چگونه شبکه‌ی اجتماعی خود را داشته باشیم؟

Sarp

مدیر بازنشسته
با مسدود شدن شبکه‌های بزرگ اجتماعی چون فیس بوک و مای‌اسپیس شاید تاکنون به فکرتان رسیده باشد که شما هم برای خودتان شبکه‌های اجتماعی اختصاصی داشته باشید. داشتن شبکه‌های اجتماعی به هر دلیلی می تواند باشد. با توجه به اینکه بیشتر کاربرانی که می خواهیم در شبکه‌های اجتماعی ما عضو شوند ار داخل ایران هستند، قادر نیستند به صفحه‌ی ما در این شبکه‌ها دسترسی داشته باشند. لذا درصورتی که مایل هستید، می‌توانید خودتان دست به کار شوید و خودتان برای خودتان شبکه‌ی اجتماعی اختصاصی‌تان را راه‌ بیاندازید.برای شبکه‌های اجتماعی نرم‌افزارهای زیادی نوشته و طراحی شده است که می‌توانید از آنها در این جهت استفاده کنید. در زیر لیست تعدادی از مهم‌ترین و مشهورترین این CMS ها را که با کمک آنها قادر به ساختن شبکه‌های اجتماعی اختصاصی خودتان هستید می‌بینید.



iSocial: یکی از بهترین نرم‌افزارها جهت ساختن شبکه‌های اجتماعی اختصاصی. با کمک این نرم‌افزار اوپن‌سورس قادر خواهید بود شبکه‌ی اجتماعی‌ای چون اورکات و امثالهم را با قابلیت ساختن صفحات اختصاصی، گروه‌های مختلف برای کاربران، امکان تعریف پروفایل و … را تنها با یک کلیک خلق کنید!


vMukti: با کمک این نرم‌افزار قادر خواهید بود شبکه‌های اجتماعی‌ای با قابلیت ایجاد ویدئو کنفرانس ، کنفرانس صوتی، چت به صورت متنی و … را ایجاد کنید.


The people Aggregator: نرم‌افزاری برای تهیه‌ی شبکه‌های اجتماعی پیشرفته مبتنی بر نسل آینده‌ی این شبکه‌ها. با کمک این نرم‌افزار قادر خواهید بود شبکه‌های اجتماعی با قابلیت انجام بازی‌ها به صورت اشتراکی را خواهید داشت. اهداف این شبکه‌ی اجتماعی فراتر از اهداف شبکه‌های اجتماعی کنونی است.




َAkarru: آیا از ساختار سایت‌های اشتراک گذاری لینک چون دلیشز(یا بالاترین!) خوشتان می‌آید؟ درصورتی که خیلی دوست دارید برای خودتان سایتی اختصاصی برای اشتراک لینک‌های مختلف از سراسر وب با کمک کاربرانتان با امکان تگ گذاری و امتیاز دهی به لینک‌ها داشته باشید، این نرم‌افزار خیلی به کار شما خواهد آمد.


BeWelcome Rox: تصور دهکده‌ی جهانی برای همه‌ی ما زیبا است. با کمک این نرم‌افزار قادر خواهید بودجهان واقعی را نیز به دهکده‌ای تبدیل کنید! این نرم‌افزار برای ایجاد شبکه‌های اجتنماعی مبتنی بر آدرس‌ها ی مختلف ساخته شده است. شما با کمک این شبکه‌ی اجتماعی تجربیات خود را در سفرهای مختلف در سایت به اشتراک خواهید گذاشت و دیگران با خواندن نوشته‌ی شما قادر خواهند بود از سفرشان لذت ببرند!


OpenPNE: با داشتن این نرم‌افزار برای خودتان یک شبکه‌ی اجتماعی قدرتمند خواهید داشت. کاربران عضو شبکه‌ی شما قادر خواهند بود به راحتی برای خودشان پروفایل کامل، دعوت از دوستان برای عضویت، داشتن وبلاگ اختصاصی و … (امکاناتی شبیه به یاهو ۳۶۰ مرحوم!)


Ospo: سرویسی نسبتاً خوب و متوسط برای شبکه‌های اجتماعی. نقطه‌ی قوت این شبکه ادغام شدن آن با سیستم “فروم” مانند است.


AstroSPACES: نخستین سیستم مدیریت محتوی جهت تولید شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر PHP و MySQL.


BuddyPress: یکی از پروژه‌های شرکت اتوماتیک، مبتنی بر وردپرس چند کاربره(MU).
البته تعداد سیستم‌های این چنینی زیاد بودند که بسیاری از آنها کاربردهای یکسانی داشتند، از میان انبوه لیست‌های موجود آنهایی که کارکردهای متفاوتی داشتند انتخاب کردم. برای دیدن لیست کامل‌تری از این دست سیستم‌ها می‌توانید اینجا را بخوانید.
مشکل اصلی این سرویس ها شاید ترجمه نشدن‌شان به زبان فارسی باشد، لذا درصورتی که مایل هستید چنین سرویسی داشته باشید باید اقدام به ترجمه این سرویس‌ها به تنهایی کنید.
 
بالا