اولين سياره سنگي فراخورشيدي

srashedian

عضو جدید
ساختار اين سياره جديد شباهت زيادي به زمين دارد اما در محيطي قرار دارد كه به گفته دانشمندان تصوير جهنم براي انسان متصور مي‌شود، زيرا اين سياره به ستاره خود بسيار نزديك است به شكلي كه درجه حرارت در روزهاي اين سياره در حدود دو هزار درجه سلسيوس و در شبها در حدود منفي 200 درجه سلسيوس تخمين زده شده است.

اخترشناسان احتمال مي‌دهند يك سمت اين سياره هميشه به سوي ستاره بوده و سمت ديگر آن هميشه از ستاره به دور است، به همين دليل آن سمت سياره كه به سوي ستاره‌اش قرار گرفته است، هميشه گداخته به نظر مي‌آيد و سوي ديگر در صورت وجود آب هميشه پوشيده از يخ خواهد بود.

همچنين به دليل عدم وجود اتمسفر در اين سياره، امكان توزيع يكسان حرارت در آن وجود ندارد.

اين سياره كه نام CoRoT-7b براي آن انتخاب شده است در واقع در سال گذشته كشف شد اما درك ساختار سنگي و شبه زميني آن مدتها به طول انجاميد.

اخترشناسان ابعاد اين سياره را با نگريستن به عبور آن از برابر ستاره‌اش تخمين مي‌زدند و مطالعه بر روي تاثير وزن سياره بر روي ستاره‌اش در حدود 70 ساعت به طول انجاميد.

به گزارش ماهنامه نجوم، با اطلاعاتي كه از اين مطالعات به دست آمد تنها اجرام منظومه خورشيدي كه از نظر چگالي با سياره جديد مشابهند، زهره، عطارد و زمين هستند و در نهايت مطالعات بيشتر بر روي اين سياره كه در فاصله 500 سال نوري و در صورت فلكي تك شاخ قرار گرفته است، شباهت زياد آن را با سياره زمين آشكار كرد.

با وجود اين كه سياره جديد جرمي پنج برابر بيشتر از زمين دارد، كوچك‌ترين سياره فراخورشيدي است كه تا به حال در خارج از منظومه شمسي كشف شده است.

اين سياره نسبت به زمين هفت بار سريع‌تر به دور ستاره‌اش حركت كرده و فاصله‌اش از ستاره 23 بار نزديك‌تر از فاصله عطارد تا خورشيد است.

بر اساس گزارش سي ان ان، تلسكوپ CoRot براي اولين بار اين سياره را در سال 2008 كشف كرد و در حال حاضر در حدود 42 دانشمند و 17 موسسه مشغول مطالعه بر روي اين پروژه هستند.

منبع: کنجکاو
 
بالا