تعادل در معمادی

p.a.r.i

عضو جدید
موضوع پروژه من مفهوم تعادل و تعادل در معماریه... من مطالبی رو كه پیدا كردم اینجا میذارم..
از شما دوستان هم خواهش میكنم اگر میتونید به من كمك كنید

p.a.r.i

عضو جدید
در طبیعت هرچیز به شکل متعادلی جاریست.
وقتی هر چیز در جای خود قرار دارد و هر رویدادی به موقع خود رخ می دهد تعادل میان چرخه حیات برقرار است و انسان به شکل متعادلی رفتار و زندگی خود را سامان می بخشد.و چنانچه با یک رویداد غیر منتظره رو به رو شود این تعادل به هم می خورد.
در یک اثر تجسمی وجود تعادل بصری برای ایجاد تاثیر مثبت بر مخاطبان ضروری است.​

ایجاد تعادل بصری:به وجود آمدن تعادل در یک اثر تجسمی بستگی به چگونگی ایجاد هماهنگی میان عناصر و اجزای آن دارد
چشمان مخاطب به طور طبیعی در جست و جوی تعادل بصری است.​

وجود تعادل در یک اثر تجسمی مبین تاثیر گذاری متناسب و هماهنگ همه عناصر در آنترکیب می باشد.چنانچه انرژی بصری همه عناصر به گونه ای سازمان داده شود که هیچ بخشی از اثر انرژی بصری دیگر بخشها را از میان نبرد و باعث اغتشاش بصری نشود ، ترکیبی موزون و متعادل به وجود می آید.
در سامان بخشیدن به یک اثر متعادل تیرگی ،روشنی رنگ اندازه و محل قرار گرفتن عناصر بصری در فضای کار دخالت دارند.​

p.a.r.i

عضو جدید
انواع تعادل
الف)تعادل متقارن:همه چیز نسبت به محور های افقی ،عمودی و مورب که از وسط اثر عبور می کند سنجیده می شود
ب)تعادل غیر متقارن:
انرژی بصری شکل ها بر اساس اندازه ،جهت،تیرگی،روشنی، رنگ ،بافت و جای آنها نسبت به یکدیگر و نسبت به کادر تصویر مشخص می شود.

آخرین ویرایش توسط مدیر:

silver star

عضو جدید
سلام پری جان! خسته نباشی. نگران نباش. موضوعت طوریه که مطلب درموردش زیاده! البته ممکنه که عینا به همون نام نباشه، ولی از اونجایی که مبحث تعادل خیلی وسیعه و بقول خودت:
"در سامان بخشیدن به یک اثر متعادل تیرگی ،روشنی رنگ، اندازه و محل قرار گرفتن عناصر بصری در فضای کار دخالت دارند.".
می تونی رو تک تک اونایی که پررنگ کردم مانور بدی.
مثلا می تونی از کتاب : "هنر رنگ،ایتن" استفاده کنی.
من فصل های : فرم و رنگ و کمپوزیسیون رو پیشنهاد میدم.
برای نمونه چند خط از این کتاب رو اینجا می نویسم:

فصل فرم و رنگ:
همانطور که زرد، قرمز و آبی سه رنگ اصلی رنگ ها هستند، مربع و مثلث و دایره نیز سه شکل اصلی به حساب می آیند و همانند سه رنگ اصلی ارزش بیانی مشخصی دارند.
مربع که از تقاطع دو خط مساوی افقی با دو خط مساوی عمودی پدید می آید سمبول: ماده، سنگینی و انداره ی مشخص است... مربع با رنگ قرمز که نشانگر ماده است همخوانی دارد. سنگینی و ماتی قرمز با شکل ایستا و موقر مربع سازگار است...
به طور خلاصه می توان گفت که مربع ماده ی ساکن، مثلث پرتو افکن فکر و دایره روح دایم در حرکت است...

فصل کمپوزیسیون:
هر یک از جهات ممکن در میدان عمل نقاشی -افقی، عمودی، مایل،دورانی و یا ترکیبی از اینها- اکپرسیون ویژه ی خود را دارد. جهت افقی دلالت بر سنگینی ، فاصله و پهنا دارد. جهت عمودی قویترین عنصر ضد افقی است و دلالت بر سبکی ، ارتفاع و ژرفا دارد. دو جهت افقی و عمودی با هم نمود فضا، احساسی از تعادل سختی و مادیت و سفتی را القا می کند...

بالا