talangor.660320
عضو جدید
ضایعات نان
در حال حاضر 20 درصد ارزش افزوده بخش صنعت را صنایع غذایی تشکیل می دهد،اما متاسفانه حدود 30 درصد موادغذایی در ایران ضایع می شود که این مقدار معادل غذای 15 میلیون نفر است.بنابراین اگر متوسط تعداد نفرات هر خانواده را حدود 5 نفر در نظر بگیریم می توان گفت که خانواده ایرانی به طور متوسط بیش از غذای یک نفر ضایعات غذایی دارد.سالانه 150 هزار تن نان به ارزش تقریبی 10 میلیارد تومان تنها در تهران دور ریخته می شود با احتساب دور ریز در سایر شهرهای کشور سالانه بیش از 600 هزار تن نان خشک به ارزش تقریبی 40 میلیارد تومان دور ریخته می شود علی رغم بار سنگینی که به عنوان یارانه بر بودجه دولت تحمیل می شود،نان به صورت مطلوب در اختیار مردم قرار نمی گیرد و حدود 30 درصد آن به صورت دورریز و ضایعات درمی آید.
ماکول شدن نان:
در حال حاضر 20 درصد ارزش افزوده بخش صنعت را صنایع غذایی تشکیل می دهد،اما متاسفانه حدود 30 درصد موادغذایی در ایران ضایع می شود که این مقدار معادل غذای 15 میلیون نفر است.بنابراین اگر متوسط تعداد نفرات هر خانواده را حدود 5 نفر در نظر بگیریم می توان گفت که خانواده ایرانی به طور متوسط بیش از غذای یک نفر ضایعات غذایی دارد.سالانه 150 هزار تن نان به ارزش تقریبی 10 میلیارد تومان تنها در تهران دور ریخته می شود با احتساب دور ریز در سایر شهرهای کشور سالانه بیش از 600 هزار تن نان خشک به ارزش تقریبی 40 میلیارد تومان دور ریخته می شود علی رغم بار سنگینی که به عنوان یارانه بر بودجه دولت تحمیل می شود،نان به صورت مطلوب در اختیار مردم قرار نمی گیرد و حدود 30 درصد آن به صورت دورریز و ضایعات درمی آید.
ماکول شدن نان:
نان بلافاصله پس از فرایند پخت و خارج شدن از فر دستخوش تغییراتی می شود که اغلب به زبان عامیانه آن بیات شدن می نامند.بیات شدن اغلب جزء امتیاز منفی ارزیابی شده که البته این مطلب صحیح نمی باشد،زیرا نانی که از فر خارج می شود بلافاصله از نظر تغذیه ای قابل مصرف نیست.در نان تغییراتی بوجود می آید که باعث قابل مصرف شدن آن می گردد.این فرایند را زمان زمان قابل مصرف شدن و یا ماکول شدن نان می نامند.تغییرات حاصل در اثر واکنش های فیزیکو شیمیایی پیچیده ای بوجود می آیند که تاثیر متقابل بر روی یکدیگر می گذارند.این واکنش ها سبب تغییراتی در قسمت داخلی نان و پوسته آن می گردد.تغییرات ساختمانی که در موقع کهنه و بیات شدن نشاسته بوجود می آید اصطلاحا Retrogradation نامیده می شود.