استشمام دانه‌های قهوه،درمانی موثر برای بی ‌اشتهايی است

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
تحقيقات دو دانشجوي ايراني كه طي مقاله اي در نشريه «ايده هاي پزشكي» در آمريكا به چاپ رسيده حاكي از آن است كه استشمام قهوه،خنثي كننده‌اي بسيار قوي براي شامه و گيرنده هاي بويايي انسان است.

ياسر دري، دانشجوي بيوشيمي و پيش پزشكي دپارتمان پزشكي مركز علوم بهداشتي دانشگاه اكلاهما در گفت ‌و ‌گو با ايسنا اظهار داشت:بي اشتهايي پس از پخت و پز از عوارض شايعي است كه حاصل چسبيدن مولكول‌ هاي غذا به گيرنده هاي بويايي است؛اما تحقيقات جديد نشان مي ‌دهند كه تنها گيرنده ‌هاي بويايي در كيفيت حس بويايي تاثير ندارند و اين ساختار مولكولي مواد است كه تاثير بسزايي در كيفيت اين حس دارد.

وي خاطرنشان كرد: تحقيقات پژوهشگران نشان داده است كه ذرات قهوه از 28 مولكول مختلف تشكيل شده است و گمان مي‌رود،حداقل يكي از اين 28 مولكول تشكيل دهنده قهوه، موجب جدا كردن مولكول هاي غذا از گيرنده هاي بويايي و در نتيجه بازگشت اشتها مي‌شود.

دري كه اين تحقيقات را با همكاري همسرش - مريم سابقي از كالج اكلاهما- انجام داده است،خاطرنشان كرد: بر اساس اين تحقيقات،استشمام سه تا چهار دقيقه‌يي دانه هاي قهوه مي‌تواند در بازگشت اشتهاي از دست رفته و خنثي كردن گيرنده هاي بويايي موثر واقع شود.

به عقيده اين دو دانشجوي ايراني، اين تكنيك مي‌تواند براي حيوانات،جهت تغذيه سالم و تحريك غدد بزاقي آنان در مراكز پژوهشي مورد استفاده قرار گيرد.نتايج اين تحقيق در ژورنال Medical hypotheses ارائه شده است.
 

Similar threads

بالا