انازه گيري چربي

bh1342

عضو جدید
آيا ميشه غلضت چربي مايعي را بوسيله هدايت الكتريكي يا خواص الكتريكي آن اندازه گرفت؟
 

355113

عضو جدید
آيا ميشه غلضت چربي مايعي را بوسيله هدايت الكتريكي يا خواص الكتريكي آن اندازه گرفت؟


درود بر شما،

غلضت چربی نمی دانم چیست، اما اگر منظور شما "غلظت" چربی است، باید بگویم که به دلایلی چون لذیذ بودن کله پاچه و خوشمزه بودن حلیم و آشی که یک وجب رویش روغن باشد و همچنین مقاومت ناپذیری ما ایرانی ها در برابر روغن خوب و باقالی پلو با ماهیچه ی گوسفند، و تهاجم اخیر پیتزا با پنیر گودا و پاستا با خامه ی فراوان به اقصی نقاط کشور، از چربی خون بالا می توان به عنوان مرض ملّی ما نام برد که نتیجه اش سکته قلبی و مغزی است. هدف از این صغرا و کبرا چیدن ها این بود که بگویم اندازه گیری چربی در مایعی که خون نام دارد، با هدف تشخیص میزان آن، تقریبا از 100 سال پیش به روش های مختلف انجام می شود و از دورانی که به قرن 20-ام مشهور است، این اندازه گیری توسط دستگاه های الکترونیکی در آزمایشگاه های پزشکی انجام می شود! پرسش این است، اما، که چطور؟

عرض می شود که تقریبا تمام اندازه گیری های مرتبط با خون با روش فتومتری و یا اسپکتروفتومتری انجام می شود، به این معنی که به خون ماده ی مشخصی اضافه می شود که با عاملی که می خواهیم مقدار آن را اندازه گیری کنیم ترکیب می شود و یا تغییر رنگ ایجاد می کند و یا به علت ایجاد رسوب و کلوئیدی شدن محلول، باعث کدر شدن آن می شود. حالا، دستگاه الکترونیکی- نوری ما یا وجود طول موج آن رنگی را که انتظارش می رود چک می کند، و یا میزان کدرشدگی محلول را با اندازه گیری مقدار نوری که از محلول عبور می کند، اندازه می گیرد. حاصل این اندازه گیری ها مقدار چربی در خون را نمایندگی می کند.

برای آشنایی با فتومتری اینجا را ببینید:
http://shimist69.persianblog.ir/page/22222222222

همچنین در نشانی زیر به مبحث "گزارش كار شماره4 " مراجعه کنید:
http://www.nursingfild.blogfa.com/post/1

در شیمی مواد غذایی بیشتر از روش های 100% شیمیایی کمیت سنجی استفاده می شود که مورد بحث ما نیستند. اما این بانوی دانشمند ممکن است بتوانند به شما کمک کنند:
http://www.isiri.org/Portal/File/ShowFile.aspx?ID=4f23194f-e3d6-41f9-b974-7b61b7324307

پیروز باشید
 
بالا