مراقب اطلاعات موبایل خود باشید / خیلی خیلی مهم

ali561266

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
شما در خطريد؛ خطري كه بنيان خانواده‌تان را متزلزل مي‌كند؛ خطري كه شما يا بستگانتان را تا مرز خشم، جنون، ارتكاب قتل يا خودكشي مي‌برد؛ خطري كه آبرويتان را به باد مي‌دهد و انگشت‌نمايتان مي‌كند تا خاص و عام براي عبرت هم مثال‌تان بزنند و بگويند: «بيچاره، همه اطلاعات گوشي‌اش را دزديده‌اند، حتي عكس‌هاي خصوصي‌اش را.»

آنچه در اين گزارش مي‌خوانيد، يك تجربه خطرناك است كه براي دركش، بايد موبايلتان را كاملا از هر نوع شماره، عكس، فيلم و پيامك خالي كنيد و قيد شماره تلفن‌تان را هم براي هميشه بزنيد، تا وارد روندي شويد كه نشانتان دهد هكر‌ها چگونه به فايل‌هاي خصوصي ديگران از طريق گوشي تلفن همراهشان، چوب حراج مي‌زنند، اما اگر شما هم از خطر كردن مي‌ترسيد، پس ماجراجويي را به خبرنگار «جام‌جم» واگذار كنيد تا ماجراي آشنايي كوتاه با يكي از هكرهاي تلفن همراه را برايتان بگويد: آشنايي من با اين هكر، برنامه‌ريزي شده نبود، او با يك گوشي تلفن همراه در دستش كه صفحه نمايشي نسبتا بزرگي داشت، تكيه داده بود به ميله سرد وسط مترو و عكس‌هايي را تماشا مي‌كرد و لبخند مي‌زد. وقتي متوجه شد نگاهم روي صفحه نمايش گوشي‌اش ثابت مانده است، اول سرگرمي محبوبش را پنهان كرد اما طولاني بودن مسيرمان، باعث شد يخ‌ها آرام‌آرام آب شوند.

روي صفحه نمايشگر تلفن همراه او، عكس زني جوان و بي‌حجاب بود كه شباهت زيادي به بانوي محجبه‌اي در همان واگن داشت. «چه بامزه ! اين عكس موبايلتان، كاملا شبيه آن خانمي است كه آن طرف نشسته، اين جور تصادف‌ها خيلي كم پيش مي‌ياد!» اين شروع گپ و گفت ما بود، ناشناس كم سن و سال از ته دل خنديد و گفت: «هيس! خب اين عكس همونه! موبايلش را هك كردم. تازه عكس‌هاي بيشتر هم هست ! ببين!»

خانم الف (خودش دلش مي‌خواست به اين نام خوانده شود) به من ياد داد كه اگر بلوتوث كسي روشن باشد يك هكر براحتي مي‌تواند همه اطلاعات گوشي او را از شماره تلفن‌ها گرفته تا عكس‌ها و پوشه‌هاي شخصي صاحب گوشي، بدزدد.

او گفت: «هر روز مسيري طولاني را در مترو انتخاب مي‌كنم تا براي سرگرم شدن، اطلاعات موبايل‌هاي مردم را بخوانم. هر روز بالاخره كسي پيدا مي‌شود كه بلوتوثش را روشن بگذارد. هدفم از اين كار فقط سرگرمي است و قصد اخاذي ندارم.»

الف، تعريف كرد كه مردم معمولا براي ردوبدل كردن فايل‌هاي صوتي و غيره با هم، سيستم بلوتوث تلفن همراهشان را در مترو روشن مي‌كنند و اگر تلفن همراه كسي مجهز به برخي نرم‌افزارهاي ويژه هك باشد، در چند ثانيه مي‌تواند از طريق ارسال بلوتوث، وارد تلفن همراه قرباني شود. الف معتقد است: «وقتي بلوتوث گوشي تلفن همراه كسي روشن باشد، يا هكر است! يا قرباني!»

اما هك كردن تلفن همراه با بلوتوث، تنها تخصص الف نبود، او مي‌دانست چطور بايد در نقش دختري نگران كه شارژ گوشي‌اش تمام شده است، گوشي همراه ديگران را براي تماسي فوري با مادر بيمار خيالي‌اش براي چند دقيقه امانت بگيرد و كدي را وارد كند كه از طريق آن، هزينه همه مكالمات تلفني‌اش به حساب آنها نوشته شود!

او توضيح داد : «با اس ام اس هم مي‌شود تلفن را هك كرد اما هنوز اين يك فقره را ياد نگرفته‌ام.» تاكنون كسي از الف شكايت نكرده است، او هيچ سابقه كيفري ندارد و اعتقاد دارد وعده برخورد با هكرهاي گوشي‌هاي همراه فقط يك بلوف پليسي است

جادوي سياه هكرها

هرچند رئيس پليس امنيت اخلاقي ناجا، به جزئيات بيشتر و ارائه توصيه‌هايي براي جلوگيري از هك‌شدن تلفن‌هاي همراه در اين گفت‌وگو اشاره‌اي نكرده است، اما سرهنگ فريدون رهبريان، معاون مبارزه با جرايم خاص و رايانه‌اي پليس آگاهي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم، اين راه‌ها را تشريح مي‌كند.

رهبريان با اشاره به اين كه شايع‌ترين روش هك كردن تلفن‌هاي همراه با استفاده از سيستم بلوتوث است به دارندگان تلفن‌هاي همراه تاكيد مي‌كند: براي جلوگيري از هك شدن با اين روش، به هيچ وجه سيستم بلوتوث تلفن‌ خود را در اماكن عمومي و بخصوص مترو روشن نگذاريد و از حمل كردن اطلاعات مهم مانند عكس‌ها، فيلم‌ها و پيام‌هاي خصوصي در تلفن‌ خود خودداري كنيد.

او با توضيح اين كه هك كردن موبايل با استفاده از پيامك نيز ممكن است، هشدار مي‌دهد: اگر پيامكي ناشناس دريافت كرديد آن را پيش از باز كردن، پاك كنيد چون اگر فرستنده يك هكر باشد، شما با باز كردن پيام، هك خواهيد شد.

به گفته رهبريان، هك با بلوتوث، كور و بدون شناخت صاحب تلفن همراه است، اما هك با پيامك، كاملا هدفمند است و از طريق فردي آشنا با صاحب تلفن همراه صورت مي‌گيرد، يعني هكر با شماره‌اي ناآشنا در فاصله‌اي معين از صاحب تلفن همراه (تا شعاع 100 متري) مي‌ايستد و براي او پيامكي ناشناس مي‌فرستد و در صورتي كه قرباني، پيامك را باز كند، هكر مي‌تواند پوشه‌هاي اطلاعات خصوصي او را بدزدد.

روش ديگر هك كردن از زبان معاون مبارزه با جرايم خاص و رايانه‌اي پليس آگاهي تهران، با استفاده از وارد كردن يك كد در تلفن همراه طرف مقابل است. پس از وارد كردن اين كد، تلفن همراه هك مي‌شود و از آن پس همه هزينه تماس‌هاي هكر با تلفن شخصي‌اش، به حساب قرباني نوشته مي‌شود. رهبريان تاكيد مي‌كند: «تنها راهي كه براي جلوگيري از اين روش هك كردن وجود دارد، پرهيز از سپردن گوشي همراهتان به غريبه‌هاست
 

HaMiD.TcI

مدیر تالار موبایل متخصص سیستم عامل Apple
مدیر تالار
این روش ها یه سری از روش های خیالی بودند و خیلی وقته که ثابت شده با این روش ها دزدیدن اطلاعات غیر ممکنه
 
آخرین ویرایش:

HaMiD.TcI

مدیر تالار موبایل متخصص سیستم عامل Apple
مدیر تالار
علی جان جسارت اصلا" به شما نباشه همکار گرامی. موضوع اصلی من اینه که این آقای سرهنگ تا حالا یه بارم نتونسته ورژن نرم افزار گوشیشو ببینه ولی متاسفانه یه سری حرفای خنده دار میزنن که باعث تعجبه!
باز نکردن اس ام اس نا آشنا! هک میشیدا!:surprised:
 
بالا