سلام.میشه برام بگی الگوریتم شبکه عصبی چه طوری کار میکنه؟![]()
منظورتون درصد انتخاب داده های آموزش وتست هست؟سلام
میشه در مورد کالیبره کردن (verification) داده ها در شبکه عصبی هم توضیح بدین؟؟
کجا باید تعداد داده هارو برای کالیبره کردن مشخص کنیم؟؟؟
ممنونم
منظورتون درصد انتخاب داده های آموزش وتست هست؟
اول اینکه به هیچ وجه تمام داده هاتون رو train نکنینبا سلام
بله.
اطلاعات 19 ایستگاه برای یک دوره آماری (23سال)دارم، برای اینکه بهترین نوع شبکه رو انتخاب کنم ، چند تا مدل انتخاب کردم مثل لومبرگ، پرسپترون و پس انتشار و ......
از این تعداد داده نمیدونم کجا باید مشخص کنم که چند درصدش برای آموزش باشه و چند درصدش برای کالیبره کردن؟؟
یک بار تمام داده ها رو دادم برای آموزش ، بعد خروجی کمتر از تعداد ورودی بود، یعنی من که 19 تا ایستگاه داشتم، خروجی فقط 11 تا ایستگاه رو داده بود اونم به صورت پراکنده
نمیدونم باید چه کنم؟؟
ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.
اول اینکه به هیچ وجه تمام داده هاتون رو train نکنین
بعدش بگین کل دیتا هاتون چقدری هستن؟
خروجی مطبلوب یا target شما چی هست؟(یعنی دقیقا میخواین چیکار کنین؟)
برداشت من از صحبت هاتون اینه که دارین روند کار رو اشتباه انجام میدید
*یه نکته خیلی مهم اینه که اگر مثلا دیتاهای شما 100تا (دسته) باشند هرچقدر که شما بتونین با دیتای کمتری آموزش بدین و با داده های بیشتری تست کنین شبکه و پروژه شما قابل اطمینان تر خواهد بود
مثلا اگر 50 تا بدین برا آموزش و 50 تا هم برای تست و نتیجه مطلوب بگیرین(مثلا درصد اطمینان 80 درصد)! خیلی بهتره تا 75 تا بدین و 25 تا بذارین براتست و حتی اگر نتیجه بهتری نسبت به حالت قبل (مثلا85 درصد)بگیرن...
حالا بازم اگه خواستین بیشتر توضیح میدم
بله درسته که حدود 70 درصد داده ها رو برای آموزش به شبکه میدن(خود نرم افزاری مثل MATLAB داده ها شو به همین صورت آموزش میده)....اونچیزی که گفتم برای اطمینان بیشتر بود(حالا اگه خواستین بیشتر توضیح میدم)با سلام
ممنون از توضیحاتتون
اطلاعات بارندگی رو برای 23 سال و برای 19 ایستگاه هواشناسی و برای هر 12 ماه سال دارم. و قراره برای یک سال بعد پیش بینی کنم.
پس target میشه همون میزان بارندگی ولی برای یک سال بعد و برا ی هر 12 ماه . درواقع میخوام این بارندگی هارو بدم به شبکه بعد خروجی دوباره بارندگی باشه.
حالا روال کار به چه صورته؟؟
یعنی من توی این مدت اشتباه کردم؟؟
من توی مقالات خوندم که معمولاً 70 درصد داده ها برای آموزش و 30 در صد برای تست. این که میگین داده های کمتری رو برای آموزش بذارم ، واقعیتش اولین بار دارم می شنوم.
راهنماییم میکنید که در کدام قسمت درصد داده هارو مشخص کنم؟؟ طوری که خروجی هام کمتر نشه. باز دوباره برای همون 19 ایستگاه و برای هر 12 ماه سال بعد یه خروجی بهم بده.
بله درسته که حدود 70 درصد داده ها رو برای آموزش به شبکه میدن(خود نرم افزاری مثل MATLAB داده ها شو به همین صورت آموزش میده)....اونچیزی که گفتم برای اطمینان بیشتر بود(حالا اگه خواستین بیشتر توضیح میدم)
ولی در کل
شما الان داداه های 23 سالی که در اختیارتون هست
اطلاعات 15 یا 16 سال اول رو به شبکه بدین آموزش بدین و سعی کنین به خروجی مطلوب برسین... بعد بیاین اون داده های 8 یا 7 سالی رو که نگه داشتین برای تست به شبکه بدید درصد صحت شبکه شما توی داده هایی که ندیده مشخص میشه....
اما بحث ورودی هاتون و اون مشکلی که برای خروجی شبکتون پیش اومده بود
جوری که من متوجه شدم شما باید انتظار داشته باشین خروجی شبکتون برای یک سال یک ماتریس 19در12 باشه ؟ درسته؟
یه نکته :
شما تمام داده هاتون رو آموزش بدین تفکیک نکنین یعنی تمام 23 سال رو ...چون شما میخواهین پیش بینی کنین نه طبقه بندی پس مثل تخمین توابع عمل کنین بهتره تمام سال ها رو به شبکه بدین(بابت این موضوع معذرت)
..
اما به هیچ وجه داداه های ورودی و TARGET رو یکی نکنین!چون شما اطلاعات سال جدید رو که ندارین!
پس یک بردار ستونی که( 23*19=437 ) تا سطر دارد رو به عنوان هدف target در نظر بگیرین و بردار ورودی رو هم اعداد 1 تا 437(فک کنم اینکار رو انجام بدید به جواب برسین حالا امتحان کنین!)
خود نرم افزار matlab این کار رو انجام میده(بصورت پیش فرض) ...خودتون هم میتونین تغییرش بدید.
**
من خودم دانشجوی ارشد مهندسی پزشکی هستم وتازه اول راه.. اگر اشتباهی در اطلاعات بیان شده هست ..بذارین بر این حساب
و خودتون هم مقالات مربوط به این موضوع رو مطالعه کنین ببین چیکار کردن