سلام
در فايل مربوطه معايب و ايرادات فني لامپهاي كم مصرف بيان شده ، اما مطلبي مهمتر از
آن در ميان است :
چند سال پيش برحسب تبليغات زياد رسانه اي سرانجام لامپ كم مصرفي تهيه و جايگزين
لامپ تنگستن اتاقم ( اطاق عربي است ) كردم. ابتدا همه چيز خوب بود اما پس از گذشت
3 يا 4 ماه ( كمي كمتر يا بيشتر ) روزي هنگام تعويض كانال تلويزيون توسط كنترل از راه دور
آن متوجه شدم كه دستگاه عمل نمي كند ، باطري را چك و از صحت آن مطمئن ، و سپس
توسط كنترل از راه دور ويديو كه مشابه مارك تلويزيون بود نيز امتحان كردم و باز تلويزيون
هيچگونه عكس العملي نشان نداد ، كنترل از راه دور تلويزيون ديگري كه نيز سازگار بود را
امتحان كردم و نتيجه همچنان منفي بود ، پس يقين پيدا كردم كه برد مادون قرمز گيرنده
بروي تلويزيون سوخته است و بايد تعويض شود . ساعتي بعد دوباره امتحان كردم و در كمال
تعجب متوجه شدم كه تمام كنترل ها سالم هستند و تلويزيون نيز كاملا به فرمانهاي كنترل
ها جواب مي دهد تنها تغيير رخ داده خاموش بودن لامپ كم مصرف موجود در اتاق بود .

براي صحت چراغ را روشن و امتحان كردم كه در اين حالت تلويزيون قادر به عكس العمل نبود.
فرستنده را در تماس با محل گيرنده مادون قرمز تلويزيون قرار دادم اما تلويزيون قادر به دريافت
نبود ، اين از نظر من يعني اينكه لامپ كم مصرف با چنان شدتي پرتو مادون قرمز از خود
ساطع مي كند كه حتي ديد مستقيم كنترل و تلويزيون ( آنهم در فاصله يك سانتي متري )
قادر به عمل نيستند . لامپ بروي سقف كه زاويه مستقيم هم با تلويزيون ندارد مانع از
برقراري تماس بين تلويزيون و كنترل مي شد. لامپ را برداشته و ديگر هرگز از چنين لامپهايي
استفاده نكرده ام .
چنين پرتوي مادون قرمز پر قدرتي قطعا نه تنها بروي لوازم الكترونيكي تاثير گذار است بلكه
حتما براي انسان و پوست مي تواند بشدت خطرناك باشد و فكر مي كنم اثرات ابتدايي آن
با تغيير رنگ شروع شود . بهرحال اين تجربه عملي براي يقين من كافي مي باشد و هيچ
گونه توضيح و استدلالي از متخصصين نيز باعث نخواهد شد كه روزي دوباره از آن استفاده
كنم.
فكر كردم بهتر است دوستان در جريان باشند و به نوبه خود تمام دوستان و آشنايان خود
را از اين موضوع با خبر سازند ، سلامتي بسيار مهمتر از چند ريال صرفه جويي است كه
بروي آن تاكييد مي شود.
جالب اينكه مدتي قبل خبري را خواندم ( اينترنت ، روزنامه ... ؟ ) كه حاكي از اثرات مضر
لامپهاي كم مصرف بروي انسان از جمله ميگرن و سردرد در يكي از كشورها ( انگلستان ؟ )
بود. شايد با جستجو در اينترنت اطلاعات بيشتري براي شما حاصل شود اما خودم ديگر
نيازي به ادله بيشتر ندارم.
موفق باشيد