من تاکنون مدلسازی برای این کار ندیده ام و برای هیچ پروژه ای این مدلسازی صورت نمیگیره در کار تاسیسات معمولا با نرم افزار کریر محاسبات بارهای برودتی و حرارتی صورت میگیره و البته با نرم افزار برای بعضی پروژه ها بصورت سه بعدی و ایزومتریک هم ترسیم میشه اما اینکه حرکت اب در درون لوله مدلسازی شود در پروژه های خط انتقال شاید...
لوله 32 م م پنج لایه در عمل معادل لوله یک اینچه زیرا قطر خارجی لوله یک اینچ بیشتر از 33 میلیمتره و عدد 32 برای قطر خارجی لوله پنج لایه هست و ضخامتها هم تقریبن یکسانه این اشتباهیه که اکثر دوستان در رشته مکانیک هم انجام میدن
فرمول قطر کلکتور براساس مجموع مجذور انشعابها در اکثر کتابها و مراجع ذکر شده وسالیان سال است که استفاده میشه و در عمل هم اکمتحان خودشو پس داده و دوستی که قبول ندارن بهتر است دلایل اینکار رو بفرماین
اینکه کسی عقیده داشته باشه لوله 16 تا چه قطری جواب میده ملاک نیست ملاک محاسباته که قطر داخلی لوله رو مشخص میکنه بدون مهم بودن قطر خارجی ل.له من انشالله بعدا که وقت کنم محاسبه این مورد رو همینجا قرار میدم و حداکثر 14پره البته اکثرا همان 16 را استفاده میکنن که کاملا اشتباهه البته سیستم کار خواهد کرد فقط افت فشار بیشتری به پمپ اعمال میشه و اختمالن حجم اب کمتر در سیستم بچرخه و بازده خرارتی کمتر..در کل به نظز من نیاز به اینقدر نگرانی نیس و سیستم شما درصورت صحیح بودن سایر قسمتها به خوبی کار خواهد کرد
از اینکه وقت گذاشتید و اطلاعات خوبی ارایه نمودید، سپاسگذارم.
در خصوص قطر لوله 32 که فرمودید، من امروز قطر خالص را اندازه گرفتم و حرف شما صحیح است، از 32 م م حدود 6.5 م م آن ضخامت جداره ها است و عملا 25.5 آن قطر موثر است و طبق فرمایش
شما معادل همان یک اینچ است، البته من کلکتور بسته نشده نداشتم که قطر خالص آن را نیز اندازه بگیرم تا ببینیم قطر موثر کلکتور فلزی چقدر است.
ما در دوره دانشجویی در درس آب و فاضلاب جهت انجام پروژه از نرم افزارهای EPANET و sewer استفاده می کردیم، هر چند Base این نرم افزار بر اساس سعی و خطا بود، اما به لحاظ گرافیکی می شد
مسیرها را ترسیم نمود، تصور من این بود که در طراحی سیستم های آب رسانی پروژه های مسکونی نیز این اتفاق می افتد، در حالیکه گویا این گونه نیست و صرفا بر اساس یک سری گراف و جدول
دفترچه محاسبات بسته می شود.
جالب تر اینکه طراح تاسیسات حتی به خود زحمت نمی دهد که قطر کلکتور را در نقشه قید کند (در شیراز این رویه مرسوم است)
یک مسله دیگه هم اینه که پروژه در شیراز واقع شده و شیراز عملا زمستان های خیلی سرد ندارد و شاید 4 ماه از سال رادیاتورها روشن شوند و سالی 1 یا 2 برف بیاید که هوا واقعا سرد شود.
و اینکه دیوارهای پروژه از بلوک های لیکا 12 سانتی سه جداره ساخته شده اند و پنجره ها نیز یو پی وی سی دو جداره خواهد بود که نمی دانم این مسایل در زمان طراحی بار حرارتی رادیاتورها
لحاظ شده است یا خیر.
من امروز با دفتر مرکزی سوپرپایپ تماس گرفتم و یا یکی از کارشناسان فنی صحبت نمودم:
اول نگفتم که پروژه اجرا شده و نظر ایشان این بود که برای آب مصرفی و رادیاتورها، هر دو کلکتور 1/4 1 استفاده شود، اما بعد از توضیحات نهایتا نظر شخصی این بود که اگر خانه خودم بود، چون
سیستم اجرا شده دیگه دستش نمی زدم و عقیده داشتند چون لوله 32 معادل یک اینچ هست و کلکتور هم یک اینچ هست، مثل این می مونه بجای کلکتور 50 سانت طول لوله 32 ادامه یافته
و کاهش قطری نداریم.
در رابطه با رابطه تجربی که گفتند این رابطه که در کتاب طباطبایی نیز آمده، برای موتورخانه ها مرسوم است و برای آپارتمان شما که موتورخانه مرکزی ندارید و هر واحد دارای پکیج مستقل است
حکم فرما نیست.
در خصوص رسوب گرفتن کلکتور هم پرسیدم که گفتند، رسوب گرفتن مربوط به سیستم های باز هست و لوله هایی که جداره زبر دارند، اما کلکتورهای سوپر پایپ فاقد زبری جداره است و با قلع داخل آن ها آبکاری شده و مشکل رسوب وجود ندارد ضمن اینکه سیستم close است.
جالب تر اینکه در سیستم گرمایش کفی، خود سوپرپایپ تا 10 انشعاب را از همین کلکتور 1 اینچ استفاده می کند.
وقتی پرسیدم چرا سوپرپایپ کلکتور با سایز بالاتر را تولید نمی کند، گفتند در آلمان و دنیا اصلا سیستم کلکتوری مرسوم نیست و از سیستم انشعابی در کف استفاده می کنند.
گفت در این گون موارد اگر کارفرما اصرار به اجرای سیستم کلکتوری دارد، ما پیشنهاد می دهیم که 8 رادیاتور در 2 جعبه کلکور جدا بسته شوند و حداکثر 4 انشعاب از هر کالکتور گرفته شود.
همچنین در مورد طول مسیرها پرسیدند، گفتم اولین انشعاب (از سمت لوله 32 پکیج) به دورترین رادیاتور می رود که طول رفت 20 متر و برگشت هم 20 متر است و آخرین انشعاب کالکتور به
رادیاتور سالن می رود که کوتاه ترین مسیر را دارا است و طول رفت آن 2 متر است.
گفتند با توجه به طول مسیرها و اینکه 2 تا هم حوله خشک کن دارید که حداکثر 5 پره دارد، نیاز به تعویض ندارید.
مهندس ناظر پروژه هم امروز با یکی از طراحان صاحب نظر صحبت کرده و نظر طراح این بوده که باید هر دو کلکتور رادیاتورها و آب مصرفی تعویض شوند با 1/4 1 اینچ
ایشان معتقد بوده که مسئله افت فشار آب مصرفی حادتر از مسئله رادیاتور ها است، چرا که در حالت عادی (اگر کلکتور 1/4 1 بود) مثلا پکیج در روز 4 ساعت مجموعا کار می کرد
اما در حالت فعلی که یک اینچ بسته شده، 4 ساعت و 30 دقیقه کار می کند.
نهایتا پیشنهاد کرده در صورت عدم تعویض کلکتورها، برای جلوگیری از افت فشار، بوستر پمپ قوی تری نصب نماییم.
//////////////////
دوستان نظرتان در خصوص نظرات همکاران مکانیک چیست؟