خاتمی:150 میلیارد دلار پول نفت چه شد؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خاتمی:150 میلیارد دلار پول نفت چه شد؟​


«سید محمد خاتمی» با بیان اینکه «مسئولان کنونی باید پاسخگوی وضعیت فعلی کشور باشند» اظهار داشت: «از 196 میلیارد دلار درآمد نفتی دولت طی سال‌های اخیر باید 46 میلیارد دلار در دولت مصرف می‌شد. یعنی اگر قانون برنامه چهارم اجرا می‌شد الان می‌بایست 150 میلیارد دلار در حساب ذخیره ارزی وجود داشته باشد این درحالی‌است که بانک مرکزی در اول فروردین ماه گدشته موجودی این حساب را 14 میلیارد دلار اعلام کرد.» رئیس جمهور سابق کشورمان که در اولین سفر استانی خود پس از اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری به شیراز سفر کرده بود، در جمع خبرنگاران رسانه‌های محلی استان فارس تاکید کرد: «عدالت اجتماعی به معنای منت گذاشتن بر سر محرومان و پول توجیبی اندكی به محرومان دادن و صدقه بگیر را اضافه كردن نیست بلكه به معنای سرمایه‌گذاری در جهت بی نیاز كردن محرومان است.البته مدعی نیستم كه یك شبه همه مشكلات حل می‌شود.»
وی ادامه داد: «اگر برنامه چهارم ادامه پیدا می‌كرد بخش عمده‌ای از مشكلات در اقتصاد و شهرستان‌ها كاهش پیدا می‌كرد و امیدوارم هر كسی كه رئیس‌جمهور آینده می‌شود با یك برنامه دقیق و توجه به عدالت اجتماعی به معنای واقعی كلمه در عرصه حاضر شود.»
رئیس دولت اصلاحات همچنین در خصوص میزان آشنایی‌اش با مشكلات استان‌ها با بیان ایمکه صادرات غیرنفتی کنونی از دولت گذشته کمتر شده است، گفت: مشكلات استان‌ها ریشه‌ای است و ناشی از عدم توازن منطقه‌ای است و یكی از معیارهای مهم ما باید طرح توازن منطقه‌ای باشد و برای حل مشكلات استان‌ها باید بخش خصوصی تقویت شود.
افتخار انرژی هسته‌ای متعلق به دولت اصلاحات است
خاتمی در ادامه سخنان خود افزود: «افتخار انرژی هسته‌ای متعلق به دولت اصلاحات است هر چند در دولت آقای هاشمی نیز فعالیت‌هایی در این خصوص انجام شده بود ولی در خصوص پرونده هسته‌ای در دولت اصلاحات پرونده به شورای امنیت نرفته بود و فقط تحریم آمریكا مطرح بود. ولی اكنون تحریم‌های دیگر هم صورت پذیرفته و پرونده به شورای امنیت رفته است.»
رئیس جمهور سابق کشورمان هدف دولت خود را برخورداری باصلابت کشورمان از تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای عنوان و اضافه کرد: «در جلسه‌ای در خدمت رهبری به ایشان گفتم، این غلط است كه گفته می‌شود انرژی هسته‌ای حق مسلم ما است، بلكه باید بگوییم تكنولوژی هسته‌ای حق مسلم ما است.»
ضرورت بازنگری در قانون اساسی
وی سپس بر ضرورت بازنگری در قانون اساسی تاکید کرد و گفت در این بازنگری باید این مهم مورد توجه قرار بگیرد که چرا احزاب و گروه‌ها نمی‌توانند رسانه صوتی و تصویری مختص به خود داشته باشند.
خاتمی سپس اداره رسانه ملی را جناحی و باندی خواند و گفت: «با توجه به اینكه وقت اندكی برای تبلیغات وجود دارد چاره‌ای جز این نداریم كه در این فرصت كم با استفاده از ارتباطات چهره به چهره و اندك رسانه‌های مستقل كار خود را انجام دهیم. هر چند معتقدم با توجه به امكانات رقیب، روش موجود روش عادلانه‌ای نیست.»
رئیس بنیاد باران با انتقاد از رسانه ملی گفت: متاسفانه رسانه ملی كه از امكانات ملی استفاده می‌كند باید در آن تحول صورت گیرد تا بتواند صداهای مختلف را به گوش مردم برساند.
حتی یک رسانه هم ندارم
وی داشتن رسانه‌های مستقل و آزاد را امر مهمی دانست و در همین ارتباط اظهار داشت: در مقطع فعلی برخی احزاب رسانه ندارند و من به عنوان فردی كه هشت سال رئیس‌جمهور بودم یك رسانه هم در اختیار ندارم گرچه امروز خوشبختانه به خاطر توسعه سایت‌ها تا حدود زیادی مساله نداشتن رسانه می‌تواند، جبران شود، گرچه امكانات دولت و قدرت به گونه‌ای است كه می‌توانند در این موضع هم مانع ایجاد كنند ولی از وضعیت گذشته بهتر است اما هیچ چیز جای روزنامه و مجله نمی‌شود.
خاتمی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه عصر مردم مبنی بر امكانات رسانه‌ای اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده برای تبلیغات جهت معرفی برنامه‌های خود، گفت: وقنی می‌گوییم جمهوری اسلامی یعنی شكل دموكراسی را پذیرفتیم و همیشه تاكیدم بر مردم‌سالاری متكی بر دین بوده است و خدا را شكر می‌كنم كه مساله مردم‌سالاری دینی به عنوان یك شعار در دل همه درآمد. البته هنوز در بخش‌هایی از حاكمیت ما این مساله را باور نكرده‌اند.
تاکید خاتمی بر وحدت اصلاح‌طلبان
رئیس جمهور سابق کشورمان درباره وحدت اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده گفت: «خیلی از افراد این دغدغه را دارند و واقعاً هم دغدغه درستی است. اگر انتخابات را یك امر نمایشی ندانیم و معتقد باشیم كه انتخابات سرنوشت كشور را تغییر می‌دهد و اگر عده‌ای باشند كه معتقد به اداره كشور بر اساس روش‌های بهتری هستند و به وضع موجود هم انتقاد دارند، هدف از حضور در انتخابات این است كه آن برنامه و فكر بتواند در عرصه مدیریت كشور قرار بگیرد.»
خاتمی با بیان اینكه كسانی كه در عرصه انتخابات حاضر می‌شوند باید به قصد پیروزی بیایند، گفت: هر امری كه به این مهم ضربه بزند مضر است و حضور صداهای مختلف در عرصه هیچ ضرری ندارد اما ما باید این مهم را درنظر داشته باشیم كه اولویت و فوریت ما چیست؟ و در آن اولویت و فوریت مهم افرادی كه در اصول و معیارها مشترك هستند، به تفاهم برسند.
وی تصریح كرد: من به شدت موافقم كه تفرقه ایجاد نشود و به مردم قول می‌دهم كه با همه امكانات و هر هزینه‌ای كه داشته باشد این كار را خواهم كرد و انشاالله مردم در جریان اصلاح‌طلب شاهد تفرقه نخواهند بود و من از همین جا به همه كسانی كه در عرصه هستند می‌گویم كه ما همچنان كه رسالت داشتیم تا به عرصه بیاییم و مواضع خود را بگوییم، رسالت داریم كه خواست مردم را كه مبتنی بر عدم تفرقه و پراكنده نشدن آرا است را انجام دهیم و من به سهم خودم انجام خواهم داد و مطمئنم دوستان دیگر ما هم در این زمینه اقدام خواهند كرد.
کسانی که به صحنه می‌آیند دروغ نگویند
رئیس جمهور سابق کشورمان امتیاز جامعه مدنی ایران را اخلاقی بودن آن عنوان و تصریح کرد: «اگر حاكمان ما اخلاقی باشند عامل مهمی برای اخلاقی شدن جامعه است. دروغ و فریب بد است ولی دروغ و فریب حاكمان بسیار بدتر است.تحقیر انسان عملی غیر اخلاقی است ولی تحقیر از سوی حاكمان، عملی غیر اخلاقی است و باید پیمان ببندیم كسانی كه می‌خواهند به صحنه انتخابات وارد شوند، اخلاقی عمل كنند و به مردم خود دروغ نگویند و به ملت ریاكاری نیاموزند و گزافه‌گویی نكنند.»
خاتمی در پاسخ به سوال روزنامه نیم نگاه كه از او راهكار برون رفت از سقوط اخلاقی در جامعه و نیز آشنایی وی با مشكلات استان‌ها را جویا شد، گفت: من جدا به مساله اخلاقی اعتقاد دارم و در سال 82 در جلسه‌ای كه همراه كارگزاران نظام در خدمت رهبری بودیم از جامعه اخلاقی صحبت كردم و من "جامعه مدنی" را مطرح كردم و در حال حاضر هم بر آن پافشاری می‌كنم. مقتضای زمان ما جامعه مدنی است و ریشه‌های آن را در آموزش‌های اصیل نبوی ،علوی و اسلامی می‌توانیم پیدا كنیم.
وی ادامه داد: «جا افتادن اخلاق در جامعه بسیار مهم است و این موضوع بستگی به این مهم دارد كه تا چه میزان مربیان جامعه خود به اخلاق اهتمام داشته باشند و آیا حوزه‌های علمیه ما به آن اندازه كه برای شریعت احترام قائلند برای اخلاق هم احترام قائل می‌شوند؟»
وی با اظهار تاسف از اینكه در كشور ما مسوولان معیارهای اخلاقی را آنچنان مورد توجه قرار نمی‌دهند، گفت: «امام بزرگوار ما قبل از آنكه فقیه،فیلسوف و عالم باشد، معلم اخلاقی است و ایشان كسی است كه در حوزه علمیه قم درس اخلاق می‌گفت و در یك انقلاب این‌چنینی با یك رهبری بی‌نظیر خیلی تاسف‌آور است كه اخلاق ضعیف باشد و تاسف‌آورتر اینكه گاهی بد اخلاقی به عنوان یك كار ارزشی به حساب بیاید. باید كسانی كه می‌خواهند رای مردم را جلب نمایند، اخلاقی باشند.»
مسئولان انتخابات به رای مردم اهمیت بدهند
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه تحلیل روز كه پرسید برای تخلفات احتمالی انتخابات چه راهكاری را در نظر گرفته‌اید؟ گفت: در هر انتخاباتی ممكن است مشكلاتی وجود داشته باشد و در دوره خودم سعی كردم انتخاباتی آزاد برگزار شود ولی باید متوجه بود كه همه مسائل انتخابات را نباید متوجه دولت كرد. متاسفانه نظارت استصوابی و معنایی كه بعد از رحلت امام ازآن به جامعه ما رسوخ كرد در برخی مواقع این نظارت حالت قیمومیت به خود می‌گیرد و كسانی كه اینگونه عمل می‌كنند، باید به جامعه پاسخ‌گو باشند.
خاتمی افزود: «دست‌اندركاران انتخابات هم باید به اهمیت رای مردم احترام بگذارند و معتقدم مقام معظم رهبری مراجع گرانقدر باید به برگزاركنندگان انتخابات بگویند كه وظیفه مهم آنها این است كه رای مردم به سلامت خوانده شود.»
رئیس دولت اصلاحات با بیان اینكه اولویت كار رئیس‌جمهور آینده باید مسائل اقتصادی باشد در خصوص بحث سلامت انتخابات نیز گفت: باید از اختیارات محدودی كه داریم جلوی تخلفات را بگیریم و من این كار را كرده‌ام و در سراسر كشور كار آموزش به افراد را آغاز كرده‌ایم.
برای مذاکره با آمریکا مشکلی وجود ندارد
خاتمی همچنین در خصوص بحث رابطه با آمریكا گفت: عاقلانه نیست سیاست‌هایی اتخاذ كنیم كه دشمنان را علیه خود تقویت كنیم. به نظر می‌رسد مساله رابطه با آمریكا یك موضوع ابدی نیست و هیچ وقت نگفتیم كه تا ابد با آمریكا رابطه برقرار نمی‌كنیم و برای مذاكره مشكلی وجود ندارد. البته مذاكره باید در چارچوب سیاست‌های نظام و بر اساس احترام متقابل باشد.
وی در خصوص برخی آذار و اذیت‌ها و كارشكنی‌ها در برابر خود و حامیانش گفت: این آزار و اذیت‌ها رای‌آور است و مردم این موضع را خوب می‌دانند.
رئیس جمهور سابق کشورمان همچنین در خصوص مقایسه میزان انتقادپذیری دولت نهم با دولت اصلاحات نیز گفت: بهتر است در این خصوص صحبتی نكنم و آن را به مطبوعات و مردم واگذار كنم.
خاتمی درعین‌حال با اشاره به مراسم روز 16 آذر 82 در دانشگاه تهران گفت: در آن مراسم برخی از دانشجویان به شدت به دومین مقام كشور پرخاش كردند زیرا می‌دانستند در پی این پرخاش‌ها هزینه‌ای بر آنها مترتب نمی‌شود و یا دانشجوی ستاره‌دار و محروم از تحصیل نخواهند شد.
برنامه چهارم اجرا نشد، از برنامه پنجم عقب هستیم
خاتمی در ادامه خاطر نشان كرد: مطمئن هستم كه دولت حسن نیت دارد و می‌خواهد كار بكند، ولی به دلیل عدم كارشناسی دقیق و نیز غلبه سلیقه بر تفكر، مشكلاتی به وجود آمده است و امیدوارم هر دولتی كه بر سر كار می‌آید به آرمان‌های انقلاب و امام، مصالح ملی و بهره‌گیری از كارشناسان علمی و نیروهای باتجربه انقلاب كه در مقطع فعلی به انزوا رفته‌اند، توجه كافی داشته باشد.
خاتمی در خصوص برنامه‌های خود نیز با بیان اینكه در دولت گذشته برنامه سوم را به طور كامل اجرا كرده است،اظهار داشت: برنامه چهارم كه تهیه شد متاسفانه اجرا نشده است و از برنامه پنجم هم عقب هستیم و كشورهایی مانند تركیه و عربستان اكنون از ما جلوترند.
وی یادآور شد:رئیس جمهور ایران باید تكلیف را با مردم روشن كند كه در چارچوب این نظام كه محور آن رهبری است و مجلس و قوه قضاییه هم اختیاراتی دارند، می‌تواند خدمت كند و برنامه‌های من در چند كارگروه مختلف در حال نهایی شدن است و نهایتا تا فروردین ماه 88 آن را اعلام خواهم كرد.
دلم برای شیراز تنگ می‌شود
رئیس جمهور سابق کشورمان همچنین در پاسخ به سوال روزنامه افسانه مبنی براینكه چرا شیراز را برای سفر انتخاب كرده است و چه زمان برنامه‌های خود را اعلام می‌كند، گفت: من شیراز را دوست دارم. البته همه ایران را دوست دارم ولی بعضی اوقات دلم برای شیراز تنگ می‌شود و اگر در اختیار خودم بود، شیراز را برای زندگی انتخاب می‌كردم.
وی افزود: من شیراز را پایتخت فرهنگی ایران نامیدم، هر چند معتقدم مردم ما اصلاح‌طب هستند و شیراز هم پیشتاز حركت اصلاحی ملت ایران به سوی آزادی،پیشرفت، وفاداری به معیارهای دینی است.
خاتمی همچنین در آغاز كنفرانس مطبوعاتی خود یكی از دستاوردهای دولت اصلاحات را گسترش كمی و كیفی و
 

shanli

مدیر بازنشسته
دوست عزیز، لینک منبع رو در پست خودتون قرار بدید..در غیر اینصورت تاپیک قفل میشه.
 

hitech

عضو جدید
نمیدونین چی شد؟! همش شد ورزشگاه و زمین فوتبال تو شهرستانها و روستاها اونوقت ملت گاو و گوسفنداشون رو بردن از زمین چمن تغذیه کنن! بعد میان تو TV میگن این روش نوین چمن زنی هست تا در مصرف بنزین صرف جویی بشه و کود لازم زمین هم در محل تولید شه!

بالاخره وقتی هر استانی میره 7-8 تا ورزشگاه میزنه از پول تو جیب خودش که نمیده!:razz:
 

BigBang2000

عضو جدید
سال ديگر تمام است. در آستانه بهار، بوي نفت چنان سراسر ايران را پر مي کند که طنز نويسي از مردم مي خواهد که ‏بجاي هفت سين، سفره نفت چين پهن کنند. آخر در چهار سال دولت احمدي نژاد نفت چنان بر سفره هاجاري شد وملت ‏را غرق در نازو نعمت کرد که مهدي کروبي هم تصميم گرفت همه ايرانيان را سهامدار نفت کند. ظاهرا کسي هم نبود ‏که به دکتر و شيخ بگويد که نفت، ميراث پدري کسي نيست، سرمايه همه ايرانيان است. ‏
روز
 

shanli

مدیر بازنشسته
لطفا" قوانین رو رعایت کنید.
تا مشخص شدن لینک منبع،قفل شد.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا