۵ نشانه رسیدن انواع ترشی
اگر در خانه ترشی درست کردهاید، احتمالا دوست دارید بدانید که ترشی کی آماده میشود. مصرف ترشی با غذاهای ایرانی بسیار اشتهابرانگیز است و میل به غذا خوردن را افزایش میدهد. در فرهنگ ما ایرانیها سرو کردن ترشی در کنار انواع خورشت و پلو مخلوط از لوبیا پلو گرفته تا سبزی پلو با ماهی بسیار رایج است و همین موضوع موجب شده تا خیلی از ما در خانه ترشی درست کنیم. اما از کجا بفهمیم ترشی رسیده است؟
به طور کلی برای تشخیص آماده شدن ترشی خانگی باید چند روزی صبر کنید. پس عجله را کنار بگذارید و چند روز به ترشی فرصت دهید تا حسابی مزهدار شود، مگر اینکه مثلا ترشی گلم کلم فوری درست کرده باشید.
معمولا زمان آماده شدن ترشی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این که ترشی را با چه موادی تهیه میکنید و برای تهیه آن از چه روشی استفاده میکنید، همگی روی زمان آماده شدن ترشی موثر هستند. در ادامه به شما میگوییم که ترشی رسیده چه ویژگیهایی دارد و چطور تشخیص دهیم که ترشی ما برای مصرف آماده است؟
ترشی رسیده عطر مطبوعی دارد و دیگر بوی خامی سبزیجات آن از بین میرود. بنابراین برای این که مطمئن شوید ترشی شما آماده شده است یا خیر بهترین راه استشمام بوی ترشی است.
در اکثر مواقع ترشی بعد از یک هفته آماده میشود، اما برخی چند روز زودتر و برخی دیگر چند روز دیرتر اقدام به مصرف ترشی میکنند و از همین رو این موضوع کاملا سلیقهای است. بسیاری از افراد عاشق طعم ترشی تازه هستند و دوست دارند زمانی که سبزیجات هنوز تردی خود را حفظ کردهاند، آن را مصرف کنند و بعضی از قدیمیها معتقد هستند که ترشی باید کاملا رسیده، نرم و مزهدار شده مصرف شود. بنابراین هر زمان که احساس میکنید مزه ترشی شما ایدهآل است، میتوانید آن را استفاده کنید.
معمولا رسیدن اکثر ترشیهایی که با سبزیجات خام تهیه میشوند، حدود ۵ الی ۱۵ روز طول میکشد. همانطور که گفته شد ترشیهایی که بافت ریزتری دارند، سریعتر آماده میشوند و سبزیجات درشتتر زمان بیشتری برای مزهدار شدن نیاز دارند. از طرف دیگر برخی از سبزیجات که بافت سفتی دارند، باید زمان بیشتری در سرکه بمانند تا مزهدار شوند و ترشی به اصطلاح برسد.
اگر ترشی شما با سبزیجات پخته آماده شود یا بعد از ترکیب کردن سبزیجات آنها را چند دقیقه با سرکه بجوشانید، میتوانید بعد از خنک شدن ترشی یا حداکثر یک روز پس از تهیه ترشی آن را مصرف کنید. اضافه کردن سرکه داغ به سبزیجات ترشی نیز موجب میشود تا سرکه سریع تر به بافت سبزیجات رسوخ کند و ترشی زودتر آماده شود و به اصطلاح «برسد».
از همین رو در پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم ترشی رسیده است، باید بدانید که این موضوع تا حد زیادی به نوع ترشی، روش آماده کردن ترشی و نوع سبزیجاتی که در ترشی استفاده شده است، بستگی دارد.
معمولا توصیه میشود که برای نگهداری ترشی از ظروف شیشهای و سفالی استفاده شود. اشتباهی که خیلی از افراد نسبت به آن بیتوجه هستند، آماده کردن ترشی در ظروف یا دبه پلاستیکی است. از آن جایی که برای تهیه ترشی از سرکه استفاده میشود، نباید ترشی را در ظروف و دبه پلاستیکی آماده کنید. زیرا این کار موجب واکنش سرکه با پلاستیک و تولید گازهای سمی میشود که نه تنها برای سلامت مضر است، بلکه روی طعم و مزه ترشی نیز تاثیر میگذارد.
بهتر است بعد از آماده کردن ترشی چند روز آن را در بیرون از یخچال و در فضای آشپزخانه قرار دهید. بعد از چند روز میتوانید ترشی را در یخچال بگذارید. به خاطر داشته باشید که برای نگهداری ترشی در فضای بیرون از یخچال باید آن را دور از نور خورشید و در مکانی تاریک و خنک قرار دهید. در گذشته زیر زمین خانه محل نگهداری ترشی بود که هم هوای خنک و مناسبی داشت و هم در برابر نور خورشید از ترشی محافظت میکرد.
نکته دیگری که باید در مورد نگهداری از ترشی تازه بدانید این است که از ظرفی استفاده کنید که درب آن کاملا محکم میشود. ورود هوا به داخل ظرف ترشی موجب فساد زودهنگام آن میشود. برای این که درب شیشه محکمتر بسته شود، میتوانید یک کیسه پلاستیکی را برش دهید و روی شیشه بگذارید و سپس درب شیشه ترشی را محکم کنید.

ترشی رسیده چه ویژگیهایی دارد؟

اگر در خانه ترشی درست کردهاید، احتمالا دوست دارید بدانید که ترشی کی آماده میشود. مصرف ترشی با غذاهای ایرانی بسیار اشتهابرانگیز است و میل به غذا خوردن را افزایش میدهد. در فرهنگ ما ایرانیها سرو کردن ترشی در کنار انواع خورشت و پلو مخلوط از لوبیا پلو گرفته تا سبزی پلو با ماهی بسیار رایج است و همین موضوع موجب شده تا خیلی از ما در خانه ترشی درست کنیم. اما از کجا بفهمیم ترشی رسیده است؟
به طور کلی برای تشخیص آماده شدن ترشی خانگی باید چند روزی صبر کنید. پس عجله را کنار بگذارید و چند روز به ترشی فرصت دهید تا حسابی مزهدار شود، مگر اینکه مثلا ترشی گلم کلم فوری درست کرده باشید.
معمولا زمان آماده شدن ترشی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این که ترشی را با چه موادی تهیه میکنید و برای تهیه آن از چه روشی استفاده میکنید، همگی روی زمان آماده شدن ترشی موثر هستند. در ادامه به شما میگوییم که ترشی رسیده چه ویژگیهایی دارد و چطور تشخیص دهیم که ترشی ما برای مصرف آماده است؟
مزه ترشی را امتحان کنید
اگر ترشی شما با سبزیجات خام تهیه شده است، برای تشخیص آماده شدن ترشی باید پس از حدود ۱ هفته درب ظرف ترشی را باز کنید و با استفاده از یک قاشق تمیز و خشک مقداری از آن را بردارید. زمانی که ترشی رسیده باشد، سرکه به داخل سبزیجات رسوخ کرده و از همین رو طعم سرکه، ادویهها و نمک کاملا در مخلفات ترشی احساس میشود.به عطر ترشی توجه کنید

ترشی رسیده عطر مطبوعی دارد و دیگر بوی خامی سبزیجات آن از بین میرود. بنابراین برای این که مطمئن شوید ترشی شما آماده شده است یا خیر بهترین راه استشمام بوی ترشی است.
به رنگ ترشی دقت کنید
معمولا زمانی که ترشی آماده مصرف میشود، رنگ آن کمی تغییر میکند. اگر در ترشی از زردچوبه یا ادویههای رنگی استفاده کرده باشد، این رنگها به داخل بافت سبزیجات نفوذ میکنند و از همین رو رنگ سبزیجات به صورت یکدست تغییر میکند.به اندازه و بافت ترشی توجه کنید
به طور کلی هر چقدر بافت ترشی ریزتر باشد، ادویهها و سرکه سریعتر به آن نفوذ میکند و ترشی شما زودتر آماده میشود. معمولا ترشیهایی که برای تهیه آنها از سبزیجات خام و درشت استفاده میشوند، بیشتر از ۱ هفته زمان برای رسیدن نیاز دارند.
برای رسیدن یا نرسیدن ترشی سلیقهای عمل کنید
در اکثر مواقع ترشی بعد از یک هفته آماده میشود، اما برخی چند روز زودتر و برخی دیگر چند روز دیرتر اقدام به مصرف ترشی میکنند و از همین رو این موضوع کاملا سلیقهای است. بسیاری از افراد عاشق طعم ترشی تازه هستند و دوست دارند زمانی که سبزیجات هنوز تردی خود را حفظ کردهاند، آن را مصرف کنند و بعضی از قدیمیها معتقد هستند که ترشی باید کاملا رسیده، نرم و مزهدار شده مصرف شود. بنابراین هر زمان که احساس میکنید مزه ترشی شما ایدهآل است، میتوانید آن را استفاده کنید.
از کجا بفهمیم ترشی رسیده است؟

معمولا رسیدن اکثر ترشیهایی که با سبزیجات خام تهیه میشوند، حدود ۵ الی ۱۵ روز طول میکشد. همانطور که گفته شد ترشیهایی که بافت ریزتری دارند، سریعتر آماده میشوند و سبزیجات درشتتر زمان بیشتری برای مزهدار شدن نیاز دارند. از طرف دیگر برخی از سبزیجات که بافت سفتی دارند، باید زمان بیشتری در سرکه بمانند تا مزهدار شوند و ترشی به اصطلاح برسد.
اگر ترشی شما با سبزیجات پخته آماده شود یا بعد از ترکیب کردن سبزیجات آنها را چند دقیقه با سرکه بجوشانید، میتوانید بعد از خنک شدن ترشی یا حداکثر یک روز پس از تهیه ترشی آن را مصرف کنید. اضافه کردن سرکه داغ به سبزیجات ترشی نیز موجب میشود تا سرکه سریع تر به بافت سبزیجات رسوخ کند و ترشی زودتر آماده شود و به اصطلاح «برسد».
از همین رو در پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم ترشی رسیده است، باید بدانید که این موضوع تا حد زیادی به نوع ترشی، روش آماده کردن ترشی و نوع سبزیجاتی که در ترشی استفاده شده است، بستگی دارد.
ترشی را کجا نگهداری کنیم؟

معمولا توصیه میشود که برای نگهداری ترشی از ظروف شیشهای و سفالی استفاده شود. اشتباهی که خیلی از افراد نسبت به آن بیتوجه هستند، آماده کردن ترشی در ظروف یا دبه پلاستیکی است. از آن جایی که برای تهیه ترشی از سرکه استفاده میشود، نباید ترشی را در ظروف و دبه پلاستیکی آماده کنید. زیرا این کار موجب واکنش سرکه با پلاستیک و تولید گازهای سمی میشود که نه تنها برای سلامت مضر است، بلکه روی طعم و مزه ترشی نیز تاثیر میگذارد.
بهتر است بعد از آماده کردن ترشی چند روز آن را در بیرون از یخچال و در فضای آشپزخانه قرار دهید. بعد از چند روز میتوانید ترشی را در یخچال بگذارید. به خاطر داشته باشید که برای نگهداری ترشی در فضای بیرون از یخچال باید آن را دور از نور خورشید و در مکانی تاریک و خنک قرار دهید. در گذشته زیر زمین خانه محل نگهداری ترشی بود که هم هوای خنک و مناسبی داشت و هم در برابر نور خورشید از ترشی محافظت میکرد.
نکته دیگری که باید در مورد نگهداری از ترشی تازه بدانید این است که از ظرفی استفاده کنید که درب آن کاملا محکم میشود. ورود هوا به داخل ظرف ترشی موجب فساد زودهنگام آن میشود. برای این که درب شیشه محکمتر بسته شود، میتوانید یک کیسه پلاستیکی را برش دهید و روی شیشه بگذارید و سپس درب شیشه ترشی را محکم کنید.