انواع چای

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
منبع:مامی سایت

آموزش از خانه ایرانی

چای نعنا با طعم لیمو و پرتغال

مواد مورد نیاز :

سه فنجان آب جوشیده -حدوداً ده دوازده برگ نعنای تازه -چهار عدد چای کیسه ای -یک فنجان شکر -یک فنجان آب پرتقال -ربع فنجان آب لیموی تازه -پنج فنجان آب سرد -چند حلقه پرتقال و لیموبرای تزئین.

طرز تهیه :

کیسه های چای و برگ های نعنا را در یک ظرف بزرگ قرار دهید. آب جوش را روی آن ریخته، بگذارید حدود ١٠ دقیقه بماند. برگ های نعنا و کیسه های چای را پس از فشردن خارج کنید سپس شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا شکر حل شود. آب پرتقال و آب لیمو را افزوده و آب سرد را روی آن بریزید و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. حال چای را با یخ، سرو کنید. در صورت تمایل آن را با حلقه های پرتقال و لیمو تزئین کنید.

_________________
کدبانوی دیجیتالی
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع چای


آیا می دانید چند نوع چای شناخته شده است ؟


سه نوع اصلي چاي شناخته شده است:




۱- چاي سياه بيشترين نوع تجاري چاي بوده كه به فاصله كوتاهي پس از چيده شدن، در طي مراحل خشك شدن و نگهداري دچار اكسيداسيون آنزيمي (تخمير) مي*شود.
موادي بنام كاتشين (Catechin) و پلي فنولهاي موجود در برگ*هاي چاي تبديل به تركيبات قهوه*اي يا قرمزي بنام تئوفلاوين و تئوروبيجين مي*شوند كه موجب مي*شوند چاي دم كرده به رنگ سياه درآيد.



۲- چاي الانگ (Olang) كه به رنگ قرمز يا زرد است و با تخمير نسبي بدست مي*آيد.



۳- چاي سبز كه دچار تخمير نمي*شود و بلافاصله بعد از چيدن از اكسيداسيون كاتشين محافظت مي*شود كه اكثر فوائد درماني چاي را به آن نسبت مي*دهند.
مطالعه ای تازه در ژاپن نشان می دهد که نوشيدن چای سبز می تواند خطر مرگ در اثر ابتلا به طيفی از بيماری ها را به ميزان قابل توجهی کاهش دهد.
محققان با بررسی اطلاعات پزشکی بيش از ۴۰ هزار نفر دريافتند که چای سبز خطر مرگ در اثر بيماری قلبی را بيش از ۲۵ درصد کاهش می دهد.
اما متخصصان قلب در بريتانيا می گويند که اين فوايد ممکن است ناشی از رژيم غذايی ژاپنی ها در کل باشد چرا که غذاهايی که مردم اين کشور عادت به مصرف آنها دارند از غذاهای رايج در غرب سالم تر است.
نتايج اين تحقيق در نشريه انجمن پزشکی آمريکا چاپ شده است.
صرفنظر از آب، چای پرمصرف ترين نوشيدنی در جهان است و هرساله سه ميليارد کيلوگرم چای در جهان توليد می شود.
مطالعات انجام شده در آزمايشگاه ها و به روی حيوانات نشان داده است که به خصوص چای سبز (در مقايسه با چای تيره) دارای فوايد زيادی برای سلامتی است.
بيشترين بهره برای زنان

در اين مطالعه که در سال ۱۹۹۴ آغاز شد محققان دانشگاه توهوکو فوايد احتمالی چای سبز برای انسان را بررسی کردند.
آنها اطلاعات مربوط به ۴۰ هزار و ۵۳۰ فرد سالم ۴۰ تا ۷۹ ساله اهل شمال ژاپن، جايی که چای سبز مصرف زيادی دارد، را بررسی و تحليل کردند.
در حدود ۸۰ درصد مردم اين منطقه چای سبز می نوشند به طوری که بيش از نيمی از آنها روزانه سه فنجان يا بيشتر از آن مصرف می کنند.
اطلاعات مربوط به اين افراد برای مدت ۱۱ سال (۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵) دنبال شد. در پايان اين دوره ۴ هزار و ۲۰۹ نفر از آنها به دلايل گوناگون درگذشته بودند.
پژوهشگران همچنين داده های جمع آوری شده در طول ۷ سال (۱۹۹۵ تا ۲۰۰۱) را بررسی کردند تا مرگ و مير در اثر علل مشخص را بررسی کنند.
در اين دوره هفت ساله، ۸۹۲ نفر از بيماری قلب و ۱۱۳۴ نفر در اثر سرطان درگذشتند.
در طول مطالعه ۱۱ ساله، نرخ مرگ در اثر کليه عوامل، برای کسانی که روزانه ۵ فنجان يا بيشتر چای سبز نوشيده بودند در مقايسه با کسانی که يک فنجان يا کمتر نوشيده بودند ۱۶ درصد کمتر بود.
مطالعه ۷ ساله برای کشف علل خاص مرگ و مير نيز نشان داد که خطر مرگ در اثر بيماری قلبی برای گروهی که ۵ فنجان يا بيشتر چای سبز می نوشند، ۲۶ درصد کمتر بود.
ولی هيچ رابطه قابل توجهی ميان مصرف چای سبز و مرگ در اثر سرطان مشاهده نشد.
در سراسر اين مطالعه فوايد چای سبز ظاهرا برای زنان بيشتر بود.
زنانی که روزانه پنج فنجان يا بيشتر چای سبز می نوشيدند - در مقايسه با کسانی که يک فنجان يا کمتر مصرف می کردند - ۳۱ درصد کمتر با خطر مرگ در اثر بيماری قلبی روبرو بودند.
اما اين مطالعه رابطه ای ميان مصرف چای سياه يا اولانگ و کاهش خطر مرگ در اثر بيماری قلبی نيافت.
‘آمار پايين بيماری’
دکتر شينيچی کورياما، که اين مطالعه تحت سرپرستی او انجام شد، گفت: “مهمترين يافته اين است که چای سبز ممکن است عمر افراد را از طريق کاهش خطر بيماری قلبی افزايش دهد.”
اما الن ميسون، پرستار قلب در بنياد قلب بريتانيا، گفت که رژيم غذايی ژاپنی ها در مجموع خيلی سالم است و اين يافته ها ممکن است در مورد کسانی که به سبک غربی غذا می خورند صادق نباشد.
وی گفت: “آمار بيماری قلبی در ژاپن هم اکنون يکی از کمترين ها در جهان است و تصور می شود رژيم غذايی ژاپنی ها نقشی عمده در پايين نگاه داشتن آن بازی می کند.”
وی با اشاره به اينکه چربی اشباع شده در غذاهای رايج در بريتانيا بيشتر از ژاپن است، ابراز ترديد کرد که نوشيدن همان مقدار چای سبز در بريتانيا تاثيری عمده بر نرخ ابتلا به بيماری قلبی داشته باشد.
قدمت استفاده از چاي به بيش از ۵۰۰۰۰۰ سال قبل ميرسد. شواهد گياهشناسي نشان مي*دهند كه هند، چين، برمه و تايلند خاستگاه چاي مي*باشند. به نظر ميرسد كلمه انگليسي Tea از كلمه مالاكائي “teh” يا كلمه چيني “t’e” گرفته شده باشد. اصطلاح چيني “Ch’a” منشاء نامگذاري چاي در ساير زبانها مي*باشد. هلندي*ها و پرتغالي*ها كه اولين وارد كننده*هاي اصلي چاي بودند احتمالاً اين نام*ها را به كشورهاي اروپايي و خاورميانه معرفي نمودند. چاي داراي بهترين كيفيت از جوانه*هاي تازه شامل دو يا سه برگ اول بعلاوه شكوفه*هاي در حال رشد بدست مي*آيد چاي با كيفيت پائين كه در تهيه چاي فوري و brick tea به كار مي*رود از برگ*هاي پائين ساقه حاصل مي*شود.
*از چاي سبز در طب سنتي هند به عنوان نشاط*آور ضعيف، محرك،*مدر و قابض و در طب سنتي چين بعنوان قابض، تقويت كننده قلب، محرك سيستم عصبي مركزي و مدر استفاده شده است. ساير كاربردهاي سنتي آن در درمان نفخ،* تنظيم درجه حرارت بدن، تسريع هضم و بهبود روندهاي تفكر بوده است.
**نتايج مطالعات باليني

*بيماريهاي قلبي- عروقي: بين محتوي فلاونوئيد رژيم غذايي و كاهش خطر بيماري قلبي ارتباط مثبت قوي وجود دارد. موادي مانند چاي، پياز و سيب حاوي فلاونوئيد هستند. همچنين مصرف كنندگان چاي سياه فشار خون سيستولي كمتري دارند.
*اختلال عملكرد مغزي : خاصيت ضد اكسيداسيون پلي فنولهاي چاي سبز ممكن است در اختلالات مغزي يك اثر محافظتي داشته باشد.
*اختلالات چربي: چاي معمولاً موجب كاهش چربيهاي خون مي*شود اما در همه مطالعات نتايج يكساني حاصل نشده است.
*اختلالات كليوي: پلي فنولهاي موجود در چاي سبز عملكرد كليه را در بيماران مبتلا به نارسايي مزمن كليه بهبود مي*بخشند.
*سرطان: در ژاپن خوردن حداقل ۱۰ فنجان چاي در روز با كاهش خطر سرطان معده همراه بوده است. همچنين مطالعات مختلفي در ارتباط با تأثير مثبت چاي در پيشگيري از سرطان لوزالمعده، روده بزرگ، ريه و رحم انجام شده است.
*پوسيدگي دندان: عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري مي*كند.
* كاهش وزن: پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار مي*كند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود.
موارد منع مصرف:
اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآورده*هاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش از ۲۵۰ ميلي ليتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني مي*شود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نمي*شود.
تداخلات دارويي:
افزايش اثر متي سيلين و بنزيل پني سيلين، تشديد اثر آسپيرين و ساير داروهاي
ضد انعقاد مانند وارفارين (ويتامين K موجود در چاي سبز ميتواند بر ضد اثرات وارفارين عمل نمايد).
عوارض:
مصرف بيش از حد كافئين كه در چاي سبز و بعضي از عصاره هاي آن وجود دارد در بعضي از افراد باعث علائمي مانند عصبانيت، بيخوابي و بيقراري مي*شود.
توجهات ويژه:
چاي داراي مقادير كم سديم و مقدار زيادي پتاسيم است و از آنجا كه بيماران مبتلا به بيماري كليوي مرحله پاياني بايستي مصرف پتاسيم خود را محدود نمايند، بايستي به اين مسئله توجه نمايند. علاوه بر اين انواع چاي ممكن است موجب تحريك بروز آسم در افراد حساس شوند.
دانشمندان يکی ديگر از فايده های بالقوه سودمند چای را کشف کرده اند و می گويند که ممکن است در مقابل بيماری پارکينسون از انسان محافظت کند.آنها يک ماده شيميايی ضداکسيداسيون (antioxidant) در چای سبز کشف کرده اند که از انسان در مقابل چندين نوع بيماری محافظت می کند.متخصصان مصرف چای سبز را به کاهش خطر ابتلا به سرطان سينه، لوزالمعده، روده، مری و ريه در انسان مربوط می دانند.اين گياه حاوی ماده قدرتمند و ضداکسيداسيون “پلی فنول” است. ثابت شده است اين ماده در مقابل بيماری قلبی از بدن محافظت می کند.

پژوهشهای پيشين درباره حيوانات نشان داده بود که عصاره چای سبز می تواند دارای خواص محافظتی در مقابل پارکينسون باشد، اما ساز و کار اصلی عامل محافظت روشن نشده بود.
با اين حال، دانشمندان آمريکايی در نشست سالانه “آکادمی عصب شناسی آمريکا” گفتند که در درک عملکرد اين ساز و کار که در آن “پلی فنول” با بيماری پارکينسون مقابله می کند، پيشرفت هايی حاصل کرده اند.
اين بيماری با از بين رفتن سلول های مغزی توليد کننده “دوپامين” که حرکات بدن را کنترل می کند، همراه است.
محققان در “کالج پزشکی بيلور” در شهر هوستون دريافتند که مواد ضداکسيداسيون موجود در چای به مبارزه با راديکال های آزاد کمک می کنند.
راديکال های آزاد به سلول های مغزی آسيب می رساند و می تواند در مواردی به پارکينسون منجر شود.
با اين حال اين پژوهش تنها درباره موش انجام شده است و هرچند دارای نتايج مثبت بوده است، اما دانشمندان می گويد اکنون بايد پلی فنول را روی انسان آزمايش کرد.
کارشناسان می گويند موفقيت آزمايش در موش ها می تواند به آن معنی باشد که آن دسته از بيماران مبتلا به پارکينسون که چای سبز می نوشند يا از کپسول پلی فنول استفاده می کنند، احتمالا کمتر از سايرين از پيشرفت بيماری رنج می برند.
يک سخنگوی انجمن بيماری پارکينسون در بريتانيا گفت که در صورت اثبات تاثير چای سبز در جلوگيری از پارکينسون در انسان، “بايد ميزان مصرف مورد نياز آن مشخص شود.”

parsiteb.com
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
چاي فقط يكي از گياهاني است كه مي توان دم كرده آنرا نوشيد . گياهان فراوان ديگري هم هستند كه مي توانند در كنار چاي مصرف شوند و بعضي از مراجع پزشكي براي آنها فوايدي هم ذكر مي كنند. دستور دم كردن اين گياهان كم و بيش مانند دستور چاي است . بعضي از اين گياهان به صورت كيسه چاي ( TEA BAG ) در بازار عرضه مي شوند كه بايد در فنجان آب انداخت.مهمترين اين چاي هاي غير متعارف كه بعضي از آنها به نام ترش شناخته مي شوند اينها هستند :

- چاي افسنتين : گل افسنتين را مانند چاي دم مي كنند و مي نوشند . براي اين گياه در طب قديم خواص زيادي قايل بوده اند .
- چاي بابونه : گياهي است خودرو كه دم كرده آنرا آرام بخش و مسكن درد معده مي دانند .
- چاي بهار نارنج : شكوفه درخت نارنج است . دم كرده بهار نارنج تازه يا خشك نوشيدني معطري است . اطباي قديم آنرا براي قلب مفيد مي دانستند .
- چاي به ليمو ( وربن ) : برگ معطري است كه مانند چاي دم مي كنند . هنگام ريختن مي توان ليوان را با يك برگ به ليمو آرايش كرد .


- چاي دارچين : دارچين قلم را در قوري آب جوش دم مي كنند و بدون شكر مي نوشند . ( چاي دارچين به ويژه در هواي سرد مي چسبد )
- چاي زعفران : زعفران را به مقدار اندك مانند چاي دم مي كنند و مي نوشند .
- چاي زنجبيل : مانند چاي دارچين است .
- چاي سبز : برگ چاي تخمير نشده است كه معمولا با چنددانه تخم هل سبز دم مي كنند .
- چاي گل زيزفون ( تيول ) : دم كرده گل معطر درختي است به همين نام كه براي درمان ناراحتي هاي كليه و مثانه مي نوشند .
- چاي نعنا : دم كرده برگ نعناي تازه است كه با اندكي قند شيرين مي شود .
- چاي نيمه سبز : دمكرده چاي نيمه تخميرشده يا همان اولانگ چيني است كه مانند چاي سبز مي نوشند .
- چاي آويشن : دم كرده آويشن شيرازي است كه بر دو نوع است : آويشن پهن و آويشن دراز ، اين چاي را براي رفع نفخ مي نوشند .
- چاي استوخدوس ( يا استوقدوس ) : دم كرده گياهي است از تيره نعناعيان كه برگ آن معطر و دانه هايش لعاب دار است . در طب قديم آن را گرم و خشك مي دانستند .
- شير و چاي : انگليسي ها معمولا چاي را با كمي شير سرد مي نوشند و اين رسم را احتمالا از هندوستان گرفته اند . كمي شير سرد يا گرم و شكر به فنجان چاي اضافه كنيد و هم بزنيد
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه نوشیدنی گرم فوری واسه روزای سرد زمستونی

مواد لازم برای 6 فنجان:

شیر سرد 6 فنجان

ثعلب 6 قاشقچای خوری سر خالی ثعلب یه پودر سفیده.واسه کش دار شدن بستنی برای تهیه بستنی هم استفاده میشه.تمام لوازم قنادیا باید داشته باشن.

شکر 6 قاشق سوپخوری
دارچین مقداری

ثعلب و شکر رو مخلوط کرده وسپس شیررو به انها اضافه میکنیم و سپس با همزن هم میزنیم ثعلب رو کاملا"توی شیر باید باز کنیم نباید قلمبه قلمبه بمونه بعدش این مواد رو توی قابلمه میریزیم و روی حرارت هم میزنیم تا بجوشه(اصلا" نباید ول کنید چون زود ته میگیره)وقتی جوشید شعله رو خاموش کنید و توی فنجون های مورد نظرتون بریزید و سپس روش دارچین بپاشید و میل کنید نوش جونتون
 

Similar threads

بالا