
بهرام شیردل متولد 1333 تهران است.
شیردل تا مقطع کارشناسی در کانادا تحصیل کرده است و سابقه حضور در مقام معمار و مدرس معماری در خارج و داخل کشور را دارد.
به باور منتقدانش تا دهه چهارم زندگی در جرگه معماران مولف و مطرح جهان به ویژه در رویکرد فولدینگ محسوب میشود ولی دهه آخر فعالیتش به خصوص 5 سال آخر، زندگی حرفهای او در هالهای از انزوا فرو رفته است. او تا سال 76 در خارج از کشور در مسابقات مختلف برنده جایزه شده است.
پروژه کتابخانه اسکندریه در مصر، تالار همایش "ثارا" در ژاپن، از جمله مسابقاتی است که شیردل در آن جایزه دریافت کرده است.
شیردل در ایران دو پروژه موزه ملی آب ایران را طراحی کرده است. کتابخانه کانسای ژاپن هم از آثار طراحی شیردل است.
او شرکت مشاوره شیردل و همکاران را تاسیس کرده است.
مسابقه بانک توسعه صادرات ایران، طرح توسعه حرم معصومه و سفارت ایران در برزیل از مسابقاتی است که شیردل در آن موفق به دریافت جایزه در داخل کشور شده است.
شیردل طراح آثارى چون موزه ملى اسکاتلند، مسابقه کتابخانه اسکندریه، مسابقه تالار همایش نارا، طراحى شهرى در متاپولیس لس آنجلس و... است.
گفته می شود بسیاری از چهرههای جوان معماری ایران مانند کامران افشار نادری و رضا دانشمیر در دفتر وی در ایران فعالیت داشتهاند.
او به سال 1330 خورشیدی در تهران متولد شد و به سال 1978 میلادی از دانشگاه تورنتو کانادا در رشته معماری فارغ التحصیل شد. در سال 1982 میلادی دوره تخصصی معماری را در آکادمی هنری کرنبورک در ایالت میشیگان آمریکا, زیر نظر دانیل لیبسکیند گذراند.
او فعالیت حرفه ای خود را با تاسیس دفتر مهندسان مشاور آکس رونو در لس آنجلس آغاز و پس از آن با عنوان مهندسان مشاور شیردل و کیپنیس در لندن ادامه داد.
این دفتر از سال 1376 خورشیدی و با نام مهندسان مشاور شیردل و همکاران در تهران فعالیت معماری خو را دنبال نمود.
بهرام شیردل علاوه بر انجام پروژه های حرفه ای معماری, به عنوان مدیر و استاد برنامه تخصصی طراحی معماری در مدرسه لندن همچنین به عنوان استاد در انستیتو معماری کالیفرنیای جنوبی دانشگاه هاروارد و دانشگاه های دیگری در آمریکا و اروپا به تدریس معماری پرداخته است. معماری او بارها در نشریات و نمایشگاههای مختلف دنیا در معرض نمایش قرار گرفته است.
شيردل قبل از بازگشت به ايران ،سه پروژهي موفق در عرصهي بينالمللي طراحي کرد كه همهي آنها اهميت دارند. بحث اصلي در شكلگيري فرم اين پروژهها، هندسه ی فولد و سطوحی است که بر هم تا می شوند. شيردل در اينباره گفته است : " بحث دربارهي نظريهي فولدينگ تقريباً دوسال است كه بهصورت فعلي مطرح شده است و بهنظر من از تحولاتي است كه در كار ما و آرشيتكتهاي ديگري كه به آن شهرت يافتهاند، پديد آمده است. همهي پروژههايي كه طراحي كردهايم، در ادامهي يكديگر قرار دارند، تحولي كه خود پايهي تحول ديگري ميشود. زماني كه پروژههايي را در لوسآنجلس آغاز كرديم و بخصوص طرح كتابخانه اسكندريه، اساس طراحي بر فولدينگ بود، بدونآنكه از اين مبحث رياضي كه يك رياضيدان فرانسوي پايهگذار آن است اطلاعي داشته باشيم.برحسب اتفاق با اين نظريه آشنا شديم و در پروژههاي بعدي با دقت نظر بيشتري نسبت به آن، فضاها را طراحي كرديم. مثلاً در طرح نارا ،كار قبلي را ازنظر فضايي با اين نظريههاي رياضي تطبيق داديم." بهنظر ميرسد كه طرح تالار همايش نارا44 (1992) بجز هندسه فولد، (دياگرام زين اسبي كه 90 درجه چرخيده است) تحت تاثیر يكي از اسكيسهاي اوليه ی پيتر آيزنمن در طرح مجموعه نانوتاني ژاپن (92ـ1990) است. مسئلهي ديگري كه در مورد اين طرح مطرح شده است، شباهت ساختار فضايي معابد بوداييبا ساختار فضایی پروژه ی نارا است، كه در اثر مقايسهي دياگرام فرم آنها متوجه اين مسئله خواهيم شد. در مجموع فرم بدستآمده بسيار پيچيده و پيشرو بوده كه در سطح بينالمللي مطرح شده است. پروژهي ديگري كه در آن از هندسه فولد استفاده شده ، موزه ملي اسكاتلند ( 1992 ) است كه با فاصله زماني اندكي از تالار همايش نارا طراحي شده است. الهام ازعناصر موجود در طبيعت نقش اساسي در بوجودآمدن فرم اين پروژه داشته است.شیردل در مورد این پروژه گفته است:"حجم كلي ساختمان خصوصياتي نظير Great Glen (درهاي در اسكاتلند)، كوههاي Grampian، پيچ و خمهاي كالدونيا و سنگهاي ايستاده باستاني و مرموز را تقليد ميكند."