تحقيقات دو دانشجوي ايراني كه طي مقاله اي در نشريه «ايده هاي پزشكي» در آمريكا به چاپ رسيده حاكي از آن است كه استشمام قهوه،خنثي كنندهاي بسيار قوي براي شامه و گيرنده هاي بويايي انسان است.
ياسر دري، دانشجوي بيوشيمي و پيش پزشكي دپارتمان پزشكي مركز علوم بهداشتي دانشگاه اكلاهما در گفت و گو با ايسنا اظهار داشت:بي اشتهايي پس از پخت و پز از عوارض شايعي است كه حاصل چسبيدن مولكول هاي غذا به گيرنده هاي بويايي است؛اما تحقيقات جديد نشان مي دهند كه تنها گيرنده هاي بويايي در كيفيت حس بويايي تاثير ندارند و اين ساختار مولكولي مواد است كه تاثير بسزايي در كيفيت اين حس دارد.
وي خاطرنشان كرد: تحقيقات پژوهشگران نشان داده است كه ذرات قهوه از 28 مولكول مختلف تشكيل شده است و گمان ميرود،حداقل يكي از اين 28 مولكول تشكيل دهنده قهوه، موجب جدا كردن مولكول هاي غذا از گيرنده هاي بويايي و در نتيجه بازگشت اشتها ميشود.
دري كه اين تحقيقات را با همكاري همسرش - مريم سابقي از كالج اكلاهما- انجام داده است،خاطرنشان كرد: بر اساس اين تحقيقات،استشمام سه تا چهار دقيقهيي دانه هاي قهوه ميتواند در بازگشت اشتهاي از دست رفته و خنثي كردن گيرنده هاي بويايي موثر واقع شود.
به عقيده اين دو دانشجوي ايراني، اين تكنيك ميتواند براي حيوانات،جهت تغذيه سالم و تحريك غدد بزاقي آنان در مراكز پژوهشي مورد استفاده قرار گيرد.نتايج اين تحقيق در ژورنال Medical hypotheses ارائه شده است.
ياسر دري، دانشجوي بيوشيمي و پيش پزشكي دپارتمان پزشكي مركز علوم بهداشتي دانشگاه اكلاهما در گفت و گو با ايسنا اظهار داشت:بي اشتهايي پس از پخت و پز از عوارض شايعي است كه حاصل چسبيدن مولكول هاي غذا به گيرنده هاي بويايي است؛اما تحقيقات جديد نشان مي دهند كه تنها گيرنده هاي بويايي در كيفيت حس بويايي تاثير ندارند و اين ساختار مولكولي مواد است كه تاثير بسزايي در كيفيت اين حس دارد.
وي خاطرنشان كرد: تحقيقات پژوهشگران نشان داده است كه ذرات قهوه از 28 مولكول مختلف تشكيل شده است و گمان ميرود،حداقل يكي از اين 28 مولكول تشكيل دهنده قهوه، موجب جدا كردن مولكول هاي غذا از گيرنده هاي بويايي و در نتيجه بازگشت اشتها ميشود.
دري كه اين تحقيقات را با همكاري همسرش - مريم سابقي از كالج اكلاهما- انجام داده است،خاطرنشان كرد: بر اساس اين تحقيقات،استشمام سه تا چهار دقيقهيي دانه هاي قهوه ميتواند در بازگشت اشتهاي از دست رفته و خنثي كردن گيرنده هاي بويايي موثر واقع شود.
به عقيده اين دو دانشجوي ايراني، اين تكنيك ميتواند براي حيوانات،جهت تغذيه سالم و تحريك غدد بزاقي آنان در مراكز پژوهشي مورد استفاده قرار گيرد.نتايج اين تحقيق در ژورنال Medical hypotheses ارائه شده است.