راه اندازي دکتري ادبيات انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در دانشگاه تهران
دکتري ادبيات انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در دانشگاه تهران راه اندازي مي شود
دکتر اکبري، رئيس دانشکده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران، که با خبرنگار سايت خبري دانشگاه درباره گشايش نخستين کتابخانه تخصصي دفاع مقدس در دانشگاه تهران گفت و گو مي کرد گفت: دانشگاه تهران در نظر دارد دکتراي ادبيات انقلاب اسلامي و دفاع مقدس را راه اندازي کند.
دکتر منوچهر اکبري، گفت: 12 بهمن ماه همزمان با آغاز دهه مبارک فجر مراسم اهدا و بهره برداري از کتابخانه تخصصي دفاع مقدس با حضور رئيس و مسئولان بنياد حفظ آثار دفاع مقدس برگزار مي شود. وي افزود: اين کتابخانه بي نظيرترين و شايد بتوان گفت کامل ترين کتابخانه در حوزه دفاع مقدس است.
دکتر اکبري درباره اهميت اين مجموعه در دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران در توسعه زبان و ادبيات فارسي و در راستاي گسترش اين رشته تقاضاي راه اندازي دکتراي ادبيات انقلاب اسلامي و دفاع مقدس را دارد که اين دوره هاي ارشد و دهگانه دکترا مراحل قانوني اش طي شده و به زودي براي وزارت علوم فرستاده خواهد شد که اين مجموعه گنجينه عظيمي خواهد بود براي دانشجوياني که در اين رشته پذيرش خواهيم کرد.
وي افزود: اين کتابخانه صرفا در حوزه ادبيات دفاع مقدس نيست و همه تحقيقاتي که درباره تاريخ، جغرافيا، داستان، شعر، رمان، خاطرات رزمندگان، روانشناسي و يادداشت هاي دفاع مقدس است را شامل مي شود.
رئيس دانشکده ادبيات دانشگاه تهران گفت: بيش از 6 هزار جلد کتاب در زمينه دفاع مقدس از سوي بنياد حفظ آثار دفاع مقدس از سراسر کشور گردآوري شده که از برخي کتابها تا پنج جلد موجود است و برخي نيز بسيار نفيس و تک نسخه اي هستند. وي افزود: تمام اسناد و نقشه هاي جنگي که انتشار آنها ممنوع نبوده چاپ شده و در اين مجموعه موجود مي باشد.
وي همچنين اهميت جغرافيايي و جايگاه برجسته علمي دانشگاه تهران را از دلايل اهدا اين مجموعه از سوي بنياد حفظ آثار دفاع مقدس دانست و افزود: نکته سنجي و تيز بيني مسئولان محترم بنياد حفظ آثار دفاع مقدس قابل تقدير است که اين مجموعه را به دانشگاهي اهدا کردهاند که علاوه بر امکان دسترسي سريع علاقه مندان از يک پيشينه علمي بالايي نيز برخوردار است. وي افزود: به دنبال برگزاري ربع قرن آثار دفاع مقدس و پس از پايان اين مسابقات پيشنهاد اهدا اين کتاب ها به دانشگاه تهران از سوي دانشکده مطرح شد که مسئولان محترم بنياد حفظ و آثار دفاع مقدس با سعه صدر و با يک نگاه ملي اين گنجينه ارزشمند را به دانشگاه تهران اهدا کردند.
دکتر اکبري تصريح کرد: ما هيچ حصر و انحصاري براي اين کتابخانه قائل نيستيم و گروه ادبيات دانشکده ادبيات و علوم انساني به واسطه قدمت خود جزء وظيفه خود ميداند که گنجينه هاي متعدد را در حوزه هاي گوناگون به عنوان کتابخانه هاي تخصصي داير کند و محل ارجاع تمام محققان و دانشجويان باشد.
دکتر اکبري درباره چگونگي امانت اين کتاب ها و زمان استفاده از اين مجوعه گفت: انتقال کتاب ها از اول مهر ماه آغاز شده و همکاران ما در کتابخانه در حال فهرست نويسي اين کتابها هستند و تا زماني که فهرست نويسي پايان نيافته علاقه مندان مي توانند در محل کتابخانه از اين مجموعه استفاده کنند.
وي افزود: اين کتاب ها در مخزن قابل دسترسي و به صورت جداگانه نگهداري ميشود. دکتر اکبري گفت: همه اين آثار از سوي بنياد حفظ آثار دفاع مقدس و از سراسر ايران گرد آوري شده است.
دکتر اکبري در باره ادامه روند اهدا کتاب به اين مجوعه گفت: ما از انتشارات دفاع مقدس به خصوص اتنشارات سرير که آثار دفاع مقدس را چاپ مي کند تقاضا داريم که اين طرح را ابتر نگذارند و اگر به يک دوره خاص محدود شود دچار يک خلا تاريخي خواهيم شد. بنابراين تقاضا داريم که کتاب ها را به ما اهدا کنند و اگر ممکن نبود ما را در ليست خريد منظور کنند که يک يا دو نسخه براي ما بفرستند . البته نظر بنياد حفظ آثار دفاع مقدس هم اين است که اين مجموعه را تکميل کنند که اين جاي تقدير دارد.
کد:
http://news.ut.ac.ir/NSite/FullStory/?id=10961