کردند که منجر بهاختراعات زیر شد. سیر تحولی و رشد
تلفن سیمیاوی که طرحش را ادیسون ریخت تلفن بلوری نیکولسونو تلفن نیم هادی باکند اشاتور بوسیله رالک و جونونتلفن حرارتیو ... ولی هیچ کدام اختراع قابلملاحطهای نبود. سر انجام تلفن بل اختراع شد و به ثبت رسید. بعدها تلفن به سرعترایج و در سال 1304 وارد ایران شد. در سال 1880 از ترکیب فرستنده کربنی وگوشیبلتلفن ساخته شد، در سال 1895 تلفن رومیزی ساخت گردید. با رشد تجارت و گسترشارتباطات در سال 1905تلفن شمعدانیبه بازار آمد، با پیشرفتپلاستیکو اختراع فرستندههای پیشرفته در سال 1929 تلفنهای مدرن به بازار عرضه شدند و روزبه روز توسعه و گسترش آنرا میبینیم. مکانیزم کلی مکانیزم کلی تلفنها کم بیش یکسان است و آن هم ساخت دستگاهیاست که هماهنگ با صوت تغییر کرده و تغییرات فشار هوا را به تغییراتجریانالکتریکیتبدیل کند و برعکس در نقطه دور تغییراتجریانالکتریکیرا به فشار هوا برگرداند که برای ساخت چنین سیستمی اطلاعات کافی درمورد صوت و الکتریسته و مغناطیس لازم است. ساختار کلی قطعات دستگاه تلفن عبارتند از:فرستنده (میکروفون) ـ گیرنده (گوشی) ـ یک وسیله خبری (زنگ جریان متناوب) ـ قلاب گوشی ـترانسفورماتورـخازن.
با یکفرستندهو یکگیرندهو یکباتریو چند قطعه سیم میشود تلفن سادهای ساخت. گیرنده و فرستنده را با دو سیم به هم وصل کنید. یکی از اینسیمها را قطع کرده و یک باتری 4.5 ولتی به دو سر آن وصل کنید. باتری جریانی را درمدار ایجاد میکند، که از میان فرستنده و گیرنده عبور میکند. وقتی کسی در فرستندهصحبت میکندمقاومتالکتریکیآن هماهنگ با صوت تغییر کرده و این امر باعث تغییرجریانالکتریکیدر داخل مدار میشود و گیرنده بر اساس این تغییرات جریان صحبت گویندهرا مجدداً برقرار میکند. میزان کارایی سیستم این مدار در فاصله بین دو اتاق مجاور یا هر فاصلهکوتاه دیگر خوب کار میکند، ولی برای فواصل دور مؤثر و مناسب نمیباشد. علت اینامر آنست که جریان باتری باید کل مدار را دور بزند و از میان فرستنده و گیرنده هردو عبور کند و برای یک خط طولانی مقاومت الکتریکی کل مدار بالاست. بنابراین تغییراتمقاومت کل مدار خیلی ناچیز میشود. در نتیجه تغییرات جریان خیلی کم میشود و صوتهایتولید شده در گوشی خیلی ضعیف خواهد بود.
اصلاح دستگاه این مسأله را تامس ادیسون مخترع فرستنده کربنی حل کرد. اومداری با استفاده ازترانسفورماتور، وسیلهای که سالها قبل از او توسط مخترع و الکتریسین معروف انگلیسیمایکل فاراده (Michael Faraday) اختراع شدهبود، ساخت. برای داشتن سیستم ساده ترانسفورماتوری یک میخ بزرگ و مقداری سیم رو پوشدار نازک بردارید. سه لایه از سیم را روی میخ همانند ساخت الکترومغناطیس بپیچید ویا از الکترومغناطیس ساخته شده به عنوان ترانسفورماتور استفاده کنید. با گره زدن دوسر سیم پیچ آنها را مشخص کنید و با استفاده از سیم دیگر سه لایه دیگر از آنرا رویسه لایه اول بپیچید.
فاراده از این سیستم حساس به نامگالوانومتربرای نشان دادن جریان الکتریکی استفاده کرد. دو سر سیم داخلی تراسفورماتوری را کهساختهاید به گوشی وصل کنید و یک سیم پیچ خارجی را به یک قطب باتری وصل کنید. حالاگر گوشی را نزدیک گوش خود قرار دهید و انتهای دیگر سیم پیچ را به باتری وصل کنیدیک صدای "کلیک" خواهید شنید، زمانی که سر سیم را از قطب باتری جدا کنید مجدداً صدایکلیک را خواهید شنید. این صداها نشانه وجود جریان الکتریکی است.
ساخت تلفنهای پیشرفته دو سیم پیچ کاملاً جدا از هم و نسبت به هم عایق بندیشدهاند، ولی هنوز هم عبور جریان در یکی در دیگری جریان الکتریکی القایی را سببمیشود. گالوانومتر فاراده این موضوع را ثابت میکند. این تغییر جریان در مدار بطورتناوبی صورت میگیرد که از افزایش و کاهشخاصیتمغناطیسناشی میشود. باید بدانید که اگر جریان یک پیچه ثابت نماند در دیگریجریانی القاء نمی شود. سیستمادیسونطوری طراحی شد، که جریان باتری در خطجاری نشد و فقط در مدار محلی شامل فرستنده و سیم پیچ ترانسفورماتور جریان مییافت. بنابراین مقاومت الکتریکی فرستنده روی جریان این مدار محلی با مقاومت کم ، خیلیزیاد بوده و به علت اینکه تغییرات جریان حاصل ، از یک سیم پیچ ترانسفورماتورمیگذشت یک جریان متغیر در همان جهت در سیم پیچ دوم ترانسفورماتور بوجود آمد و ازمداری شامل گیرنده و خط تلفن به گیرنده نقطه دور عبور کرد. وقتی صوتی در فرستندهوجود ندارد، جریان الکتزیکی یکنواخت و ثابت است و پالس الکتریکیی را در سیستم معرفینمیکند. در وجود صوت در فرستنده با تغییر مقاومت فرستنده جریانهای متغیر متناوبی (جریانالکتریکی متناوب) ایجاد میشود، که انتقال صوت به گیرنده واقع در نقاط دورانجام می گیرد.