تقاضای راهنمایی

rouz_farshid

عضو جدید
با سلام خدمت دوستان
من الان در حال گذراندن کارآموزی در یک کارخانه ی چینی می باشم که در آنجا در حال تدوین دفترچه های فنی برای قطعات بخش تولید هستم. مسوول کارآموزی از من خواسته که جنس یک قطعه رو تعیین کنم.
پس از بررسی قطعه، گرفتن اندازه ،بررسی شرایط محیطی کارکرد و نوع خرابی آن تصمیم گرفتم با تخمین بار موجود روی آن و محاسبات مقاومتی جنس آنرا تعیین کنم. اما پس از بررسی متوجه شدم علت اصلی شکست از خستگی ست .
حالا از شما مهندسان باتجربه ی عزیز یک سوال داشتم ،از آنجا که دسترسی به وسایل اندازه گیری نیرو یا تنش وجود ندارد چگونه میتوانم جنس آن را تعیین کنم؟

farhang_760

عضو جدید
با سلام

با سلام

خسته نباشید
خدا قوت بده:gol:
تا اونجا که من یادمه در طراحی اجزا 1 و 2
از روی جنس قطعات سیکل یا طول عمر خستگی رو بدست می آوردیم سپس میتوانستیم بدانیم که مثلا فلان قطعه در طول عمر مشخص دچار شکست خواهد شد یا نه

ولی این که شما می فرماییدقطعات به علت خستگی میشکنند. خوب این عمری است طبیعی ولی این مدت زمان یا دوره چه مقدار است

حال هم اگر بدانیم یا بتوانیم این زمان یا سیکل را اندازه بگیریم آیا راهی برای شناخت جنس هست؟
به نظر من شما برای بدست آوردن جنس قطعه باید از آزمایشات شیمیایی یا میکروسکپ های نوری استفاده کنید.

بنده خودم تحقیقی ترجمه کردم درباره علت شکست کوپلینگهای مفصل زانویی
که در اونجا برای شناخت جنس قطعات کوپلینگ یک نمونه از اونها رو در آزمایشگاه توسط عملیات متالوگرافی و ریز بینی سطح مقطع و همچنین گرفتن مشخصات ترکیبات تونسته بودن جنس رو تشخیص بدهند

باز هم اطلاعات بنده ناقص هست ولی کاش یکمی اطلعت بیشتر میدادی

:gol:

rouz_farshid

عضو جدید
با تشکر:smile:، باید بگم مواردی که در طراحی اجزا ست کاملا نیازمند مشخص بودن میزان نیرو یا تنش وارده است اما در اینجا نه میزان نیرو های میانگین مشخص است نه نوسانی. در ضمن از آنجا یک کار فوری فوتی ست ،مسوول بخش فنی زیاد نمی خواد درگیر آزمایش یا مسایلی از این قبیل بشه.از بابت تعیین دوره عمری هم با یک گستردگی زمانی از نظر خرابی، خوردگی یا شکستگی طرفم.:(
البته روش شما روش اصلیه شناخت جنس است ولی من بیشتر منظورم اینه که بین چند ماده که حدس زده میشه قطعه از آن تشکیل شده، نمونه ی اصلی کدام است که هم مسایل مربوط به دوام برآورده بشه و هم هماهنگی آن با محیط کاریش(از بابت مسایل خوردگی و ...)؟
(کلا می خوام بدونم به چه اطلاعاتی و یا کسانی برای تعیین جنس قطعه در حالت اورژانس نیاز دارم؟)

farhang_760

عضو جدید
ممنون
من تو دانشگاه خودمون تنها کسی که خیلی حالیش بود:) مدیر گروه متالورژی بود که به ما هم علم مواد و هم شناخت فلزات درس میداد

شما میتونی به کتاب کلید فولاد گلعذار ( اگه اشتباه نکرده باشم)یا به یکی از همین اساتید دروس علم مواد یا شناخت فلزات رجوع کنی
شرمنده من خودم زیاد سرم نمیشه چون از این درسا متنفربودم:razz:
البته قبلا نمیدونستم به چه درد میخوره
ولی توی کار مثل اینکه زیاد کاربرد داره:redface:

موفق باشید:gol:

بالا