انواع اش و سوپ برای سرماخوردگی

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش شلغم:
برنج 1پیمانه
عدس نصف پیمانه یا ماش
پیاز 1عدد درشت
گوشت گوسفند و قلم گوسفند
سبزی:اسفناج/گشنیز/تره
شلغم 4عدد متوسط
گوشت+پیازپ+عدس را همراه با کمی زردچوبه ونمک و اب میگذاریم خوب بپزد میتونید گوشتهارو به تیکه های کوچک تقسیم کنید وقتی پخته شد برنج را اضافه میکنید و در اخر سر سبزی خرد شده و شلغم های خوردشده را (هر کدوم 4قسمت شده باشه) را اضافه میکنیم .و وقتی خوب جا افتاد تاوی ظرف میریزیم و نوش جان میکنیم.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
مواد لازم
عدس یک پیمانه
برنج یک پیمانه
پیاز دو سه عدد
آویشن آسیاب نشده خشک دو تا سه قاشق غذا خوری
پونه خشک یک قاشق غذا خوری
آرد یک قاشق غذا خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
عصاره ی مرغ الیت یک بسته


طرز تهیه

برنج و عدس رو از یک ساعت قبل خوب بشوئید و خیس کنید . پیازها رو کاملاْ ریز کنید و در صورت دلخواه رنده کنید


برنج و عدس و پیازها رو بدون تفت دادن داخل قابلمه همراه با سه چهار لیوان آب بریزید و شعله رو زیاد کنید تا آب جوشه
بعد از جوشیدن شعله رو ملایم کنید و صبر کنید تا برنج کاملاْ بپزه و باز بشه .
آرد رو در یک استکان آب سرد حل کنید و همراه با عصاره ی مرغ اضافه کنید


بعد از نیم ساعت سبزی های خشک شده رو هم اضافه کنید و درب قابلمه رو بگذارید تا آش با حرارت ملایم بپزه و جا بیفته. در آخر نمک و فلفل رو هم اضافه کنید



نوش جان


** نکته ها **
به این آش موادی از قبیل سیب زمینی هم میشه اضافه کرد . ولی این بهتره
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شلغم و عسل

همشه شلغم را معمولی پختیم و خوردیم
و سرفه کردنمون بهتر می شده ولی این روش را هم امتحان کنید

شلغم ها را تمیز بشوید و ته آن را بگیرید البته قسمت سرش که برگ ها بهش متصل هست را بگذارید باشه (دلیلش اینکه عسل از کف شلغم بیرون نزنه) بعد وسط شلغم ها را به قطر 5/1 سانتی متر سوراخ کرده تا نزدیک 1 سانتی متری سر برگ دار ؛ بعد از اون داخلش را عسل بریزید ولی سر پر نباشه سپس در کف قابلمه بچینید جوری که در حین پخت ثابت بایستد آب به مقداری بریزید که در حال جوش به لبه شلغم ها نرسد سپس روی حرارت ملایم بپزید
خود شلغم ها و آب درون قابلمه داروی خوبی برای سرفه است
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش سبزی
آش فوق العاده نرم و خوشمزه اییه
، من عاشقشم واسه سرماخوردگی محشره


مواد لازم برای 6 نفر :
نخود و لوبیا 4/3 پیمانه
عدس 2/1 پیمانه
برنج خرد یا آسیاب شده 1 پیمانه
سبزی تره 1 کیلو
گوشت گوسفند یا مغز استخوان گاو به میزان دلخواه
نمک، آبلیمو، زردچوبه به میزان لازم
پیاز درشت 1 عدد
گوشت تکه تکه (قیمه شده) یا استخوان رو با نخود و لوبیا میپزیم، برنج و عدس رو هم با هم میپزیم.بعد ازینکه برنج لعاب داد با کفگیر کمی اون رو میزنیم تا نرم تر بشه بعد تره خرد شده رو بهش اضافه میکنیم میزاریم تا خوب بپزه.مرحله بعدی همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم بعد پیاز داغ درست میکنیم با زردچوبه و فلفل به آش اضافه میکنیم.وقتی آش جا افتاد نمک و آبلیمو رو هم میریزیم.
* نمک حتما در آخر اضافه بشه تا برنج ته نگیره
*اگه خواستیم آش نرم تر باشه میتونیم گوشت رو به صورت 1 تکه درسته بزاریم بپزه بعد اون رو ریش ریش کنیم
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش اوماج: که برای سرماخوردگی خیلی خوبه. کمی تند میشه.
اول 1عدد پیاز نگینی رو سرخ میکنیم و بعد فلفل قرمز و فلفل سیاه و رزدچوبه و 2 قاشق آرد رو تفت میدهیم. بعد 1پیمانه لپه و کمی کلم خرد شده را اضافه و تفت میدهیم و آب وعصاره گوشت را اضافه میکنیم و میذاریم لپه بپزه. بعد نیم کیلو سبزی آش( همراه با مرزه) و 1پیمانه برنج را اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز



مواد لازم برای 4 نفر:

  • كره گیاهی: 45گرم، 3 قاشق غذاخوری
  • پیازمتوسط: یك عدد، ساطوری‌شده
  • شلغم: 500گرم، نگینی و ریزشده
  • پودر تخم گشنیز: یك قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره سبز: نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: یك قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز: یك قاشق چای‌خوری
  • آب مرغ: یك لیتر
  • خامه صبحانه: 150میلی‌لیتر
  • نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:

1- كره را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز و شلغم را 7 تا 8 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شده و كمی رنگ بگیرد.

2- ادویه‌ها را اضافه كرده و تفت دادن را یك دقیقه دیگر ادامه دهید. آب مرغ را اضافه كنید، در قابلمه را ببندید و با شعله ملایم مواد را 45دقیقه بپزید.

3- مواد داخل قابلمه را به كمك گوشتكوب برقی یا غذاساز پوره كنید، سپس مجددا روی شعله ملایم بگذارید تا ریز جوش بزند.

4- سه‌چهارم خامه را به پتاژ اضافه كرده و مخلوط كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و آن را در كاسه كشیده و با خامه باقیمانده تزیین كنید.

نکات:

1- برای تزیین می‌توانید دانه‌های خردل را در كمی روغن تفت دهید تا شروع به تركیدن كند، سپس به پتاژ اضافه كنید.

2- معادل فارسی پتاژ، حریره است.

3- اگر اهل سیر هستید، همراه ادویه‌جات می‌توانید 2حبه سیر رنده شده یا یك قاشق چای‌خوری پودرسیر اضافه كنید.

4- برای اینكه پتاژ رنگ زردتری بگیرد می‌توانید مقدار زردچوبه را دوبرابر كنید.

5- اگر از قرص عصاره مرغ استفاده می‌كنید، نمك كمتری به غذا اضافه كنید.
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه سوپم من بلدم
دقیقا مقدارارو نمیدونم
جعفری خرد شده یک لیوان (!!)
پیاز متوسط یک عدد
هویج خرد شده 300 گرم
برنج نصف لیوان
لپه یا عدس یک سوم لیوان(بذارین یکم تو آب بمونه)
بهتره اینو با گردن مرغ یا قسمت هایی که استخون دارن بذارین مثلا چند تا گردن بال یا رون مرغ
...
اول مرغو تو قابلمه با یکم روغن سرخ میکنیم به مرغ نمک میزنیم
بعد پیاز خورد شده رو اضافه میکنیم ادویه فلفل زردچوبه رو اضافه میکنیم بعد که طلایی شد بقیه مواد ینی جعفری و هویج و لپه و برنجو میریزیم و آب هم به مقدار لازم می ریزیم تا دو ساعت بپزه
تو این سوپ میتونیم یدونه سیب زمینی خرد شده هم بریزیم
بعد که پخت دو تا قاشق رب و آب لیمو یاآب نارنج هم اضافه میکنیم
اگه دوس داریم میتونیم رشته سوپی هم بریزیم
بعد نیم ساعت برمیداریم...
 

Similar threads

بالا