از پوشک گرفتن کودک اوتیسم و آموزش توالت رفتن

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۱۱ اصل مهم از پوشک گرفتن کودک اوتیسم و آموزش توالت رفتن​



11 اصل مهم از پوشک گرفتن کودک اتیسم و آموزش توالت رفتن


چطور کودک اوتیسم را از پوشک بگیریم؟ اگر شما هم والد یک کودک مبتلا به اختلال اتیسم باشید، احتمالا این سوال برایتان به وجود می‌آید که اصول از پوشک گرفتن کودک اتیسم چیست یا آموزش استفاده از توالت برای کودکان دارای اختلال طیف اتیسم چگونه است؟


از پوشک گرفتن کودک اوتیسم​


آموزش نحوه توالت رفتن کودک اتیسم


از پوشک گرفتن کودک اتیسم و آموزش نحوه توالت رفتن این کودکان، معمولا بیش از معمول زمان می‌برد. این زمانبر بودن و تاخیر در یادگیری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بسیاری از کودکان مبتلا به اتیسم در یادگیری برخی مهارت‌ها، نسبت به سایر کودکان به زمان بیشتری نیاز دارند و روند یادگیری در آنها آهسته‌تر اتفاق می‌افتد.
به علاوه در برخی کودکان اتیسم، ترک عادت طولانی‌مدت نیاز به زمان بیشتری دارد که این موضوع شامل از پوشک گرفتن کودک اتیسم هم می‌شود. از طرفی فرصت‌های نسبتا کمی برای تمرین توالت کردن در طول روز وجود دارد. چالش‌های ارتباطی مثل توانایی‌های کلامی محدود هم به این چالش‌ها اضافه می‌‌شود.
در مورد کودکان مبتلا به اختلال اتیسم، مساله توالت کردن، خودش به تنهایی باعث ایجاد اضطراب می‌شود. مثلا برخی از کودکانی که مشکلات ارتباطی دارند، این سوال را متوجه نمی‌شوند که آیا در حال حاضر باید به حمام یا دستشویی بروند یا نه؟ یا نمی‌دانند چطور باید به این سوال شما جواب دهند که نیاز به توالت رفتن دارند.
بعضی والدین این تجربه را دارند که کودکشان با نشان دادن برخی علامت‌ها، نشان می‌دهد که نیاز به توالت رفتن دارد. مثلا ممکن است کودک پاهایش را جمع کند، خودش را سفت‌تر بگیرد، حالت چهره‌اش تغییر کند و … .
اما در همین موارد هم به موقع رساندن کودک به توالت چندان کار راحتی نیست. اما به هر حال راهکارهایی برای از پوشک گرفتن کودک اوتیسم و آموزش دستشویی رفتن کودک اتیسم وجود دارد که می‌توانید از آنها کمک بگیرید.

چه زمانی برای از پوشک گرفتن کودک اتیسم مناسب است؟​


معمولا کودکان اتیسم کمی دیرتر از کودکان دیگر یاد می‌گیرند که خودشان به دستشویی بروند. سن مناسب برای از پوشک گرفتن کودکان بین ۲ تا ۵ سال است و قبل از ۵ تا ۶ سالگی آموزش رفتن به دستشویی باید به کودک داده شود. ولی نباید این کار را قبل از ۱۸ ماهگی کودک انجام دهید. بهترین سن را برای کودکان اتیسم، ۳ سال می‌دانند.

البته طیف متفاوتی از کودکان اختلال به اتیسم وجود دارند که بسته به عوامل فیزیولوژی مختلف، آمادگی کودک ممکن است فرق داشته باشد. از طرفی خودتان هم باید برای این کار آمادگی و وقت کافی داشته باشید.
.
در ضمن فصل تابستان، نسبت به دیگر فصل‌های سال، زمان بهتری است بهتر است درباره این تصمیم و آمادگی کودک اتیسم و خودتان به عنوان والد، با مشاور هم صحبت کنید تا از راهنمایی او کمک بگیرید.
اگر هنوز کودک را پوشک می‌کنید

اصول از پوشک گرفتن کودک اتیسم​


چه زمانی برای از پوشک گرفتن کودک اتیسم مناسب است؟


۱- برنامه ریزی داشته باشید​


وقتی تصمیم گرفتید که اقدام به از پوشک گرفتن کودک اوتیسم کنید، باید بدانید که برنامه را از زمان بیدار شدن کودک شروع کنید. کودک باید ابتدا یاد بگیرد که در طول روز عمل دستشویی رفتن را انجام می‌دهد و بعد برای برنامه شبانه کودک هم برنامه‌ریزی کنید.
یک نمودار تهیه کنید و زمان‌هایی را که کودکتان ادرار یا مدفوع می‌کند، در آن ثبت کنید تا متوجه شوید کودک چه زمانی مثلا بعد از نوشیدن یک نوشیدنی یا خوردن غذا احتیاج به اجابت مزاج می‌کند. در این زمان‌ها کودک را برای دستشویی رفتن آماده کنید.

۲- توالت را آماده کنید​


کودک را بدون لباس روی یک صندلی کنار توالت قرار دهید و او را تشویق کنید که خودش برای ادرار کردن از روی صندلی بلند شود و روی توالت بنشیند. در این فاصله به کودک تشویقی دلخواهش را بدهید.
در این زمان سعی کنید برای بلند کردن کودک از روی صندلی و نشستن روی توالت، کمترین دخالت و کمک را داشته باشید تا کودک مستقل بار بیاید. هر بار صندلی را کمی دورتر از توالت قرار دهید تا کم کم به کلی صندلی را بردارید.
هر بار که کودک داخل توالت ادرار کرد، او را بسیار تشویق کنید. با کمک نموداری که تهیه کرده‌اید، ۱۵ دقیقه قبل از برنامه دستشویی کردن کودک، او را به دستشویی ببرید.

۳- پوشک را باز کنید​


باز کردن پوشک از پای کودک اتیسم برای آمادگی دستشویی رفتن


فراموش نکنید که پوشک یا شورت‌های آموزشی می‌توانند روند یادگیری کودک برای توالت رفتن را به تاخیر بیندازند چون ممکن است کودک حتی متوجه نشود که ادرار کرده است. اگر شورت‌های عادی به کودکتان بپوشانید، متوجه رطوبت یا ناراحتی ناشی از ادرار را حس می‌کند و شما را هم خبردار کند.
با هر بار خبردار کردن شما، بهتر است به کودک خود به عنوان تشویقی، خوراکی یا اسباب بازی دلخواه او را بدهید.

۴- با کودک مهربان باشید​


اگر کودک در مورد اینکه دستشویی دارد، به شما خبر نداد و لباس خود را کثیف کرد، هیاهو و دعوا به راه نیندازید. این روند حتی برای کودکان دیگر هم زمان‌بر است، فقط سعی کنید به روش درست به کودکان بفهمانید که بار دیگر باید نیاز به رفتن به توالت را به شما خبر بدهد. پاک کردن کودک را با آرامش و صحبت کردن درباره لزوم این کار انجام دهید.


۵- به طور مداوم کودک را به دستشویی ببرید​


به طور مداوم کودک اتیسم را به دستشویی ببرید


هر یک ساعت یک بار کودک را به دستشویی ببرید و تا زمانی که ادرار یا مدفوع خود را خارج کند، این روند را ادامه دهید. اگر کودک بعد از ۳۰ دقیقه ادرار نکرد، او را خارج کنید و اجازه دهید به کارهای قبلی خود ادامه بدهد.

۶- تمیز کردن را به کودک یاد بدهید​


اگر کودک در خارج از توالت، دستشویی کرد و لباس‌ها و بدنش کثیف شدند، به او یاد بدهید که خودش لباس‌هایش را عوض کند و اگر بیرون از توالت دستشویی کرد، محیط را تمیز کند. این کار را با آرامش به کودک یاد بدهید و از خشمگین شدن و پرخاش کردن، جدا بپرهیزید.


۷- کودکتان را سرگرم کنید​


کودکتان را برای از پوشک گرفتن سرگرم کنید


ممکن است کودک مبتلا به اختلال اوتیسم، در ابتدا علاقه چندانی به نشستن روی توالت نداشته باشد، بهتر است با خواندن یک کتاب یا شعر، او را سرگرم کنید تا با این کار از اضطراب یا بی‌حوصلگی کودکتان کم کنید. اگر در فاصله نشستن روی توالت و ادرار کردن کودکتان، کاری برایتان پیش آمد، او را بیش از ۵ دقیقه در توالت تنها نگذارید.

۸- شست و شوی بدن را آموزش دهید​


در ابتدای یادگیری روند از پوشک گرفتن کودک اوتیسم و توالت رفتن، بعد از انجام دستشویی، کودک خود را بشویید و سپس دست‌هایتان را زیر آب و با شوینده یا مایع دستشویی بشویید. این کار را جلو چشمان کودکتان انجام دهید تا به عنوان یک بخش جدایی ناپذیر بعد از دستشویی کردن، یاد بگیرد.
حتی بهتر است به او یاد بدهید که قبل از توالت کردن هم، کودک دست‌های خودش را بشوید.

۹- مکان دستشویی را فراهم کنید​


مکان دستشویی را مناسب کنید


کودک نباید برای دستشویی رفتن دچار اکراه یا اضطرات شود. برای این که مکان دستشویی فراهم شود، بهتر است یک اسباب بازی که کودک دوست دارد را انتخاب کنید و به او بدهید تا با خود به توالت ببرد. این کار به کودک اوتیسم کمک می‌کند که برای دستشویی رفتن استرس نداشته باشد.

۱۰ – لباس‌های راحت را انتخاب کنید​


در مدتی که کودک مشغول یادگیری است، سعی کنید به تن کودک لباس‌هایی بپوشانید که بیرون آوردن و پوشیدن آنها راحت است. از شلوارهای تنگ با دکمه یا زیپ خودداری کنید. در ضمن باید لباس‌ها شست و شوی راحتی داشته باشند تا خودتان هم در صورت لزوم شستن، اذیت نشوید. در این فاصله از تشک‌های ضد آب و پوشک‌های سایز بزرگ برای شب‌ها استفاده کنید.

۱۱- در همه مراحل صبور باشید​


صبور بودن و آرامش داشتن برای از پوشک گرفتن کودک اتیسم


صبور بودن و آرامش داشتن برای از پوشک گرفتن کودک اوتیسم، اصل اساسی این روند یادگیری است. در هر مرحله به یاد داشته باشید که این پروسه ممکن است زمان زیادی بگیرد تا کودک کاملا این روند را بیاموزد. پس آرام و با حوصله باشید.
بعد از انجام درست کارها، او را به روش‌های صحیح گفتاری یا دادن تشویقی، تشویق کنید و عادت‌های کودک را یاد گرفته و به او کمک کنید تا به روشی که کودک در آن راحت است، توالت رفتن را انجام دهد.

سوالات متداول​


از چه سنی کودک اوتیسم را از پوشک بگیریم؟​


بهترین سن برای کودک اتیسم برای از پوشک گرفتن بعد از ۳ سالگی است. ممکن است اگر تا ۵ تا ۶ سالگی کودک را از پوشک نگرفته‌اید، حتما این کار را در اولویت خود قرار دهید.

چه کار کنیم که کودک دستشویی داشتن را اعلام کند؟​


برای این که کودک در روند از پوشک گرفتن، توالت داشتن خود را اعلام کند باید به او بگویید که این کار را بکند و بعد از اینکه به شما اعلام کرد، هر بار او را تشویق کنید. هرگز به‌خاطر اعلام نکردن کودک، او را دعوا نکنید چون باعث اضطراب بیشتر کودک خواهد شد.
 

Similar threads

بالا