انــــواع آش ها

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
بعد از اینكه برنج پخت، گوشت چرخ كرده را ( كه همراه یك پیاز رنده شده مخلوط كرده ایم ) به صورت كوفته در می آوریم و به مواد اضافه می كنیم و به مدت 20 دقیقه اجازه می دهیم تا جا بیفتد. مواد لازم :
نخود نصف لیوان
لوبیا سفید نصف لیوان
برنج 100 گرم
كشك چهار قاشق غذاخوری
پیاز متوسط 1 عدد
گوشت چرخ كرده150 گرم
سیر داغبه مقدار لازم

طرز تهیه : ابتدا نخود و لوبیا را می پزیم . سپس برنج را اضافه می كنیم. بعد از اینكه برنج پخت، گوشت چرخ كرده را ( كه همراه یك پیاز رنده شده مخلوط كرده ایم ) به صورت كوفته در می آوریم و به مواد اضافه می كنیم و به مدت 20 دقیقه اجازه می دهیم تا جا بیفتد. در آخر كشك را اضافه می كنیم. برای تزئین روی آش می توان از سیر داغ استفاده کرد. منبع : tebyan
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
آش عباسعلی

آش عباسعلی


مواد لازم :
نخود نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
لوبیا سفید نصف پیمانه
گندم پوست کنده 1/5 پیمانه
برنج نصف پیمانه
عدسنصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی300 گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ5 عدد
سیر برای سیر داغ10 حبه
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
فلفل سیاه و قرمزبه میزان لازم
روغن حیوانیبه میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغبه میزان لازم


طرز تهیه:

آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است .

این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت میباشد . حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده وبا تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد .طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است . مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید .هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر میشود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید .

نوش جان و التماس دعا
www.beytoote.com
منبع : ashpazierangin.net
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
طرز تهیه ماشاب (آش محلی استان قم)

طرز تهیه ماشاب (آش محلی استان قم)



مواد اولیه:
ماش يك و نيم پيمانه
لوبيا چشم‌بلبلي و برنج و گندم از هر کدام نصف پيمانه
سيب‌زميني نگيني خردشده يك عدد
كدو حلوايي نگيني خردشده يك پيمانه
عدس يك پيمانه
گوشت ران يا گردن گوسفند با قلم پخته و ريش شده200 گرم
پياز سرخ شده سه عدد
زردچوبه، نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
آب گوشت ، كشك و نعنابه ميزان لازم


طرز تهيه:
ابتدا قابلمه‌اي را از آب پر كرده، ماش، لوبيا چشم‌بلبلي، عدس، برنج و گندم را شسته، به همراه نصف پياز سرخ‌شده و زردچوبه به آن اضافه كنيد.
كدو حلوايي و بعد در اواسط پخت سيب‌زميني،آب گوشت، نمك و فلفل را هم به آن افزوده و با حرارت ملايم بگذاريد جا بيفتد (پوست ماش‌ها به روي آش بيايد نشانه‌ جا افتادن آش است). در موقع سرو آش نيمي از گوشت پخته‌شده را به داخل آش و نصف ديگر را براي تزئين آش همراه با پياز داغ و كشك و نعنا استفاده كنيد.منبع : sooran.com
/www.beytoote.com
 

SEVDA.14

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش آماج ياآش اوماج

آش آماج ياآش اوماج






آش آماج یا به قول مردم محلی آش اوماج از غذاهای محلی و بسیار خوشمزه استان همدان است


[h=2]طرز تهیه:[/h]

ابتدا آرد كاملا صاف و الك شده را با مقداری نمك مخلوط كرده و مقداری آب رویش میریزیم و ورز میدهیم تا به صورت دانه های ریز عدس یا ماش در بیاید.لوبیا و عدس را با 5 پیمانه آب میپزیم و پس از پخته شدن اسفناج خرد شده را به آن اضافه میكنیم و اجازه میدهیم پخته شود.سپس دانه های آرد را كم كم به حبوبات اضافه كرده و هم میزنیم.در ظرفی جدا پیازداغ درست میكنیم و به همراه ادویه و نعنا تفت میدهیم و پس از آماده شدن آش روی آش میریزیم.خوردن این آش با ماست خوشایند است اما با كشك هم خورده میشود.
[h=2]نكات:[/h]

1)حبوبات را از شب قبل خیس كنید.
2)اندازه گلوله های آرد میتواند بزرگتر باشد و حتی به صورت خمیرهای دایره ای نیز دربیاید.​


مواد اولیه :
برای 4 نفر
اسفناج 1 كیلو
حبوبات 200 گرم (لوبیا و عدس)
آب 5 پیمانه
آرد 400 گرم (سفید و الك شده)
پیاز 3 عدد
روغن به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم



امیدوارم خوشتون بیاد
 

SEVDA.14

عضو جدید
کاربر ممتاز
انــــواع آش ها



آش دوغ
2 لیتر دوغ
1 پیمانه برنج
1/2 پیمانه نخود
تخم مرغ 1عدد
نمک به مقدار لازم
سبزی 300 گرم گشنیز و تره
سیر
نخود را خیس میکنیم و میپزیم
دوغ راروی گاز گذاشته و برنج را هم میریزیم و یک عدد تخم مرغ را خوب میزنیم و داخل دوغ میریزیم شروع میکنیم به هم زدن دوغ آنقدر هم میزنیم تا به قل قل بیفتدو وقتی به جوش افتاد سبزی , سیر و نخود را که از قبل پخته ایم داخل دوغ میریزیم و زیر گاز را
کم میکنیم و میگذاریم آش جا بیافتد.
نکته:
نخود را حتما از قبل خیس کنید.
اگر برگ سیر تازه داشته باشید آش را خیلی خوشمزه میکنه
مهمترین نکته اش موقع هم زدن دوغ مرتب دوغ را هم میزنیم تا به جوش بیفتد که اگر از هم زدن دست بردارید آش به اصطلاح میبرد.


امیدوارم خوشتون بیاد


 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش معجون

آش معجون

عدس 1لیوان
هویج نگینی خرد شده متوسط 4 عدد
جو 1 لیوان
کشک 3 قاشق غذاخوری
نعناع داغ 2 قاشق عذاخوری
آب قلم 2 لیوان و یا عصاره گوشت یا بره 2 عدد
پیاز نگینی ریز شده 1 عدد بزرگ
سیر 2عدد ریز خرد شده
نمک و فلفل سیاه
جو رو از شب قبل خیس کرده و میزاریم بپزه
عدس رو با آب کم میذاریم تا خوب بپزه و اب نداشته باشه
بعد از پختن جو هویج و پیاز و سیررو بهش اضافه میکنیم و میذاریم هویج نیم پز بشه و بعدش عدس رو بهشون اضافه میکنیم
آب قلم و یا عصاره ها و فلفل رو هم اضافه میکنیم
در پایان کشک رو رقیق کرده و اضافه میکنیم .و در آخر نعناع داغ رو میریزیم داخلش.
از آش میچشیم اگر نمکش کم بود نمک اضافه میکنیم.به خاطر کشک و عصاره ممکنه اصلا نمک نخواد
نوش جان
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آش ترش

آش ترش

آش ترش مازندران
مواد لازم :
حبوبات پخته شده (نخود و لوبیا سفید و باقالی و عدس )....هر کدام نصف لیوان ...
برنج نیم دانه ...یک و نیم لیوان
سبزی آش: ( چغندر و اسفناج و تره خرد شده ).....400 گرم ...
رب انار و شکر به میزان لازم
نمک و ادویه جات به میزان لازم ...
سیر و نعنا هم به میزان لازم برای سیر داغ نعنا داغ..
...
طرز تهیه :
درون قابلمه ای که میخوایم آشو بپزیم بیشتر از نصف قابلمه آب میریزیم و برنج و نمک را هم اضافه میکنیم تا جوش بیاد بعد از جوش اومدن آب-حبوبات و به اضافه سبزیجات اضافه میکنیم تا همه با هم بپزن و آش حالت سفت بگیرد سر آخر به اندازه ای که آش ملس باشه رب انار و شکر اضافه میکنیم ...ریختن شکر دلبخواهیه ...
میذاریم یکم رو شعله بمونه ...
بعد تو ماهیتابه کمی روغن میریزیم و سیر هارو سرخ میکنیم فلفلو زرد چوبه و نعنا رو هم اضافه میکنیم و برای تزیین آش استفاده میکنیم ...

ضمنا آش ترشو میشه با رشتم درست کرد بجاش باید برنج کمتری استفاده کرد و رشته رو موقعی که رب انارو میریزیم اضافه کنیم ...
 
آخرین ویرایش:

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
سوپ‌های گرم برای هوای سرد

سوپ‌های گرم برای هوای سرد

برترین ها: در این روزهای که هوا کمی سرد شده است، سوپ بهترین گزینه برای شام به شمار می رود. به همین منظور انواع و اقسام سوپ ها رابرایتان انتخاب کرده ایم که به طور متنوع برای اعضای خانواده تهیه و سرو کنید.


سوپ سه گوجه

• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 20 دقیقه

• زمان پخت: 45 دقیقه

مواد لازم

• یک عدد پیاز درشت خرد شده

• یک قاشق غذاخوری کره یا روغن زیتون

• یک قوطی کنسرو گوجه فرنگی (800 گرم)

• ¾ پیمانه گوجه فرنگی خشک

• 85 گرم رب گوجه فرنگی کم نمک

• 400 گرم آب مرغ کم نمک

• نصف پیمانه کرفس تازه خرد شده

• دو قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده

• 2 تا 3 قاشق چایخوری آب لیموترش

• خامه صبحانه

• جعفری تازه (اختیاری)





طرز تهیه

1. در یک قابلمه متوسط، پیاز را با کره روی حرارت متوسط حدود 10 دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. کنسرو گوجه فرنگی را به همراه نصف پیمانه گوجه فرنگی خشک، رب، آب مرغ، جعفری و کرفس اضافه کنید. بگذارید مواد بجوشند سپس حرارت را کم کنید تا 20 دقیقه نیم جوش باشد.

2. در این فاصله، باقی گوجه فرنگی های خشک را یک دقیقه داخل آب داخل مایکروفر بگذارید. آنها را ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

3. مخلوط گوجه فرنگی را داخل غذاساز بریزید تا پوره شود. آن را داخل شیرجوش بریزید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. روی آن خامه و جعفری بریزید و سرو کنید.


سوپ سیب‌زمینی با ژامبون

• زمان تهیه: 15 دقیقه

• زمان پخت: 30 دقیقه

• تعداد: 6 نفر

مواد لازم

• یک قاشق غذاخوری کره

• یک عدد پیاز درشت رنده شده

• یک عدد هویج درشت رنده شده

• یک ساقه کرفس پوره شده

• سه حبه سیر رنده شده

• یک ساقه رزماری تازه خرد شده

• یک قاشق چایخوری نمک

• 6 عدد سیب‌زمینی نگینی خرد شده

• 7 پیمانه آب مرغ یا آب معمولی

• یک پیمانه خامه کم‌چرب

• نمک و فلفل سیاه

مواد لازم برای سس

• 4 ورقه ژامبون

• 3 عدد پیازچه خرد شده

• سه قاشق غذاخوری سرکه سفید

• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون

• کمی نمک



طرز تهیه

1. کره را داخل تابه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم آب کنید.

2. هویج، پیاز، کرفس، سیر، رزماری و نمک را اضافه کنید. آنها را حدود 10 دقیقه تفت دهید تا پیازها سبک شوند.

3. آب مرغ و سیب‌زمینی‌ها را اضافه کنید و حدود 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید بمانند تا سیب‌زمینی‌ها نرم شوند.

4. شعله را خاموش کنید. خامه و مخلوط را داخل غذاساز بریزید و آنها را پوره کنید.

5. برای تهیه سس، ژامبون‌ها را روی حرارت زیاد تفت دهید تا کاملا برشته شوند. چربی آنها را بگیرید و به تکه‌های کوچک تقسیم کنید.

6. در کاسه‌ای کوچک، پیاز، ژامبون، سرکه و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. روغن را اضافه کنید.

7. هنگام سرو سوپ، یک قاشق غذاخوری از این سس را روی هر کاسه بریزید.


سوپ مرغ و نودل مکزیکی

• تعداد: 6 نفر

مواد لازم

• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

• یک عدد پیاز سفید خرد شده

• نصف پیمانه کرفس خرد شده

• یک پیمانه هویج خرد شده

• 6 حبه سیر رنده شده

• 450 گرم سینه مرغ بدون استخوان

• 6 پیمانه آب مرغ

• 400 گرم کنسرو گوجه فرنگی

• 1.5 پیمانه نودل ورمیشل

• یک عدد فلفل هالوپینو خرد شده

• نصف قاشق چایخوری گشنیز

• یک قاشق چایخوری زیره سبز

• نصف قاشق چایخوری زردچوبه

• نصف قاشق چایخوری نمک

• یک قاشق چایخوری فلفل سیاه

• یک پیمانه گشنیز تازه خرد شده

• آب دو عدد لیموترش



طرز تهیه

1. در یک قابلمه روغن را روی حرارت ملایم داغ کنید. پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سبک شود. سپس هویج را اضافه کنید و تفت دهید.

2. سیر و فلفل هالوپینو را اضافه کنید و یک یا دو دقیقه دیگر تفت دهید.

3. گوجه فرنگی ها و آب مرغ را اضافه کنید و بگذارید، بجوشد. هنگامی که مرغ ها پختند، آنها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.

4. حرارت را کم کنید و ورمیشل و ادویه (نمک، فلفل، گشنیز، زردچوبه و زیره سبز) را به همراه آب دو عدد لیموترش اضافه کنید.

5. 5 دقیقه پس از پختن ورمیشل ها، حرارت را خاموش کنید.

6. این سوپ را به همراه گشنیز تازه و قاچ های لیموترش سرو کنید.


سوپ غلیظ ذرت و فلفل

• تعداد: 6 نفر

• زمان تهیه و پخت: 40 دقیقه

مواد لازم

• یک پیمانه پیاز خرد شده

• یک دسته تره فرنگی خرد شده

• 5 پیمانه دانه ذرت

• 400 گرم آب مرغ کم نمک

• یک عدد فلفل قرمز شیرین خرد شده

• 1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه

• 1/8 قاشق چایخوری فلفل هندی خرد شده

• زعفران (اختیاری)



طرز تهیه

1. داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید و تره فرنگی و پیاز را 5 دقیقه تفت دهید. مرتب هم بزنید تا یکدست سرخ شوند.

2. ذرت را اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید. سپس، آب مرغ را اضافه کنید تا بجوشد. سپس شعله را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید تا 20 دقیقه نیم جوش باشد. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

3. نیمی از مخلوط ذرت را داخل غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس دوباره داخل قابلمه برزید تا بجوشد.

4. باقی مانده آب مرغ را به همراه 1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه، فلفل هندی و زعفران اضافه کنید. حرارت دهید و سپس داغ سرو کنید.


سوپ مرغ پوسوله

این سوپ مکزیکی و مخصوص کشور شیلی است.

• تعداد: 8 نفر

مواد لازم

• 900 گرم فلفل چیلی پوبلانو

• 450 گرم سینه مرغ بدون استخوان، پخته شده

• دو پیمانه ذرت پوست کنده خشک

• یک عدد پیاز متوسط خرد شده

• یک دسته آویشن تازه

• 6 پیمانه آب مرغ

• نصف یک بوته کلم، خرد شده

• 3 تا 4 حبه سیر رنده شده

• یک عدد لیموترش

• نمک



طرز تهیه

1. دانه های خشک ذرت را از یک شب یا چند ساعت قبل خیس کنید. آن را به همراه 10 پیمانه آب و 3 تا 4 حبه سیر درسته و پوست کنده، حدود 3 ساعت روی شعله متوسط بپزید تا کاملا نرم شوند.

2. فلفل چیلی را روی گاز کبابی کنید. سپس آنها را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. وقتی خنک شد، دانه و ساقه آن را خارج کنید.

3. پیاز را با کمی روغن زیتون تفت دهید. سینه های مرغ را نیز یا سرخ یا کبابی کنید. سپس آنها را خرد کنید.

4. در مخلوط کن، پیاز، سیر سرخ شده را به همراه یک‌سوم یا نیمی از ذرت های پخته شده، 3 قاشق غذاخوری آویشن تازه، فلفل و 4 پیمانه آب مرغ را با یکدیگر مخلوط کنید تا نرم و یک‌دست شوند.

5. پوره به دست آمده را داخل قابلمه بریزید. بقیه ذرت، مرغ پخته شده و دو پیمانه آب مرغ را اضافه کنید.

6. کلم رنده شده و برگ های آویشن را اضافه کنید.

7. برای سرو سوپ، آن را داخل کاسه بریزید و با مقداری کلم روی آن و برگ های تازه آویشن تزیین کنید.






سوپ میگو با سس لیمو-کنجد

• تعداد: 6 نفر

• زمان تهیه و پخت: 55 دقیقه

مواد لازم

• 350 گرم میگو

• 4 ساقه پیازچه

• یک قاشق غذاخوری روغن کانولا

• 2.5 پیمانه فلفل دلمه‌ای زرد، قرمز، نارنجی و سبز

• یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده

• سه حبه سیر رنده شده

• 6 پیمانه آب

• یک پیمانه گل‌چه‌های کلم بروکلی

• دو قاشق غذاخوری سس سویا

• ¼ قاشق چایخوری فلفل قرمز خرد شده

• 4 پیمانه اسفناج خرد شده

• دو قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده

• دو قاشق غذاخوری آب لیموترش

• یک قاشق غذاخوری روغن کنجد

• دانه کنجد بوداده




طرز تهیه

1. میگوها را پوست بگیرید و بشویید و کنار بگذارید تا خشک شوند.

2. پیازچه‌ها را خرد کنید. بخش سفید آنها را کنار بگذارید. در یک تابه بزرگ، روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید. بخش سفید پیازچه‌ها را تفت دهید تا نرم شوند. سپس، زنجبیل و سیر را اضافه کنید. آنها را یک دقیقه تفت دهید.

3. آب، بروکلی، سس سویا و فلفل قرمز خرد شده را اضافه کنید. اجازه دهید مواد بجوشند. سپس حرارت را کم کنید. بدون در اجازه دهید دو دقیقه نیم‌جوش شوند.

4. میگو و اسفناج را اضافه کنید. دوباره بگذارید بجوشد. بدون در 2 تا 3 دقیقه بگذارید نیم‌جوش شود. پیازچه، پوست رنده شده لیموترش، آب لیموترش و روغن کنجد را درون سوپ اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید با دانه‌های کنجد تزئین و سرو کنید.



بُرش چغندر

مواد لازم

• نصف یک عدد پیاز

• 4 حبه سیر

• دو ساقه کرفس

• نصف یک عدد کلم کوچک (سفید یا قرمز)

• یک عدد سیب زمینی بزرگ

• یک تا دو عدد هویچ

• 2 تا 3 عدد چغندر

• دو عدد سینه مرغ

• 1.5 قاشق غذاخوری روغن زیتون

• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

• نمک

• 3 تا 4 پیمانه آب مرغ

• دو قاشق چایخوری شوید خشک شده

• دو قاشق غذاخوری سرکه سیب

• آب یک عدد لیموترش

• خامه ترش (برای تزئین)




روش تهیه

1. پیازها را پوست بگیرید و خلالی کنید.

2. سیر و کرفس را نیز ریز خرد کنید.

3. یک عدد کلم کوچک را ریز خرد کنید تا چهار پیمانه از آن به دست بیاید.

4. سیب زمینی را نیز خلالی و نازک خرد کنید.

5. هویج ها را نیز همچون سیب زمینی ها ریز و خلالی کنید.

6. در این مرحله نوبت به چغندرها می رسد، آنها را نیز همچون هویچ و سیب زمینی باریک و خلالی خرد کنید.

7. در این مرحله همه سبزیجات شما آماده هستند.

8. در این مرحله، روغن زیتون را در قابلمه بزرگی داغ کنید.

9. پیازها را داخل آن بریزد و حدود دو تا 3 دقیقه تفت دهید تا سبک شوند.

10. در مرحله بعد، سیر و کرفس را اضافه کنید و دو تا سه دقیقه تفت دهید.

11. سبزیجات آماده شده، همچون چغندر، سیب زمینی، هویج و کلم را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید.

12. در این مرحله به مواد نمک و فلفل اضافه کنید.

13. آب مرغ را اضافه کنید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد حدود 30 تا 45 دقیقه با شعله ملایم، نیم جوش باشند.

14. در این فاصله، سینه های مرغ را نمک و فلفل بزنید. در یک تابه متوسط کمی روغن زیتون بریزید و حدود 15 دقیقه آنها را بپزید.

15. سپس با کمک چنگال، مرغ ها را ریش‌ریش کنید و داخل قابلمه بریزید.

16. در این مرحله، شوید خشک، آب لیموترش و سرکه سیب را به سبزیجات داخل قابلمه اضافه کنید. در صورت نیاز، نمک و فلفل اضافه کنید.

17. سوپ را گرم با خامه ترش سرو کنید.



سوپ اسفناج

• تعداد: 6 نفر

• زمان تهیه و پخت: 35 دقیقه

مواد لازم

• یک عدد پیاز متوسط خرد شده

• 4 حبه سیر رنده شده

• دو قاشق چایخوری پودر سبزیجات معطر

• دو قاشق غذاخوری کره

• 850 گرم آب مرغ

• یک عدد سیب زمینی خرد شده

• 510 گرم اسفناج تازه

• نمک

• دو پیمانه شاهی آبی

• 60 گرم پنیر پارمسان رنده شده

• دو عدد گوجه فرنگی کوچک خرد شده




طرز تهیه

1. در یک قابلمه، سیر، پیاز و سبزیجات معطر را داخل کره و روی حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا پیاز سبک شود.

2. آب مرغ و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد. پس از جوشیدن، در قابلمه را بگذارید تا سیب زمینی ها نرم شوند. سپس از روی حرارت بردارید.

3. دو پیمانه از اسفناج را کنار بگذارید و باقی اسفناج را داخل قابلمه بریزید تا 5 دقیقه بپزد.

4. سوپ را داخل غذاساز بریزید و آن را به پوره تبدیل کنید. سپس دوباره داخل قابلمه برگردانید و روی حرارت نمک اضافه کنید تا مزه دار شود.

5. سوپ آماده شده را با برگ های تازه اسفناج، شاهی آبی و گوجه فرنگی سرو کنید.



سوپ مرغ اسپایسی و ذرت

• تعداد: 8 نفر

• زمان تهیه و پخت: 60 دقیقه

مواد لازم

• 8 ورق ژامبون خرد شده

• 450 گرم سینه بدون استخوان مرغ، نگینی خرد شده

• نصف قاشق چایخوری نمک

• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

• 1.5 پیمانه فلفل شیرین قرمز، خرد شده

• یک پیمانه پیاز خرد شده

• 1 تا 2 عدد فلفل چیلی خرد شده

• 4 حبه سیر رنده شده

• 1/3 پیمانه آرد کامل

• 6 پیمانه آب مرغ کم نمک

• دو عدد سیب زمینی بزرگ، خرد شده

• دو پیمانه ذرت شیرین

• 1.5 پیمانه خامه فرم گرفته

• نصف قاشق چایخوری فلفل هندی




طرز تهیه

1. در یک قابلمه بزرگ، ژامبون ها را تفت دهید تا برشته و طلایی شوند. آنها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.

2. مرغ ها را به قابلمه اضافه کنید. نمک و فلفل بپاشید و روی حرارت متوسط هم بزنید تا مرغ ها پخته شوند. فلفل شیرین و پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز سبک شود. فلفل چیلی و سیر را اضافه کنید و 3 دقیقه تفت دهید. در این مرحله آرد را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید.

3. آب مرغ و سیب زمینی را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید بدون در 10 دقیقه در حالت نیم جوش باقی بماند. مرغ، ذرت، خامه و فلفل هندی را نیز اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر بگذارید بپزد.



سوپ چیزبرگر آمریکایی

• تعداد: 6 نفر

• زمان تهیه و پخت: 40 دقیقه

مواد لازم

• 450 گرم گوشت چرخ‌کرده

• یک عدد پیاز متوسط خرد شده

• یک ساقه کرفس خرد شده

• دو حبه سیر رنده شده

• دو قاشق غذاخوری آرد کامل

• 410 گرم آب مرغ

• دو عدد سیب زمینی خرد شده

• 410 گرم کنسرو گوجه فرنگی

• 220 گرم پنیر چدار رنده شده

• 170 گرم رب گوجه فرنگی

• ¼ پیمانه کچاپ

• دو قاشق غذاخوری خردل

• یک پیمانه شیر کامل

• نان تست (اختیاری)




طرز تهیه

1. در یک قابلمه متوسط، گوشت، پیاز، کرفس و سیر را روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض و طلایی شود.

2. آرد را اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید. آب مرغ و سیب زمینی را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. به طور مرتب هم بزنید. حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذایرد تا 10 دقیقه بپزید و سیب زمینی ها نرم شوند.

3. گوجه فرنگی، پنیر، رب گوجه فرنگی، کچاپ و خردل را اضافه کنید. هم بزنید تا پنیر آب و سوپ غلیظ شود. شیر را اضافه کنید و با نان تست سرو کنید.


برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
آش چهار شنبه سوری

آش چهار شنبه سوری

سایت نیکو - مترجم نازنین خیرخواه: پس از دهه نخست ماه اسفند، تدارک جشن نوروز آغاز می شود.در نقاط مختلف کشورمان جشن چهارشنبه سوری برگزار می شود. در مازندران، زنان در آخرین چهارشنبه سال آش هفت ترشی یا چهل گیاه درست می کنند.

این غذا آسان , برای 10 نفر و زمان پخت این غذا 4ساعت است.

آش هفت ترشی از هفت نوع حبوبات و هفت جور سبزی و نیز هفت نوع ترشی مانند آب نارنج، آبلیمو، آب انار، سرکه، گوجه سبز و شیره ازگیل تهیه می شود که به «آش گزنه» معروف است و از خواص بی نظیری برخوردار است.به روایت بومیان این استان ،این آش یک نوع مازندران دارو محسوب می شود .طرز تهیه آنرا در این دستور آورده ایم.



مواد لازم:


  • چغندر 300 گرم
  • برنج معمولی یا برنج دو نیم ، یک لیوان
  • یک کیلو سبزی مخلوط خرد شده از سبزیهای محلی مازندران (اناریجه، زلنگ ،گزنه ، پونه، نعنا، گشنیز و سیر ) .
  • وجود هر کدام از این سبزی ها به دلیل عطر خاص خود بسیار با اهمیت است.می توانید به این سبزی ها جعفری و پیاز چه را نیز اضافه کنید که طعم آنرا بهتر می کند.
  • باقالی یک سوم لیوان
  • نخود و لوبیا یک سوم لیوان
  • عدس یک چهارم لیوان
  • گندم یک چهارم لیوان
  • جو یک چهارم لیوان
  • ماش یک چهارم لیوان
  • ترشی های آش شامل آب نارنج ، آب لیمو ، آب انار ترش ، آب غوره ، سرکه ، گوجه سبز و شیره ازگیل که به جای آب انار و آب گوجه سبز می توانید از رب انار ترش و رب گوجه سبز استفاده کنید.
  • آب به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • شکر به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه این آش در ابتدا باید بن شن یا همان پایه اولیه آش را آماده کنیم.

چغندر را پوست گرفته و خرد کنید.اندازه قطعات چغندر می تواند به اندازه های دلخواه باشد.اندازه پیشنهادی ما به اندازه یک حبه قند است.

سبزی ها را پاک می کنیم و می شوئیم و خرد می کنیم.

همه حبوبات را از شب قبل در آب سرد می گذاریم .سپس صبح روز بعد، آبکش می کنیم و با برنج شسته شده در قابلمه قرار می دهیم.چغندر خرد شده را نیز به آن اضافه می کنیم و در قابلمه تا جایی که آب مواد را در بربگیرد آب میریزیم.

اجاق را روشن می کنیم .حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید .سپس حرارت را کم می کنیمو درب قابلمه را می گذاریم تا بتدریج مواد بپزند.

این مرحله مهم است ، چون حبوبات باید خوب پخته شوند.ممکن است 2 تا 3 ساعت طول بکشد.

بعداز پختن برنج و حبوبات ، مقدار آب را در قابلمه میزان میکنیم و سبزی ها را در آن میریزیم.اگر احتیاج است که آب را اضافه کنید ، میزان آنرا به قدری در نظر بگیرید که از غلظت نهایی که در نظر دارید کمی رقیق تر باشد.

چون در حین پخته شدن سبزی و جوشیدن آن ، از مقدار آب کاسته می شود.

همه ترشی ها را نیز اضافه می کنیم و کمی زمان می دهیم تا سبزی ها بپزند.

مقدار هر ترشی را ته یک فنجان در نظر بگیرید و اضافه کنید.سپس از آش بچشید و هر کدام را با توجه به ذائقه خود بیشتر کنید.

پیشنهاد ما برای شما این است که رب انار را در این آش به قدری در نظر بگیرید که آش طعم ترش انار را بگیرد .سپس با افزودن کمی شکر آنرا ملس کنید و طعم ترش و شیرین به آن بدهید.

در ظرف سرو بکشید و روی آنرا سیر داغ بریزید.

امیدواریم از خوردن این آش لذت ببرید.

برترین ها
 
Similar threads

Similar threads

بالا