تحول در درمان‌ سرطان با کشف مارپیچ چهارگانه DNA

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 91110301796
سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۷



محققان دانشگاه کمبریج موفق به کشف یک مارپیچ چهارگانه در سلولهای انسان شده‌اند که می‌تواند یک راهکار مهم در مبارزه با سرطان باشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این یافته‌ها دقیقا 60 سال پس از کشف راز حیات در مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای توسط جیمز واتسون و فرانسیس کریک در همین دانشگاه به دست آمده‌اند.

مارپیچ‌های چهارگانه به جای دو رشته دی‌ان‌ای، چهار رشته را در هم بافته و توسط محققان در آزمایشگاه به دست آمده اما پیش از تصور عمومی این بود که چنین چیزی در طبیعت وجود ندارد.

اما اکنون بر اساس این پژوهش که در مجله Nature Chemistry منتشر شده، این مارپیچهای چهارگانه در سلولهای سرطانی شناسایی شده‌اند.

شاید این گونه مارپیچ برای سلولهای سرطانی انسان منحصربفرد باشد و کشف آن به معنی امکان ساخت داروهای جدید سرطان برای مبارزه با این ساختارهای نامعمول دی‌ان‌ای است.


این پژوهش، پیوندهای واضحی را میان تمرکزهای ساختارهای مارپیچ چهاررشته‌ای و فرآیند تکثیر دی‌ان‌ای را به نمایش گذاشته که نقش محوری در تقسیم و تولید سلولی ایفا می‌کند.


سرطانها معمولا از ژنهایی موسوم به انکوژن نشات می‌گیرند که در جهت افزایش تکثیر دی‌ان‌ای جهش یافته و منجر به از کنترل خارج شدن تکثیر سلولی و رشد تومور می‌شوند.


نرخ افزایشی تکثیر دی‌ان‌ای در انکوژنها به قدرتمند شدن ساختارهای مارپیچی چهارگانه منجر می‌شود. این بدان معنی است که فعالیتهای سلولی مخرب می‌تواند با مولکولهای مصنوعی یا دیگر اشکال درمان مورد هدف قرار بگیرد.
 
بالا