راندخواری چیست و مافیای قدرت کیست؟

roshanfekrejavan

عضو جدید
کاربر ممتاز
نمی دونم چقدر به بورس وخرید سهام آشنا هستید.گذرا توضیحی درباره بورس و تاثیر اون بر اقتصاد ملت ها میدم و ادامه بحث رو پیش می گیرم.
بورس یا مبادله سهام شرکت ها نوعی فرایند اقتصادیست که طی آن شرکتهای مختلف سرمایه خود را بصورت سهم به بخش خصوصی(مردم) واگذار می کنند تا با خرید سهام آن شرکتها در سود و زیانشان شریک شوند.در کشورهای صنعتی،بورس نبض اقتصاد است و هر تغییری در بورس منجر به سود و زیانهای کلان در کارخانه ها و تاسیسات می شود.



عوامل موثر بر بورس:یکی از شاخصه های اقتصاد کشور به طور قطع بورس است ، بورس یک بازی پیچیده است که با چرخش قلم یک خبرنگار و روزنامه نگار، با انفجار یک بمب در فرمانداری، با یک مانور نظامی و با انتخاب یک رئیس جمهور دچار افت یا صعود شاخصش می شود.برخی اقتصاددانان بورس را تب سنج اقتصاد هر کشور می دانند و همن تعبیر نشان می دهد که بورس با چه عواملی گره خورده به اختصار مهمترین عواملی را که موجب بالا و پایئن رفتن شاخص بورس می شود ذکر می کنیم:

1-اوضاع سیاسی جهان ، منطقه و کشور: جو حاکم بر فضای سیاسی جهان و وضعیت بحرانی یا آرامش حاکم بر آن می تواند بازار را به رکود کشانده یا به رونق ببرد.

2-وضعیت اقتصادی جهان و کشور: وجود رونق ، رکود یا بحران در اقتصاد جهان یا کشور می تواند بر میزان تقاضای جهانی کالا و خدمات و در نتیجه بر قیمت آنها تاثیر گذاشته و پیرو آن بر قیمت سهام اثر بگذارد.

3-بودجه سالانه کشور:جهت گیری بودجه ، همچنین میزان بودجه دستگاهها ، سازمان ها و شرکتها اثر مهمی بر اقتصاد کشور و در نتیجه وضعیت شرکت ها و قیمت سهام آنها دارد.

4-سیاستهای کلان پولی ، مالی ، بازرگانی و ارزی: سیاست های کلان حاکم بر اقتصاد کشور در انقباض و انبساط آن و باز بودن دست موسسات اقتصادی یا عکس آن اثر گذار است.

5-تغییرات قوانین و مقررات :تغییرات در قوانین و مقررات و ایجاد تسهیلات یا محدودیتها می تواند بر بازار سهام تاثیر زیادی داشته باشد.

6-
رویدادهای با اهمیت: مانند تغییرات مسئولین ارشد ، وزرا ، مقامات اقتصادی و وقایع غیرمترقبه از جمله این رویدادها می باشد.

7-قیمت جهانی کالاهای خاص: مانند تغییرات قیمت نفت ، مواد خام و...

8-
وضعیت خاص صنعت: بوجود آمدن شرایط رونق یا رکود برای یک صنعت می تواند بر شرکتهای زیرمجموعه آن صنعت اثرگذار باشد.

9-
جهت گیری سهامداران عمده:سهامداران عمده اعم از حقوقی یا حقیقی می توانند با ایجاد صنف های خرید یا فروش در شکل گیری قیمت سهام نقش موثری ایفا نمایند.

(منبع)
............................................................................................................................
متأسفانه تو کشور ما بورس با سیاست رابطه تنگاتنگی داره و هر تغییری در سیاست منجر به ایجاد تغییراتی شدید تو بورس می شه!
این رابطه عامل بیماری هایی چون پولشویی و راندخواریه.با یک مثال این رابطه رو توضیح میدم:
مثلاً وقتی کشور ما تو تحریم باشه،اکثر شرکتهایی که وابسته به سپاه هستند دارای سود و شاخص ارزی بالایی هستن.به علت واردات انحصاری سپاه که اکثرشرکتهای پتروشیمی و سیمان و نفت رو شامل میشه.به محض تغییر سیاست ایران در قبال برنامه های هسته ای و کوتاه آمدن و بروز زمزمه کاهش تحریم،شرکتهای مذکور شاهد اُفت شدید میشن.چون با برچیده شدن تحریم شرکتها و کاخانه های تولید داخل رشد می کننو ضمینه فعالیت شرکتهای وارداتی کمتر میشه.در این بین عده ای که مافیای اقتصادی نام گرفته اند با نفوذ در مجلس و تصمیمات دولت در سایه،از سیاست های دولت در ماه های آینده با خبر میشن و شروع به فروختن سهام شرکتهای وابسته به سپاه می کنن و منتظر قدم بعدی دولت می مونن که همان اتخاذ رویکرد عقب نشینی در قبال جامعه جهانیست.این عمل دولت به اصطلاح،جابجایی سهام تو بورس روایجاد می کنه.یعنی شرکتهایی که تا دیروز ضرر می کردن بصورت وحشتناکی سود می کنن که این مافیای اقتصادی با خرید سهام این شرکتها قبل از رشد شدیدشون سرمایه های خود رو چندین برابر می کنن!
و از طرفی.بورس از دست متقاضیان عادی(منو شما) به دست عدّه ای سرمایه دار گردن کلفت میّفته.


حال با آگاهی از بورس و عوامل موثر بر اون وارد بحث اصلی میشیم:

مدتها پیش مطلبی تو روزنامه ها خوانده بودم؛. . .

...............................................................
تاریخ:(2005/06/25)

در طول این یک هفته بار ها در روزنامه ها و سایت ها عنوان شد که احمدی نژاد گفته است فعالیت بورس قمار بازی است و باید برچیده شود. بسیاری از اقتصاد دانان آمدن احمدی نژاد را هشدار دادند. اما برای عوام مردم این چیز ها مهم نیستند. راستی مگر چقدر مردم بورس باز داریم. برای آنها نه برنامه اقتصادی داشتن مهم است. نه آزاد سازی اقتصاد در ذهن شان تعریف شده است و نه به عضویت در سازمان تجارت جهانی فکر می کنند. برای آنها ساده زیستی یک کاندیدا مهم است. آنها ساده تر از این حرف ها هستند. شاید اگر یکی از متکدیان خیابانی هم کاندید شده بود می توانست در دور دوم هاشمی را شکست دهد.

(منبع)

............................................................................................................................
که البته مدتی بعد،طبق معمول جناب دکتر از گفته های خود پشیمان شدند و به اصطلاح امروزی تر حرف خود را پس گرفتند!
.............................................................
محمود احمدی نژاد اندکی پس از پیروزی در کارزار انتخابات، ضمن انتقاد از اتهام مخالفتش با بورس
به نشریه ای اصولگرا گفت: «با بورس مخالف نیستم اما به دنبال بورسی
بدون باندبازی هستم.»
آقای احمدی نژاد افزود:
«در کشاکش رقابت های انتخاباتی اینگونه القا کرده اند احمدی نژاد مخالف سرمایه گذاری، سهامداری و خصوصی سازی است در حالی که از رسانه های انتشاردهنده این اخبار به خود زحمت ندادند تا دیدگاه واقعی تیم اقتصادی ما در مورد پدیده هایی مثل بورس و بازار سرمایه را استعلام کنند.
»
بورسی که بورس نشد
پس از آنکه محمود احمدی نژاد بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زد و رسماً اداره کشور را بر عهده داشت شاخص قیمت سهام روندی روبه کاهش را در پیش گرفت و در طول مدت ریاست جمهوری احمدی نژاد از مرز
13 هزار واحد به زیر 8 هزار واحد کاهش یافت. ارزش بازار در همین شرایط به شدت افت کرد و سهامداران دچار ضرر و زیان زیادی شدند. در حال حاضر تولید و صنعت در وضعیت نگران کننده ای قرار دارد و با تداوم سیاست های فعلی هیچ کس امیدی به بهبود اوضاع ندارد.
دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد با قدرت گرفتن نهادهای مالی شبه دولتی(سپاه و نهاد رهبری) همراه شده است و در حالی که مردم باید بازیگر اصلی بازارهایی نظیر بازارهای سهام باشند، این نهادهای مالی نظامی هستند که قدرت را در دست دارند.

منبع: اقتصاد نیوز
............................................................................................................................
در واقع جناب دکتر تصمیم بر مقابله با مافیای قدرت گرفتن که با توجه به سطح تحصیل وی احتمال میره که از عوامل موثر بر راندخواری و قدرت گرفتن این عده ی قلیل در بورس خبر داشته باشن.امّا ناگهان جناب آقای متکیّ(وزیر امور خارجه) طی عملی بی سابقه(در 30 سال!) شبانه و بدون اطلاع به هیچ احدی به واشنگتن(پایتخت ایالات متحده) سفر می کنن.که پس از انجام مذاکرات نسبتاً طولانی با سران قدرت کشور مذکور.طرفین در مصاحبات مطبوعاتی،مذاکرات را موثر اعلام می کنن!
این عمل یعنی حرکت دوم مافیای اقتصادی که همانا خرید سهام شرکت هایی که تا دیروز ضرر میدادن و در نهایت چند برابر شدن سرمایه شان!
:whistle:
.
.
.
حالا یک سوال:آیا رییس جمهور مکرّمه.با اطلاع از نقش موثر سیاست خارجه بر بازار بورس و مافیای قدرت،با سفر مخفیانه منوچهر متکّی به آمریکا برای کوتاه آمدن سر مسائل هسته ای و کاهش تحریم ها،موافقت کردن؟

اگر بلی،پس ایشان به فکر اقتصاد مریض ایران نیست که هیچ،با مافیای قدرت نیز در ارتباطند!!!
:gol:


  • نظر شما چیست؟:gol:
 

Fo.Roo.GH

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرمندت تشکر ندارم...یه کلام میگه دکتر...یه هفته میشه تفسیرش کرد ماشالله!
 
بالا